» »

Tv TUNER-ji

Tv TUNER-ji

|KoRn| ::

Lep pozdrav vsem audio in videofilom tle gor8-)
Zanima me namreč, kdo ve kateri TV TUNER je trenutno najbolsi na tržišču, poleg tega kateri ponuja največ za denar ter seveda, katerih se naj clovek izogiba. Kaj lahko človek pričakuje od TV TUNER-ja glede kvalitete slike/zvoka, so kje kake cake pri delovanju in podobno... Če kdo kej ve, naj pove, pa da kak link zravn prosim. Hvala!
Freak on a leash!

Tzar ::

Jest sem pred kratkim nabavu TV Fly98 pri comtronu,ap sem razočaran nad tem. Slika je slaba, zvoka mi sploh še ni uspel usposobit, sme probal vse živo. Software je zanič, sem dlodal novejše driverje pa isto, kokr z originalnimi. Tko da če ima kdo ta tuner prosim za mnenje in naj pove kako je kj zrihtal.
Pa če kdo ima kakšen drug tuner, ki mu odlično dela,se da fajn zajet video, imaš pri tem možnosti direktno v DivX dajat ipd, naj piše.hvala
lp
Tzar8-)
Življenje je lepo!

Radiant ::

Trenutno najbolje kvalitete TV tuner je AIW Radeon zato ker navadni TV signal iz Philips tunera obdela se z adaptive deinterlacingom in seveda rage theater 10 RGB dac-om poleg tega pa podpira tudi hi frame interpolacijo (to imajo tiste super drage televizije ki kazeju 30 ali 25 trnsfer(NSTC PAL) z 60 ali 50 fps kar povzroci da vse zgleda bolj gladko in realno!Najbolji sam tuner pa je trenutno cip MT2032(MicroTune je firma ki jih dela) ki bo tudi na AIW radeonu 8500DV (njegov predhodnik je bil na 3dfx-ovem WEB TV tunerju)in bo z kombinacijo vodep immersion II engina na R200 cipu obvladal se ADVANCED adaptive deinterlacing.
ce pa nisi tako zahteven pa ti predlagam da si kupis poceni Haupage USB ali TV Wonder USB od ATIja (50$).ZA haupage sicer ne vem, na USB TV WONDERU je isti tuner kot na AIW Radeonu!>:D>:D>:D

Daedalus ::

Najboljši tunerji so ATI-jevi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

TheHijacker ::

Tzar: Sam imam tudi nekaj podobnega kot ti in sicer Imageworld Conference TV. Po izgledu je popolnoma enak kot Fly ter tudi driverje lahko uporabim od fly kartic. Meni ta kartica deluje odlično. Vse kar sem moral narediti je odstraniti vse sledove od te kartice(gonilniki) in programe, ki si jih dobil poleg kartice. Vse je en navaden šit! Ko to narediš je vse kar rabiš program BorgTV, po možnosti brezplačna 2.55 verzija. Ni boljšega. Gonilnik za dospot kartice ti sam inštalira in po resetiranju takoj zadela. Slika je čudovita, saj uporablja svoje filtre. Zvok dela BP. Skratka rula...
http://www.google.si

matevzm ::

3dfx tuner je imel gori bt878, ki ga dela Conexant.
Mislim, da je vecina obdelave slike v swju. Cip samo zajema sliko, potem je pa naprej odvisno od swja/driverjev, kaj bo naredil z njo.
USB ima na splosno najslabso sliko, odsvetujem.
Obicajno so poceni kartice opremljene z zanic swjem. Se splaca vzeti kaj drugega. Najboljsa sta BorgTV (enostavna uporaba, dober teletekst) in dScaler (najboljsi deinterlace in druga obdelava slike). Borg je bil 2.55 freeware, dScaler se vedno je.

Tzar ::

ja čist iskreno povem da se v tem borgu ne najdem najbolje.Ne najde mi nobenga kanala, no vsaj jest sem obupal , ker ne vem v katerem frekvenčnem ombmočju imamo pri nas TV.Driverejv mi ne instalira,saj ko zaženem comp, mi še vedno skoči okno ki pravi da je našlo PCI mm device,tko da moram instalirat originalne driverje.
Zvok sem usposobu,ena zlo banalna napaka. Drgač je pa slika kr dost salbša kokr na TV-ju.
Zej instaliral sem BorgTV 1.1 pro, poskušal sem pa tud z BorgTv 2.55, ki mi nudi možnost še instal driverjev,vendar vse opravi tako hitro da dvomim da driverje instalira,saj kot se že povedasl mi ob ponovnem zagonu jamra za driverje?!?!?
pomoč!8-)
Življenje je lepo!

bobby ::

Moje izkušnje: prej sem mel ATI-jev tv tuner na ISA slotu v kombinaciji z ATI-jevo grafično in slika in zajemanje videa RULA. zdej mam pa TV GENIE in tist softver k je zraven SUX BIG TIME. zato Borgtv, ampak če splošno pogledam ATI kar se tega tiče RULA čeprav nima daljinca in je mal dražji od konkurence.
Povedal sem,....

mich ::

PINNACLE TV PRO za 28k.ma vse kar zgoraj debaterajo.:D
ZVOK IN SLIKA KOT SE ŠIKA:P

matevzm ::

BorgTV ima svoje gonilnike, ki jih uporabi. A jih ne instalira v sistem. Enkrat odpravi gonilnike, tako da ti bo nehal teziti.
dScaler pa rabi gonilnike (a so po moje lahko katerikoli za 8x8) zato, da najde kartico. Nato uporabi svoje.

