» »

Interbrew

Interbrew

poweroff ::

V eni temi je "nekdo" izjavil da bi raje videl da je Union od Interbrewa kot od Laškega.

Dve zadevi sta zanimivi pri tem... kot prvo je Interbrew eden največjih evropskih "kriminalcev" - glej tale link: EU fines Interbrew for beer price fixing (Brussels - The European Commission fined Belgian beer giant Interbrew €46.5&million ($41.5 million) on Wednesday for taking part in beer price fixing cartels.)

Kot drugo pa slovenska vlada sedaj podpira nakup Interbrewa, čeprav gre za špekulativni kapital (nakup delnic, ne pa vlaganje). Ko pa je ABG hotel kupiti Litostroj, ki bi ga rešil pred propadom, pa je vlada zablokirala nakup. Delavci so šli na cesto.

Kako je z bankami pa tudi vemo. Naj navržem še podatek, da je bil rudnik živega srebra v Idriji kar nekaj časa NAJVEČJI tovrstni rudnik NA SVETU.
Človek se vpraša kako to da se Idrija ni razvila v Chicago ali New York...?
Preprosto - lastniki rudnika so bili tujci, pa je dobiček odtekal v tujino. In Idrija je pač ostala malce večja vas.

Komentarji?

jetam ::

Kot prvo državo boli k****. Edini interes države je pobiranje davkov od prodaje in popolnoma nič drugega.
Pivo kot nacinoalni interes? Pivo ni nacionalni interes. Nacionalni interes morajo biti šole, bolnišnice, kultura, etc. Pivo nikakor.
Je bolje Evropski konglomerat ali Slovenski konglomerat? Popolnoma vseeno, ker itak bomo čez par let vsi eno. Kaj točno po prevzemu Uniona preprečuje Laškemu da ne navije cen? Nič.
Pri vsej stvari se mi zdijo pomembni edino delavci.

LojzePek ::

Tu nima nacionalni interes nič veze. Velike korporacije si lahko privoščijo podkupovanje posamznih vplivnežev pri nas, ki lahko potem odločajo v njihovo korist. Boli njih, kaj bo potem z delavci (pa tud če so sorodnjaki).

DENAR SVETA VLADAR.

jetam ::

Pa Litostroj je hotel kupiti ABB...

chucki ::

ubil bom vso vlado!!! ce srecam kaksnega poslanca ga stihnev v glavo!>:D
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

jetam ::

Chucki pa sploh veš kakšna je razlika med vlado in poslanci? In ali sploh že lahko voliš?

chucki ::

vse je isti drek! vsi ti odlocajo o zakonih in pravicah..ter o nas ali bomo ziveli ali ne! Naj me strela ce se motim!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Simko ::

ah, joj :( .

jetam ::

And the sky strikes him with the biggest lightningbolt the world has ever seen...

chucki ::

WARNING!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Mercier ::

Odpoklic poslanca se temu reče >:D

Dami ::

Kdorkoli bo že kupu union, v vsakem primeru bomo še vedno mel Laško:D. Sam jst tud upam da bo laško uspel kupit. Vseen bl zaupam našim firmam k enim tujim.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

IR Babun ::

čeprov ne pijem laškega, rajši vidim, da Laško kupi Union, ker bo tako ostal slovneski.

But look at the bright side: -u Unionu bodo delal tut Stello (najbol pir, ki ga sedaj pri nas ni)
SCREW THE GOVERNMENT

Thrivial ::

Ker sem len in sem vse enkrat se napisal, samo copy/paste mojega razmisljanja iz Jokerja:

Mogoce malce poznavanja gospodarstva ne bi skodilo. Jaz sem sicer bolj kot ne laik, ampak vseeno:
Pivovarna Lasko ima precej manjsa sredstva kot Interbrew, to je dejstvo. Ocitno je, da imajo premalo sredstev, da bi sami izpeljali nakup, zato so aktivirali "tihe partnerje". Se pravi, da so se zadolzili. Ampak to zadolzevanje je pogosta praksa pri kupovanju(prevzemanju) podjetij. Vse je v redu, dokler novo kupljeno podjetje prinasa profit in se dolgovi poplacajo(preprosto receno...).
Lasko je trenutno v nezavidljivem polozaju, ker bo Interbrew tudi v primeru, da jim uspe(Laskemu) dobiti vecino delnic imel precejsnji delez, povrhu pa za bonus dobijo se sovrazno(lokalpatriotsko?) nastrojeno upravo, ki bo verjetno vseskozi ovirala normalno delo. Dva minusa torej.

