» »

Adobe prevzema Macromedio!

Adobe prevzema Macromedio!

Slashdot - Do konca leta bo sklenjen 3,4 milijarde ameriških dolarjev vreden posel prevzema Macromedie, katerega glavni akter bo Adobe. Kaj bo združitev podjetij, katerih številni izdelki so si v marsičem podobni in konkurenčni, prinesla končnim uporabnikom? Zaenkrat lahko le ugibamo, a na podlagi izjav o zmanjševanju stroškov je pričakovati, da bosta Adobov Photoshop in Illustrator izpodrinila Macromediin Fireworks in Freehand. In po podobnem ključu lahko pričakujemo, da bo Dreamweaver na smetišče zgodovine poslal Adobov GoLive.

Na novico nas je opozoril tudi pramarko.

Monopol?

22 komentarjev

Marjan ::

Zanimivo. Velika združitev..

Myth ::

Jaz pa dvomim o zadnjem stavku da bo Adobev GoLive nadomestil Dreamweaver, kvečjemu bi rekel, da bodo nekak bolše stvari iz obeh skupaj dali, da bodo naredili res ultimativen program. :8)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

drejc ::

Ne vidm nč dobrega v tej združitvi. Preferiram namreč Macromedine izdelke za web publishing. :'(
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

lukanium ::

Hmm... nič kaj dobro, predvsem kaj se tiče Dreamweaverja, ki je IMO precej nadmočen GoLive-u... razen če bodo Pletilcasanj zgolj preimenovali v GoLive... ;) pol dobijo moj žegen. Pa ne da bi se slepil, da ima moja beseda kako težo.
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

Jux ::

preberite novico, saj novica pravi da bo dreamweaver poslal na smetišče goLive.

IMO, obadva dreamweaver in goLive zaostajata za časom, nobene resne css podpore, še rendering strani ki jih firefox prikaže pravilno zgleda povsem polomljen. dreamweaver se v zadnji verziji nalaga tako dolgo kot photoshop, kar je za nek editor htmlja nedopustno. Morajo se odločit, ali bo dreamweaver orodje za postavljat dizajn strani in se bo beckend kodo pisalo na roke, ali pa se bo dizajn delal na roke in se bo dreamweaver orodje za pisanje dobre php, whatever kode.

Tkole ne gre, zdej poskušajo oboje in namesto kvalitetnega izdelka mamo en navaden bloatware.

še najbolj me zanima, kaj se bo zgodilo z flashem, ker adobe neki promovira SVG, če se ne motim, kaj bo iz tega ne vemo. mogoče bo pa SVG standard izgubil velikega podpornika?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

svencbir ::

Adobe bo moral obdržati Flash, to je danes tako močna tehnologija, še posebej potem, ko so izdali Flash Communication Server MX, ki omogoča res napredne zadeve. Poglejte, Flash uporabljajo vsi, tudi Microsoft. Zato je nemogoče, da bi splošno podprto tehnologijo, enostavno za uporabo vrgli v koš in začeli samo s SVG, ki je med običajnim ljudstvom popolnoma neznan.

Bistri007 ::

Konsolidacija != konec konkurence. Prej bi lahko rekli obratno. Adobe mora rasti, če noče da propade. Sedaj bo imel v rokah dve priljubljeni platformi: pdf in flash. DTP bo vedno ostal niša. Sem ravno zadnjič bral v Economistu (14.4.2005)
Mr Chizen, who in 1987 made the financially costly choice to leave a senior position at Microsoft to join a subsidiary of Apple, just as Microsoft began to clobber Apple (and others), knows what that usually leads to. Software platforms, he says, are crucial because of their network effects. Microsoft succeeded by making Windows a platform; Adobe can succeed by turning Reader into a platform, and building Acrobat and other applications on top. And workflows matter because that is where bureaucracies today get stuck, and where intelligent documents will make a difference. “This can easily become a $5 billion-a-year company,” says Mr Chizen. (Adobe is now barely a $2 billion-a-year company.) Failing that, it can at least, once again, change society.
8-O
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Vice ::

No pa jim je končno upela združitev. Škoda samo, da se je toliko zavlekla. Kar se tiče Macromedinih programov, se bodo vsi razvijali še naprej (verjetno celo bolje), samo logo se bo malo spremenil. ;)

p.s. če se že gre špekulacije je bolj vprašanje kaj bo s freehandom.

pivmik ::

Jux se strinjam s prvim odstavkom.
Dreamwevaer je počasen in neroden. Sicer se vedno dokaj dober (relativno na ostale). A vseeno sem jaz kar prešaltal na Notepad za pisanje (x)HTML zaradi počasnosti in požrešnosti DW-ja.

Škoda da obstaja QuantaPlus samo za Linux, ker program je zakon(le dostikrat se kar ugasne-zablokira). QuantaPlus je po moje najboljsji (X)HMTL urejevalnik trenutno na 'trziscu'. Jaz sem samo da bi lahko uporabljal QuantoPlus celo instaliral v Windowse cygwin in poskusal dat gor Quanto, ni mi ratalo, qt knjiznice in KDE noceta prevest - ce ma kdo kak predlog... Quanta ma edino malo potraten vmesnik(toolbari, okvirji, sidebari,...)

Flash sigurno ne bo opuščen, me pa veseli, da mogoče bo naslednja flash plugin verzija podpirala SVG, ki je (mislim da) odprt format. Sicer hvalabogu Macromedia ni zapirala SWF formata in ga hotela meti samo zase, tudi SWF je kar odprt, sej to je tudi verjetno en razlog za uspeh.
Dvomim pa, da ima SVG več "feature"-jev od SWF Flasha.

