» »

Nova slovenska zastava??

Nova slovenska zastava??

1
2
3 4

undefined ::

Nekaj idej... :)



Vice ::

Ma kaj ste tolko navalili na tega panterja, na zastavi bi bilo vidno samo neko skrapucalo, ki bi za večino nepoznavalcev v najboljšem primeru na prvi pogled ličil na kakšnega nacističnega orla ali pa bi izpadli kot provinca švarcnegerjeve rojstne džavice.

Double_J ::



Hm.:\

frenk ::

ma ko jebe nepoznavalce...če ne poznajo pravega pomena panterja nej se z glavo u gnoj zarijejo:D...upam da dotični osebki ne jemlete tega PREVEČ osebno:)

Double_J: našo temno preteklost poskušamo pozabiti, ti bi jo pa kar na zastavo dal:D

jk: men se zdi druge predlog zlo vredu:)

iceman: pa tvoj prvi predlog je tud kr vredu:)(utemelji še pomen barv)

ampak barve bi mogle bit pa take kot jih gospod jelinčič predlaga in imajo nek pomen

undefined ::

> iceman: pa tvoj prvi predlog je tud kr vredu(utemelji še pomen barv)

A barve morajo imet kak globji pomen? Heh. Svetlo modra recimo nebo, temno modra morje, zeleni pas na drugi pa slovenske gozdove. :)

Avenger ::

Zakaj si pa uni Slovaki al kaj so že ne spremenijo zastave????

Zakaj zdajle ne letijo glave:
-tistega ki je predlagal
-tiskega, ki je sprejel
-tistega, ki je dokončno požegnal
dizajn naše trenutne zastave??????

HOČEM natančno vedet KDO se je spomnil, da mu zastava ni všeč, ZAKAJ ta človek ni tega povedal prej in KDO ima dovolj moči, da je sprožil postopek za menjavo zastave!!!!!!!!

Zakaj smo se za novo zastavo odločili po 13 letih samostojnosti? Po 13 letih prizadevanja za prepoznavnost države in zastave?? Ja valda, dejmo plov smajli fejs na belo zastavo čopnt, ljubljano preimenovat v Emono in Maribor naredit za glavno mesto, pijansko himno v koš dat in naredit razpis za novo državno pesmico (karmen stavec ali sestre?) in zamenjat denarno enoto, pasuše mamo itak že rozaste! Mogoče bomo tako dokončno zmedli cel svet!!

Zakaj ne bi oblikovanje državnih simbolov prepustili profesionalcu. Karlu Lagerfeldu, ali Gucciju, a?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avenger ()

Vice ::

"ma ko jebe nepoznavalce...če ne poznajo pravega pomena panterja nej se z glavo u gnoj zarijejo...upam da dotični osebki ne jemlete tega PREVEČ osebno "

"Pravih" poznavalcev je par 100 in to so vsi ki so v Sloveniji mišljeno pa je bilo na vse izven Slovenije, za katere je tudi namenjena boljša razpoznavnost naših simbolov in bi jim ta panter res zgledal kot kakšen gnoj. :D

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vice ::

5 predlogu od Krsta Mažuranića pa res manjkajo samo še zvezdice namesto kvadratkov :D :D

p.s. zakaj pa so hrvatje sploh tako ubrisani na te kocke?

frenk ::

thomas: sosedovi sploh ne razmišljajo...povsod majo tisto šahovnco in nč druzga, edin v nekaj redkih primerih

vice: sej ti tud verjetno ne poznaš pomena vseh zastav in grbov pa ti zastava zato ne zgleda kot gnoj ane:)

avenger: Jelinčič predlagal zastavo pomoje že daljnega 1994:)

Avenger ::

Ti Kroati so pa mal obsedeni s šahom al kaj?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

undefined ::

> Sosedovi pa tkole razmišljajo.