Popcek ::

hm kaj pa AVER media TVCapture98 w/vcr ??
no to mam jest, pa borga za gledat (ni problemov, vse lepo dela tud slika je okej!!, aja se v linuxu sm vse lepo usposobu) za zajemanje divxov recmo pa od Ulead - VideoCapture 6.0 - supr zadeva
vse to in se vec za cca 17k sit:D

BadBoyBIG ::

a pa se kermu sanja kje dobiti kak tuner pri nas v sloveniji ki bi delal w windowsih 2000 oz XP in ima daljinec ????:\

Popcek ::

BadBoyBIG glih uceri sm bil v BTCju v BingBangu in majo full pestro izbero TV tunerjev se ti splaca jit pogledat res :\

BadBoyBIG ::

thank you !

sam bo treba it do ljubljane. a pa kdo mogoce se ve kje na netu to mal prevert v sloveniji ?

Kaboom ::

moja zgodba :
pred davnimi petimi leti sem kupil ATI ISA TV Tuner priključen na ATIjevo Rage Pro grafično kartico. zadeva je super, ultra super... delovala. dokler se nisem odločil nadgraditi sistema. nova matična ni podpirala ISA vodila, zato sem, štromar kot sem, naredil TV Tuner da dela z napajanjem preko kabelčkov brez ISA vodila (če potrebujete mi rečite za navodila). je spet delovalo dokler se nisem odločil kupiti nove grafične. imel sem plane uporabljati dual grafični način, h kateremu se nisem spravil dokler nisem upgrejdal na Win2000, nakar sem ugotovil da ni podpore za ATI ISA TV tuner več v 2k...
vmes sem pozabil omeniti tv tuner ala Guillemot Maxi TV 3, ki sem ga kupil istočasno kot grafično. po petih minutah uporabe tega tunerja, sem vedel da ga bom zamenjal za nekaj koristnega... 5 let starejši atijev tuner ga je pohodil, zažgal in pokopal do skrajnosti...
sedaj kupujem Hauppauge WinTV Theater z Dolby Surround ampak če mi ga ne boste priporočili si bom raje kupil ATI TV Wonder (PCI vodilo, samostojen tuner). oboje, atijev tuner in grafično bom shranil in uporabil v drugem, low budget računalniku ki ga planiram...

TOREJ : ali je Hauppauge WinTV Theater za kupit ?
v avstriji Birg, 1.999, -ATS

(Pinnacle PCTV Pro 1.399, -ATS)
(če kdo rabi mapo v Birg v Grazu se naj javi)

In memory of ATI's ISA using AMC connector TV Tuners
10. september 2001 - by Kaboom
- FIN -

ps - sorry mati da bedim tak dolgo, saj grem v šolo kome čez tri ure

ginekolog ::

Imam ATI TV Wonder , zadeva je ql. Stane cca 15k in deluje z vsako grafično.

Cau

Boky ::

Ati-jev tv tuner imam tudi jaz in do zdaj se tudi nisem najdu tunera ki bi ga lahko zamenjal. :(( Kolega ima ATI-jev TV Wonder vendar so gonilniki za win2000 se vedno gnili. Slika v win2000 je obcutno slabsa kot v win98/me. Razen tega tega sploh ne podpira prikazovanja slike v nacinu "Both fields" amapk le v "interlaced" nacinu.
Drugace pa naj bi Isa tuner delal tudi v win2000 vendar z nekimi beta driverji. Z katerimi, upam, da bo kekec danes sporocil TUKAJ.
Drugace pa bi mene zanimalo kako si usposobil tuner brez isa slota.
Porocaj tudi ce bos najdu dostojno zamenjavo za ISA tuner!

Kaboom ::

evo, za sliko sem si vzel nekaj časa...



v teoriji GND ni potrebno povezat, čeprav jaz imam povezano. prav tako ni potrebno povezat vsakega konektorja, važno da vse napetosti. jaz imam 0,5mm izolirane žice, prispajkane na tv tuner, in priključene v ATX Power Connector (na konektor gre tako lepo z zgornje strani, med konektor in izolacijo posameznega kabla, lepo porinit posamezen kabelček).

aja, pa ne odgovarjam za kakšne poškodbe :\

v interlaced deluje najverjetneje zato ker je TV Wonder, ne pa zato ker so win2000. je pa vseeno neuporabno če gledaš blizu.

