Forum » Operacijski sistemi » Katera distribucija GNU/Linuxa je primerna zame?
Katera distribucija GNU/Linuxa je primerna zame?
Temo vidijo: vsi
_koki_ ::
kaj pa puppy, gledam na netu da brez openoffice zasede cca. 100mb oziroma kaj v tej smeri?
Zvezdica27 ::
lp,
saj lahko inštaliraš na usb ključek in nastaviš boot ali pa laufaš direkt z njega (recimo puppy sem probal, dela OK).
zz
saj lahko inštaliraš na usb ključek in nastaviš boot ali pa laufaš direkt z njega (recimo puppy sem probal, dela OK).
zz
zero_max ::
1. imam vprašanja...do sedaj sem imel Linux Mint Petra (prešel z win xp, ker je 'mašina' starejša itd.) pa me zanima:
1.1. Kdaj poteče dodajanje/sprejmanje posobitev za ta OS?
1.2. Kaj se bo zgodilo če ostanem na tej različici OS? Bom imel kakšne težvae (varnost, ne bodo delovali programi, zapisovalnik CD-jev, multimedija ala glasba, youtube, skype...)?
2. Če bi obstajale težave ...naj preklopim na Qiana...
2.1. Na katero verzijo od Linux Mint Qiana naj preidem? Po ogledu vseh različic (mi po zunanjosti najbolj podobna zdi MATE verzija tej moji)
2.2. Ali je treba delati back up pred inštalacijo, ker pri prehodu na Linux Mint Petra nisem naredil nikakršne particije in imam 'enoten' disk. Torej bo prišlo do izbrisa sedanjih podatkov na disku, ki (ni)so vezani na OS?
2.3. Katera navodila so primerna za upgrade prek terminala?
link1 link2 link3
4. Ali je smiselno na novo instalirati celoten Linux Mint Qiana (boot from DVD?)
Hvala za odgovore in LP.
Moderatore prosim, da zbrišejo moj predhodni komentar.
1.1. Kdaj poteče dodajanje/sprejmanje posobitev za ta OS?
1.2. Kaj se bo zgodilo če ostanem na tej različici OS? Bom imel kakšne težvae (varnost, ne bodo delovali programi, zapisovalnik CD-jev, multimedija ala glasba, youtube, skype...)?
2. Če bi obstajale težave ...naj preklopim na Qiana...
2.1. Na katero verzijo od Linux Mint Qiana naj preidem? Po ogledu vseh različic (mi po zunanjosti najbolj podobna zdi MATE verzija tej moji)
2.2. Ali je treba delati back up pred inštalacijo, ker pri prehodu na Linux Mint Petra nisem naredil nikakršne particije in imam 'enoten' disk. Torej bo prišlo do izbrisa sedanjih podatkov na disku, ki (ni)so vezani na OS?
2.3. Katera navodila so primerna za upgrade prek terminala?
link1 link2 link3
4. Ali je smiselno na novo instalirati celoten Linux Mint Qiana (boot from DVD?)
Hvala za odgovore in LP.
Moderatore prosim, da zbrišejo moj predhodni komentar.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zero_max ()
fosil ::
Podprt je enako dolgo, kot Ubuntu na katerem je osnovan, oziroma tukaj imaš seznam.
Če tvoja verzija ni več podprta pomeni, da ni več varnostnih posodobitev, stvari bodo delale še naprej, si pa bolj ranljiv za varnostne luknje.
Nadgradnja je zato zelo priporočljiva.
Preklopi na LTS verzijo, ki ima podporo 5 let, oziroma počakaj še kak mesec na verzijo 17.1, ker sedaj bodo vse verzije osnovane na LTS.
Najbolj popularni verziji sta Mate in Cinnamon.
Cinnamon je bolj napreden, ima več grafičnih učinkov.
Mate je boljši za stare računalnike, ker je manj zahteven.
Če imaš 2G rama ali več bi jaz izbral Cinnamon, če imaš 1G bi jaz izbral Mate.
Najbolj priporočljiv je backup in sveža instalacija, ki je opisana tukaj
Če tvoja verzija ni več podprta pomeni, da ni več varnostnih posodobitev, stvari bodo delale še naprej, si pa bolj ranljiv za varnostne luknje.
