» »

VHS pretvorba v DVD

VHS pretvorba v DVD

pingec ::

Torej zanima me kako poceni pa vseeno z sprejemljivo kvaliteto pretvorit video kasete v DVDje, na kakšne vse načine bi se dalo to izpeljati, če bom DVD zapekel z pekačem na računalniku, malo si ogledujem TV tunerje k majo potreben vhod, da sliko iz videorekorderja napeljem na komp, sam ne vem katera karta se mi splača pa da je čim bol pocen, ali pa če obstajajo kakšne še cenejše namenske kartice?

LP
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

CaqKa ::

dve zelo elegantni varianti sta tile:
- [DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik
- ali pa preneseš video s pomočjo digitalne kamere in firewire kartice

tretji način je tale analogni kot ga omenjaš ampak je daleč najslabši gledano s kvalitetne strani

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

pingec ::

Je pa najcenejši, glede na to da nimam digitalne kamere in dvd recorderja :(, Jst sm mislu če morda obstajajo kakšne komponente samo temu namenjene npr. kot kamera da bi prek FW priklopu...
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

CaqKa ::

huh.. glede na to da bi kartica z tv vhodom stala vsaj 20ksit pa da dvd recorder stane 54ksit...
je to malo vprašljivo.

zavajon ::

Kvaliteta VHS je že tako bolj slaba, torej kakšen navaden TV tuner zadostuje. Sam imam Terratec cinergy 400 (15k SIT), vendar je zadnjič prijatelj nabavil nekega Flyvideo pri Comtronu za 7k in da čisto enako sliko kot moj. Kako ne bi, saj ima isti čip. Nato kupiš adapter scart -> composite video (par 100 SIT), s tem priklopiš signal iz VHSa na tv tuner. Je tudi opcija Scart -> S-video, vendar je to problematično. Pri meni naredi na sliki nekakšen raster, nekateri pa sploh niso uporabni, ker prikažejo čb sliko. Pa še dragi so. Potem presnameš video v avi z huffyuv-2.1.1 codecom (pravijo, da je loseless, posname pa cca na 30GB/uro. Nato skompresiraš v MPEG-2 in vržeš na DVD. Z nekaterimi programi (npr. FlyTV 2000, Intervideo WinDVR,...) lahko snemaš direkt v MPEG-2, je mnogo hitreje, vendar manj kvalitetno. Najbolje da prej presnameš kratke koščke in pogledaš, kakšno razmerje kvaliteta/hitrost ti odgovarja. Pri presnemavanju ne pozabi na deinterlace. Za kompresiranje avi v MPEG-2 je zelo uporaben TMPGEnc 3.0 XPress, vendar ni zastonj. O crackih pa se na tem forumu ne sme pisati. Ta omogoča tudi crop picture, to je, da odrežeš iz slike nekaj zadnjih vrstic, ker so pri VHSu moteče.
Jaz sem presnel večino filmov direktno v MPEG-2 (Athlon 2000, 765MB ram), ker mi sicer kompresiranje avi v MPEG-2 traja z vključenim kakšnim noise filtrom cca. 20 ur na film. Kvaliteta je zame čisto zadovoljiva.

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
36862192 (14682) Buffy
»

Izbira pretvornika iz composite video v FW ali po drugi poti v PC

Oddelek: Zvok in slika
81434 (1264) Scotch3M
»

TV tunerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
507075 (5142) Tiash
»

kako narediti soliden film (sony/pinacle/.MPEG/.AVI)

Oddelek: Zvok in slika
113249 (2951) pivmik
»

DVD+VHS

Oddelek: Zvok in slika
71454 (1389) Yossarian

Več podobnih tem