» »

Štafeta mladosti

Štafeta mladosti

«
1
2

MTB ::

Gnusno! Sicer ne spremljam veliko TV-ja, ampak danes sem se pa zamislil. Gledam TV SLO II (ura 14.45, ponovitev Štafete mladosti), v ozadju YU zastava, tista, pod katero so 10 let nazaj streljali po nas, tista, s katero so ovešali kamione, ki so točno pred 10 leti še zadnji odšli iz Kopra.
Le čigava ideja je to? Kam se vračamo? A mamo kaj ponosa? Zakaj pa ne bi ovesili še kje zastavo s kljukastim križem ali pa tisto fašistično, z butaro.
Kam gre ta svet? Kaj pravite o tem?

RS

ChiefThunder ::

"zajebancija"... :O
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

MTB ::

Ma se ti zdi? Meni prav nic. Naj se kdo "zajebava" z tistimi, ki so umrli pri nas '91 leta. Ali pa s tisocimi mrtvimi po Hrvaskem, ki so umirali od vojakov, ki so nosili jugoslovanske zastave.

RS

||_^_|| ::

RS: ne seri pa mau se zamisl nad tem kar pišeš

Thomas ::

Se strinjam - RS.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

Heh, najbrž še ena komunistična zarota boste rekli. Ponavadi je tako da se iz preteklosti ohranijo le dobri spomini. Sploh pa me ne moti, ker so to bili časi v katerih smo živeli, v katerih sem se rodil.
RS: zame so pri nas streljali na nas s četniško zastavo, na hrvaškem pa sploh.

undefined ::

Tudi jaz se strinjam z RS-jem. Mnogi se zgleda trudijo hitro pozabiti, kaj so naši sosednji "prijatelji" (Srbi) počeli po ostalih 'republikah' nekdanje Jugoslavije. Slovenija je bila očitno predaleč za njihov napad... če bi pa zmagali v Bosni in Hrvaškem, bi se pa tudi nedvomno vrnili v Slovenijo. Pa so jih mednarodne sile žal ustavile, ja, tudi Američani... don't you just hate these guys? >:D

MTB ::

||_^_||: Kaj naj se zamislim? Kot prvo, ta zastava ni naša zastava. Kot drugo, a je kaj narobe biti patriot? In kot tretje, v imenu te zastave so streljali po nas.
Kaj pa bi rekel, če bi se pa šli kakšno oddajo, kjer bi malce bolj spoznavali slovensko zgodovino, Karantanijo, Maistra in ostalo. Grem stavit, da veš o Maistru manj, kot pa o enem Karađorđeviću. Pa ne govori, da to ni res.
In še nekaj. Zaradi takšnega mnenja me nikar ne razglašaj za kakšnega nacionalista.

RS

jetam ::


Tudi jaz se strinjam RS. Sem gledal tisto oddajo... Totalen bulšit.

Sam IceMan zakaj je treba zmeraj še malo izzvat z nekimi američani?:\

burekar ::

RS:
Najhuje je, da je to na nacionalni televiziji. Bi bil že čas, da se to neha.
IceMan:
Bod tih že enkrat. Juga je imela tako vojsko, da bi lahk v enem šusu pometla z nami. Kaj spet Ameri? A maš ti kak fetiš za njih al kaj?
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

Thomas ::

Heh burekar ... ti pa si en ...

Kukr ena malo bolj izpopolnjena Eliza. Za ljudem živce kravžat. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Elton ::

Ali je to mogoče ena bedna študentska oddaja, ali nekaj podobnega. Res neverjetno, nič nimam proti Jugoslovanom ampak kaj takega pa še ne.

Sram me je da sem študent

||_^_|| ::

RS: nevem ubistvu nč niti o enmu niti o drugmu. in me je sram. v šoli nam niso od tega nikol nč povedal.