Drugace mi ta zdruzitev ne disi kej prevec...
LP, Gregor GRE^

Tarzan ::

No, pa naj še poštimajo, da bo flash lepo delal na 64 bitnih distribucijah linuxa normalno. Se strinjam, da to verjetno ne bo prineslo nič slabega, upam pa, kot vsi, da bodo producirali dober softwer, that's all that matters.

loooser ::

če malo speljem temo na editorje. Sam že nekaj časa uporabljam jEdit in moram priznati da je zakon. Prednosti: v javi, lepo barvanje klučnih besed(tudi php funkcij), avtomatično strnjevanje kode (fold) in prikaz povezanih oklepajev, filebrowser, vtičniki (bufferTabs, FTP, phpParser, Whitespace).
tole moram dopisati in mogoče komu prikhraniti muke. Če želite da vam editor prikazuje črte med enako zamaknjenimi deli kode, morate označiti indent folding mode in instalirati Whitespace plugin.

Jux ::

hmm.. jst osebno prisegam na ultraedit, ampak itak ni govora o tem - pogovarjamo se da potrebuje web oblikovalec neko boljše orodje, halo, kdo bo pa postavljal vse stvari na roko če živimo v času WYSIWYG orodji. Še največji problem dreamweaverja, ker se predstavlja kot orodje za "oblikovanje strani", pa vsi vemo da zna več ali manj samo to kar zna kvaliteten editor. Halo, kdo pa sploh še postavlja strani v tabelah od kar mamo css2 in brskalnike ki se trudijo upoštevat specifikacije.

Meni se je web dezajn zameru iz preprostega razloga, ker je totalen manjek vrhunskega editorja za postavitev strani in se moraš drkat z CSS-om na roke in čekirat kaj se zgodi v firefoxu / ie.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

PCnow! ::

Se čist strinjam s tem da bi dw rabu boljši rendering za css, pomožnosti kar takšnega kot ga ma ie, glede na to da ga uporablja največ uporabnikov, ne pa da moraš za vsako spremenbo f12 pa ctrl+f12 stiskat.

Drugač pa upam da bo združitev prinesla kej pametega npr. združitev fireworksa in imagereadyja (oz. photoshopa). Fireworks ma dobr dodelana vektorska orodja, live efekte pa seveda integracijo z dw, za ostalo je pa ps.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PCnow! ()

M.B. ::

Se čist strinjam s tem da bi dw rabu boljši rendering za css, pomožnosti kar takšnega kot ga ma ie, glede na to da ga uporablja največ uporabnikov, ne pa da moraš za vsako spremenbo f12 pa ctrl+f12 stiskat.


lol render za css taki kot ga ma IE. Kako če pa IE še CSS 1 ne podpira v celoti. Če že potem mira imeti gecko, ki podpira največ standardov. V css-ju se da naredit celotem spustni meni, brez ene same vrstice javaskripta. In IE ga ne podpira, za njega posebej je treba javascript pisat.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

PCnow! ::

A ko ti postavljaš stran ti je čisto vseeno kako zgleda v ie-ju ? Sicer bi blo seveda bojše če bi imel rednder od mozile, samo kaj pa ko večina uporabnikov uporablja ie, kljub temu da je ta precej okrnel in je potem ie norma po kateri se ravnaš.

lopov ::

Bojim se, da bo Freehand ukinjen. Sicer uporabljam tudi Illustrator, a je razlika v nacinu delovanja dovolj velika, da imam raje Freehand.

njok ::

Saj ce poznas explorerjeve hibe ne rabis tako pogosto zaganjat predogleda. Kar ostane na koncu pa popravis s hacki. No need for IE-rendered preview.

Jux ::

ma a nebi bilo fino, da bi ti zadevo postavu, tako kot si si zamislu in bi sam objektom naštimaval css lastnosti in bi na koncu dobil en oblikovan produkt, z delujočim css-om. Kaj je treba pol heknt da zadeva deluje v ie je drugo, ampak da ti vsaj mozila zadevo pokaže tako kot je treba.

Mislim, v času ko se vse stvari oblikujejo z enimi ilustratorji in photoshopi, etc, je zadnja stvar ki jo oblikovalec potrebuje beležnica in ročno vpisovanje koordinat - hell a nismo to nazadnje delal pred nevem kolk leti, ko smo v logotu hotl narisat krog.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

njok ::

Seveda bi bilo kul, kdo pravi drugace? Na zalost trentno ne obstaja spodobno WYSIWYG orodje, tako da nam drugega kot ročno vpisovanje koordinat ne preostane.

Bistri007 ::

Glavno je, da dela v Browserju, to je v IE6. Lepo stvar boš naredil, če je 90% folka ne bo moglo uporabljati :D. Mozilniki in Safarniki se bodo pač morali potruditi da so IE6 kompatibilni, ne pa da so kompatibilni z nekim fiktivnim W3 standardom.

njok ::

Bistri, ni treba zdej avtorje IE enginov opravicevati z "hoteli so narediti nov standard, nekompatibilen z w3". :D

IE engine je crap, ima ogromno bugov in napak pri izrisovanju. Je star, a ze ko je prisel ven, ni bil nevemkaj, ceprav tudi konkurenca se ni imela s cim pohvaliti.

janezl ::

Freehand + Illustrator = Frustrator :O
73 de Jani


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

adobe flash player

Oddelek: Pomoč in nasveti
131995 (1653) amigo_no1
»

Napoved Flash 11

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
296792 (4914) MrStein
»

Video editor za tale video

Oddelek: Zvok in slika
111971 (1762) Sale_One0
»

Prispel je Chrome 11 - nova ikona za vse (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
5318541 (16315) MrStein
»

[Adobe Premiere Pro] - kompresiranje

Oddelek: Zvok in slika
132040 (1761) Volk|

Več podobnih tem