» »

MONITOR postal URA

MONITOR postal URA

gagy ::

Zadnje čase se monitorju meša, saj se po nekaj urah delovanja ugasne in se noče več prižgati, iz notranjosti se slišijo nekakšni kliki (kot pri uri???!!!!) Pomaga le popoln izklop iz električnega omrežja. Če je izklopljen nekaj časa, spet dela a ne za dolgo (če je izklopljen čez noč dela nekaj ur, če pa je izklopljen nekaj minut, pa ga spet hitro zmanjka). Peljal sem ga že k serviserju, ki pa mu ni delal problemov (prižganega je imel 2 dni in je bilo vse vredu). Rekel mi je, da monitor dobi ukaz za izklop od računalnika in da napaka ni v monitorju. Tako sem monitor priklopil na drugo grafično kartico a je bilo isto.

ne vem kje je vzrok težav ali pri monitorju /grafični(GeforceMX4- originalnimi driverji 66.93) ali ima z monitorjem opravka še kateri drug del računalnika?

Kakšen nasvet, preden se mi monitor spet ugasna??

Stepni Volk ::

Ker nisi navedel ne Operacijskega sistema, ne tipa monitorja... lahko samo sklepam...

Windows XP:
Control Panel -> Display -> Screen Saver
Monitor Power - klikni na gumb Power

Poglej še nastavitve v BIOS-u mameplate...

sid911 ::

a imaš monitor mogoče poleg kake močne statične elektrike? hladilnik, razdelilec, itd?
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

gagy ::

ja sm bil bl površen pri opisu Monitor:Hyundai DeluxScan s770 , win XP SP2, sam računalnik je pa že ene 4-5 leta star : Celeron 366, 192RAM, 20Gb IBM disk, Micronics C300 plata, ATX-230 napajalnik, CD-r in CD-rw )

Windows XP:
Control Panel -> Display -> Screen Saver
Monitor Power - klikni na gumb Power
Mam vse nastavlen, da se mi sploh ne ugasne (Turn off: Never) pa ostale zadeve (hibernacija, Power saving...) izkloplene, tko da kle ni problem.
Sicer se mi pa ekran ugasne tud med delom, ne pa kadar miruje.

no, monitorja nimam zravn kasne močne štrom naprave sam standard (v bližini je vtičnica z razdelilcem, zvočniki, brezžične slušalke, modem...)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Monitor ne dela več !?!

Oddelek: Strojna oprema
91132 (644) DeeCoy
»

Power options nastavitve na prenosniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
201282 (1103) pokovc
»