» »

Siolov ADSL2+

Siolov ADSL2+

iration ::

copy & paste iz siolovega foruma:

Moje skromno mnenje o ADSL2+ je, da je to ena slaba naložba za prihodnost. Namreč, Siol ga bo uvedel samo zaradi Siol-tv-ja (da se bo lahko gledal tv na 3 tv-jih hkrati), ki pa nikoli ne bo primarna siolova storitev. Problem ADSL2+ je namreč katastrofalen upload glede na starost tehnologije; je namreč malenkostno (1024kbit) večji od navadnega ADSL-a (768kbit), ki je že kar nekako ancient zadeva kar se modernih tehnologij tiče. VDSL bi bil namreč veliko boljša izbira, ki bi lahko v prihodnosti še nekako konkuriral prihajajočim povezavam (wi-max, optika in pa še "star" kabel, ki vsi premorejo veliko večji upload). Upload je pa, kaj bi razlagal, vsaj toliko pomemben kot download, kar velja tako za firme, ki pošiljajo velike fajle kot tudi za individualne uporabnike, ki ga rabijo za p2p. Tako da bo v prihodnosti Siolov delež med broadband ponudniki v Sloveniji zagotovo padel, v kolikor ne bojo sposobni konkurirati drugim ponudnikom. Z ADSL-om so morali drugi ponudniki loviti Siol (no, resda jim je Skupina Telekom dolgo zelo uspešno metala polena pod noge), sedaj pa zgleda, da ga bojo vsi prehiteli po desni, in to ne samo na račun lastne poslovne strategije (večje, hitrejše, boljše) ampak predvsem na račun zgrešene Siolove strategije. Mene osebno to BK, ker na to gledam izključno s stališča končnega uporabnika in bom jasno izbral najboljšega.

my $0.02
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Mavrik ::

Dejstva da ima VDSL gnili doseg in bi ga lahko melo zelozelo malo tenutnih ADSL uporabninkov pa očitno nikogar ne briga.
The truth is rarely pure and never simple.

OldSkul ::

Se mi zdi, da je SiOLOva prihodnost bolj slaba. Konkurenca pritiska z vseh strani, SiOL pa kr neki sanja.

wishmaster ::

Sej bo lahk sanjal ko se bo telekom privatiziral :D

bojanul ::

>>> Se mi zdi, da je SiOLOva prihodnost bolj slaba. Konkurenca pritiska z vseh strani, SiOL pa kr neki sanja.

Kje je ta konkurenca? Trenutno nabavljam broadband in ni ničesar ugodnejšega kot je Siolov ADSL. KAbel je mnogo predrag, drugi ponudniki ADSL-ja pa so tudi bistveno dražji kot Siol (za 1M dostop). A sem kaj spregledal?

Wimax-a še ni!

LP

bond007 ::

Mislim, da je ponudba triere kabla ugodnejša od večine siol ADSL paketov. klik. Najcenejši paket stane pod 3k sit - tukaj siol ne ponuja nič konkurenčnega.. Pa tudi drugi paketi imajo primerljive cene z siolom, ker pa dobiš prva dva meseca naročnino zastonj, so pa dosti cenejši(ob vezavi za 24 mesecev). PA tudi priklop te ob vezavi za 2 leti pride samo 900 sit.

Wox ::

Hja res je. Kje je ta konkurenca o kateri nekateri tukaj tako pridno razpredate. Triera kabel je kolko je men znano v Mariboru, kar mi glede na to da sem iz Murske Sobote ne pomaga kaj dosti. Tukaj mamo poleg Siol in Amis-Telekom ADSL še Telemach kabel, ki je pa nekonkurenčen ADSLju, saj za isto ceno ne ponuja boljše storitve. Da ne govorim o naseljih izven mesta, kjer o broadbandu lahko samo sanjajo in kakor vse kaže se bodo sanje nadaljevale. Mogoče je rešitev v Wi-maxu, samo se zastavlja vprašanje kdaj to bo. Pred avtocesto leta 2015 ali po njej.
Commodore 64

bojanul ::

Primerljiv paket 1M je 100sit dražji od Siola. Priklop je na Siol-u 0sit ob vezavi za 24m. Torej lahko odtehta le tista dva meseca zastonj.

