» »

EMA 2005

EMA 2005

1
2
»

Alexius Heristalski ::

da ne boste mislil da smo mi kaj drugačni kot ciper in grčija recimo ki si izmenjata točke
O, ja pa smo! Točke gredo ponavadi precej v eno smer.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

SebaR ::

Ko se govori o popularnisti izvajalca bi Fredy Miler, ZAGOTOVO zmagal glede na to da je trenutno najbolj znan ne glede na to koga bi sanjali tisti, ki ga ne marajo.
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

suse80 ::

Še moje skromno mnenje. Naj najprej povem, da imam malo posluha in slab glas. Gledal sem delno, zato lahko komentiram samo nekatere:

1. Omar + spremljevalka= brezhibno odpeta pesem, zelo preprosto in kar všečno.
2. Rebeka= mešanica med slabo striptizeto in japonskimi karaokami, bi bilo bolje, da opusti pevsko kariero in dalje reklamira spodnje perilo
3. Saša L = kaj pa lahko človek pričakuje od ženske, ki dela osladne duete z Wernerjem, ki pa je tako kralj src žensk nad 60. letim starosti
4. Billy Private. P= všečna pevka, krilo bi sicer lahko imela drugačno, pesem kar solidna
5. Jadranka Juras=ena redkih, ki ima dober glas in poskuša vnesti malo drugačnosti v pop monotonijo naših glasbenih logov. Sicer pa sem pri njej pristranski. Zelo pristranski iz osebnih razlogov....
Vsi ostali so me spominjali na duo Modern talking iz 80. let, ko sta imela samo eno pesem v 50 remiksih...

Sašo A in Sašo G. pa bi jaz nagnal domov spat brez večerje, sploh pa scenarista, ki jima je napisal besedilo.

Komisija/žirija:

Zoran Predin= kot zveza borcev, ki se mu je čas ustavil leta XX IN NE PRIZNAVA NIČ PO TEM LETU
Šifrer= Gostilniški kantavtor
Mario Galunič= ljubitelj "Sester". Po njegovem bi verjetno zmagale sestre tudi letos, ne dabi nastopale..

Moj predlog: Freddy Millier kot izvajalec na emi, Jadranka Juras njegov Back vokal, Saša Lendero In Rebeka D. pa kot animir plesalki pod odrom...

Utk ::

Dejte no nehat stem fredijem milerjem, sej je vreden svojga dnarja, naj ga posluša kdo hoče, ampak res ne razumem od kod taka navdušenost, med nekaterimi...kot da niste še vidli južnaka na odru. In ne, ponekod po sloveniji sploh ni posebej prilubljen. Na EMI? Ste nore gube jeli al kaj...mam pa že rajši atomik harmonik, komarja pa sploh.

suse80 ::

You allways dreamed hiiiiim, you talked lies to me all nights.....

Ooooooo ( to je dodala saša Lendero)


Pa sem gledal na Tv, da si je Fredi kupil rabljen avto na Leasing za svoj prislužen denar...

Fredi je vsaj Koroški Čefur in se trudi slovensko, medtem ko Zoran Predin nastopa na Hrvaški in Srbski Tv ter govori Perfektno Srbo-Hrvaščino. Kdo je Čefur? A ni Saša Lendero tudi potem Čefurka, Če pa nastopa z Wernerjem, ki je izpričan čefur?

Opomba: Čefur tukaj ni mišljena kot rasistično-nacionalistična opazka ampak etnično socoiloška oznaka nekaterih... Se opravičujem vsem tistim, ki ste tu druge narodnosti, globoko vas spoštujem in vas ne nameravam žaliti...

suse80 ::

Atomik Harmonik? Ja saj so ok. Na veselicah to vžge, zakaj ne bi še v Evropi? Vsi Avstrijci bi nam dali glas...
Eden je omenil komarja. Tistega od Pike Božič:

" Pičla me je ena stvr, bl kt pič komr"....

če to ni spakedranščina, potem ne vem, kaj je.

Je veliko Lepše: " Izbrala si bom fanta...."

BigWhale ::

Kaj ko bi kar nekdo zapel siroto jerico, a?

urbybaby ::

EMA in tudi Eurosong SAKS! (oprostite za angleščino). Pred nekaj leti, ko sem še hodil v srednjo šolo, so nas nekaj učili o larpurplartizmu (l'art pour l'art). Moje mnenje je, da je Eurosong več ali manj sam sebi v namen. Zakaj? Po ABBI večijna popevk ni nikoli prišla do izraza. Zakaj, ne vem, ampak tako je. Pri nas pa je izbor itak postal vsenacionalni šport, kdo bo koga, kdaj ga bo in tako naprej. V tem kontekstu samo vodenje prireditve EMA sploh nima pomena. Je blo pa fejst vidt Sašo E. po dolgem času naTV. Vsaj nekaj pozitive.