Čist taprvi predlog mi je všeč. Bi jim pristajal, po moje. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: undefined ()

Vice ::

Zastava mora bit simpl da jo tisti ki jo vidi tudi zapomni če pa je na njej nekaj načačkano za kar niti ne ve kaj naj bi predstavljalo pa ne moreš pričakovati da so bo ob pogledu nanjo spomnil na Slovenijo prej jo bo probal po svoji lastni intuiciji vturiti neki državi, lep dokaz za to je današnja zastava.

undefined ::

Vice, veš da kar nekaj držav uporablja ameriško (original) zastavo? Dosti pa jih tudi uporablja ameriško zastavo za podlago, angleško zastavo kot del svoje zastave, itd. Ljudje brez domišljije in edinstva. :\

jk ::

Če že menjamo zastavo naj bo taka da bo ljudem všeč, ne pa tako skropucalo kot je zmagalo. Vice, kaj pa ti menis o zmagovalni zastavi?:) In če bi že morala biti nova kakkakšna ti bi bila všeč? Predlog?

Groovy ::

iceman: ušeč ušeč tvoje mnenje

frenk: pa bi ti znal narisat "novo" zastavo s panterjem? ;)

Thomas: sosedje imajo vsaj bolši predlog kot mi! :\

ma najbolj da damo eno fajn KRANSO KLOBASO na sredo, pa bomo prepoznavni! :D
I am the captain of my soul

Vice ::

IceMan glede na tvoje ZELO dobro mnenje domnevam, da si zastopil moj post.

undefined ::

Vice, hotu sm rečt, da je vseeno kolk je simpl, glavno je, da ni kopija. Pa jo bo vsak razlikoval in identificiral. :)

Mercier ::

Thomas:

Sosedovi pa tkole razmišljajo.

Tam so pa zgleda meli natečaj neki korejski NDH-jevci. Večina grbov je ustaških.

BigWhale ::

Sej arafat je tud zlo velik ljubitelj sahovnic... ;>
On bi bil idealni precednik vseh nasih juznih sosedov... Obrezan, brada in sahovnica na glavi... :P

Thomas ::

Zgornja IceManova zastava je pa še tabolš od vseh. Resno. Samo pa prepričan, da bi bila sprejeta enako na nož, kot katerakoli druga. No ja, mogoče malo manj. Malo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BaRtMaN ::

Meni je prva najbolj všeč, ker je gor panter in ima vodoavne pasove. Zamenjave z nacističnim orlom definitivno nebi bilo, ker je orel znak večine velikih držav. Zakaj pa recimo Američanom ne rečejo nacisti, ko pa ga ima celo sam predcednik sredi svojega pečata?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaRtMaN ()

jaBo ::

Iceman pošlji jim svoj predlog .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jaBo ()

Darko ::

Prvi predlog je predvsem optično neprimeren. Preveč kontrastnih črt. Pri daljšem gledanju me začne boleti glava. Drugi predlog je skoraj preveč enostaven, ne vem tudi zakaj modra evropska podlaga. Prvi predlog spominja na Ameriko, drugi na EU. Mislim, da bi bila boljša dvo ali tribarvna kombinacija. Upoštevati pa je potrebno, da se ti simboli izpeljujejo v drugačnih oblikah (trakovi za medalje, večje površine, del kakega drugega simbola. Skratka ni dovolj samo eno dopadljiva oblika. Panter mi je preveč zapleten, pa tudi zbuja negativne asociacije, zlasti pa je to najbolj razširjena slovenska žival.

LP Darko

P.S. Za popolno razpoznavnost pa še ime spremenimo v Karantanija ali Karanta.

frenk ::

ni pomembno al je panterja zakompliciran narisat...notr more bit ker je del naše zgodovine in to more naša zastava predstavljat:)

panter je 100% nenacistična zadeva in nisem jest kriv če jo nekateri zamenjujete z nacističnim orlom


kva pa če bi recimo nekdo reku da ga tvoj fotr spominja na hitlerja...al bi šu zamenat fotra??:)

frenk ::

panter Črni panter:)


klik sem>>arhiv>>zgodovina

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: frenk ()

frenk ::