Seveda pa je Triera samo v MB.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bojanul ()

Hux ::

v Celju je tudi za Ptuju pa nisem sure?
Sevedno ni vzroka za menjavo ce noces vec kot 4Mbite ali majn kot 1.
Vezava za 24 mescev je prevec vlki odbijalnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

bond007 ::

Torej po vrsti. Triera ni samo v MBju - za spisek vseh kabelskih operaterjev, kjer se da dobiti triero klikni TUKAJ. Res pa je, da ni pokrita cela slovenija:| . ŠE vedno imaš bolj ugodno ponudbo pri trieri za 1mbit kot pri siolu. Namreč 2 meseca (brezplačne) naročnine sta vredna 13k sit. Priklop stane pri siolu 0 sit, medtem ko pri trieri 900 sit (za vezavo 24 mesecev).
Pri siolu je potrebno imeti še ISDN priključek in ga plačevati (sicer ni nujno... vendar imaš še več stroškov potem z navadno linijo pa ADSLjem). Pri trieri pa je potrebno biti naročen pri kablskem operaterju za kablsko televizijo.

Torej, če se vežeš za dve leti je triera še vedno vsaj 10 tisoč sit cenejša. Naj me kdo popravi, če se motim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

koyotee ::

bojanul kaj pa like voljaDSL?
cenejsa narocnina pod istimi pogoji
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

PARTyZAN ::

Niti ne. Pri siolu lahko vzames razvezan dostop (duo paket) in se z tem znebis telekomove poloznice. To pri volji ni mozno, tako da si potem spet na istem (ubistvu je se drazje)

SasoS ::

ki ga rabijo za p2p

Ta je pa bosa...ISPji se ogibajo p2pja ko hudič križa ker se jim zna zgodit da jih kdo toži. Zaradi tega sigurno ne bodo povečal uploada, prej obratno. Poglej malo naokoli, kater ponudnik pa sploh ponuja pošten upload...še SiOL ga je znižal...
In ko potem poveš da je 16KB dandanes premalo te tako vsi naderejo da ugasni mulo in podobno golazen.

OldSkul ::

Me zanima koliko ljudi bi imelo ADSL, če ne bi bilo P2Pja.

SasoS ::

Ja itak...ampak če bojo ISPji začel javno propagirat P2P se bo zgodbica kaj kmalu končala. Zato se morjo vsaj trudit v smeri da to zapirajo...in zato sigurno ne bodo odpirali uploada.

iration ::

Ta je pa bosa...ISPji se ogibajo p2pja ko hudič križa ker se jim zna zgodit da jih kdo toži. Zaradi tega sigurno ne bodo povečal uploada, prej obratno. Poglej malo naokoli, kater ponudnik pa sploh ponuja pošten upload...še SiOL ga je znižal...

Upload bodo morali poveč(ev)ati zaradi povpraševanja na trgu. Če se Siol, po tvojih besedah, "ogiba p2pja kot hudič križa", bo pa nek drug ISP z veliko žlico zajel vse uporabnike, ki pa bi želeli imeti malo večji upload.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Athlon 64 ::

Adsl2+ ? Še nikol slisu...

wishmaster ::

Cist isto kaznivo je ce jaz uploadam windowse 2003 sbs po p2p omrezju z 384 kbiti na sekundo ali pa z 10 Megabiti.Ce bi se ponudnik hotel resit da ne bi folk uporabljal p2p programov bi moral postaviti transparentne proxye ali pa zaracunavat promet.

PrimozR ::

Počakte da se mi novica objav. Ne da se mi tukej razlagat, sam Telemach ma po 1. nove pakete. V grobem, 7% cnej od zdej, 2,6krat hitrejš od zdej (v povprečju)

Ch4N93 ::

Pri siolu lahko vzames razvezan dostop (duo paket) in se z tem znebis telekomove poloznice. To pri volji ni mozno, tako da si potem spet na istem (ubistvu je se drazje)


pozabil si na dejstvo, da je razvezan dostop dobre tri jurje dražji, in s tem so stroški ADSL-a pri ISDN in razvezanem dostopu spet skoraj enaki.
Ni nam lahko...

Vanquish ::

isp-ji se v tem trenutku še na zavedajo enega dejstva - povečanje uploada v kolikor to omrežje premore pomeni zmajnšanje zunanjega prometa.

Če bi bilo pametni ponudniki kablskega interneta, bi pustili pakete takšni kot so, odprli pa interno po svoji mreži če ne že po sloveniji 10/10mbit in garantiram, da bi pretok prometa v/iz tujine pado vsaj za 60% kar pomeni dosti majnše stroške za njih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T2 vs AMIS

Oddelek: Omrežja in internet
444569 (3361) snoopy20
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036414 (15821) Primoz78
»

SiOL ponudil ADSL2+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7610799 (6773) Dragi
»

Volja - cenejši internet kot T-2? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11916633 (9089) Wox
»

SiOL stari vs. novi naročniki

Oddelek: Omrežja in internet
182377 (1749) Primoz78

Več podobnih tem