» »

Dogovor o morju brez Slovenije

Dogovor o morju brez Slovenije

c0dehunter ::

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=84956

Komentarji?

J***m jim m***r hrvatim pocuzanim. Nož v hrbet.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

jype ::

Noz v hrbet jim lahko samo Bosnjaki, ker so Hrvati ves cas obrnjeni proti Evropi.

Po moje nima smisla kakorkoli pizdit zaradi tega. Pac se ustrezno diplomatsko ukrepa (poslje se uradne proteste) in zahteva arbitrazo. Ce nismo pripravljeni pristati nanjo, potem pa pac ni cudno, da imamo z njimi nonstop probleme.

dusanr ::

zgleda o res treba vzet puško v roke

Dr Evil ::

Tak je to,ko politika medije usmerja.Na hrvaškem je čisto vsak prebivalec prepričan,da Slovenija okupira Hrvaško,čeprav kolikor vem se mi od leta 45 nismo niti za mm proti njim premaknili.

V bistvu smo zaradi TITEka,ki je bil raje Hrvat,zgubili del istre.Zdaj pa nam hočejo vzet še to malenkost.

Bo treba veto uporabit.Če želijo balkan potem ga naj imajo.

Sam bi veliko raje videl gesto NATA,a kaj ko smo newcomerji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dr Evil ()

DOOM_er ::

arghhhhhhhhhhhhhh;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
Robots will steal your job. But that's OK

Mr_Globus ::

Primorska bi mogla bit na oblasti pa bi se kaj nardilo. Žabarjem se ipaq jebe ker grejo v tujino na morje ;(

Gwanaroth ::

Žabarjem se ipaq jebe ker grejo v tujino na morje

Ne vem, če je ravno tako.. precej Ljubljančanov ima vikende v Portorožu, Kopru, Ankaranu, Piranu... in sigurno tudi njim ni vseeno.

Ampak ostajao nemočni, tako kot večina nas.
Lights often keep secret hypnosis..

Tilen ::

Hja, kako ze gre tisto? Kdo ne da, dobi. ;((
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Azrael ::

Čas kislih kumaric in časopisnih rac.

Pisci prispevka očitno ne vedo, da je epikontinentalni pas med Italijo in Hrvaško ne samo pri še nedoločeni morski meji s Slovenijo, ampak tudi precej bolj južno. Pogled na zemljevid Jadranskega morja pove vse.

In BTW, naši mediji niso nič boljši kot Hrvaški. Trobila, kakor vzameš.

In ker mnogi ne boste kliknili linka, pogovarjajo se o epikontinentalni pasu.
Citirano iz novice na RTV SLO.
Epikontinentalni pas obsega morsko dno pod mednarodnimi vodami oziroma zunaj ozemeljskih voda, praviloma lahko do globine, ki še omogoča izkoriščanje naravnih bogastev.
Nekoč je bil Slo-tech.

Alexius Heristalski ::

Ko smo že pri vprašanju meje. Moj cimer geodet pravi, da bi morala biti izhodišče za pogajanja o meji Reka.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Azrael ::

Če pogledaš šolske zemljevide Vojvodine Kranjske, drži meja je bila pri Bakru in cela Istra s Kvarnerskimi otoki je pripadala Kranjski. Samo... tega je skoraj že 100 let, politika je v tem času dodobra naredila svoje. IMO je realno pričakovati razmejitev s Hrvaško, kot je bila po republiških mejah v SFRJ. Klinc je samo, da ni bilo točno določeno...
Nekoč je bil Slo-tech.

Daedalus ::

Jajca. Kako pa boš utemeljil Reko kot izhodišče pogajanj?

Kar se pa tiče poganjanj s Hrvaško glede meje na morju - sej se ve, kdo je večino časa zunanji minister. Rupsi, ki pa se nekako ne zna niti komunicirati, niti se pogajati. Hrvaška nas pri samim pogajanjih ali pa pari političnih manevrih okoli tega vprašanja pač gladko poseka. Arbitraža je pa itak edina realna opcija, pa kakorkoli se bo že izšla.

