» »

Razmerje slike DIVX-a

Razmerje slike DIVX-a

Rob1 ::

Pred nekaj dnevi sem nabavil xoro predvajalnik. Opažam, da mi pri predvajanju
DIVX- ov na TV ne prikaže pravilnega razmerja stranic slike. Če je pravilno razmerje
1:2.35 mi predvajalnik film predvaja kar v razmerju 1:2,7; skratka slika je popačena. TV je 4:3 in pravilno nastavljen. Uporabil sem SVHS izhod. Če isti film predvajam preko računalnika ( na isti TV), pa je razmerje stranic pravilno.
Zanima me če je potrebno naložiti kakšen drug FW, oziroma če vplivajo na to popačenje napačni kodeki ali kaj? Na predvajalniku imam še originalni FW.
Slika iz DVD-jev pa je v redu.

Lep pozdrav!

Robert

laguna ::

Glede razmerja DIVx oz, xvid-ov, ki jih gledaš na DVD predvajalnikih ti lahko povem, da se da poznejše razmerje nastavit z MPEG4 modiferje (brezplačni program), in sicer, če hočeš divx/xvid gledat na celotnem ekranu v MPEG4 mod določiš (odkljukaš) razmerje 4:3, če je pa recimo divx/xvid v resoluciji npr. 512*288 pa vpišeš razmerje sam, to je 1,77:1 ali pa kar odkljukaš 16:9. Jaz uporabljam drugi možnost, ne vem točno, mislim da je tv ratio. Jaz sem imel take probleme, ko sem zajemal video v resuluciji SVCD (480*576) in sem s tem MPEG4 mod zadevo rešil zelo elegantno. S tem ko uporabljaš MPEG4 mod NE IZGUBIŠ NA KVALITETI!!!!

LP
lagunaaaa

Stepni Volk ::

Tema o predvajalnikih Xoro, možnih FW in ostalem obstaja: [divXvid] Xoro predvajalniki. Zaklepam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Divxvid] Quadro predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
37554159 (8984) Spajky
»

Kateri KODEK za dober COMPRESS a kvalitetno SLIKO

Oddelek: Programska oprema
51270 (1241) Mavrik
»

[divXvid] štekanje/trzanje pri predvajanju (strani: 1 2 )

5013752 (7641) yoco
»

Mpeg4ModifierMod

415477 (3230) podtalje
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14526474 (13809) podtalje

Več podobnih tem