» »

PC TV kartice - kvaliteta slike?

PC TV kartice - kvaliteta slike?

ijatebi ::

Se je že kdo ukvarjal s tem problemom? Pred kratkim sem kupil interno PCI TV kartico ATI TV Wonder.
Mirujoča slika na monitorju je sorazmerno dobra le pri premikanju predmetov na sliki postanejo robovi razmazani.
Večje kot je okno ter hitreje kot se gibljejo predmeti v sliki bolj je le ta razmazana. (robovi 3-10 mm).
Opazi se, da manjkajo vrstice v sliki( vsaka druga ). To se najbol vidi na kontrastnih robovih.
Ali je to posledica slabega signala, pokvarjene kartice, slabih driverov, ... , ali pa še kaj desetega?
Se da kaj nastavit?

Ja, vse skupaj uporabljam na WIN ME, ABIT KT7-RAID, Thuderbird 800, 256 Mb RAM, IBM 30 Gb HD, ASUS AGP V3800 ( RIVA TNT2 ULTRA ).
:|:|:|
" Gods loves black sheeps ! "

matevzm ::

Temu se rece interlacing slike. TV standard PAL ima 50 slikic na sekundo. Izmenicno se risejo sode in lihe vrstice. Ker ima TV doloceno vztrajnost, se tega ne vedi. Monitor je precej bolj hiter in natancen in vse to se opazi. Zadevo se da odpravljati programsko, najboljsi za deinterlace je dTV (http://deinterlace.sourceforge.net/. Ostali programi vecinoma ne znajo deinterlaceatio. BorgTV ima deinterlace plugin, a meni ne dela prav lepo v w2k, v ME pa kar gre. Poskusi.

Boky ::

Stvar bi morala delat z standardnimi atapi driverji, ki pridejo skupaj z windowsi. Verjetnoje res DVD.

Boky ::

Ups, prejsnji msg ni bil namenjen sem. PArdon !!!
Jaz imam ati-jev Isa TV Tuner. Stvar lahko nastavljam, ce hocem imeti sliko v interlace nacinu ali ne. (pritisnem Tab par krat da pridem do teh nastavitev pol pa z smernimi tikami spreminjam). Verjetno bi se pri tebi to tudi moralo kako nastavljati, glede na to da je to cisto nova kartica.(moja je stara ze kakih 4 ali5 let).

ijatebi ::

Hvala, zadela sta ta pravo. Res je to ta problem. Na žalost pa še vedno ne vem kako ga bom odpravil. Na dTV namreč piše (This software will not work with ATI All-in-Wonder or Matrox TV cards.). Zato upravičeno pričakujem, da tudi z mojo TV Wonder ne bo delal. :(
No pa vseeno bom probal. Poskušam tudi najti kakšno rešitev v ATI jevem softwaru, ki pa je tako ali tako kriminalen in je vsak shareware biser proti njihovi svinjariji. Takoj ko kaj odkrijem bom poročal.
Če dobi še kdo kakšno idejo - prosim javi.
:8):'(:\
" Gods loves black sheeps ! "

ijatebi ::

Ups , fantje baje da dTV podpira ATI TV Wonder. Samo še preverim!
:):):)
" Gods loves black sheeps ! "

matevzm ::

AIW <> TV Wonder.
AIW je graficna kartica s tunerjem, TV Wonder je tuner kartica. TV Wonder uporablja isti cip kot vse tuner kartice in bi morala delati s dTVjem. Poskusi.

ijatebi ::

" Gods loves black sheeps ! "

matevzm ::

dTV zna biti problematicen, ce ne podpira kartice ze po defaultu. Ker izhaja iz drugega namena, mu je tuner postranski in ga implementirajo sele zadnje case. Se vedno manjka volume control, TTX pri meni nekako ne dela. V zadnji verziji je dodan se noise filter, a pri meni ne prime dobro, nisem se pa veliko igral z ini fileom.

ijatebi ::