Preklopi na LTS verzijo, ki ima podporo 5 let, oziroma počakaj še kak mesec na verzijo 17.1, ker sedaj bodo vse verzije osnovane na LTS.
Tako je!
zero_max ::
Podprt je enako dolgo, kot Ubuntu na katerem je osnovan, oziroma tukaj imaš seznam.
Hvala za vse nasvete. Trenutno imam nekaj prostega časa, zato bom prešel, kar na Qiano 17.0 (MATE).
Lindir ::
Mene pa zanima kaj vse je treba izbrisat iz home particije, če bi naprimer prešel na kakšno drugo distribucijo. Ali je sploh potrebno kaj izbrisati, ali so kakšni konflikti? Naprimer če bi iz Xubuntu-ja prešaltal na Mint z Xfce namizjem?
NSA Agent ::
dva kljuceka
na enega lxde, na drugega xfce
ce imas tretjega, se to probas
bootnes, pogledas kako ti odgovarja
pod haubo je pa vse isto
Kar en ključek je dovolj. Pa program YUMI-2.0.1.2.exe
http://www.pendrivelinux.com/yumi-multi...
Jaz mam 9 Linux distribucij na 8 GB disku. Pa s tem programom lahko naložiš tudi Windows na USB.
Pa zanimiva Linux Distribucija Q4OS http://q4os.org/, škoda da nima live cd.
MrStein ::
Pa s tem programom lahko naložiš tudi Windows na USB.
Windows Installer, po sliki sodeč.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
dice7 ::
Iščem nekaj čimbolj lightweight za Aspire One (Atom 1.6Ghz, 1GB DDR3 - office, internet). Laufal sm Ubuntu z xfce potem še pa Puppy Linux pa z ničeser nisem bil zadovoljen glede hitrosti/odzivnosti. Ali naj iščem samo drugi desktop?
popster ::
Laufal sm Ubuntu z xfce potem še pa Puppy Linux pa z ničeser nisem bil zadovoljen glede hitrosti/odzivnosti.
sam laufam Lubuntu z Openboxom, samo če z Puppyjem nisi bil zadovoljen verjento ne boš z ničemer.
hojnikb ::
Iščem nekaj čimbolj lightweight za Aspire One (Atom 1.6Ghz, 1GB DDR3 - office, internet). Laufal sm Ubuntu z xfce potem še pa Puppy Linux pa z ničeser nisem bil zadovoljen glede hitrosti/odzivnosti. Ali naj iščem samo drugi desktop?
lubuntu probaj. Čeprav glede odzivnosti kej velik čarat nemorš, ker atom je polž. Mogoče dodaš +1GB rama in en ssd. Meni podoben setup z omenjenimi upgrejdi zadovoljivo deluje (sicer koristim win8.1).
Also, če ga imaš za brskat po netu... Inštaliraj palemoon netbook edition in bluhell dodatek.
#brezpodpisa
čuhalev ::
Težka, lažji sistem kot Puppy bo težko najti. Morda je kaj drugega narobe, npr. počasen disk.
Jaka
Jaka
hojnikb ::
Težka, lažji sistem kot Puppy bo težko najti. Morda je kaj drugega narobe, npr. počasen disk.
Jaka
se najdeju tut lažji.. Damn small linux recimo.
Ampak mislim, da tiči problem nekje drugje.
#brezpodpisa
fosil ::
Ko prideš do določene točke, ni več ovira pretežek OS, ampak pretežek internet.
Sodobne internetne strani znajo bit strojno zahtevne in tukaj ti ne bo pomagal še tako lahek OS.
Sodobne internetne strani znajo bit strojno zahtevne in tukaj ti ne bo pomagal še tako lahek OS.
Tako je!
Powse ::
Če vas muči navlaka paketov in težki sistemi probajte Arch. Mogoče zgleda malo strašno od začetka, ampak dokumentacija na wikiju je res dobro spisana.
Namesto desktop environment-u pa priporočam rajši window manager, i3 je moja izbira, ostalo programje si raje sam namestim, kot da imam prednameščenega tono, ki ga ne bom nikoli koristil.
Namesto desktop environment-u pa priporočam rajši window manager, i3 je moja izbira, ostalo programje si raje sam namestim, kot da imam prednameščenega tono, ki ga ne bom nikoli koristil.
