Forum » Omrežja in internet » Kako omejiti bandwith za posameznega uporabnika pri deljenu ADSL povezave?
Kako omejiti bandwith za posameznega uporabnika pri deljenu ADSL povezave?
HitriPepe ::
Da najprej opišem kak je vse skup sestavljeno:
Imamo wireless povezavo preko linksys BEFW11S4 routerja. Jaz sem na njega z dvema računalnikoma priklopljen direkt, soseda pa preko wirelees linka. Problem je da si soseda te pa te laufata DC++ in zafilata upload do konca, tak da se še surfat ne da. Smo pa trenutno priklopleni sam preko switcha od routerja tak da vsak sam vzpostavlja ADSL povezavo (zaradi težav z firewalom), vendar tak razmlišljam da bi se router nazaj priklopil.
Zdaj me pa zanima če je to kak mogoče omejit, oziroma kako imate drugi to rešeno.
Sem probal z raznimi programi pa se ne da, a se mogoče dobi kak navadni router na katerem je to možno nastavljat, da bi ga recimo dal umes?
Lp
Imamo wireless povezavo preko linksys BEFW11S4 routerja. Jaz sem na njega z dvema računalnikoma priklopljen direkt, soseda pa preko wirelees linka. Problem je da si soseda te pa te laufata DC++ in zafilata upload do konca, tak da se še surfat ne da. Smo pa trenutno priklopleni sam preko switcha od routerja tak da vsak sam vzpostavlja ADSL povezavo (zaradi težav z firewalom), vendar tak razmlišljam da bi se router nazaj priklopil.
Zdaj me pa zanima če je to kak mogoče omejit, oziroma kako imate drugi to rešeno.
Sem probal z raznimi programi pa se ne da, a se mogoče dobi kak navadni router na katerem je to možno nastavljat, da bi ga recimo dal umes?
Lp
www.STROJI.NET
webfreak ::
Kak netlimiter bi mogoče prišel prav. Drugače pa lahko tudi una dva nastavita koliko bosta uploadala in downloadala ;). Če pa se tega ne da dogovorit pa poteka ne drugem forumu že neka razprava kako naj bi tole naredili. Če te kanima lahko pogledaš tukaj.
Glede problemov s firewallom:
kateri dela probleme? Če je tist na ruterju ga je potrebno samo pravilno skonfigurirati! Če pa še vedno ne deluje pa si lahko vaša računala postavite v DMZ omrežje in na kompih laufate programske firewale.
Glede problemov s firewallom:
kateri dela probleme? Če je tist na ruterju ga je potrebno samo pravilno skonfigurirati! Če pa še vedno ne deluje pa si lahko vaša računala postavite v DMZ omrežje in na kompih laufate programske firewale.
HitriPepe ::
No saj stvar je taka da imam jaz ADSL, pa ju lahko kamot izklopim v najslabšem primeru , ampak ni glih najbolj fer.
Problem je recimo DC++, kjer se na da omejit uploada in razni virusi, včasih pa tud ker pozabi kaj.
Net limiter ne pride v poštev, ker ga na router ne morem dat, če je na njihovih mašinah pa mi nič ne koristi.
Glede firewalla je pa tak, da so vedno kaki problemi z forwardnjem portov in ker jaz administriram router je potem veliko dela,
ker enem ne dela to drugem ono. Pa še problemi so bli v igrah, da nisma mogla bit oba na enkrat na serverju, ker sma imela navzven
isti Ip, in je to prepoznal potem kot chetanje.
Kak si pa mislu to glede DMZ, kolikor jaz poznam nastavitve lahko daš sam en računalnik tam not, da je potem tisti brez firewalla.
Kolikor sem malo prebral forume bi bila rešitev postavitev linux routerja, al pa en navadni dražji router ki bi imel te opcije. A pozna kdo kak
model ko to omogoča?
Lp
Problem je recimo DC++, kjer se na da omejit uploada in razni virusi, včasih pa tud ker pozabi kaj.
Net limiter ne pride v poštev, ker ga na router ne morem dat, če je na njihovih mašinah pa mi nič ne koristi.
Glede firewalla je pa tak, da so vedno kaki problemi z forwardnjem portov in ker jaz administriram router je potem veliko dela,
ker enem ne dela to drugem ono. Pa še problemi so bli v igrah, da nisma mogla bit oba na enkrat na serverju, ker sma imela navzven
isti Ip, in je to prepoznal potem kot chetanje.
Kak si pa mislu to glede DMZ, kolikor jaz poznam nastavitve lahko daš sam en računalnik tam not, da je potem tisti brez firewalla.
Kolikor sem malo prebral forume bi bila rešitev postavitev linux routerja, al pa en navadni dražji router ki bi imel te opcije. A pozna kdo kak
model ko to omogoča?
Lp
www.STROJI.NET
Zgodovina sprememb…
- spremenil: HitriPepe ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 574134 (1003) | A_A |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 344424 (44880) | ignats |
» | Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9496 (5725) | Pyr0Beast |
» | Težave z routerjem LevelOne FBR-1405TXOddelek: Pomoč in nasveti | 2367 (2037) | boom-bar |
» | Kateri router? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5523 (4253) | plavko61 |