Forum » Omrežja in internet » Barricade wireless Broadband router Smcwbr14-G + 2.4Ghz 54Mbps Wireless PCI card
Barricade wireless Broadband router Smcwbr14-G + 2.4Ghz 54Mbps Wireless PCI card
Dreamer__ ::
Kai mi lahko kdo pomage pri tem :D
priklopo sem..očitno prav kr fse lučke delujejo :D h3h3...am dalje pa pojma niam kaj naj nareim :D
Kai lahk maybe kdo kak postopek napiše al pa bilokai če ma izkušnje z brezžičnimi routerji ? :D
se v naprej lepo zahvaljujem!
Borut
priklopo sem..očitno prav kr fse lučke delujejo :D h3h3...am dalje pa pojma niam kaj naj nareim :D
Kai lahk maybe kdo kak postopek napiše al pa bilokai če ma izkušnje z brezžičnimi routerji ? :D
se v naprej lepo zahvaljujem!
Borut
veteran ::
A ni nobenih navodil zraven?? Ali vsaj CD, na njem pa ena čudna datoteka v PDF formatu? Nič? ;)
JayKay ::
stvar je taka:
router je smc 14-g, kompletna instalacija pa je taka:
adsl vtičnica -> calisto 821 modem-> smc router ( v wan) iz lan pa v comp 1) comp 2 je povezan preko pci wireless adapterja.
Po navodilih smo nastavili. IP, (DHCP), in gateway (192.168.2.1). iP routerja je 192.168.2.1.
težave: nikakor se ne moreš logirat v router, da bi ga nastavil, pa tudi pinga ga ne (request timed out), zraven tega pa se niti na net ne gre konektat (siolova povezava ne dela). Tudi ko poskušam dostopat do routerja ( s ie ali mozzilo na http://192.168.2.1) mi zagnjavi siolova povezava naj se povežem.
Komp 1 in komp 2 se lahko med saboj pingata, tako da wlan dela. Ostalo mi ni jasno.
A je treba dat siolovo povezavo v sharing?
router je smc 14-g, kompletna instalacija pa je taka:
adsl vtičnica -> calisto 821 modem-> smc router ( v wan) iz lan pa v comp 1) comp 2 je povezan preko pci wireless adapterja.
Po navodilih smo nastavili. IP, (DHCP), in gateway (192.168.2.1). iP routerja je 192.168.2.1.
težave: nikakor se ne moreš logirat v router, da bi ga nastavil, pa tudi pinga ga ne (request timed out), zraven tega pa se niti na net ne gre konektat (siolova povezava ne dela). Tudi ko poskušam dostopat do routerja ( s ie ali mozzilo na http://192.168.2.1) mi zagnjavi siolova povezava naj se povežem.
Komp 1 in komp 2 se lahko med saboj pingata, tako da wlan dela. Ostalo mi ni jasno.
A je treba dat siolovo povezavo v sharing?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JayKay ()
ethelred ::
Zanimivo, kolega je tudi nabavil ta komplet, pa ni delal WAN. Ko tudi po menjavi routerja ni delalo je zahteval denar in šel po Asusa, ki zdaj dela BP.
Dreamer__ ::
spet težave:
ko sem drug računalnik nesel v drugo nadstropje sploh ne dela več internet in nič na drugem računalniku: Local area connection (network cable unpluged) sploh ne dobim dobenga ipja...v glavnem nič ---> kaže mi pa da je signal....v glavnem nevem več kaj naret!!
ma kdo kako idejo kai naret?
na prvem računalniku pa dela vse bp....
lp
ko sem drug računalnik nesel v drugo nadstropje sploh ne dela več internet in nič na drugem računalniku: Local area connection (network cable unpluged) sploh ne dobim dobenga ipja...v glavnem nič ---> kaže mi pa da je signal....v glavnem nevem več kaj naret!!
ma kdo kako idejo kai naret?
na prvem računalniku pa dela vse bp....
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dreamer__ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WifiOddelek: Omrežja in internet | 1626 (1416) | tomazsk1 |
» | T-2 in Wireless routerOddelek: Omrežja in internet | 12683 (12215) | iro |
» | Belikn Wireless G RouterOddelek: Strojna oprema | 3209 (3049) | MitkoVIP |
» | Wlan router - ODZIVNI ČAS?Oddelek: Kaj kupiti | 1507 (1389) | MaCoFaCo |
» | Web server inštalacija recimo IIS preko modema ruterčka in firewalla brez domeneOddelek: Omrežja in internet | 1550 (1497) | StratOS |