MTB ::

Potem pa ne vem, če sem jaz toliko starejši ali kaj. Vem da sem v osnovni šoli izvedel bistveno več o Karađorđevičih, kot pa o Karantaniji, ustoličevanju knezov in ostalem. Žal.
RS

outsider ::

RS: najprej te bom prasov ce si normalne ce se sploh zavedas kaj pises. Potem te bom prasav ce si sploh kdaj hodiv v solo, ce si slisu kdaj za 2 svetovno vojno iz za Jugoslavio (najbrz ne) namrec ce
Jugoslavie nebi bilo tudi ti nebi imev sedaj svoje tebi tako ljubljene slovenije (obrni tako ali drugace tega nemores zanikat). Prasav te bom ce ves kaj sploh je bila "Stafeta Mladosti" ti razlozim ker ocitno neves( Praznovanje na rojstni dan Druga Josipa Broza Tita) in ce Njega nebi bilo nebi bilo tvoje preljube slovenije ker je biv on na vrhu usega tega doganjja katergea sedaj tako vneto pluva 50% ljudi.
Drugo zgodba pa je smrt Josipa Broza Tita...in pricenjanje "pizdarij" v nasi ljub socilisticno federativni republiki Jugoslaviji...na najvisja mesta so prisli ljudje ki so gledali samo na svoje dobro in ja prislo je do razlicnih vojn... NEMORES PA PONAVLJAM NEMORES PA OKRIVIT ZASTAVE POD KATERO JE SLOVENIJA ZIVLEA 40 LET BREZ PROBLEMA, ZARADI KATERE JE
SLOVENIJA KAR JE. IN NMESTO DA BI BIV VSEV KO SE SE NEKDO SPOMNE SLOVENSKE ZGODOVINE ti cepcep tele neumno pljuvas po tem.

Tretje: Kdo tukaj je tako dober vojaski analitik da ve ali bi srbija premagala slovenijo ali ne... ce gledamo realno
ali ima slovenija denar za 10letno vojno ali ima sredstva nima jih.
srbija pa je bla v 10letni vojni in se stoji na svojih nogah zelo zelo krhko ampak stoji.

Tomas: dosti zalosno pa je da ti pri svojih letih nepoznas zgodovine in se strinjas z izjavami tega idiota. Od odraslega cloveka bi clovek zahtevav malo logicnega misljenja.

MTB ::

Outsider_
Najprej se nauči malce kulture. Jaz nikogar nisem zmerjal z idiotom, kot ti zmerjaš mene. O šoli - jaz prav dobro vem, kaj je štafeta mladosti, kaj je Jugoslavija, po kateri nisem pljuval čisto nič. Ko že govorimo o šoli, verjetno si ti manj odnesel iz nje kot jaz, vsaj glede po tvoji slovnici sodeč. Tudi o cepcu, vsaj tako predvidevam da naj bi "cepcep" pomenilo, se malce zamisli.
Nisem pljuval po skupni zgodovini, nisem rekel, da so idioti tisti, ki oddajo pripravljajo, izrazil sem le svoje mnenje. Kolikokrat si videl v kakšni mladinski oddaji slovesko zastavo? Nikoli, vsaj jaz ne.
Torej, prosim za malce strpnosti. Ne pljuvam po Srbih, Hrvatih, muslimanih ali komerkoli. Niti po Jugoslaviji. Želim samo vedeti, zakaj se dogajajo takšne stvari na NACIONALNI TV. In to ravno ob 10 obletnici odhoda zadnjega vojaka iz Kopra. Slučajnost? Provokacija? Ali kaj tretjega?
No, pa srečno. Jaz imam malce kulture in te ne bom zmerjal, čeprav bi si ti mogoče tudi to želel, saj bi lahko potem imel argumente, da bi me označil za takšnega ali drugačnega. Sem to kar sem. Najprej patriot.

RS

outsider ::

prvo kot prvo se ti nebom opravicu ampak ti bom se enkrat reku da si cepec

kot drugo te pa citiram " v ozadju YU zastava"...kaj pa ko gledas filme in vidis nesmko zastavo francoskos...ko se ucis o afriki gledas druge zastave...tvoj post je cisti izpad ncinalizma ki ga zdej zanikas namenoma, al se pa sploh ne zavedas svojga pogleda na svet..

da te se enkrat citiram: " v imenu te zastave so streljali na nas" zdaj pa prosim pejd gledat se enkrat stafeto mladosti pa pejt gledadat zastave ki so bile pri nas ob odhodu zadnjega vojaka...
ob stafeti se pojavla ena in edina Jugoslovanska zastava (rdeca bela plava) ob izhodu vojakov pa ja se pojavla srbska zastava
vcasih kr z kokardo namesto rdece zvezde...

in se eno misljenje... ce je to del slovenske zgodovine zakaj se to nebi smel kazat po televiziji..vsak ima pravico vedt kaj se je dogajal

outsider ::

se ena opazka... zakaj se nobeni ni pritoziv ko so v te isti odaji nekaj tednov nazaj vsi voditelji bili obleceni v nemske uniforme in peli nemsko himno...