GTX970 ::
btw, pri Archu se splača uporabiti tole skripto za install https://github.com/helmuthdu/aui , drugače je precej mukotrpno.
abyssus ::
Za službo bi si rad namestil Ubuntuja. Trenutno imam v računalniku dva diska: SSD in HDD. Na HDD-ju imam 2 particiji. Na eno od teh dveh bi rad namestil Ubuntu, vendar so podatki na obeh. S katerim orodjem bi neuporabljen prostor pretvoril v novo particijo? Kako bi se lotil nameščanja, ne da bi 1. zbrisal karkoli, kar imam trenutno na PC-ju in 2. mi avtomatsko bootalo v Windows, če nebi drugače izbral ob zagonu (torej da je WIN prvi na seznamu).
popster ::
to da je win prvi na seznamu se da ustimat je pa malo težje kofigurirat dual boot system, zato se raje ne spuščaj če imaš občutljive podatke..
Drugače pa čisto uredu bo če z unetbootin narediš bootable usb.
Drugače pa čisto uredu bo če z unetbootin narediš bootable usb.
ooo...
pa da vidmo kako so porihtali sistemd sceno... sem moral na lubuntu, ker wheezy je zastarel, testing pa je sambo share na bootu tako zasral (systemd) da kar res ni bilo.
zz
pa da vidmo kako so porihtali sistemd sceno... sem moral na lubuntu, ker wheezy je zastarel, testing pa je sambo share na bootu tako zasral (systemd) da kar res ni bilo.
zz
wate ::
Najlažje in najhitreje sprobati Arch Linux je preko distribucije Antergos. Antergos je v bistvu vanilla Arch z installerjem podobnim kot Ubuntu, dodatnim repotom za LibreOffice, nekaj artwork-a in par malenkosti... V installer-ju se izbere DE (Cinnamon, GNOME, KDE 4, MATE, Openbox ali XFCE). Zelo lightweight za razliko od Manjara. Po vsem distro-hoppingu je to distribucija, ki mi najbolj ustreza...
Tistim z starimi računalniki, ki prihajajo iz Windows XP ali 7 pa inštaliram in svetujem Elementary OS Luna. Enostaven in spoliran UI z navdihom OS X, še vedno lightweight in kvaliteten OS, ki temelji na Ubuntu 12.04. Na voljo je še stabilna beta Freya, ki temelji na Ubuntu 14.04 ampak je že malce bolj zahtevna in ni več primerna za starejše računalnike.
V letu 2015 je z 7-10 let starimi računalniki in 1Gb RAM-a težko pričakovati, da bodo moderni OS delovali tekoče... Težava niti ni OS ampak spletne strani in brskalniki, ki so vedno bolj zahtevni ob nekaj odprtih zavihkih hitro porabijo več ali celo nekaj-krat več RAM-a kot sam OS. Zato se mi zdi razlika v porabi med i3, MATE ali XFCE skorajda zanemarljiva... je pa res da so lažji DE tudi grafično manj zahtevni in bolj tekoči.
Ne vem kaj je čist point tega dolgega posta... ampak bi rekel, da je treba stare računalnike nadgraditi na vsaj 2Gb RAM-a in če je možnost še SSD. V zamenjavo za evre zato ni več toliko omejitev in se lahko izbere OS, ki vam najbolj ustreza oz. si ga želite uporabljati.
Tistim z starimi računalniki, ki prihajajo iz Windows XP ali 7 pa inštaliram in svetujem Elementary OS Luna. Enostaven in spoliran UI z navdihom OS X, še vedno lightweight in kvaliteten OS, ki temelji na Ubuntu 12.04. Na voljo je še stabilna beta Freya, ki temelji na Ubuntu 14.04 ampak je že malce bolj zahtevna in ni več primerna za starejše računalnike.
V letu 2015 je z 7-10 let starimi računalniki in 1Gb RAM-a težko pričakovati, da bodo moderni OS delovali tekoče... Težava niti ni OS ampak spletne strani in brskalniki, ki so vedno bolj zahtevni ob nekaj odprtih zavihkih hitro porabijo več ali celo nekaj-krat več RAM-a kot sam OS. Zato se mi zdi razlika v porabi med i3, MATE ali XFCE skorajda zanemarljiva... je pa res da so lažji DE tudi grafično manj zahtevni in bolj tekoči.