Zacenjam razmisljati, da bi bilo mogoce bolje, ce bi lasko prodalo svoje deleze(za vec kot 90 kSIT/delnica) in potegnilo iz tega kapital za mogoce nakup se kaksne juznejse pivovarne, s cimer bi si utrdili polozaj na trgu.
Na drugi strani pa ima Interbrew potem idealne polozaj, da spremeni priblizno ravnovesje z uvedbo novih blagovnih znamk, nizanjem cen(kjer Lasko ne more zmagati)...

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Thomas ::

Ne maram slovenskih kapitalistov. Rad imam evropke, sploh pa ameriške. Sijajna podlaga sem tujčevi peti! :D

Ker naši kapitalisti so 95% sami fevdalci - saj tako se obnašajo. Zraven pa so člani KPJ.

Evropski so taki samo v 30%. ameriški v 10%.

Slovenski nacionalni interes je služba pri ameriških kapitalistih za 99% in tekmovanje s temi kapitalisti za 1% populacije.

In kakšna je razlika med kapitalistom in delavcem? Kapitalist ima mnogo več šefov nad sabo. Vse kupce. Delavec pa ima ponavadi le enega do par šefov

.

:)

p.s.

Kaj je bilo z Idrijo? Nič. Uspešno industrijo imajo tam še danes.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

Jaz sem za prohibicijo!
Everybody banana on your head!

Jaxx ::

Fuck off vsi tisti, ki ste za to, da Laško kupi Union! Zakaj? Zato ker sem mali delničar Uniona in nisem mogel prodat delnic po isti ceni kot jih Laško pod mizo kupuje! Interbrew je vsaj pošteno drži pravil igre.. In ne mi bluzit z nacionalni interesi, Laško lahko kupi - in ostane Union v domačih rokah - hkrati pa lepo zajebe vse DOMAČE male delničarje!!

leonius ::

Thomas, se strinjam.

Glede tega da se Slovenija tako buni, češ da se bomo razprodali tujcem, pa je samo pokazatelj slovenskega malomeščanstva in tega da smo še vedno pripopani na miselnost da nas vsi "tujci"izkoriščajo. Zakaj bi lastništvo tujcev bilo tako slaba stvar? Slovenija in s tem Slovenci (predvsem delavci) imajo največ koristi s tem da je pivovarna na slovenskem ozemlju in imajo ljudje kje za delat+država pobira davke. Dobiček je v tem primeru zanemarljiv, to pa je edina stvar ki lastniku pripada (polek pravice o odločanju menedžmenta). Interbrew se širi na vseh področjih evrope, zakaj nebi imeli v Slo. vsaj nekaj tujega, kajti kapitalisti se nas večinoma na veliko izogibajo. Pivovarna laško pa svoj denar vseeno lahko naloži kam drugam. Jug še vedno čaka... Glede slovenskih kapitalistov pa je lepo povedal Thomas, vsi so bivši komunisti, ki so preko dobrih zvez in malo kapitala pokupili perspektivna podjetja...raja pa naj dela za nas. Zanimivo je da slo. davčna uprava ne izdaja lestvice največjih bogatašev (posameznikov) medtem ko je v tujini to stalna praksa. Verjame kdo od vas v to, da ima g.Milan Kučan samo eno majhno hišo v Murglah in mogoče majhen vikend?

Komentarji dobrodošli!

LP0:)

Thrivial ::

Jaxx: zaposleni v Uniunu so delnice pred visanjem prodajali po 60kSIT zaradi "notranjega pritiska", se ti to zdi fer?

lp+
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Thomas ::

Jasno, da mu ni všeč. Komu je sploh všeč slovenski kapitalizem?

Njegova internacionalizacija je naš nacionalni interes.

Tisti slovenski kapitalisti, ki so začeli z 2000 SIT ustanovitvenega kapitala in ki imajo kaj ponuditi globalnemu trgu - so edini pravi.

