» »

Težave z routerjem LevelOne FBR-1405TX

Težave z routerjem LevelOne FBR-1405TX

XsenO ::

Nabavili smo ta level one router FBR-1405TX in imamo velike težave z njim. Večkrat zamrzne in postane neuporaben dokler ga ne izključimo in vključimo na elektrioko (pač hard reset). Zanima me če kdo pozna kakšno rešitev za ta problem, ker novega firmware ni (0.10V od letošnjega aprila), pa tudi p2p programi niso tu problem, ker zamrzne tudi med navadnim srfanjem.

Hvala za pomoč
1 + 1 = 1
  • spremenil: ali3n ()

ali3n ::

mal pobrskaj po starih postih...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

smarkic ::

Sem videl podoben primer na enem drugem routerju, kjer ni pomagal ne firmware ne nic drugega... ker je bil eden od racunalnikov okuzen z Nachijem in je packal po mrezi. Po odstranitvi virusa so tezave na routerju magicno izginile >:D

Z-lot ::

Poglej poglej, ta router je bil tudi moja bodoča investicija... toda sedaj je zadeva postala nekoliko drugačna... sploh ne vem, če naj kupim router, glede na to, da so vsi samo nekakovostna plastika... (in v postih ni ravno veliko odgovorov, temveč povečini neodgovorjena vprašanja)

Drag router ali običajen switch nista ravno moji omiljeni opciji... kaj šele linux :> (naj mi Veliki Pingvin oprosti).

MTB ::

Ti samo firmware updejtaj, pa bo... meni se je tudi to dogajalo ( klik)

ERGY ::

Ta isti router mava s sosedom in takih problemov nimava ze par mesecev.:)) Tko d ni z njim nc narobe, sam treba je znat postimat stvari, sele pol dela ko sus.:D Za kasne nasvete pa poglej pod stare teme, ki so bile precej podobne tej.:\
LP

XsenO ::

Ergy kaj mi lahko poveš tvoje nastavitve, bi rad še to probal preden ga odpeljem nazaj v trgovino.
1 + 1 = 1

JanezH ::

Ta dva firmwara sta na voljo:

1- Port Broadband Router + 4 LAN Ports 008S FBR-1405TX
768.01 KB
1- Port Broadband Router + 4 LAN Ports 010S FBR-1405TX
531.81 KB


ampak ni nobenih datumov zraven;(

Katerega imate vi oziroma kateri je novejši??

XsenO ::

Ehhmmmm link, ki na uradni strani jih nisem nasu:8)

Zunaj je edino 0.10, ki pa je ze instalana od aprila 2003
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XsenO ()

mymoon ::

Imam isti router s kolegom. Dela brez problema (zaenkrat).

Edino kar štelal v router-ju so bile osnovne nastavitve za siol in passvord.:), drugih nastavitev se še dotaknil nisem...

svejk ::

imas mogoce veliko p2p programov gor. ce jih imas mislim da router pelej okrog 150 hkratnih povezave, ce se ne motim, potem pa se zacne sesuvat.

imel sem ta problem...

ar4743 ::

Jaz imam enak problem, vendar sem se pozanimal na telekomu in dal izmerit linijo ki jo imam do doma.

Odgovor od telekoma je bil da je linija na meji zmožnosi kjer dela, sem pa oddaljen od centrale cca 7km ma pa 2Mb linijo.
Rekli pa so mi da bodo to zrihtal.
Trenutno še delajo na tem ker sem to prijavil pred remi dnevi.
Zelo pa me zanima če je to kriva linija ali p2p programi, ker uporabljem hkrati vedno dva p2p programa, Večino uporabljam bittorent in shareaza.

Ko pa zvem kaj novega o kakovoti lini in če so to odpravili, pa če ne bom več imel problemov z obešanjem ruterja pa vam sporočim.

lp

svejk ::

pri tem problemu sigurno ni kriva linija. bodi pa preprican da je to 5 minut dela pa ti pomerijo linijo, vendar to nima vpliva router. malce preglej in zracunaj koliko ima mula skupnih povezav...tam pod statistiko pa bos videl da presega 150 ali 250. poglej v navodila od routerja koliko jih lahko sploh pelje.
ko to omejis na muli bo zadeva delovala, sem imel isti problem, ki sem ga uspesno resil...bom pa pocasi presedlal na linux router kjer teh tezav baje ni..

Maximus ::

lahk da je router hin, midva s kolegom sva mela isti problem (sam bil je drug router), pa sva ga zamenala in od takrat dela k sus.

LP!