Ne vem kaj je čist point tega dolgega posta... ampak bi rekel, da je treba stare računalnike nadgraditi na vsaj 2Gb RAM-a in če je možnost še SSD. V zamenjavo za evre zato ni več toliko omejitev in se lahko izbere OS, ki vam najbolj ustreza oz. si ga želite uporabljati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: wate ()
opa. Openbox je zraven po defaultu, lepo. Ravno zato sem šel lih na lubuntu, da je vse lepo že pointegrirano torej Openbox, v sili pa stvari lahko še vedno rihtaš v LXDE bolj grafično. Če hkrati še ostanejo tisti paneli iz slikc, da ni treba tint2, bom probal reč.
Sam sem namreč moral z wheezyja (Crunchbanga) ker jebemu mater, ne morejo 4 leta drkat isto verzijo brez resne podpore v stable. Testing pa sesuje pol stvari. Pol pa bodi na Debian, ki ne podpira niti novejših MTP protokolov (sedaj bo šele v stable). Zdaj je pa še crunchbang crknil.
No, presenetljivo, lubuntu dela zelo dobro. Samo ne smeš ga updatati in to je to ;)
no, škodilo tudi ne bi, če bi bil kak screenhot kje od vsakega namizja, da vidimo kako so po defaultu nastavili WM oz. DE. To velja za vse distrote, ker spodaj je itak linux, na vrhu pa tisti tekst ne po ve kaj je, moraš videti reč...
zz
Sam sem namreč moral z wheezyja (Crunchbanga) ker jebemu mater, ne morejo 4 leta drkat isto verzijo brez resne podpore v stable. Testing pa sesuje pol stvari. Pol pa bodi na Debian, ki ne podpira niti novejših MTP protokolov (sedaj bo šele v stable). Zdaj je pa še crunchbang crknil.
No, presenetljivo, lubuntu dela zelo dobro. Samo ne smeš ga updatati in to je to ;)
no, škodilo tudi ne bi, če bi bil kak screenhot kje od vsakega namizja, da vidimo kako so po defaultu nastavili WM oz. DE. To velja za vse distrote, ker spodaj je itak linux, na vrhu pa tisti tekst ne po ve kaj je, moraš videti reč...
zz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zvezdica27 ()
N4m31355 ::
nekej sem se ze igral z grubom, pa nisem nasel.. kaj moram spremeniti da se mi pri bootu ustavi pri login ukazu v terminalu? torej ne graficno anpk terminal? pa da se potem vpisem in ce rabim gui napisem startx ozr kaj podobnega?
pojdi v recovery oz. kar iz terminala se logiraj in sudo grup-update ali kaj je že.
zz
zz
N4m31355 ::
atm mi dela normalno kot "out of the box" ampak moja zelja bi bila da bi ostalo v terminalu (kot pri backtrack-u)
Kateri distro?
Za Ubuntu (in podobne) dodaš v boot ukaz parameter textonly
Za Ubuntu (in podobne) dodaš v boot ukaz parameter textonly
Motiti se je človeško.
Ja, tam.
Motiti se je človeško.
aha, sori, na hitro sem prebral... lih kontra sem razumel
http://ubuntuhandbook.org/index.php/201...
zz
http://ubuntuhandbook.org/index.php/201...
zz
Lindir ::
Zanimivo da ni še nobene novice na slo-techu glede Ubuntu-ja 15.04, ki je izšel pred parimi dnevi. Skratka, ga kdo že ima, kakšne izkušnje?
Jast sem si naložil Ubunt MATE 15.04. Mi je zelo všečn. Ubuntu kot se ga še spominjam pred to Unity ero. Lahko rečem da je to zdaj distribucija na kateri bom ostal :). Sem pa šel nazaj na 14.04 (LTS) verzijo zaradi nekaj brezveznih hroščev. Vidim da bo boljš če se le LTS verzij držim v prihodnje. Manj hroščev in dost bolj zanesljive.
