» »

Macromedia MX

Macromedia MX

Jaz - Stvarci mojih najljubših nujnikov, Macromedia, so dokaj nepričakovano javnosti ponudili paleto treh novih "MX" izdelkov, vseh sicer še v razvojni fazi: Dreamweaver, Fireworks in ColdFusion MX.

Kaj je novega? No, ker sam že lep čas uporabljam dva izmed neizdanih (in ne-preview release, hehe) programčkov, lahko zapišem nekaj več. Glavna noviteta je "FlashMXovski" vmesnik, torej možnost sidranja palet v gruče (prej zgolj v manjša okenca), DW pa še vedno vsebuje možnost "starega" uporabniškega vmesnika. Omenjeno izdelovalo spletnih strani ima sedaj podporo za več strežniških tehnologij (PHP in MySql... Jupi!), izboljšano delo s predlogami (več možnosti urejevabilnih področij), možnost nastaviteh testnega (lokalnega) strežnika ter še mnogo mnogo bonbončkov. FireWorks na drugi strani ne prinaša toliko novitet, vendar roko na srce, je FW 4 zame ata in mam vsakovrstnega oblikovanja (sem Photoshop-idiot), v novi različici pa se pojavi okence lastnosti, znano kot "properties" v Dreamweaverju ter Flashu MX, bolj integrirane možnosti črtovja in polnil ter izvozno-MX-integracijske izboljšave. Vivat Macromedia.

Dodatek: še uradna izjava.

8 komentarjev

jerry2000 ::

Macromedia je spet "zasrala", saj tudi v tej verziji (kot prej v 3.0 in 4.0) ne delajo šumniki po Latin 2 kodni tabeli :-(

Naj gredo nekam!

Ziga Dolhar ::

Hm, men je delal, sam ne vem kaj sem že naredu (resno).

Ej, ko jest inštaliram tale Preview Release, od mene zahteva serijsko številko...???

FlyOn ::

jerry2 najprej si moraš pravilno instalirati windowse ali mac-a kar koli že uporabljas, potem si preveri nastavitve v DW-ju pa ti bodo delali šumniki. MX zadeva je pa cool so popravili kar veliko kar se scriptinga tiče kar se tiče FireWorksa pa je še vedno to glavni problem.8-)
Fly

Ziga Dolhar ::

Takole je... Serial mi je očitno zahteval zarad tega, ker sem naložil čez beta 3 verzijo. Ko sem izvedel čisto inštalacijo, je delal bp.

Fireworks... ehh, sam se s tem itak ne ubadam kej preveč: razrezke (Slycerje :]) izvažam posamično, ker jih večino dam v CSS...

jerry2000 ::

Flon, to s šumniki imam slučajno prav...

Tako je bilo že preden so popravili na moje prigovarjanje v 4.0 in 3.0...

Deluje, če strani delaš po kodni tabeli windowsov - 1250, če pa pišeš strani po standardu Latin 2 (8859/2), pa ne exportira OK. Strani so v brskalniku neberljive (š in ž ne delata).

V Dreamweaverju samem seveda vidiš š in ž, samo se ne izvozita po Latin 2, ampak po 1250.

Tako da sorry, 4.0 preview ne deluje za Slovence tako kot bi morala... Če ne verjameš odpri eno stran, ki je narejena po Latin 2 tabeli, pa boš videl, da nimaš dveh šumnikov...

Jerry

FlyOn ::

Jerry samo meni zadeva deluje, če ti delajo problemi šumniki pri latin pa probej dobiti kakšen cd s fonti in jih presnemi, ker je možno da ti je kakšen program tuki kaj zasral ali pa probaj copy/paste besedila iz kakšnega drugega programa

FlyOn

jerry2000 ::

Ne bom več diskutiral o tem, zadeva ne deluje kot je treba. Fonti s tem nimajo veze. Prejšnje verzije so delovale prav, ta pa ne, ampak tudi 3.0 in 4.0 sta imela istega hrošča, ki so ga popravili v 3.01 in 4.01.

Če ti dela, prav. Verjetno pišeš spletne strani, ki imajo v glavi definicijo kodne tabele Win1250. V tem primeru res deluje!

Jerry

Ziga Dolhar ::

Jerry: se strinjam -- s popravkom .01 so šumniki začel pravilno delat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelovanje bannerjev- s katerim programom?

Oddelek: Izdelava spletišč
213840 (3390) CaqKa
»

pravilen postopek..

Oddelek: Izdelava spletišč
131525 (1210) Marjan_be
»

Design spletne strani

Oddelek: Izdelava spletišč
81267 (1055) mte
»

Macromedia MX 2004

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
52311 (2311) Hellios
»

Izdelava internet strani

Oddelek: Programiranje
111296 (1085) webcreator

Več podobnih tem