Jasno, da jih je malo. Malu je tudi Marsov, Wolfov, Bezosov in in Gatesov.

Normalno.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

*TV* ::

Jaooo, bolj ko berem te vaše poste bol mi je slabo. Se vidi da vas je pol Ljubljamčanov, ki ste itaq vsi sami vase zagledani, pa bognedaj da bi kdorkoli kupil kaj vašega!!?!! Tako mišlenje nas Slovencev nas bo spravilo v obupen polozaj. Najbose da kr vse prodamo. Naj vsa podjetja ki prinesejo kaj denarja, dobicek in ugled gredo v tuje roke. Pa pisda kje mate glavo. Ce hoce bit Slov. vsaj malo konkurencna na tujih trgih se mora povezat, v glavnem povecat, sploh pa sirit na jug. Ne vem kaj vidite tak dobrega, ce majo vse drugi. A mislite da bote pivo pol zastojn dobli, al kaj?? Noben ne ovira Interbrewa da tu zgradi tovarno pa zacne prodajat.

Malo se zamislite. Prodali bomo vse banke (itaq da tujcem), zaj zgleda se pivovarne, pol se pa naj se proda Krka, Gorenje pa Petrol pa tak ne bomo nic vec meli. Dobicek pol ne bo ostal v slov., ampak bo sel iz slov. in na koncu bomo "suznji" drugih.

Thomas ::

*TV*

Tako se zavzemaš za Slovenijo - zraven se ti pa ne da iti izpisati njenega imena.

Svetuješ "povezovanje na Jug", kjer imajo (z izjemo CRO) 100 DEM plače na mesec.


Potem, ko vidim take kot si ti - se zavem da sem še celo patriot.



:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

[BISI] ::

Ma, naj ze enkrat Vodafone odkupi Telekom! >:D
V primeru Uniona pa sploh ne vem zakaj se govori toliko o nacionalnih interesih. Slabse kot je sigurno ne more biti. Interbrew pa tudi niso neki lopovi in ne vem kaj se vse. Vedno vsi gledate iz negativne strani, pa saj Stella Artois je odlicno pivo, poleg tega pa so obljubili, da bodo obdrzali Fructal (nekaj casa se je govorilo, da bi ga naj ukinili) in to vsekakor ni slabo.
Zakaj se drzava sploh vmesava? Pa neke komisije se ustanavljajo,... Potem bo pa prisel g. Bandelj pa bo rekel ze zopet par stvari o strokovnjakih, ki bodo preucili vse skupaj... :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [BISI] ()

jetam ::

TV: zakaj se razburjaš, če očitno ne veš za kaj gre. Interbrew kupuje lokalne pivovarne in to lokalnost tudi ohrani. Če pa bi Union recimo kupil Heineken, pa bi bilo konec Uniona kot znamke.

Pa še nekaj: kaj točno imaš pa sedaj od Krke, Gorenja in Petrola? Kaj točno pomeni da dobiček "ostane doma"?

Mr.B ::

Za vse Slovenčke !

Ma nekdo je nekomu pozabil podmazati, pa so se začele razprave , pa malo fovšije še zraven.
Je pa čist en isti kurac kdo pobere denar ,sej ga v nobenem primeru nebomo mi , ampak , tisti gospodje iz vlade , ki sej samo stolčke pri koritu menjajo, in podobni gospodje managerji. Za kakšen kurac pa bi tujci kupovali recimo ex. Litostroj ko pa imajo na stotine takih firem , v bistveno večjem obsegu.Tu se gre samo kdo bo koliko dobil pa bo vse po tihnilo, itd.
Isti kurac je za Lekom in Krko itd. Mogoče pa bodo pricurljale novice , da slovenija in njeni gospodje nimajo tako kul the best gospodarskih firem itd , kot jih slišijo oz. nekateri preberejo iz časopisov. Recimo Lek , gospod manager dragodja je bil recimo nazadje v Litostroju , koliko denarja je gosod dobil , ko je zapustil Litostroj naredil pa ni nič , in koliko je dobil ko je šel iz ministerskega stolam, itd. Tega gospoda sem omenil samo zato , ker se v trenutnih političnih krogih sedaj ubadajo z tistimi ukradenimi intelektualnimi lastninami , itd...