Skratka, I love Ubuntu MATE :)
Jast sem si naložil Ubunt MATE 15.04. Mi je zelo všečn. Ubuntu kot se ga še spominjam pred to Unity ero. Lahko rečem da je to zdaj distribucija na kateri bom ostal :). Sem pa šel nazaj na 14.04 (LTS) verzijo zaradi nekaj brezveznih hroščev. Vidim da bo boljš če se le LTS verzij držim v prihodnje. Manj hroščev in dost bolj zanesljive.
Skratka, I love Ubuntu MATE :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lindir ()
Gapi ::
Debian 8 je tudi izšel te dni. 25.4 če smo bolj natančni.
This release includes numerous updated software packages, such as:
Apache 2.4.10
Asterisk 11.13.1
GIMP 2.8.14
an updated version of the GNOME desktop environment 3.14
GNU Compiler Collection 4.9.2
Icedove 31.6.0 (an unbranded version of Mozilla Thunderbird)
Iceweasel 31.6.0esr (an unbranded version of Mozilla Firefox)
KDE Plasma Workspaces and KDE Applications 4.11.13
LibreOffice 4.3.3
Linux 3.16.7-ckt9
MariaDB 10.0.16 and MySQL 5.5.42
Nagios 3.5.1
OpenJDK 7u75
Perl 5.20.2
PHP 5.6.7
PostgreSQL 9.4.1
Python 2.7.9 and 3.4.2
Samba 4.1.17
Tomcat 7.0.56 and 8.0.14
Xen Hypervisor 4.4.1
the Xfce 4.10 desktop environment
more than 43,000 other ready-to-use software packages, built from nearly 20,100 source packages.
This release includes numerous updated software packages, such as:
Apache 2.4.10
Asterisk 11.13.1
GIMP 2.8.14
an updated version of the GNOME desktop environment 3.14
GNU Compiler Collection 4.9.2
Icedove 31.6.0 (an unbranded version of Mozilla Thunderbird)
Iceweasel 31.6.0esr (an unbranded version of Mozilla Firefox)
KDE Plasma Workspaces and KDE Applications 4.11.13
LibreOffice 4.3.3
Linux 3.16.7-ckt9
MariaDB 10.0.16 and MySQL 5.5.42
Nagios 3.5.1
OpenJDK 7u75
Perl 5.20.2
PHP 5.6.7
PostgreSQL 9.4.1
Python 2.7.9 and 3.4.2
Samba 4.1.17
Tomcat 7.0.56 and 8.0.14
Xen Hypervisor 4.4.1
the Xfce 4.10 desktop environment
more than 43,000 other ready-to-use software packages, built from nearly 20,100 source packages.
No person is rich enough,to buy back his past.
BivšiUser2 ::
Imam dve vprašanji in sicer uporabljam AV Linux za obdelavo videov, slik,...imam pa eno težavo: GRUB mi zazna eno inštalacijo v katero se lahko prijavim le kot root in drugo v katero se lahko prijavim kot navaden uporabnik. Kaj je lahko narobe in ali je taka slaba podpora wifi karticam standard pri linuxih? V manualu nisem našel nič koristnega. OS temelji na Debianu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BivšiUser2 ()
Gapi ::
Tam kjer se lahko prijaviš kot root daj ukaz adduser -m username. Tam kjer se pa lahko prijaviš samo kot navadni uporabnik pa dej ukaz sudo passwd root. Za wireles kartice pa dej izpis lspci ali lsusb. V izpisih najdeš tvojo kartico za katero je ponavadi potrebno inštalirat firmware. ker je debian based je ukaz za inštalacijo apt-get install ime paketa. ime najdeš z apt-cache search ime paketa.
No person is rich enough,to buy back his past.
no, za firmware bo potreben modprobe, ne samo paket. Googlaj.
Jaz pa bi ti sveotval, da kar novi kernel potegneš, pri HW je debian malo zadaj za drugimi distroti, ker je bolj stable... če znaš, pač daj gor novejši kernel iz backportov (če si na wheezy).
Ampak linux je najmanj problematičen. Če daš danes not novi ubuntu DVD boš videl, da vse dela. Razen če imaš eno od tistih 5 wifi kartic, ki ima zaprtokodne gonilnike brez podpore...
zz
Jaz pa bi ti sveotval, da kar novi kernel potegneš, pri HW je debian malo zadaj za drugimi distroti, ker je bolj stable... če znaš, pač daj gor novejši kernel iz backportov (če si na wheezy).