undefined ::

Tudi jaz nimam nič proti navadnim ljudem kjerkoli po svetu. Imam pa veliko proti vladam kot je na primer Srbska - Miloševiću, in podobnim. Mislim pa tudi, da se vsi jasno zavedamo zgodovine, in nimam nič proti Titu, imam pa ogromno proti tem, kar se je dogajalo zadnjih 10 let. Itak pa se tu pri različnih mnenjih jasno da razvidit kdo je bolj kulturen in kdo ne. Nice going, Outsider.

omejc ::

Jebes Yugoslavijo. Zvezda je padla, zato naj ze pozabijo nanjo. Pac mislijo, da so smeki, ker imajo Yugo zvezdo, A SO SE POSTENO ZAJEBALI.
Glede partizanov pa, malo so že pripomogli h temu osamosvajanju a smo bili še zmeraj prd prekleto čefursko Yugoslavijo.

Torej pozabimo Yugoslavijo in se lotimo antičefurstva!

outsider ::

se to RS stemi izjavami si mi dvignu pritisk zato sm tut zaljiv...
ampak zanima me si kdaj videv posnetke teh fantov ki so stali na barikadah..in kako so odgovarjal na vprasanja (kaj pocnete tukaj kdo vas je poslav zakaj ste tukaj)...ko se nobenemu ni sanjalo kaj se dogaja.. zakaj ste tukaj.. pa bilo je naredzenje....pa dal vi znate sto radite, kakva je situacij u zemlji...meni su samo naredili da cekam tu...
izjava "vojaka" na krizicu pri izhodu ljubljane natancneje
brezovica pri ljubljani...spomnte se teh pobov pa boste vidl kaj se je dogajal... teror je izvajov milosevic ne pa jugoslavia

Thomas ::

outsider - res si outsider.

Življenje bi pa res sux - če bi tebi tako ljuba zastava še vedno plapolala. Vendar ne.

In tukaj je nekateri ljudje izrazito ne marajo.

Dam jim povsem prav.

Če boš zmerjal še naprej - boš pa dobil čin gnoja.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

outsider ::

omejc: skoda da te ksn dedek ne slis bi ti posteno prpelu ksno zausnico...misls da se ljudje v bunkerju k cakajo smrt razlikujejo...prov mal jim je mar kdo je od kje...usi majo pa skupn cilj da pomagajo svoji domovinici...in to jim za zmeri ustane
sploh pa nevem od kje ti ideja da so bli slovenci krepko pred ostalimi...ze po stevilu je nemogoce da ne govorimo da je blo v sloveniji najvec izdajstev in sodelovanj z okupatorjem

outsider ::

tomas: ce je to tvoj edini argumen cin gnoja bom ponosen da ga dobim.. ker bos stem se bolj dokazav svojo neitelegenco in moralo

BC3 ::

Jugoslavie nebi bilo tudi ti nebi imev sedaj svoje tebi tako ljubljene slovenije (obrni tako ali drugace tega nemores zanikat).
ce Njega nebi bilo nebi bilo tvoje preljube slovenije ker je biv on na vrhu usega tega doganjja katergea sedaj tako vneto pluva 50% ljudi.
NEMORES PA OKRIVIT ZASTAVE POD KATERO JE SLOVENIJA ZIVLEA 40 LET BREZ PROBLEMA,

?
picaburek
-:| athlon x2 5000->phenom fx-5000@3G, vapor-x 4890, aeneon xtune |:-

outsider ::

Thomas: katera zastava plapola je pa stvar lasnte presoje...ja in v mojem primeru bolje bi se pocutiv ce bi plapolala rdeca bela plava...
in bom tot tudi zmeraj javno povedov

undefined ::

>se to RS stemi izjavami si mi dvignu pritisk zato sm tut zaljiv...

Outsider, veš kaj jaz storim v primeru dviga pritiska? Nič, molčim in počakam, da se normalizira. Potem pa mirno in kulturno povem svoje mnenje, in se trudim da ne žalim sogovornika, ker je žaljenje primitivno dejanje. Nasprotnik se mora sam zavesti svojih napak, ti ga pa z žaljenjem sigurno ne boš pripravil do tega, ampak ga le še bolj provociraš in izzivaš. Toliko o vedenju in bontonu, ki ga tebi očitno malce primankuje.

outsider ::

BC3: kaj ti ni jasno v tej izjavi

outsider ::

Iceman: bontona mam jest veliko samo ne za nacionaliste ali neonacionaliste

BC3 ::

ni mi jasn a se ti zejbavaš al resno mislš
-:| athlon x2 5000->phenom fx-5000@3G, vapor-x 4890, aeneon xtune |:-

||_^_|| ::

še zmeri ni noben napisu nobenga tehtnga razloga zakaj nej bi bla ta zastava sporna.

