» »

Koliko je en liter bencina na bencinskih postajah pri nas?

Koliko je en liter bencina na bencinskih postajah pri nas?

Microsoft ::

Vceri, ko se plejem domov, je ze bilo ze malo bencina v keslcu, pa grem tam v Blagovici tankat. Za jurija, kolker je cist dost, da pridem do doma. Natankam pa grem placat...

No, notri pa en (po naglasu sodec korosec) pizdi na prodajalca, da je natanku 30 litrov in da se mu na prikazovalniku nic ne pozna. Jst placam in grem pogledat v avto, kolko se pozna. Res, da 5 litrov ni veliko, je pa vseeno 10% od prostornine tanka. In nisem videl, da bi se kaj spremenil. Potem smo se se malo besedno kregali. Jst sem se odlocil, da natankam se za dva jurija in pol se je kazalec res dvignil, rdeca lucka za rezervo ugasne.
On drug tip mi pokaze v svojem avtu, pa je res malo malo kazalo, glede na to, da je natankal za 30 litrov. Mel je BMWjevo petko, bi rekel letnik 98. Ker sem tam bil z dokaj podobnim avtom, vem, da se 30 litrov pozna na kazalcu. V vsakem primeru. On je mel tudi racun.
Zdej, jst nimam takega prikazovalnika, koliko litrov bencina je v keslcu. Samo on tip, z BMWjem, pa je mel neke digitalne instrumente, samo nisem dobro razumel, kaj vse se kazejo. Tako, da ce ma kdo ta avto al pa pozna, naj mal napise, kaj vse meri ta avto.

Zanima pa me, ce je Petrol-ov liter res liter ali pa malenkost manj? Se je ze kdo odpravil to merit? Pa ne tako, da natankas enkrat. Amapk tako, dlje casa. Mogoce kar celo leto. Ker vem, da taki primeri obstajajo oz. vsaj so, po tujini...

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

flipflop ::

Naj bi bili umerjeni vsako leto, sicer pa lahko pošlješ tudi kako inšpekcijo če bo kaj pomagalo. Ali pa vzami 20l kanto pa pojdi natočit, pa boš videl če je prav ali pa kaj goljufajo.

Goldee ::

mislim da si kaj takega nebi smeli privosciti, saj imajo konkurenco. istrabenz je naredil dober korak ko je ponudil 100oktanski bencin za isto ceno.
me pa tudi mene zanima in ce bos sel res tankat 20 oz. vec litersko kanto porocaj ce je kaj manj :)
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rezerva avtomobila

Oddelek: Na cesti
4010596 (4736) Dr_M
»

Točenje goriva? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7928770 (26443) SkIDiver
»

Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )

12036292 (33477) Zheegec
»

Natočil bencin namesto nafte kaj sedaj z bencinom? (strani: 1 2 )

6517314 (14882) celada
»

Petrol prodaja vodeni bencin? (strani: 1 2 )

8420950 (18415) gzibret

Več podobnih tem