Recimo drugi primer . Koliko inerpelacij je bilo za naše ministre pa so zamenjali samo stolčke. ČE bi bilo to v tujini , bi gospod politik zaključil svojo kariero, šel pred komisijo , lahko tudi v zapor , itd. Prinas pa zasede na koncu isti stolček , itd. Glede na interpelacije bi bili brez politikov , ki so kao kreirali našo novo Slovenijo , in zasedli zraven še mesta raznih , firem , ki jih sedaj prodajajo itd.
Fantje kje pa je tu morala ???' Žajl je v politiki ni , tako bodo gospodje v cerkveni ,in kakor se že imenujejo krščansko usmerjene firme , mene zelo težko prepričale , kako se je treba učiti o morali , hkrati pa se iti politiko.

Mnogi od vaš še vedo menijo , da je vaš sosed politik zgradil oz. asfalteral cesto za vas. Kreteni , on jo je naredil zase da se bo na koncu brez težav pripeljal do svoje bajte oz. Vikenda. Zraven pa je šla cesta ravno mimo vaših bajt . Hm ni se glih sekeral , sej ste dali za to cesto večino denarja ravno vi , in drugi davkoplačevalci ,,,,itd.

Še cukerček. Gospod Kučan , naš dragi precednik , hm. Določene zadeve z merkatorjem , Ja fant sej vemo da boš proti evropi , le kdo ki ima procente v merkatorju le nebi bil proti , sej lahko na kao "Slovenske" produkte služijo še dodatnih , koliko procentov. A je kdo že bil v Gorici in pogledal njihov prazni merkator ??? Vsi hodijo v Italijo , le zakaj, itd...
Le kako sem lahko jaz konec Avgusta na Krku kupoval slovensko Union in Laško pivo za isto ceno kot v Sloveniji. PM , da sem mogel tiste platoje furat s sloveniji , mar bi si vzel več hrane , ki pa je dražja , itd.
Pri nas cveti samo še trgovina , Sej slovenija podera vse rekorde v razmerju št. prebivalcev v primerjavi s številom nakupovalnih centrov. Le kako nebi sej so cene pri nas za hrano pribljižno 40% dražje kot v tujini , da seveda ne dam primerjave z radensko v Italiji.


PS: LE kako pa se bomo ob pijankah tepli katero je bolše pivo , Laško narejeno v Ljubljani , ali Laško narejeno v Laškem , itd.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Brane2 ::

Hmm, Union je delu dobre stvari, upam da jih bo še naprej...

Sam, iz hardverskega zornega fogla gledano ne bi smel bit odvisen od proizvajalcev, ki nimajo second sourcinga...

Zato sem si naredu dvomesečno zalogo radlerja in pira in se pripravu na


boleče slovo:\

spacejam ::

fantje problem ni v tem da je Laško kupila par delnic od unija na skrivaj problem tiči v tem da velja zakon mocnejšega in sicer da tujci zahtevajo UNION, slovenija hoce evropo (jaz ne!) slovenija izvaža svoje proizvode! uvaža jih 40% več, zakaj? to zahtevajo ostale države za nas. zakaj jemo cokolado milaka pijejo haineken, kokakolo, kadoimo malboro, zacnimo cenit nase proizvode tako bomo cenoli proizvajalca, ta bo cenu delavce ki bodo zadovoljni, bodo imeli vec moci celo lahko vec dohodka, v koncu pa se bodo morda mnozicno uprli svinjariji ki se vrti v ozadnju politike in nase birokracije.
Pol bomo lahko rekli SLOVENIJA GRE NAPREJ.

P.S. naj vas se spomnim da je leta nazaj umrl clovek ki bi lahko spremenil kaj v tej drzavi. g. Kramberger ce se kdo se spomne! Zakaj so ga umorili? velik uprasaj.
Space-jam Team & Co.

Matty ::

No ja... nacionalni interes glede piva (???!!!) gor ali dol. Ce se vsi ravnajo po pravilih naj pac delnice kupi tisti, ki najvec ponudi, neglede ali je to tujec ali domacin... (in tu se zal Lasko ni ravnalo po pravilih, saj bi lahko dobilo Union tudi s fair-playem). Glede bank sem sicer drugacnega mnenja, saj je Slovenija v sanacijo bank ze mnogo prevec vlozila!