MTB ::

Outsider_
Ja, eni pač nimajo kulture. Če so bili voditelji v nemških uniformah pred nekaj tedni ne vem, ker je to pač prvič, da sem štafeto mladosti gledal.
Vsak ima svoje mnenje. O vojni za Slovenijo. Z okna sem gledal, kako je jugovojska raketirala barikade, z lastnimi očni sem videl, kaj so iz čiste objestnosti naredili z varnostno ograjo ob cesti, ko so po avtocesti prišli na mejnem prehodu Obrežje.
Imam brata, ki je nosil glavo naprodaj, s puško proti tankom, da bi lahko jaz in tudi ti danes lahko v miru pisali svoje poste. In hvala bogu, da je tako.
S svojim obnašanjem pa le kažeš svojo kulturo.

RS

outsider ::

objestnost: objestnos je bila na obeh straneh pri JNA) zbijanje
barikad pri TO) pretepanje vojakov ki so se predali..

prodajanje glave: tvoj bratec pa je prodajav glavo zato ker
slovenija ni dovolila da JNA s seboj odpelje svojo
opremo v upravicenost tega se nebom spuscov

svoje poste bi pa jast lahko pisav tako pod Jugoslavio kot zdaj pod Slovenijo tako da to ni noben argument

Thomas ::

outsider

Pejt ti pisat tole v Srbijo. Če ti bodo dovolili - se reče.

Pred kakšnim dobrim letom bi ti že. Od takrat so pa spoznali, da bi bilo bolje, če bi Jugoslavija razpadla kot je Češkoslovaška. Mirno.

Brez vsega zla, ki je bilo sproženo v imenu tiste zastave.

Na katero pljunem.

Sem mislil, da majo take nostalgike v glavnem v ZRJ. Pa jih imamo tudi v Sloveniji. Zanimivo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

outsider ::

pljuni na zastavo samo bolje da ne plunes pred mano...

ko bos pa pametno znov argumenterat svoje misljenje se pa oglasi ker ocitno si ti samo nekje slisov da je jugoslavia enako srbija in zato use skupaj za unicit... stem se pa ne zavedas da pluvas tudi po sebi svoji zgodovini in svojih prednikih(razn ce so bli belogardisti)
potem mi je pa zlo zov da jih niso likvideral leta 45... najbols zalostno in strahu vzbujajoce je da je zmerja vec ljudi tako ozko gleda na celoton zgodovino...

Elton ::

Če se prav spomnim so že na študentskih demonstracijah (neupravičenih), nekateri "težili" z rdečimi zvezdami. Ali pa se mi samo zdi da se študentska populacija (večinsko) nagiba h komunizmu?

||_^_|| ::

en bol primitivn k tadrug.

-----------------------------------

sam tale je pa huda:
prodajanje glave: tvoj bratec pa je prodajav glavo zato ker
slovenija ni dovolila da JNA s seboj odpelje svojo
opremo v upravicenost tega se nebom spuscov

1.) to je kr neki
2.) JNA >>SVOJO<< opremo??!!

-------------------------------------------

Objestnost vojakov JNA.
Pretepanje vojakov JNA ki so se predali.

Take stvari so se mogle dogajat, sej je bla vojna!!

-------------------------------------------
Thomas: Pljuneš na zastavo? brezveze..

Thomas ::

Hehe ... 10 let po samostojnosti Slovenije, mi bo nekdo grozil, če bom hotel pluniti na jugoslovansko zastavo?

Na srečo gre za enga outsiderja.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

luni ::

Thomas mater si en pek. Argument? Eh, zakaj bi se trudil z njim. Saj se tudi ti nikoli...
Artificial Intelligentia

outsider ::

Thomas: zakaj bi ti gorziv jest te samo opozarjam...sej nismo v srbiji da bi se klal po tvojem razmisljanju se nimas cesa bat..

||_^_||: odgovor tep pa oprema se smatra kot orozje(tanki,avijoni, kamijoni...) jna ni hotela nic porabngea pustiti v sloveniji, zaradi njihovoih najdaljnih nacrtov...slovenija pa se je temu uperala...upam da zdej zastopis

Thomas ::

Koga pa zdej tebe boli luni?