Ja, zadeva je taka. Uspešno sem dawlodal dTV ter BORG TV ter z veliko optimizma tačel s testiranjem.
Najprej dTV- zadeva je takoj delovala slika je malo meglena vendar so robovi pri premikajočih predmetih bistveno ostrejši kot na ATI TV playerju. verjetno se bo potrebno še malo poigrati z nastavitvami pa bo zadeva solidna. A glej ga zlomka ni zvoka !!!??? Poskusil sem vse živo pa nič.;(
Dobro pa probajmo še s BORG TV. Vredu slika je (zčuda tudi pri skeniranju vsega frkvenčnega območja najde vamo 8 namesto 40 programov) Pa dobro probajmo deinterlacing plugin. Slika malo utripa posebne razike pa ni! Kvaliteta slike je malo za dTV. Kot zanalašč pa tudi tukaj ni nobenega hreščanja iz zvočnikov!!??:( Kaj zdaj???:|
Spomnim se da moja kartica že v začetku s priloženimi gonilniki verzije 3.00 ni imela zvoka. Po takojšni reklamaciji so mi dali CD z verzijo 2.00 kjer pa zvok dela.? Uporablja še kdo tole kartico? ( ATI TV Wonder)? Katere gonilnike uporabljate? Imate enake težave z zvokom ter interlacingom??
Kaj nardit ???:|:|
" Gods loves black sheeps ! "

matevzm ::

Mogoce si v dTVju nastavil drug tuner. Poslusi z raznimi variacijami na temo.
Zvoka v dTVju pri ATIju ni, je ze odpravljeno in bo v naslednji izdaji. Ce si res zelis, gres lahko sam prevajati program, ravno teden nazaj je nekdo iz Slovenije napisal, da mu ne dela na ATIju. Je popravil 4 vrstice pri initu zvoka za ATI in sedaj mu lepo dela.
Za Borga lahko zvok nastavis sam. Rabis btTool in originalni program. Vemi help od Borga, notri lepo pise, kaj moras pogledati in kaj potem prepisati v Borga, da bo delalo.

SasoS ::

8-)Hej, znan sem 8-)Ok, whatever. Men zvok dela ampak samo v mono, tist fix je za stereo. Drgač sm mel pa jest iste probleme. BorgTV dela, brez zvoka, pa najde samo kanale K20- (vsaj pr men). dTV - prejšne verzije mi sploh niso delale, se je skoz sam obešu, tale tanova pa dela vse, z izjemo stereo zvoka. (Teletext podpore NI v dTV-ju). Naštimat si morš MSP/Radio na TV terrestial, major carrier na PAL, pol pa it v Audio-Mixer setup in odkljuki Mixer Device activate and control. Vsaj tko men dela.:))Sašo

ijatebi ::

Pa lepo povrsti; Pri dTV v hardware card nastavitvi ni nobene ATI kartice tako, da sem nastavil Standard BT878. Poskušal sem z variacijami pa ni bilo večjega uspeha.
Matevzm kje si zasledil, da je nekdo popravil ini datoteko? Pošlji mi prosim link.
Pri Borgu mi pa kljub uporabi btTool ni uspelo pričarat zvoka ter več kot par postaj. Bom še poskusil.
V dTV mi je uspelo nastavit mono zvok kot je napisal SasoS. Potrebno je bilo samo še izbrisati kljukico na Automatic stereo Adjustment saj drugače vsakih nekoliko sekund automatsko preklaplja na stereo ter tako izklopi zvok.:)
Glede kvalitete slike pa ugotavljam, da je slika na ATI TV tunerju v osnovi malo kvalitetnejša vendar, ko pa se ta premika je dTV neprimerno boljše kvalitete. Tudi z osnovnim deiterlacom je razlika ena proti sto. Tudi pri Borgu ni videt niti približno takšnega popačenja kot pri ATI. Skoraj ne morem verjet, da pri ATI TV tuner 2.0 niso naredili kaj na temo deinterlacinga saj je tako tuner praktično neuporaben. Na ATI www strani nisem našel ničesar na to temo. HELP !!!:O
Ali je komu mogoče znano zakaj ne dela zvok v priloženi verziji ATI gonilnikov 3.00 ??
:|
" Gods loves black sheeps ! "

matevzm ::