Sicer pa, ce bo kupil Interbrew vsaj ne bo (pivci lahko le upajo) dogovarjanja cen z Laskim na slovenskem trgu... Pravzaprav edini argument "nacionalnemu interesu", da Lasko kupi delez vidim v Fructalu, ki ima zal zelo negotovo prihodnost (kdor ne ve, pod Unionom je namrec tudi Fructal)

Se to... v Sloveniji se jamra, da tujci nocejo vlagat v Slovenijo, da prihaja v SLO zelo malo svezega kapitala... Ja no, saj smo krivi sami, kakor smo si pac postlali tko bomo tudi spali... Itak Interbrewa ne zanima Slovenija (je premajhna)... Zanima jih dostop na YU trge, kamor pa lazje pride z Unionom!


p.s.: en je omenil zakone... zakone sprejemajo samo poslanci, vlada nima (no vsaj neposredno ne) nic pri tem, ali bo zakon sprejet ali ne!
p.p.s.: spacejam: EU nima nic pri Coca-coli in Marlboru... Cisti ameriski proizvodi (pravzaprav bi proti obojmu moral naredit prepoved uvoza), denar gre tudi cez luzo..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

poweroff ::

Jaz načeloma nimam nič proti tujemu kapitalu, predvsem iz tega razloga da je kapital v sloveniji preveč skoncentriran - večino firm obvladuje par deset ljudi, ki so poleg tega precej povezani s politiko.
Recimo en podatek, ki ga morda niste vedeli: Vikica je članica upravnega odbora SKB banke, hkrati pa ljubljanska županja.
Ena direktoric Dnevnika (ali pa je že ex-direktorica) je članica nadzornega odbora Žita. In tako dalje.

Vendar pa je treba ločiti med špekulativnim in investicijskim kapitalom.

Če misli Interbrew v Union vlagat (da se bo Union razširil) - potem sem za nakup.
Če pa misli samo zaslužit z nakupom in pobirat dobiček (ali pa celo kaj drugega - uničit konkurenčno Laško) - sem pa proti. Naj gre dobiček raje v Laško.

Problem je pa sledeč: zakaj naša politika sedaj tako podpira Interbrew, za katerega kaže da bo opravil špekulativni nakup. ABB pa je želel narediti investicijski nakup Litostroja, pa ga je taista vlada zablokirala.
A ni tole malce čudno????

poweroff ::

Aja, pa še tole - nekdo je omenjal Kučana in komuniste kako blokirajo prodor tujega kapitala.

Ne ga lomit fantje. Kaj so "komunisti"? Stranka proletarcev? Stranka, ki se bori za pravice delavcev? Pa ja! Stranka rdečih direktorjev.
Poleg tega se VSE parlamentarne stranke (OK, Jelinćić je izjema) zavzemajo za vključitev v NATO in EU. In za to bodo pripravljeni storiti vse. Vse za interese tujega kapitala, samo da bomo sprejeti.

Kar je sicer lahko čisto OK, problem je le v tem, da ko so to enkrat spoznali v tujini, so ugotovili da imajo krasen instrument pritiska. Vsako vprašanje lahko vežejo na vključevanje v EU in NATO. In naši bodo vedno popustili.

Pa naj bodo "naši" Kučan, Janša ali Bajuk. V odnosu do tujine so vsi isti!

Matty ::

Matthai... Interbrew misli vlagat v Union (sicer se mora najprej znebiti Fructala, kar so ze omenili), samo ne v Sloveniji, ampak v tisto kar ima Union po jugi... ker tam je vecji trg in posledicno tudi vec denarja... In to je zalostno, saj se bo investicijski denar spet izognil sloveniji :(

Litostroj je zal bil zrtev "nacionalnega interesa". Zanimivo je bilo, da je bil takrat Jelincic proti prodaji...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tajkuni in naše gospodarstvo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21644458 (3896) WizzardOfOZ
»

Šrot prodal Kolonel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
655326 (3770) dronyx
»

Hmeljni napitek!

Oddelek: Loža
171519 (1073) Meamoto
»

Bo Telekom kupil Telemach?

Oddelek: Loža
312955 (2517) nevone
»

pivovarska vojna (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
534193 (3625) DavidJ

Več podobnih tem