Forum » Omrežja in internet » Problem z internetom???
Problem z internetom???
dado75 ::
Preden mi vrže varovalko in bom totalno zamoril tehnično podporo na Siolu bom poskusu še vas povprašat za nasvet...
Imam ADSL 1024/256 povezavo preko Siola...zadeva je povezana preko Belkin wireless routerja na dva računalnika katera si delita internet povezavo. In zdaj k problemu...do predvčerajšnjim mi je internet delal brez problema. Ko sem včeraj zopet prižgal računalnik mi firefox nikakor ni hotel odpreti nobene strani. Se povežem na routerjev naslov in pogledam pod status...NOT CONNECTED TO INTERNET!!!!
Ok, resetiram router, ponovno nastavil dostopno točko(username, password in ostalo šaro) in ponovno zaženem firefox browser. Zopet nič...ni in ni povezave na internet.
Stanje wireless povezave je 80Mb VERY GOOD, drugi računalnik viden v mreži...nasplošno kar tiče lan povezavo je ok...le internet ne dela tko, da sem izključu možnost, da je kaj narobe z routerjem ali kabli.
A mogoče kdo ve, če bi bil lahko razlog v samem internet providerju-Siolu ali pa je kaj drugega???
Zelo bi bil hvaležen za odgovore!
Imam ADSL 1024/256 povezavo preko Siola...zadeva je povezana preko Belkin wireless routerja na dva računalnika katera si delita internet povezavo. In zdaj k problemu...do predvčerajšnjim mi je internet delal brez problema. Ko sem včeraj zopet prižgal računalnik mi firefox nikakor ni hotel odpreti nobene strani. Se povežem na routerjev naslov in pogledam pod status...NOT CONNECTED TO INTERNET!!!!
Ok, resetiram router, ponovno nastavil dostopno točko(username, password in ostalo šaro) in ponovno zaženem firefox browser. Zopet nič...ni in ni povezave na internet.
Stanje wireless povezave je 80Mb VERY GOOD, drugi računalnik viden v mreži...nasplošno kar tiče lan povezavo je ok...le internet ne dela tko, da sem izključu možnost, da je kaj narobe z routerjem ali kabli.
A mogoče kdo ve, če bi bil lahko razlog v samem internet providerju-Siolu ali pa je kaj drugega???
Zelo bi bil hvaležen za odgovore!
SasoS ::
Povleci modem ven iz štroma, daj nazaj not in poglej če dela. Drugače pa ni konc sveta...nisi edini ki ti ne dela.
hunter01 ::
reset modem bi moral zadostovati. problem je če nimaš dostopa do njega. (mi v študentu nimamo) v slednjem primeru moraš poklicat na telekom da ti ga pridejo oni resetirat.
LP
LP
dado75 ::
OK! internet mi zdele špila...ampak me vseeno nekaj žre.
Do danes sem imel na routerju naštelane avtomatske nastavitve za internet in je delalo BP, do zgoraj omenjene težave...sedaj pa je edina varianta bila, da sem mogel vse nastavitve ročno vnesti...DNS, klonirati MAC ADRESSo, izključiti DHCP itd...
A mogoče kdo ve zakaj je temu tako??? Zakaj noče več delati z avtomatskimi nastavitvami???
Hvala in lep pozdrav!
Do danes sem imel na routerju naštelane avtomatske nastavitve za internet in je delalo BP, do zgoraj omenjene težave...sedaj pa je edina varianta bila, da sem mogel vse nastavitve ročno vnesti...DNS, klonirati MAC ADRESSo, izključiti DHCP itd...
A mogoče kdo ve zakaj je temu tako??? Zakaj noče več delati z avtomatskimi nastavitvami???
Hvala in lep pozdrav!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569358 (6187) | c23po |
» | ne dela internetOddelek: Pomoč in nasveti | 5187 (3593) | seba-beba |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52167 (23917) | simone |
» | Prosim za pomoč - routerOddelek: Omrežja in internet | 1869 (1634) | lali12 |
» | ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 64627 (28322) | JoskoMacher |