Forum » Kaj kupiti » Kaj kupiti v Ameriki?
Kaj kupiti v Ameriki?
St235 ::
perci ::
Itak.
V obratno smer pa je tezje. Poznam primer, ko je nek rus pri iznosu uveljavljal vracilo ddv za uro za cca 10k eur, pred vkrcanjem na letalo pa jo je predal pravemu kupcu iz slovenije. Seveda so cariniki rusa pri vkrcanju pozvali naj pokaze uro, ki je ni imel. Pa je padla kazenska.
V obratno smer pa je tezje. Poznam primer, ko je nek rus pri iznosu uveljavljal vracilo ddv za uro za cca 10k eur, pred vkrcanjem na letalo pa jo je predal pravemu kupcu iz slovenije. Seveda so cariniki rusa pri vkrcanju pozvali naj pokaze uro, ki je ni imel. Pa je padla kazenska.
Dadyy ::
Hvala vsem za nasvete. Nakupili smo kar nekaj stvari in se uspešno vrnili domov. Na carini pa ni bilo prav nič preprosto. Ne vem kako je na Brniku ampak na Zagrebškem letališču so mi premetali oba kovčka. Vtaknili so se celo v umazano perilo in okrasne darilne skodelice vredne par evrov. Cariniki so bili preprosto tečni. Še sreča, da sem bil z dvema velikima kovčkoma par korakov pred ženo, ki se je z malim kovčkom polnim robe samo sprehodila mimo. Carine sicer nisem plačal, bi pa jo, če bi odpirali še ženin kovček. Ena stvar za osebno uporabo ni problem, stvari večje vrednosti ali več enakih stvari, pa bi mi opalili carino in še kazen ker nisem nič prijavil, tako da v Zagrebu bodite pazljivi.
LP Damjan
GupeM ::
Verjetno so brali tole tvojo temo na S-T, pa so pogledali, kaj vse boš prinesel. Big brother is watching :D
Ko sem bil jaz tam, nisem kupoval nič elektronike, ker je bil EUR-USD takrat približno 1:1 in se ni splačalo. Se je pa splačalo z oblačili.
Ko sem bil jaz tam, nisem kupoval nič elektronike, ker je bil EUR-USD takrat približno 1:1 in se ni splačalo. Se je pa splačalo z oblačili.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
MTB ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalniške komponente na letaluOddelek: Strojna oprema | 2869 (2147) | djfixme |
» | Carina iz USA (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 19173 (5903) | St235 |
» | potovanje z adrio - prtljaga...vprasanje za veterane (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25316 (22249) | xsum1 |
» | Kupovanje v ZDA, carina in vracilo davkaOddelek: Kaj kupiti | 6374 (3773) | Invictus |
» | Nakup MacBooka Pro iz Amerike (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13533 (11904) | St235 |