» »

Kako bo v prihosnosti?

Kako bo v prihosnosti?

DimmniBurek ::

Vsak dan slišim za neke nove inovacije, nazadnje recimo na AC, ko ni strica not, je avtomat za listek, pa recimo stroji v tovarnah, ki sami skor vse naredijo, a nevem kaj še vse...

Kaj bo pa z ljudmi? Japanezi razvijajo robote za vsakdanjo uporabo, kot tudi za v tovarne... Ampak že zdej je kriza z zaposlovanjem, kaj pa pol? Valda bo delodajalec raje nabavil par robotov, ki bodo isto naredili, ali pa novi stroj, ali nevem kaj...
Kaj bomo pa mi? Tega razvoja ne razumem čist...

Enlighten me:D
There Is No Stronger Drug Than Reality

Utk ::

Skoraj ista tema že obstaja.
Pa kje si bil zadnjih par stoletij? Kaj niso že zdavnaj ljudje razbijali stroje, da bi imeli kaj delat? Gremo spet na to?

_marko ::

->Ampak že zdej je kriza z zaposlovanjem,
Avtomatizacija bi posledično prinesla več dobrega tem zaposlenim, ki tebe skrbijo.

še ena trenutna tema...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Keyser Soze ::

Edini problem bo prehodno obdobje. Oz. je že, ker je že tu. PRoblem je to, ker ta razvoj ne bo iz danes na jutri. Ljudje pa potrebujejo denar iz danes na jutri, oz. ga potrebujejo zaradi hrane, oblačil, elektrike in ostalih dobrin.

P.S.: Tista tema je bolj s tehničnega stališča. Ergo - je v znanosti. Ta pa recimo da bo bolj s socialnega stališča. Torej v Problemih človeštva. Toliko pa se spodobi ločiti.:\

DimmniBurek ::

No povej mi kaj je dobrega pri cestninski nakateri je avtomatika da ti vrže listek? Kaj je tle bolšega za unga strica ki jih je sprva talou? Prou nč, in če bodo stroji zamenjevali delavce, ne bo nč bolše
There Is No Stronger Drug Than Reality

Keyser Soze ::

Zaenkrat je to ceneje za DARS. Za strica pa to pomeni zgolj eno delovno mesto manj. Če ni pri DARSU nekje pri vodilnih mu nič ne pomaga.

Tear_DR0P ::

no me zanima kaj si je on stric v kabini mislil o celodnevnem vdihavanju izpušnih plinov, delu pri odprtem oknu - ne glede na vreme - vsekakor je prednost v avtomatizciji tudi zanj. Je pa res da od čistga lufta težje živiš.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

aljazh ::

Za uporabnike se avtomatično podajanje cestninskih listkov pozna tako, da je pretočnost prometa manjša. V Italiji (kjer imajo sicer avtomatično podajanje listkov) v poletnih prometnih konicah le-te podajajo ljudje.

Utk ::

No, če smo že pri tem, baje da je DARS podpisal 10-letne pogodbe z novimi podajalci listkov. Je to res? Meni je čist neverjetno. In če je, zakaj za boga to...ni čudno da so tako visoke cestnine. Če mi bo kdo čez 10 let hotel podat listek na avtocesti, mu ga bom nekam zabil, obljubim.

Barakuda1 ::

Podobna tema s skoraj indentičnim naslovom že obstoji v ZT. Zaradi podvajanja jo tukaj zaklepam (preden se preveč razpišete - na obeh koncih :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

oblike zaposlitve..

Oddelek: Pomoč in nasveti
6790 (726) Isotropic
»

Folija za vinjeto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10635558 (32720) pegaso
»

Trenja: Cestnina na SLO avtocestah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15013753 (9580) Pyr0Beast
»

Slovenija 1984 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
18916899 (11065) Pyr0Beast

Več podobnih tem