Boky ::

Karbon thanx.
Ja kar pa se tice interlaced nacina. Tudi v win98 dela samo v interlaced nacinu. Skoda :(

JXS ::

Tzar: jaz uporabljam za zajemanje slike v divx kar VirtualDub.

matevzm: po mojih izkušnah bi reku da je ravno obratno, Borg nima svojih driverjev, DScaler pa jih ima. Dokaz: v win2k sm brez driverjev za tv tuner install DScaler in stvar je delala in še vedno dela. ko pa sem pred tem namestil borga je težil z driverji.

Poleg tega pa ima DScaler izredno lepo sliko in deluje tudi v XPjih seveda berz driverjev.

Jaz imam hauppague WinTv Go in stvar rula, problem je le težava z Via platami, a jih DScaler edini odpravi 100%.

bzagozen ::

Za vse lastnike AverMeadia TV Capture 98 (878 čip)! Avermedia je pred kratkim izdala nove gonilnike, ki sedaj popolnoma podpirajo Win2000 in XP. Slika je odlična (ista kot v win98 - win2000 je prej bila za bruhat) in daljinec deluje :-). Tako, da priporočam nadgraditev gonilnikov in programa.
PS: Naredili so tudi nov Teletext program, ki sedaj rula!!
Vse dobite na AverMedia
8-)
www.alkoma.si

matevzm ::

Ok, za Borga pravzaprav ne vem, predvidevam, da delata podobno.
Za dScaler pa je bilo pred casom debata, ko nekomu ni delal brez driverjev, pa so avotrji odgovorili, da pogledajo v registry za bt, da vidijo, ce sploh je kartica. Driverjev drugace ne rabijo. Mogoce so ze spremenili princip.

Justy ::

Mene pa se zanima tale Aver Media TV capture 98, oziroma zdaj gledam na pagu AVerTV Studio (sicer ne vem ce sta to ista modela).... zanima me ce bi tuner delal tud na kakem slabsem pc-ju, ker tam pise pod System Requirements da minimalno 128 Mb Rama in 450 P III.... jst bi ga pa rabu na bol svoh pc-ju....

Hvala, LP

Boky ::

Kaboom a si najdu kakega dostojnega naslednika ATI-jevemu isa tunerju, ki ni odvisen od graficne kartice?

boc ::

hi kaboom !

mi lahko poves kako se prenese slika iz ATI TV wonder v Graficno kartico (oz. monitor) ce das ATI TV samo napjanje ?
Je nanji prikljucek al ... ?

thx

megaubo ::

jest mam prav tako tv fly 98 pa mi lepo dela. No dobr kšnga programa ni je pa gledljivo v full screen pa zajema tud kr uredu.pol pa tist velikanski avi file z virdub2 v divx skomopresiraš pa je.Čist uredu. je pa res da za Xp-je še ni driverjev, sam uporabljam ME.

Tzar ::

odvisno tudi od matične plošče
Življenje je lepo!

gumby ::

Glede gonilnikov za ATI TV wonder:
smrdijo do nezavesti, zato jih sploh ne instalirajte, ker jih ne potrebujete! Programi, kot so dTV, MoreTV, MultiDec in podobni delujejo lepo brez gonilnikov. dTV ima prav lepo sliko, ker uporablja deinterlace, ostala dva pa znata dekoditati nagro in videocrypt I/II.
Gonilnike potrebujete samo, če hočete zajemati sliko (pravzaprav samo del gonilnikov).
Sam sem z kartico zadovoljen, dela bp.

aliado ::

Jaz imam zelo slabe iskušnje z ATI TV wonder VE. Zelo slaba slika in pri nekaterih kanalih brni zvok. Sem ga še isti dan nesu nazaj. Potem sem kupil Pinnacle PCTV in sem z njim zadovoljen. Slika je še boljša kot na tv. Problem ja pa z driverji za xp. Ko zajemam mi spušča slike. Na Win9x je ok.

LP

Predator ::

jaz imam pa eno drugo vprašanje... pri nas doma imamo satelitsko in ne kabelske in me zanima kakšno tv-kartico bi rabil da bi lahko gledal (brezplačne!!! aka pro7...) kanale na domačem računalniku brez da bo mogel kupit še en satelitski sprejemnik?

lp,
m
Building a better mousetrap merely results in smarter mice.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV-Tuner

Oddelek: Kaj kupiti
281692 (1305) b0B3k
»

Tv Tuner ATI TV WONDER VE

Oddelek: Zvok in slika
101417 (1179) Snupy_II
»

KATERA JA NAJBOLJŠA TV KARTICA !?

Oddelek: Zvok in slika
131727 (1325) Boky
»

Tv kartica

Oddelek: Kaj kupiti
292317 (1844) miha
»

PC TV kartice - kvaliteta slike?

Oddelek: Zvok in slika
282212 (1728) PIII850

Več podobnih tem