Zgodovina zastave in grba

Najbolje bo, da si pobliže ogledamo zgodovino te tako imenovane slovenske zastave. Vse se je začelo ob preporodu narodov v prejšnjem stoletju. Naši politiki so takrat poslali na Dunaj predlog o zastavi (bela, modra, rdeča) tribarvnici, po vzoru takratnih modernih zastav. Barve so si sposodili, kot veliki panslavisti, seveda pri bratih Rusih, čeprav si nekateri sedaj pri tem zatiskajo oči ko pravijo, da so zastavo od nas prevzeli Rusi. Takrat so ta prevzem opravičevali, češ da so barve iz kranjskega grba (moder orel na rumenem ščitu). Vsakega malo razgledanega človeka to spravi v smeh, prava ironija pa je, da so razlago na Dunaju sprejeli in od takrat imamo Slovenci ťnacionalnoŤ zastavo.

Skupaj s panslovansko zastavo nas ponižuje tudi današnji državni grb, ki v svetu deluje vedno bolj anahronistično. Je sklop predvojne in povojne jugoslovanske Slovenije in v nobenem smislu ne zavzema državotvornosti našega naroda. Tri rumene zvezde so krasile že star jugoslovanski grb, pa to le zato, ker so nekje odkrili povezavo med Celjskimi grofi, bosanskimi Kotromenići in srbskimi Brankovići. Celjske grofe so takrat povzdignili v nekakšne prednike Jugoslovanov!?

Triglav je v današnjem grbu potegnjen iz komunističnega grba, ko je bil obdan s klasjem, po vzoru sovjetskih grbov in z rdečo zvezdo na vrhu. Žal Triglav ne ponazarja simbola naroda, pa smo lahko še kako čustveno navezani na njega. Tudi uprinazoritev morskih valov v sedanjem grbu izhaja iz komunističnega simbola povojne jugoslovanske Slovenije.

Nepravilni ščit z rdečo obrobo ni narejen po nobenih zakonitih mednarodnih standardih oz. heraldičnih merilih in sama ťstrokovno-znanstvenaŤ razlaga nima teže, ki bi je bil nacionalni simbol vreden.

Alec999 ::



tako bi say usak znou narisat ;) .... ne morm pa vrjet kasni zastavi sta na prvem pa drugem mestu :O

frenk ::

alec999: ti bi dal v zastavo samo en slovenski simbol:)...poglej linke zgoraj pa boš vidu kolk slovenskih simbolov imamo...še kranjski grb ima več simbolov:)

BaRtMaN ::

Čeprav tist Jelinčičev grb je tud fajn.

Veliko držav ima zelo zapletene zastave, zato enostavnost zastave nima tukaj nikakršnega pomena. Poglejte naprimer Hrvaško, Avstrijo, Španijo, Brazilijo, Argentino...

Alec999 ::

jah tko je ... mors nardit tko da znajo tud otroci narisat :D (cimbl simpl) 2 barvi 1 simbol ... si say zapovnes ... do predkratkim je bil men problem nastet barve od uzgori navzdol pa so sam 3 ;)

P.S.
Cilj nove zastave nj bi bila tud vecja razpoznavnost v svetu (da nebomo bivsa Ruska republika )... tko da ce hocmo to pol mislem da more bit simpl.

P.S.2
Izbrani predlog na natecaju ma pa jako velik simoblov ;) :D
Da ne omenem, da je skor kopija ameriske:8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Alec999 ()

BaRtMaN ::

Druga je pa kopija zastave EU. Res bi morda morali spremeniti barve, ampak ime je še vedno Slovenija in nas bodo še lep čas zamenjevali s Slovaško.

Imena pa mislim, da ne bi nihče spreminjal.

Vice ::

Na žalost je res kar je napisal Darko da panter zbuja negativne asociacije.
Frenk koliko tujcev pa misliš da bi v zastavi prepoznalo panterja? Se mi zdi da večina slovencev če bi jih vprašal kaj predstavlja bi ga zamenjala s kakšnim zmajem. Pa ne da bi imel kaj proti temu panterju.

ni pomembno al je panterja zakompliciran narisat...notr more bit ker je del naše zgodovine in to more naša zastava predstavljat

Se mi zdi da ima naša zgodovina veliko bolj pomembnega kot pa samo panterja, lahko pa gledaš tudi iz drugega "kota", če izbiramo državne simbole za našo državo je pa zgodovina naše države dolga dobrih "10let".