Ampak linux je najmanj problematičen. Če daš danes not novi ubuntu DVD boš videl, da vse dela. Razen če imaš eno od tistih 5 wifi kartic, ki ima zaprtokodne gonilnike brez podpore...
zz
ST-777 ::
Naložil sem Ubuntu 16.04 na disk, ki je v mini PC (gigabyte brix N3150), povezal sem mini PC in TV preko HDMI kabla, vendar na TV ni zvoka, čeprav vidim na TV-ju, da predvajalnik predvaja skladbo. Filmov pa sploh noče predvajati.
Kateri linuxov program naj naložim na disk, da ne bo težav z zvokom in sliko pri predvajanju filmov?
Kateri linuxov program naj naložim na disk, da ne bo težav z zvokom in sliko pri predvajanju filmov?
FX6300B ::
Naložil sem Ubuntu 16.04 na disk, ki je v mini PC (gigabyte brix N3150), povezal sem mini PC in TV preko HDMI kabla, vendar na TV ni zvoka, čeprav vidim na TV-ju, da predvajalnik predvaja skladbo. Filmov pa sploh noče predvajati.
poizkusi z linux mitn , sicer še ni verzije ki bazira na ubuntu 16.04, ampak je praktično skoraj bugfree, v primerjavi z ubuntu deluje top, brez crashov, no vsaj pri meni
May the force be with you!
njyngs ::
Mint je res tisto, kar bi ubuntu moral biti. Sploh izbira izhoda zvoka je zrihtana super, kar pa ne morem niti približno reči za ubuntu...
b3D_950 ::
Za ubuntu glej Pulse Audio:
Zavihek Output, kjer nastaviš primarno kartico za zvok
sudo apt-get install pulseaudio pavucontrol
Zavihek Output, kjer nastaviš primarno kartico za zvok
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.
Hmm, a ima tudi Headphone Virtualization oziroma Speaker Simulator al kak so pač poimenovali.
Motiti se je človeško.
sem šele sedaj opazil da sen napisal "mitn" namesto "Mint" drugače glede na to da je ubuntu 16 na novo je vrjetno bugast, mogoče kdo ve, je unity(enviroment) od ubuntuja toliko bugast, da je meni že takoj po sveži namestitvi javljal napake, ali je prav ubuntu kriv,
ST-777 ::
poizkusi z linux mitn ... sem šele sedaj opazil da sen napisal "mitn" namesto "Mint" drugače glede na to da je ubuntu 16 na novo je vrjetno bugast, mogoče kdo ve, je unity(enviroment) od ubuntuja toliko bugast, da je meni že takoj po sveži namestitvi javljal napakeSem naložil na disk Linux Mint 17.3 in sedaj je zvok. Hvala.
Tudi pri meni je Ubuntu 16.04 javljal napake in se ga izbrisal.
d4vid ::
ubuntu kao najboljsa distribucija... Yeah right.
Od kar so šli na unity je vse skupaj za en drek. Sicer gnome 3 je tudi obup. Najboljsa DE za moje pojme sta bila gnome 2 in KDE 3.5
Od kar so šli na unity je vse skupaj za en drek. Sicer gnome 3 je tudi obup. Najboljsa DE za moje pojme sta bila gnome 2 in KDE 3.5
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
ubuntu kao najboljsa distribucija... Yeah right.
+1 unity je shity, meni osebno grd nemoraš skoraj nič spreminjat, gnome mi je isti sranje, najbolje mi je še KDE, xcfe in cinnamon
Hmm, a ima tudi Headphone Virtualization oziroma Speaker Simulator al kak so pač poimenovali.
Hmm, mogoče bi šlo z alsininm vdownmix pluginom
Motiti se je človeško.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Operacijski sistemi | 340857 (70) | polozweii |
» | Linux Mint ali open SuseOddelek: Operacijski sistemi | 3196 (730) | link_up |
» | Najljubši Linux/Unix OS/Distro (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 38734 (27965) | diler515 |
» | Prosim predlog-kateri linux? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 17288 (15302) | krneki0001 |
» | Netbook, Ubuntu?Oddelek: Operacijski sistemi | 9330 (8371) | NSA Agent |