» »

Stare verzije

Stare verzije

poweroff ::

Mene pa zanima naslednje... ven pride nova verzija programa, recimo Office Xp. Recimo da ima clovek doma se neko staro verzijo, recimo Office 95.

Potem zaprosis za nadgradnjo... kako izgleda nadgradnja? Kaj a dobiš tudi novo serijsko stevilko?

Kaj lahko storis s staro verzijo programa?

Ales ::

Dobiš škatlo, z novo serijsko, cd-ji, knjigami. Razlika med običajno verzijo in nadgradnjo je v tem, da ta gleda po disku, če imaš starejšo verzijo programa nameščeno. No, nekateri programi tudi drugače preverjajo za starimi verzijami, a običajno je tako.

Nekoč je bilo popularno (beri: poceni) kupiti in nadgraditi Home Suite v Office ali nekaj podobnega. Sicer, če imaš Office 95, potem ni panike.

Ampak ne zamešati serijske in licence, ker to ni isto. Če imaš serijsko, škatlo od programa, itd. to ne pomeni, da imaš licenčni program. Za licenčni program potrebuješ RAČUN, da si program kupil, oz. licenco.

Nadgradnja bo legalna le, če si tudi lastnik programa, ki ga nadgrajuješ, torej Offica 95. Imeti moraš torej obe licence oz. računa.

Pametno se je tudi prej pozanimati, katere vse verzije se da nadgraditi - nekje namreč postavijo mejo, čeprav se Office 95 verjetno da.

lp,
Aleš

CAki mal... da vidimo ce razumem.

Ce imas original CD, serijsko stevilko, prirocnik in vse skupaj... ti manjka samo se racun da bi dokazal da je tvoj software legalen?

If so - fuck it!
A zdaj bom pa moral hraniti vse račune ali kaj?

Pri meni osebno je problem da nimam shranjenih računov za moj računalnik. Da se razumemo - gre za moj domači računalnik, nisem SP ali pa DOO ali kaj podobnega...

JLP ::

Nope ne nucaš lih računa an. Nucaš sam original software, serijsko številko za software al pa kej podobnga s katerim registriraš software. Pol k pa nadgradnjo inštaliraš pa ta sam pogleda če maš že nameščenga pa če je z registracijo vse pro. Lahk da je tud nadgradnja tko uštimana da sam zahteva original stari CD k ga pol med inštalcijo nove verzije sam vstaviš v pogon da pogleda če je uredu verzija in pol se nova verzija namesti brez da bi staro prej gor inštalirov.
Live long and prosper!

Ales ::

Za namestitev je to res vse kar nucaš. Pravzaprav še to ne, ane? Da pa bi bila stvar legalna, pa potrebuješ licenco/račun ...

Obožujem linux!

lp,
Aleš

Hm, hmm, hmm...

Kaj ima tukaj registracija? A je obvezna?

Namreč moje načelo je - če kupim software, ne želim da ima podjetje kakršnekoli podatke o meni. Zato s ene želim registrirati.

Je v tem primeru moj softwer še legalen, ali ne?

Pa še nekaj. Če uveljavljaš nakup softwera pri dohodnini (to je bilo včasih), moraš račune hraniti 5 let. Podjetja 10 let. Kot posameznik računov nisi dolžan hraniti, a ne?

Če kupim avto ali pa lopato lahko račun po izhodu iz trgovine vržem proč.

P. S. A ni moš softwerskih korporacij malce preveč zaščitena???!?!?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Original windows 10 po smešni ceni (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8024760 (13658) scipascapa
»

Windows 10 prihaja 29. julija (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
16668091 (55449) MrStein
»

Nakup windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
8216575 (8016) gslo
»

Nakup licence za neoriginalen windows

Oddelek: Operacijski sistemi
318174 (6663) s51as
»

Windows - kršitev licenčne pogodbe