Isht ::

Moje mnenje o Panterju: Zgodovina nima blage veze. Mi smo svojo zgodovino poslali rakom zvizgat, ko smo se pustili tlacit Avstrijcem, in ko smo se prodali Slovanom. Karantanija je kar se mene tice mrtva vsaj od prve svetovne vojne dalje. Ko je slovenska politika podarila Istro, je vse, kar je Karantanskega, zame mrtvo. Jebes Jelincica, po toci zvoniti je prepozno. In panter nima veze s SLOVENIJO, ker a je kdo kdaj v Slovenskih gozdovih videl kakega crnega panterja? I don't think so. Nacionalizem ja, ampak ne s simboli, ki so pac nekje v zgodovini, ki vseeno SPOMINJAJO NA NEMSKEGA ORLA (pa ne po zivali, ali obliki, ampak po STILU, v katerem je narejen). Ce smo ze toliko misticni, dajmo preklemanega zmaja gor, pa bo.
Jaz sem za LIPO. Sicer smo se zajebali, ko smo pustili Hrvatom, da nam jo sunejo za svoj denar, ampak dejstvo je, da je lipa izkljucno slovenska. Let's take back what is ours.

Prvi predlog je AMERISKA ZASTAVA. To, da ima not neko silhueto triglava/zvezde, je blamaza. Druga varianta je pa nekaj vmes med japonsko in evropo. Krog je japonski, dajmo ga na evropsko podlago.
Mislim, koga nasi politiki zajebavajo? Ocitno bi se radi prodalli ali za dolarje ali za evre.
Predlog: dajmo sahovnico gor in se prodajmo Hrvatom. To bo sele zabavno.

username ::

panter nima veze s SLOVENIJO, ker a je kdo kdaj v Slovenskih gozdovih videl kakega crnega panterja?

če se ne motim, je npr med češkimi simboli tudi lev. vsi pa vemo za beneškega leva. na libanonski zastavi je cedra (neka vrsta drevesa), ki pa v tej državi trenutno (skoraj) nikjer več ne raste...


SPOMINJAJO NA NEMSKEGA ORLA (pa ne po zivali, ali obliki, ampak po STILU, v katerem je narejen).

ne bom ničesar trdil, ampak kako smo lahko prepričani, da so glih Nemci prvi in originalni "izumitelji" tega stila? mogoče so samo prvi, ki so ga množično uporabili (in so se ohranili zgodovinski dokazi). samo v razmislek...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

kopernik ::

Če smo pošteni, lahko rečemo, da bi vsak predlog zastave izzval "ogorčenje". Ker se je pač potrebno navaditi na povsem novo obliko. Vsi smo navajeni na naše simbole, čeprav veliko ljudem niso všeč...

Isht ::

Kopernik: meni sedanji simboli sploh niso vsec. Vlecejo nas nazaj v tisto, iz cesar smo se tako trudili iti ven, v Jugoslavijo, prevec so podobni nekaterim drugim drzavnim simbolom itd itd.

In ker je predlog izzval ogorcenje, to ne pomeni, da smo proti zamenjavi. Samo ne mores poleti, ko nikogar ni, izvesti javni natecaj za simbole, ga voditi dva ali tri mesece in iz 200 del izbrati enega.
Tak natecaj (simbole menda ne bomo vsakih 10 ali 15 let menjavali, zato simbole izbiramo za vedno!) pac mora potekati dlje casa, vsaj pol leta ali vec, in ko je predlogov 5000, takrat se gre odlocati. In to po moznosti z ljudskim glasovanjem (oni izberejo recimo 20 najboljsih, ljudstvo pa potem izbira po televotingu, ali kaj podobnega - samo da ne bi izvajali se enega referenduma).