Ti bo glede stereo zvoka SasoS odgovoril, ampak to ni samo fix inija. Mogoce ti on lahko poslje precompilirano verzijo za ATIja.
Z zvokom imam tudi jaz probleme v dTV (pa imam Zoltrixa, ki je ena najbolje podprtih kartic v dTV). Zadeva se obcasno odloci, da bo kanal, ki ga lovim slabse, zvok odklopila. Ceprav je zadnja verzija nekoliko boljsa. Zvok bodo mogoce popravili, samo njim je glavni deinterlace na svideo vhodu, ostalo dodajajo bolj pocasi. Upajmo, da bo.

SasoS ::

No pa pejmo lepo po vrsti :PdTV pač nima direktne podpore za ATI-ja (jest sm celo neki časa mislu ATIja stran zabrisat pa kupt WinTV, sam košta 250 DEM!!), torej Standard BT878.Link na popravljen exe (fajl je skompajlan zlo na hitro, kompajler prjav miljon napak, ampak nardi exe, uporabljanje na lastno odgovornost. Če skur tuner, nism jest kriv.): dTVfix.zip - Navodila: naredi backup originalnga dTV.exe fajla, nato prepiši z exejem v zipu. Mogoče bi blo zlo zanimivo slišat, kaj se zgodi na drugih tunerjih. Kokr sm tud že v unmu forumu napisu, dobim jest en čudn stereo zvok ven.Kvaliteta ATI playerja je večja točno zarad tega ker ne dela deinterlacinga. Ker pokaže oba fielda (polsliki) naenkrat, ima slika dvojno resolucijo. Deinterlacing je zmeraj računanje nekega povprečja, zato slabša slika...Mnogo ljudi sploh ne opazi interlace efektov oz. jih ne motijo. Zato ni podpore v originalnih programih (baje tud Win-TV nima deinterlacinga že notr, za ostale ne vem).ATI TV 3.00 vidu ne spljoh, zato ne vem o tem nič.Sašo

matevzm ::

Deinterlacing ne slabsa kvalitete slike, ce je narejen dobro. Ce bi delal Blend namesto Interpolate, bi poslabsalo, tako pa ne.

SasoS ::

ehm...ne bi hotel bit glih pikolovski, ampak interpolating je točno to: računanje neobstoječih pikslov.Sašo

matevzm ::

Ja, je res, samo se uporablja razlicno. Obicajno je blend da samo polja zlijes in dobis se enkrat manjso resolucijo, interpolate pa poskusa vmesne pixle nekako izracunati, ni nujno da iz iste slike, lahko interpolira med dvemi kadri.
dTV dela v glavnem pulldovn, tako da naredi pri NTSC 24 slikic na sekundo, pri PAL pa 25. Tu sploh ni nobene interpolacije, samo poskus izracunanja originalnega filma na 25 slikicah iz interlaceanega materiala na 50.

ijatebi ::

ja, vse lepo in prav ampak; Zakaj ima ATI TV woder tako slabo sliko pri gibanju?
Na 15 " monitorju pri res 1024x768 ima pri hitrem gibanju robove razmazane skoraj na 1 cm. Pri tem majnka vsaka druga vrstica. Slika je neprepoznavna. Pri dTV ali Borgu pa je tudi brez zagnanega deiterlacinga bistveno bistveno boljša.
Kaj mi pomaga pri stoječi sliki kristalno čista slika če je drugače neuporabna.
Kako, da so imele stare verzije ATIja možnost nekega nastavljanja, kot je napisal BB( TAB ...), sedaj pa to povsem ignorirajo ???
Se da to kako drugače nastavljat, recimo z Direct X ??:|
Mono zvok v dTV bom verjetno kar obržal saj je stereo že v ATI tunerju ogaben in neuporaben. Na večini kanalov se sliši šumenje ter pokanje pa tudi sam ves čas nekaj preklapla. Fix bom vseeno samo testiral pa potem poročal.
" Gods loves black sheeps ! "

ijatebi ::

