» »

TV-Tuner

TV-Tuner

koli99 ::

Pozdravljeni.
Na tem področju nimam nikakršnih izkušenj, zato sprašujem vas, ki jih zagotovo mnogi izmed vas imate. Odločil sem se za nakup Tv kartice. Tukaj pa se postavi vprašanje, katero kupiti? Zanima me kakšna je slika ko gledaš tv programe na računalnik? Je taka kot na televiziji, slabša, kakšna? Za kartico bi namenil max. 25000sit. Uporabljal bi jo za gledanje v prostem času ter od časa do časa bi si posnel kakšno oddajo. Torej, sprašujem vas katera kartica je prava zame?
Hvala

koli99 ::

A nobeden ne ve?

Tomay ::

Jaz imam eno staro ati-jevo z conexant chipsetom. Pravijo, da so ti najboljši. Slika je malo slabša kot na TV (moje mnenje).
Voodoo 4Ever

Hammer ::

Sam imam Leadrek Winfast 2000 XP Expert in je slika zelo dobra. Cena 15000sit.

Slike:

koli99 ::

Slika je boljša kot sem mislil da je! Potem bom pa res kar ta TV tuner Leadtek WinFast TV2000 Expert vzel. Doma imamo kabelsko televiziji. Saj lahko kar ta kabel direkt vstavim v kartico?
Hvala

ronaldo ::

jaz imam tudi Leadtek WinFast TV2000 Expert in slika je super, proti drugim tv tunerjem ki sem jih probal.
kabel od kabelske ali navadne antene dela.
priporocam ti ta tv tuner, se posebej ker je cena neverjetno nizka.

SodVina ::

tudi jaz imam pctv 2000 expert, pa tudi v redu dela, slika sicer ni ravno najboljsa, vendar je za to kriv slab signal, mislim, da je slika na dolocene trenutke celo boljsa kot prej ko sem imel tv.

roli ::

Ej
Jst mam pa lifevievov flyvideo 3000
pa sem z njim zelo zadovoljen,ker mam tut en pinaclev tv tuner(dobu zraven
novega računalnika)pa je slabša kot flyvideo kupu pa sem ga
pri comtronu za 15.000SIT.
če iščeš kej cenej priporočam!
pa pa!:D
http://www.r00li.com

CCfly ::

V bistvu imajo TV tunerji dva tipa čipov od Conexanta (nekaj različic je bilo ampak v bistvu so bili samo manjši popravki). Eden je pač poceni drugi je pa kvaliteten (kdo bi si mislil ;)). Pri cenejših boste opazili slabo sliko, kocke pri hitrem premikanju, ... Kvalitetnejši ( ATI All In Wonder grafične, Pinaccle Pro, ...) pa imajo dokaj lepo sliko.
Tudi če imate kakšen cenen tuner se da stvar malo popraviti z dodatno obdelavo slike, za kar je trenutno še najbolj primeren Dscaler. Sicer sem jaz tuner
že pred kakšnim letom vrgel ven. Proste ure zdaj raje previsim na netu (sicer se je izbira da bi sel na svetlo zdela precej dobra ampak bi porabil preveč časa da se aklimatiziram na svetlejši ambient :\).

VASkO ::

sam mam tudi flyvideo 3000 in Fly 2000 TV komercialen program, ker je oni poleg kartice bolj brezvezen. slika je super, program pa omogoca tudi mnozico nastavitev, med drugim polno filtrov za sliko (DScalerja vec ne rabis), podpira pilota, vgrajen program za snemanje, scheduler, teletekst preko pilota, programabilni pilot. vse kar ces.

Mr.B ::

Pinacla ne priporočam, sicer dela BP, in vse ostalo je ok, samo če začne zajebavati je samo reinstal v prvi pomoči, drugače z descalerjem dela BP, tudi če vison.exe povzroča exeption pod winsi. Ne pomaga reinstal driverjev, ali aplikacije, čiščenje registrov , brisanje vsega itd, neoče brez errorja delati, tako da sem moral pri dveh mašinah reinstal naresti
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

VASkO ::

se par screenshotov:







CCfly ::

Jaz sem videl priloženo programje od Pinnacla. To je največja polomija takoj za Zoltrix TV tuner-jem. Imajo nekaj dobrih idej ampak implementacija je grozna.

Azrael ::

Da ne odpiram nove teme, bom vprašal kar tu.

Ali obstaja TV-tuner, ki bi delal na P MMX 200MHz, 96MB RAM, Win98...? Tu ne mislim v smislu kot digitalni videorekorder, ampak samo (brezhibno) prikazovanje TV slike. Pilot, TTX, radio in ostali bombončki niso pomembni.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

CCfly ::

Ne morem zatrditi 100% ampak rekel bi da katerikoli. Pobrskaj po Bolhi če kdo prodaja komplet ATI grafične in ISA TV tuner-ja, ker je za tako konfiguracijo odlična izbira. Morda edino ne boš imel tako lepe slike, ker ne boš mogel uporabiti dodatne obdelave slike (deinterlace ki je omenjen zgoraj).

