» »

packed bistream??

packed bistream??

=RS= ::

joj can someone explain meni prosim, kaje je to packed bistream o katerem se pogovarjate že ves čas??

Hvala in lp:D

Quikee ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

=RS= ::

hja, hvala sam.. to stran sm tud js najdu in sem bil mnenja wtf, si vidu kaj tm gor piše, ti dam primer:
Packed bitstream" is only better(?) order of I/P/B frames in videostream.
Conventionally is e.g.
IPBBPBBPI
123456789 (conventional order)



at packed bitstream is
IPPBBPBBI
125348679 (packed bitstream order)
The appropriate B-frames are ordered behind the two "necessary" P-frames.
Positive: You get only one frame delay.


??????????????????????????????? Po slovensko???? Po domač razložen, kaj je to zdj neki s temi i p b? to mi pove glih tok kokr pa packed bistream (nič). Sej me ne bi tok zanimal nasplošno ampak, morm vedt zarad nadgradnje firmwarea od mtz v3 za Yamado 6700 (pa ne me pošiljat na ta forum, ker vem kje je, nism slep, ta stavek je mišljen za spet kakšnga ''pametnga'' moderatorja), ne rabm nč v zvezi z yamado, rabm sam preprost kmečki odgovor wtf je packed bistream.

Hvala in hvala tudi tebi Quikee, ker si si vzel čas in mi vsaj odgovoril.

LP

=RS= ::

aja, pa hvala, ker si vas je tolk velik ogledal moje vprašanje in ne hvala, ker niste odgovoril, z izjemo Quikee-ja.

lp

krneki ::

Po domač povedan.... naj te ne skrbi. Packed bitstream je samo uporaben pri editiranju videa, da veš da je trenutni frame zares tisti, ki ga gledaš na zaslonu.

Posledica tega pa je da imajo zato nekateri hardwerski playerji težave, ker ne predvidevajo, da so, enostavno povedano, frejmi lahko zloženi tudi malo drugače.

=RS= ::

HVALA:D štekam zdj:D

lp

Quikee ::

Hehe.. no no ne bit tako nepotrpezljiv.. na forumih vcasih lahko traja da dobis odgovor. Bom pa probal odgovorit kar se da po kmecko... sicer stvar ni tako enostavna za razumet ker mores razumet tudi kako se kompresira slike v MPEG (torej XVid, Divx, itd) kodekih za stiskanje slike. Torej najprej.. video je sestavljen iz slik, po navadi je potrebno okoli 24 ali 25 slik na sekundo da zgleda da je premikanje tekoce. Recimo da zdaj gledas le 1 sekundo v tem videu kjer imas 24 slik... slike so si zelo podobne le mogoce med seboj malo zamaknjenje zaradi premikanja. In kompresija ravno izkorisca to podobnost med slikami, da lahko video bolj skrci. To se pa naredi tako da se ena slika zakodira kot staticna.. je taksna kot da bi mel sliko v jpg formatu.. torej so prisotne vse informacije (to imenujeji I frame (frame oz. okvir lahko reces da je isto kot slika) oz. Intra frame ali tudi Key Frame). Sliki, ki pa sledi tej pa samo zapises informacije kaj se je spremenilo od prejsnje in ne rabis zapisat spet vseh informacij ker jih vecino lahko vzames iz prejsnje slike ali pa jih recimo predvidevas. Taksna slika se imenuje P Frame (Predicted Frame)... no obstaja pa se ena vrsta slike in to je B Frame (Bidirectional Predicted Frame). B Frame je prakticno zelo podoben P Frame-u... le da informacije o sliki crpa tudi od naslednje slike ne le od prejsnje (od naslednjega in prejsnjega I ali P Frame-a) in B Frame je ravno slika, ki je najbolj zakompresirana in zaradi B Frame-a ravno nastane problem z Packet Bitstream.. zakaj? Zato ker si slike sledijo v zaporedju... B frame pa je odvisen od slike v prihodnjosti katere informacij se nimamo.
Recimo zaporedje: IPBBP kot je zgoraj na onem linku omenjen. Tukaj se odkodira prvi I potem P potem bi se pa moral B... ampak se ne more ker je odvisen se od naslednjega P Frame-a.. zato more cakat tako dolgo da pridemo do P Frame-a in se lahko komaj potem odkodira in seveda prikaze.
Ok in zdaj kaj naredi pametni packed bitstream.. nic druga kot to da poslje hkrati P(I) in B frame.. oz. P(I) in B tretira kot paket. V tem primeru bi lahko takoj odkodirali B Frame in ne bi rabili cakat da pridemo do naslednjega P ali I frame-a. Torej sam po sebi packet bitstream ni niti tako slab... zakaj pa je zaradi njega tolko problemov je pa zaradi tega ker proizvajalci komponent te moznosti niso vkljucili v njihovo komponento ker bi vrjetno stvar prevec zakompliciralo.

Iz istega razloga pomoje tudi nimajo podpore za GMC in QPel (kaj je to dvoje pa se mi ne da razlagat).. s tem da pri GMC-ju mogoce procesor v komponenti ne bi bil dovolj mocan da bi ga odkodiral. Seveda se proizvajalci komponent potem izgovarjajo da razlike med videom z vkljucenim GMC in QPel na televiziji ni videt.. kar je mogoce res ampak pojem kompatibilnosti jim je ocitno tuj.

Upam da sem bil kolko tolko razumljiv ker stvar po domace(kmecko) povedat ni ravno lahko. Lahko pa se vprasas ce ti kaj ni jasno..

Hepan ::

hvala to je tudi mene zanimalo :D

=RS= ::

oky hvala ti, končn razumljiv.

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Elta predvajalniki (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Zvok in slika
54856817 (12918) darexx
»

[DivXviD] filmi na Divx predvajalnikih brez problemov

Oddelek: Zvok in slika
2122707 (9708) bbbb
»

[divXvid] štekanje/trzanje pri predvajanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5013383 (7272) yoco
»

Mpeg4ModifierMod

Oddelek: Zvok in slika
415313 (3066) podtalje
»

miniDV kamera

Oddelek: Zvok in slika
71449 (1293) miha80

Več podobnih tem