ERGY ::

Jah Xen0 sori sam router je pr sosedu, tko d ne morem do njega, lahko pa vprasam, in tiste nastavitve, ki jih moras postimati sem mislil v windows ne na routerju. Drgac so tam(router) verjetno default. Je pa en prav problem s tem routerjem, ce ni nobeden na netu 20min, me router fukne dol, zato moram ob vecerih ali pa ce kam grem isklopit racunalnik na glavno stikalo, k drgac je lucka przgana na routerju kot bi biu rac. ukloplen. Pa WOL mej izkloplen, predvsem s tem so bli problemi. Ce si prav vse v winsih nastimu bos meu ikonco od routerja in mreze. Ce se nimas th ikon pol mas neki narobe nastimano.
LP:)

JanezH ::

Tole stran sem imel v mislih za firmware:

http://www.level1.com/support_download.php

A pri eMule je pol treba v Preferences/Connection/Max. Connections treba vpisat recimo številko 200 .... toliko kolikor zmore router povezav.

Kaj pa pri BitTorrentu?

motorist ::

Jaz sem uporabljal isti router, kake 4 mesece in sem ugotovil, da ni uporaben za deljenje internetne povezave, razen, če samo deskaš po netu. Pri uporabi kakšnih programov za izmenjevanje datotek, pa boš moral nabavit en stari računalnik in ga nastavit kot routerja. Težav z zmrzovenjem neboš rešil. Jaz sem 4 mesece vtrajal, na koncu pa obupal.

ERGY ::

Vse se da, se nobene stvari ni na svetu, da se nebi dalo urediti!!!(pustimo izjeme...)
LP:\

uros678 ::

Jaz mam isti router pa dela brez problemov...ne vem, ampak max conn. mam nastavljen na 500 pa mi nic ne zmrzuje....

Uros

JanezH ::

uros678: a pa imaš vklopljen firewall??? Danes sem izklopil DOS protection v firewallu in mi že od jutra dela vse OK.

uros678 ::

@smukec: ne, DOS mam vklopljen, edino racunalnik na katerem DLjam z mulo mam v DMZ in pol softwerski firewall v winsih..

Uros

JanezH ::

Se pravi, da imaš vklopljen firewall od routerja in default firewall od WinXP.
Jaz imam za eMule naštiman NAT/Virtual Server kjer imam odprte 3 porte: 4662, 4662, 4711.....a ti to imaš?

DMZ imam pa izklopljen.....imam pa možnosti, če ga vklopim:
- Public IP Address
- Client PC IP Address

A mi lahko prosim poveš kako naj to nastavim?

hvala

uros678 ::

@smukec: ups, zgleda, da sem ze malo pozabo kaj sem kupo..ker mam namrec 1403TX router...blah..se opravicujem... Drgace, pa verjetno se med tema dvema nastavitve malo drugacne..ampak ti bom vseeno opisal kak je pri meni..mogoce ti kaj koristi... torej, na routerju je firewall vklopljen (poln), edino IP mojega racunalnika je postavljen v DMZ-no..potem mam pa na PCju v winsih izklopljen default firewall (tisti, ki je ze kr v winsih) pa instaliran Tiny Personal Firewall, prej sn mel Kerio Personal FireWall pa nekak noce najboljse dela v Win2003 server... v Tiny-ju pa ma pol mula neomejene dostope do portov..

Ce dovolis bi ti svetoval, da poskusis dat svoj racunalnik v DMZ, izklopi windows firewall, installiraj kerio, pa daj mulo med trusted aplikacije pa bo.. ker mula uporablja ker se en kup drugih portov..vsaj men se tak zdi, no..:))
Tam v tvojem DMZ ne vem tocno, verjetno moras svoj racunalnik vpisat pod Client PC IP address..lahko pa se seveda tudi motim.. poskusi..

Lep pozdrav,

Uros

Packač ::

Zgleda, da router katerega si tudi sam lastim ni ravno posrečen. Kot kaže ima veliko z njimi probleme => tud jaz sem med njimi. No sicer pa sreča da obstajajo popravljene različice firmwarea.

JanezH ::

Packač:
No sicer pa sreča da obstajajo popravljene različice firmwarea.


Kaj misliš s tem.....a neuradne? A ti to uporabljaš?

XsenO ::

Kje pa se jih da dobit če te smem vprašat:8)
1 + 1 = 1

boom-bar ::

Men pri 1403TX kdaj pa kdaj noče printat prek print porta, ne morm surfat, lahko pa DLjam in chatam, surfam samo po eni strani,...
Legalizirajte mehke droge!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tezave z routerjem LevelONE FBR-1405TX

Oddelek: Omrežja in internet
233612 (3013) Caligula
»

Konfiguracija level one routerja (4 port)?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51533 (1451) Dr X
»

Problem igranja CS preko ruterja

Oddelek: Pomoč in nasveti
111526 (1359) mymoon
»

Router - Level One FBR-1405TX

Oddelek: Kaj kupiti
211481 (1092) Groovy
»

Kateri router? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
555154 (3884) plavko61

Več podobnih tem