Forum » Kaj kupiti » Kako uvoziti graficno iz USA?
Kako uvoziti graficno iz USA?
ksmith ::
Kupil sem graficno v USA in presega 175 eurov. Carine vem da ni za elektronske izdelke. Zanima me kako je z davkom? Ali naj zadevo prijavim kot rabljeno? Stvar je se malo bol komplicirana, ker priletim v Anglijo najprej. Hvala v naprej za odgovore!
Lep pozdrav.
Lep pozdrav.
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
SloMusty ::
Zakaj pa grafično uvažaš iz USA???
Ni bolj preprosto malo po evropi pogledat???
lp
Ni bolj preprosto malo po evropi pogledat???
lp
Freestyle wind riders!!!
bastadu ::
SloMusty: Če še ne veš, se v USA dobi določene stvari dosti ceneje kot v EU, seveda je pa potem vprašanje, če se zaradi carine, davkov, poštnine sploh splača uvažati...
Pa da še sam nekaj vprašam:
Koliko bi naj bila vrednostna meja, do katere ni potrebno plačevati dajatev našim carinikom? Kako oni preverjajo vrednost uvožene stvari, če kupiš kot rabljeno (npr. preko eBay-a) in nimaš nikakršnega dokazila o vredonosti (računa)? Hvala za odgovore!
Pa da še sam nekaj vprašam:
Koliko bi naj bila vrednostna meja, do katere ni potrebno plačevati dajatev našim carinikom? Kako oni preverjajo vrednost uvožene stvari, če kupiš kot rabljeno (npr. preko eBay-a) in nimaš nikakršnega dokazila o vredonosti (računa)? Hvala za odgovore!
arch5 ::
davka je 20% vrednosti kartice, in to v vsakem primeru če jo boš prijavil kot rabljeno ali ne, to da letiš preko anglije pa ni problem, ker v angliji verjetno ne izstopiš iz prostocarinske cone na letališču, torej boš v carinsko unijo vstopal v sloveniji. Lahko pa rečeš da si kartico kupil v Angliji.:)
ksmith ::
Uvozil sem kartico iz USA in zadeva je zgledala takole:
Nameraval sem kupiti ATI X800 XL za $250 +8% njihovega davka = $270. V trgovini ne vračajo 8% davka, čeprav sem jim povedal, da jo nameravam peljati v EU.
Za elektroniko, carine iz USA v EU NI! To mi je povedala uradna oseba iz Slovenije (carinik).
Nevem pa če je treba plačati davek tudi v EU. Osebno sem iz Phoenixa priletel v London, kjer sem šel skozi izhod "Nothing to Declare" in noben ni nič zahteval od mene. Enako, ko sem priletel iz Londona v Benetke, tako da davka v EU nism plačal.
Dobil sem X800 xl za $270 kar je na ta dan zneslo 53460 SIT.
Nameraval sem kupiti ATI X800 XL za $250 +8% njihovega davka = $270. V trgovini ne vračajo 8% davka, čeprav sem jim povedal, da jo nameravam peljati v EU.
Za elektroniko, carine iz USA v EU NI! To mi je povedala uradna oseba iz Slovenije (carinik).
Nevem pa če je treba plačati davek tudi v EU. Osebno sem iz Phoenixa priletel v London, kjer sem šel skozi izhod "Nothing to Declare" in noben ni nič zahteval od mene. Enako, ko sem priletel iz Londona v Benetke, tako da davka v EU nism plačal.
Dobil sem X800 xl za $270 kar je na ta dan zneslo 53460 SIT.
Dr_M ::
mogoce ma pa slabo vest, pa bi jo rad prijavu?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Jaffa ::
Glede na to, da je bil njegov 1. post 1.8., in da mu noben ni odgovoril, je zgleda v tem času prišel že domov in psč povedal kaj je nardil...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj kupiti v Ameriki? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10719 (7807) | MTB |
» | Carina iz USA (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 19195 (5925) | St235 |
⊘ | Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Kaj kupiti | 103224 (47771) | Tilen |
» | Nakup MacBooka Pro iz Amerike (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13586 (11957) | St235 |
» | Replika ure skozi carinoOddelek: Loža | 7325 (6140) | ales400 |