Kera stara zamera ti je vn pršla, da si se oglasu tle?

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

luni itak rad obuja stare temne spomine, ane ane? >:D

BC3 ::

:Dhaha
ACHTUNG!
Pazi kje pljuvaš!
-:| athlon x2 5000->phenom fx-5000@3G, vapor-x 4890, aeneon xtune |:-

||_^_|| ::

outsider: Normalno da niso hotl nč pustit. Ampak JNA je bla jugoslovanska vojska. Ne pa ena ferma k ma lohka v vsaki državi svojo lastnino. Ker je bla jugoslovanska to pomen da je bla srbska, hrvaška, ...., in tut slovenska! Torej, tist kar je blo v Sloveniji je blo slovensko!! in niso mel nobene pravice tega odnest, ker mislm da so tut slovenski davkoplačevalci to financeral.

outsider ::

||_^_||: sej jest nism reku a je to prov al ni sm napisu da se nebom u to spuscu, ker mam argumente za in proti... recmi glejva z ene strani ce se je slovenija hotla osamosvjoit pol nej pusti to to je od jugoslavie...podrugi strani pa tko kot pravis tudi slovenski davkoplacevalci so placval to

luni ::

Thomas stare zamere? Eh daj no, eni imamo kaj bolj pametnega za pocet kot vseskozi tuhtat o nekih "zamerah" in v zaprasenih podstresnih sobicah naklepat temne nacrte (mam domisljijo, ha?).

Ampak kot reden bralec foruma vcasih enostavno ne morem mimo tvojih provokatorskih izjav. Se vedno mi ni jasno, da lahko obstaja nekdo s tako trdno zabetoniranimi ideali in predstavami o svetu, kot ti. In jaz nisem videl malo tvojih tem. Zal mi je samo za te mladce, ki se spucajo v brezplodne debate s teboj in izgubljajo zivce. Ahja, na koncu vsi ugotovijo da je popolnoma enako ce se pogovarjajo z gnilim kaktusom, tenisko zogico, popraskanim CDjem ali entiteto z nadimkom Thomas.Ali pa odidejo. Skoda je predvsem slednjih...

Ice, ti pa samo shush :P!
Artificial Intelligentia

Matek ::

Ja, in v protokolu lahko to vidite.

Protokol - Topic v forumu, v katerem se Thomas moti, ampak noče drugim priznati, da imajo prav

Aja, pa brez zamere;).
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Thomas ::

Hehe - kaj je to zdej?

Normalno, da se dva človeka težko čist v vsem strinjata.

Zato pa so dialogi. Kanede?

Ampak luni pride z izjavo da sem pek ravno v temo kjer razsaja en jugo nostalgik.

Simptomatično?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Matek ::

Glede dialogov se strinjam, ampak morali bi potekati takole:

A: Ej, jest mam prav
B: NE, jest mam prav
A: DAj ne seri no, pojdi sem pa si preberi
B: Aja, pa res maš prav.

Vi se pa greste tole:

A: Ej jest mam prav,ker moja mama kuha cmoke
B: Ne, jest mam prav, ker jih oja mama tudi, pa še ata ji pomaga
A: NE, jest amm prav, ker so naši bolši
B: Pa kaj, moja mama je zmagala na tekmovanju
A: Ja, ker ste sodnike podkupli
B: Ne pa nismo
A: Ja pa ste

And so on, and on, and on...

Glede lunija, a ti nikoli ne popustiš?

Glede simptomatičen pa ne vem kaj to pomeni:8)
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

luni ::

Thomas namiguje na mojo politicno usmerjenost, o kateri verjetno nima niti najmanjsega pojma (kaj ves Thomas, mogoce pa sem radikalni desnicar z belimi vezalkami... cisto mogoce pa je tudi, da me za politiko bas boli falus). Pac, kaj bolj pametnega ocitno nima za povedati, toda moje izjave po pravici povedano tudi nisem napisal z namenom, da na njo izzovem kakrsenkoli odgovor.
Artificial Intelligentia
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenska zastava (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Loža
1117252739 (31891) D3m

Nova slovenska zastava?? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
18218555 (12498) Matek
»

Nova slovenska zastava in grb (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23335904 (31095) Ziga Dolhar
»

Il cuore nel pozzo - srce v breznu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16011603 (8377) Thomas

Več podobnih tem