Ja pa še to, SasoS v katerem forumu ste še razpravljali na to temo ??
Pošli mi prosim link?:8)
" Gods loves black sheeps ! "

SasoS ::

Preklopi na simple Weave algoritem pri dTVju pa boš vidu iste efekte...Še ena fora. Če greš v setup in nato video v atiju, vidš nastavitve za nastavljanje brightnessa in contrasta. Lahko opziš, da je precej mal video nastavitev (prazen prostor). No, jest sm staknu en programček, ki kao pokaže skrite kontrole. In kaj ugotovim? Da obstaja še ogromno nastavitev, ki so skrite in onemogočene. Med drugim noise reduction filter in pa deinterlacing, ki tako kot na starejših ATIjih podpira 3 načine delovanja: interlace oz. Weave v dTVju, both fields oz. scaler BOB in pa one field. Zakaj te kontrole manjkajo ne vem. Ampak sem celo majlu atija, jim poskušu razložit problem...oni pa kr neki o enih overlayih nakladal, tko da sm pol obupu.Še link na forum: AVS Forum. Greš v Home Theater Computers rubriko.Sašo

ijatebi ::

SasoS, lahko dobim ta programček ??8-)
" Gods loves black sheeps ! "

PIII850 ::

zdravo, tudi jz bi te prosu za ta programcek

primoz.ermenc@sgn.net

SasoS ::

Programček se imenuje The Customiser, dobi se pa na http://www.ozemail.com.au/~wanga.

Sašo

PIII850 ::

Hm zelo zanimive stvari se mi dogajajo?!?!?!? ;((((((
grem jz pa si sposodim identicni tv tuner pri kolegu, ga dam noter zadeva zacne spilat (mislim zvok), lepo detekta zvok in zadeva lepo deluje. Pojavijo se vse nastavitve za zvok (jakost zvoka in podobno). Nato jz dam nazaj svojo kartico in vse te nastavitve lepo izginejo.???? Kako in zakaj, mi ni jasno??? Mi lahko kdo pomaga???

ijatebi ::

Kakšno kartico pa imaš? Katere gonilnike ? Verjetno si testiral Customizer?:\
" Gods loves black sheeps ! "

voodoo man ::

Ali kdo ve za kakšen dober program za teletext

PIII850 ::

Kartico imam ATI TV WONDER (PCI). Testiral sem ta programcek in mi je res vrglo gor nove funkcije oz gumbke. SPosodil pa sem si se en tv tuner (isti) od kolega. Potem sem sposojeno kartico v masino, Ampak se prej pa sem svoje driverje odinstaliral. Instaliram njegove driverje zadeva deluje brez problema!!
potem pa na iste driverje dam noter se svojo kartico in
nastavitve enostavno izginejo!??? Ok razumem ce bi bilo kaj narobe z kartico, potem v softweru ne bi izginile nastavitve (gumbki) za audio. Gor mam pa nalozene winME Slo

PIII850 ::

Ce kdo potrebuje nove gonilnike za ATI TW WONDER PCI
so na FTP.POWERPLUS.SI por rubriko grafične kartice/ATI.
Seveda so to samo driverji, ostalo pa se lahko nalozi z CD, ki ste ga dobili poleg kartice. Zadeva preverjeno deluje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV programi za TV tunerje

Oddelek: Programska oprema
81234 (932) sosko1
»

Tv TUNER-ji

Oddelek: Zvok in slika
292545 (1773) Predator
»

Borg TV

Oddelek: Zvok in slika
211648 (1262) strel
»

TV-TUNER

Oddelek: Kaj kupiti
241485 (1113) Eagle
»

Guillemot TV Video 3

Oddelek: Kaj kupiti
121419 (1218) alien-w

Več podobnih tem