» »

Študij geodezije

Študij geodezije

burekar ::

Pozdrav. Ima kdo slucajno kaj prakticnih nasvetov za ta studij, studira ali pozna koga, ki to studira? Zanima me predvsem kako tezek je studij(ali je na primer veliko matematike) in za katero smer se je boljse odlociti, za visokosolsko ali univerzitetno?

Bi bil hvalezen za odgovore:D
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

burekar ::

Res nihce?:)
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

Gandalfar ::

izberi uni, se vedno se lahko na VS prepises. Z uni imas tudi veliko boljse moznosti za podiplomski studij.

(tko, splosen nasvet - neodvisen od smeri studija)

tha_Kalis ::

ja raje uni. sicer nisem iz tega faxa ampak mamo v prvem letniku ta izpit na fgg. itak je skoraj sama matematika - se posebej geometrija, meni je to prevec formul in racunanja. sem pa opazo da majo skoro vsi geodeti pleso pa spegle :D
ne odlasaj na jutri, kar lahko storis pojutrisnjem

Gwanaroth ::

Zivel sem s sostanovalcem, ki je studiral na FGG, geodezijo, UNI. Prisel, videl, pustil. 4x je sel delat en izpit, a mu ni uspelo. Sedaj se je zaposlil.

Good luck>:D

// Ce se bos odlocal na podlagi mnenj, bos tezko izbral. Ce te veseli, poglej predmetnik, kaj in koliko cesa je in kaj zahtevajo ter poskusi sreco sam. Poskusit ni greh.
Lights often keep secret hypnosis..

Zgodovina sprememb…

LuiIII ::

Sem diplomant FGG smer geodezija. Ja prvi letnik je res bolj zahteven, seveda pa je vse odvisno od tvojih delovnih navad in kako ti gre matematika. Matematika sama je tista, ki dela največ težav v prvem letniku. Pač jo moraš delati sproti, pa res ni problemov. Če imaš dobro podlago iz gimnazije oz. sr. šole, pa bo toliko lažje. Večina študentov, ki odpadejo v prvem letniku pač ne zna razporediti svojega časa in se posvetiti študiju. Ostali letniki so bolj ali manj enostavni, je pa res, da je v njih več vaj.
Na splošno pa je geodezijo zelo fajn študirati ker je manj študentov (okoli 40 v drugem letniku (1/3 osip), tako, da nisi samo številka na faksu in druženje je tudi pomembna komponenta študija. Ko sem sam študiral (nekaj let nazaj) je bil v moji generaciji osip v 1. letniku kar 3/4. Tudi sam sem ga ponavljal (matematika!), tako, da če v prvo ne gre, gre pa v drugo. Je pa res, da sem po duši geodet:-)

Lui

LuiIII ::

tha_Kalis!

Geodeti so na splošno kar zdravi ljudje, no vsaj tisti, ki hodijo po terenu. Zdela jih lahko edino kakšna terenska bolezen kot je npr. ciroza jeter ipd., če se ne znajo odreči kakšnim ponujenim domačim "šnopsom",... Se da pa seveda geodezijo furati tudi 8 ur na dan za računalnikom in delati s podatki iz narave ter si ob tem iluzorno misliti, da sem povezan z naravo. Ja, bo treba zdaj malo ven.

Lui

tha_Kalis ::

saj je bil hec :D res pa je da se z vsemi geodeti fajn razumem tak da so imo res skulirani po moje, kar pa za vecino faksov sploh ne drzi. tak da sosolci so po moje kul.
ne odlasaj na jutri, kar lahko storis pojutrisnjem

burekar ::

Lepa hvala za odgovore:))

LuiIII, kako je pa kaj sluzbo dobit, kaksne so kaj place itn...?
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

LuiIII ::

Službe mislim, da zaenkrat ni težko dobiti. Sam sem že kot študent veliko delal po raznih geodetskih firmah, ko sem prišel sem kjer delam sedaj, sem vedel, da je to delo, ki sem ga želel že od nekdaj opravljati (kartografija in animacije). V tem času (malo dlje sem študiral) sem pridobil ogromno praktičnega znanja, ki mi danes izredno koristi. Menim, da vsaj ko si absolvent, moraš malo podelati okoli, da vidiš kaj je zate in si nabereš nekaj izkušenj. Pri nas ne zaposlujemo diplomantov, ki prej niso delali pri nas.

Lui


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FRI (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šola
22132960 (20480) awy
»

Kako izgleda študij?

Oddelek: Šola
335977 (4616) Gandalfar
»

Magistrski študij na FE v šol. letu 2006/2007

Oddelek: Šola
264157 (2756) Roadracer
»

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Oddelek: Šola
315020 (4365) kopernik
»

Elektrotehniki vs Računalničarji

Oddelek: Loža
374290 (3686) Old-Death

Več podobnih tem