Ogorceni smo samo zaradi njihove res slabe izbire. saj vsi vidimo, kam pes taco moli (oz. v katero rit jo moli nasa vlada).

frenk ::

ja nekateri bi ga res zamenjali za zmaja, ampak to samo tisti, ki tega simbola ne poznajo, torej jim je vseeno zanj, taki pa pri izbiri zastave nebi smeli imeti NIČ:|

frenk ::

jest za javni natečaj sploh vedu nidm...če bi vedu bi tud zastavo skup vrgu...sej ubistvu sploh ne vem kje smo trenutno...al je tale predlog skoraj dokončen al je to še čist kot predlog in z novo zastavo nima veze:\

Grey ::

Shit kok mi je ta zastava, ki je bla prva na natečaju všeč!...tako ekstravagantna glede na druge zastave...prov neki posebnega:)) .

PS: Avenger himno bi js rad vidu da bi tut bla spremenjena...nč tega petja, samo božanska melodija(balzam za ušesa....). pol bi la šele Slovenija prepoznavna, ker bi bla neki posebnega glede nacionalnih stvari.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Grey ()

BaRtMaN ::

Tak javni natečaj je drek. Zastavo morajo sestavit strokovnjaki, kot so razni zgodovinarji in heraldiki, ne pa kr eni, ki majo 5 minut časa.

OldSkul ::

Mene spominja drugouvrščena zastava na prometni znak. ;)

Grey ::

Bartman:
Glih to je fora vsega tega...zgodovinarji so dolgočasni...mora bit mal impresionistično...umetniško. Zgodovinarji bi sigurn kakega panterja al pa kej vrgl notr..in če ti povem moje mnenje o tem, panter smrdi...preveč zguljena podoba je že to. Mora bi neki novga, ker vstopamo v EU, svet se bo počasi globaliziru in naša nova zastava pomeni preporod Slovenije v novo, boljšo državo.

BaRtMaN ::

Pol pa še najbolje, da damo MTV logo na sredo zastave!

Grey ::

Bartman:
Ahm LOL to pa že pretiravaš. Zakaj vsi mislite na preteklost? Mislite na prihodnost, ker preteklosti več ni prihodnost pa bo! Ljudje morajo prerezat povezavo s preteklostjo, to nas ovira pri razvoju, konzervativni ljudje isto...
There is no place for past in the future!

BaRtMaN ::

Na zgodovino moraš biti ponosen, še posebej, če si Evropejec, ki ima že več tisočletno zgodovino.
Ta ameriški model razmišljanja, kjer jih zanima samo here&now pa paše z njihovo bogo 250-letno zgodovino.

Grey ::

Človek js sm ponosen samo na Grke in Egipčane, ki so(tako domnevamo) gradili te monumentalne stavbe. Odkrili so zelo veliko pomembnih stvari, nekatere pa še čakajo na to da bojo odkrite.
Več tisočletna zgodovina my ass. Prov bmk mene za zgodovino...res je da so bli nekateri znanstveniki pomembni za človeštvo to je pa tut vse. Pa kdo ti je sploh kej omenju USA?
Prihodnost je pred vrati...nekateri v slovenski vladi mislijo na to...pameten folk, izbrali so lepo zastavo(če bo res to zastava, srčno upam da bo, ker mi gre ta ta stara že na živce).

BaRtMaN ::

Če si ponosen samo na Grke in Egipčane in te bk za Slovane, potem te BK tudi za to, kaj se dogaja z našimi nacionalnimi simboli. Saj so itak samo plod razmišljanja nekih zgodovinskih fanatikov, ki jih celo zanima zgodovina lastnega naroda.

hatch ::

Iceman.. panterja na spodnjo zastavo in imas moj glas:=)

DarkSite ::

No tle sem se jest neki skp dal...in dobil naslednje 4 zastave...:) Ok..priznam..crte so mal postran...ampak vseeno...:\










Copyright by DarkSite 2003 :) :D
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenska zastava (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Loža
1117252422 (31574) D3m
»

slovenska zastava

Oddelek: Loža
488039 (3869) Tic
»

Nova slovenska zastava in grb (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23335871 (31062) Ziga Dolhar
»

Ali ste za spremembo zastave in grba?

Oddelek: Loža
342585 (2269) siegmund
»

poglejte si predlog nove EU zastave! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
595843 (4656) sketch

Več podobnih tem