Takile članki (skrajno populistični) pa delajo samo škodo (če mi kdo ne verjame - zgoraj je zapisanih ene par nacionalističnih izbruhov).
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Ti kot internacionalist si seveda nad tem,tak kot Kardelj,ki nam je zasral mejo.:\

Thomas ::

Jesen je in Hrvaška spet zaostruje. EU cariniki ji ne morejo nič več narest znatne škode.

Prihodnjo pomlad, bi bilo dobro zmanjšati pretočnost meje. Iracionalna poteza kot vnaprejšnji odgovor na iracionalno potezo - je lahko čisto racionalna.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

thomas, se strinjam. žal se s tem ne strinja naš intelektualec svetovnega formata.
l'jga

Ti kot internacionalist si seveda nad tem,tak kot Kardelj,ki nam je zasral mejo.:\

Za razliko od takih ko si ti - se me ne da loviti na populistične članke. Še manj pa mi pade na glavo kakšno pozivanje h kakim glupim protiukrepom. Recimo NATO:\ Kje jih najdeš? Da sploh ne omenjam, kak PR efekt bi melo kako pozivanje NATA k ukrepanju. Jokavi Janezi, ki ne znajo sami reševati svojih težav:D Sicer pa je dala po vstopu Slovenije v EU le-ta jasno vedet, da ji dol visi za tale obmejni spor in da naj kr sami rešimo zadevo. Samo ob takih politikih - je ne bomo kmalu.

Je Thomas čisto dobro predlagal. Uporaba "mehkejših" prijemov bi bla na mestu. Recimo hrvaški prevozniki v tranzitu čez Slovenijo na mejo čakajo dlje od ostalih. Zagroziti s kakimi dodatnimi carinskimi sankcijami, ipd... Ne pa samo gledati in javkati, kot trenutno počne (in je počel) "obračam se po vetru in na to sem ponosen™" Rupsi. Ki se raje poja vsepovsod drugod, kot pa da bi urejeval odnose s sosedi.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Rupsi. Ki se raje poja vsepovsod drugod, kot pa da bi urejeval odnose s sosedi.

ni kej urejat. vsi odnosi slovenije z vsemi so lahko za zgled vsem ostalim. tako, da ostane še nekej cajta za osebno promocijo najpomembnejšega mednarodnega politika po hansu-dietrichu.

čeprav, tip je probal. probal je nosit tako rumene sviterčke in se par mescev matral s klobuki. vse za slovenijo.

edino mediji doma ga ne razumejo.
l'jga

čeprav mu mal krivico delam.

rupel je al slab politik al pa slab zunanji minister. ni nujno, da je oboje.

mogoče izbojuje prenekatero zunanjepolitično zmago, sam tega doma folku ne pove. al pa je fenomenaln politik, ker je na položaju že od vedno, doma pa sam pizdimo kaj na delajo hrvati, avstrijci, italjani...
l'jga

Daedalus,daj povej mi,v čem je moj komentar bolj nacionalistični od tvojega "mehkega"?

Hja, nacionalistična sta oba - ker pač oba branita slo nacionalni interes, tu maš prav. Bi blo čudno, če bi zagovarjal interese kake druge države.
Je pa moj IMO bolj primeren in bi glede na okoliščine mel verjetno večji učinek, kot pa grožnje z večjim bratom, ki bo po gobcu tistega, ki ti jemle denar za malco0:)
[J.P.Sartre]

Zakaj pa te ostale okaraš zarad tega?Te jih vsaj zaradi "slabe strategije" in ne drugih stvari,ok?:D

Se opravičujem za neumno kritiko. Bom drugič bol pazil (in predvsem bolše utemeljil zadeve)>:D :D
[J.P.Sartre]

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rehnov predlog o SLO-HR arbitraži (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
726787 (5122) Karaya 52
»

Hrvaska in vstop v EU (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29224296 (16051) dzinks63
»

Kdo podpira Rupla? (strani: 1 2 3 4 )

15410723 (7517) Double_J
»

Rupel bi "uravnotežil" Hrvaško (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14111150 (8082) abeceda
»

Janez Drnovšek se umika iz politike

493525 (1930) Nejc Pintar

Več podobnih tem