Tomay ::

Jaz imam ati isa tv tuner na p200 mhz in dela bp. Samo ni mi ga uspelo zalaufat pod win2k ali xp.
Voodoo 4Ever

CCfly ::

p200 in win2k / xp ? Zanimiva kombinacija.

roli ::

Živjo!
Moj tv tuner lifeviev flyvideo 3000 je delal na 166mhz 32MB rama...
Dobiš ga pri comtronu za 15.000SIT.Pa ima dalinc,radio,snemanje
...
pa pa!:D
http://www.r00li.com

Azrael ::

@Tomay:

Kateri ISA TV tuner imaš?

@CCfly:

P 200MHz in Win XP, bi v teoriji moralo delovati, pod pogojem, da je RAMa dovolj. Kako bi šlo v praksi ne vem, ker nimam dovolj velikega diska na tem mlinčku. 1GB SCSIje vsekaskor premalo za tako igrajčkanje.

@rolihandrej:

Ali je bila slika v redu, brez kock, črt in podobnih popačenj ? Zanima me, ker imam Zoltrix TV kartico, pri kateri se začnejo omenjena popačenja slike, če je procesor C 366MHz ali slabši.

Sicer ne vem ali je to problem slabo napisanih gonilnikov, kot je omenil CCfly, ali je že sama kartica bolj ali manj crap.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

CCfly ::

Sicer ne vem ali je to problem slabo napisanih gonilnikov, kot je omenil CCfly, ali je že sama kartica bolj ali manj crap.

Odlična kombinacija obeh faktorjev.

roli ::

Živjo!
Slika je bla super brez kock...
Priporočam ti jo!
http://www.r00li.com

Tomay ::

Jaz imam ati-jev isa tuner. Slika je čisto v redu.
Voodoo 4Ever

Azrael ::

Hvala vsem za odgovore. Bom malo prebrskal male oglase, če kdo prodaja ATi ISA TV tuner za ugodno ceno, če pa ne bo nič, pa bom kupil flyvideo 3000, ki ga priporoča rolihandrej.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

b0B3k ::

A lahko kar tukaj vprašam, da ne bom novih tem odpiru, ali morebiti kdo od vas, ki imate TV tunerje uporabljate kak tretji software za gledanje tv?
Prej sm imel fly-video '98, ki je uporablal bt848 čip in sem bil zelo zadovoljen z programom imenovanim BorgTV professional.
Zdaj imam Fly-video 3000, ki pa že uporablja philisov čip, ki ga BorgTV žal ne podpira. Trenutno uporabljam FlyTV 2000 program in je še kar dober, zanima me samo če kdo pozna morebiti še kakšno alternativo. Kak drug podoben program za gledanje tv (Chris TV in Dscaler mi nista všeč oz. me nista prepričala)

VASkO ::

kaj ti pa manjka v fly 2000TV? nisem se videl programa s tolko opcijami in podporo pilotu od fly 3000 kartice.

b0B3k ::

kaj ti pa manjka v fly 2000TV?

Proti BorgTV-ju je zelo požrešen.
Žal ima kartica fly video '98 malce preveč avdio šumenja...
Po mojem mnejnu je bil Borg TV eden najboljših programov za TV. Sedaj me zanima če je morebiti kje še kakšen (program) njemu (BorgTV-ju) podoben.

roli ::

Žovjo!
Flyvideo 3000DV,ki jo mam prej sem se zmotil košta
21.000 SIT pri comtronu.
Pa oprostite za napako!
http://www.r00li.com

VASkO ::

ce izklopis procesiranje slike, denoise, deinterlace, sharpen, antialiasing, potem program ni pozresen.

b0B3k ::

Že res (ampak še zmer več sourcev poje kot BTV), sej sm tud s fly2000 zadovoljen ;) samo,še bolj bi bil z programom,ki bi bil njemu ekvivalenten :).
Zato pa sprašujem, če kdo npr. pozna še kako alternativo...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV Tuner in SATA disk ... vprasanje?

Oddelek: Strojna oprema
5844 (786) Mr.B
»

Tv kartica!

Oddelek: Kaj kupiti
242196 (1763) toni22
»

Tv TUNER-ji

Oddelek: Zvok in slika
292539 (1767) Predator
»

Tv kartica

Oddelek: Kaj kupiti
292317 (1844) miha
»

FlyVideo Software?

Oddelek: Zvok in slika
111234 (1025) Simko

Več podobnih tem