Angelina ::

realnost je precej kruta: omar ima po nuši derendi prvi vsaj mal možnosti k dobi nekej pik, čeprom me izvedba sama precej spominja na izvedbo ciprske pevke lansko leto:\, drži pa d komat za enkrat še je originaln (vsaj dokler se to ne dokaže drugače)
kr se tiče rebeke in njehih (blehhh) rozasztih kikl - nimam pojma kolk folka je mogla podkupt d je pršla med prve tri...
piskajoča saška--> komad je sam po seb dobr, sam roko na srce, d bi VELIK bolš izpadu če bi ga pela back-vokalistka od omarja...:)
regina me je presenetkla, tko z imičm kt s pesmijo... dala bi ji kr precej visoke procente...
nuša derenda itaq sploh ne zna delat slabih komadou...:))
jadranka... ženska ma jajca, sam komade k jih ona tlač na emo -sori vsem njenim oboževalcem- niso komadi k bi bli ''evrovizijski''
billy's private - čist preveč običn komat
expres - kr neki
sergeja - lahko bi se vsaj oblekla primerno naslovu komada (neomadeževana)
johny bravo - zanimiva izbira glasbil (oni indijski inštrumenti) drugač nč prou pretreslivga
nude - v redu komad, sam z vidika eurosonga nč zanimivga
alya - najbrž je blo narobe to, d je mela na seb mejhn več kokr pa sam modrc...8-)
pa ne me linčat k sm 2 izvajalca/ki pozabila, k sta očitno čist preveč povprečna d bi se jih spomnla...

DoloresJane ::

Z Emo je narobe točno to, da je prava odveza za slovensko dušo. Je pravi ventil, da enkrat na leto sprostimo vse svoje kalimerovske občutke in se zgražamo, pritožujemo in čutimo, da imamo vsekakor upravičene razloge, da se počutimo ogorčene. Prejšnja leta, ko je žirija posegala v odločanje o zmagovalcu so nacionalne časopise polnile vrstice o krivicah in kako nedorasli smo Slovenci, da nismo sposobni enega konkretnega televotinga. Letos so se pritoževali drugi, češ da je bilo vnaprej jasno, da bo zmagal Omar. Bi se manj pritoževali, če bi (hipotetično) letos zmagala Natalija Verboten? Seveda ne. Ema je že toliko let okužena s škandali vseh vrst, da se vsako leto spontano pričakuje, da se bo kaj zgodilo. Čudno, da se letos ni nič zapletlo pri televotingu. Skratka, ni recepta, po katerem bi Emo delali, da bi bilo vsem prav in da se nihče ne bi kalimerovsko oglašal, kako se mu je zgodila krivica.

Ema je relativno podobna loteriji, tako kot tudi Evrosong. Nekaj let zapored so zmagovale same balade, ki so jih peli izvrstni pevci iz Anglije in Irske. Potem je prišel prehod k bolj popularni glasbi in je postalo pomembno, kako je kdo oblečen, kdo okoli njega pleše itd. Tudi na Evrosongu ne zmagujejo vedno tisti, ki imajo najbolj kvalitetno skladbo, pač pa tisti, ki imajo skladbo, ki gre hitro v uho ali pa je skladba le predelava nečesa, kar smo že slišali, morda priredba kakšne ABBE. Dejstvo pa je, da nobeno leto zmagovalca ni mogoče predvideti. Vsako leto sicer obstajajo favoriti na glasovnicah, nemalokrat pa se zgodi, da zmaga nekdo povsem drug. Tako po mojem mnenju tudi letos ne moremo predvideti, kako dobro bo Omarju šlo. Če sklepamo na kontinuiteto slovenskih nastopov v prejšnjih letih, potem se bo uvrstil nekje proti koncu. Če pa bo s svojo drugačnostjo, minimalističnim nastopom in ne-Evrosongovskim komadom zbudil pozornost zaradi svoje drugačnosti, potem morda vse ni tako temno. Je pa vse popolna loterija in dokler ne bomo videli Evrosonga, ne moremo ničesar napovedati.

Preseneča me, da ste nekateri v tej temi pripravljeni iti tako daleč, da pevce opredeljujete glede na čefurje in nečefurje in ne glede na kvaliteto glasbe, ki jo delajo. Preseneča me tudi, da smo postali tako superficielni, da pevce ocenjujemo glede na barvo in izgled njihovega oblačila. Sama nimam omembe vredne glasbene izobrazbe, zato ne morem ocenjevati pesmi in izvajalcev glede na kvaliteto. Čudi me, da se vsi ostali smatrate za take strokovnjake, da lahko presojate. Ne pravim, da nihče ni usposobljen na tem področju, menim pa, da "kvaliteta" komentarja jasno kaže, kdo piše z znanjem na tem področju in kdo komentira samo zunanjost.

Sicer pa na nivo, na katerem je ta tema kaže že preprosto dejstvo - komat nosi krava, komad je pa vse kaj drugega...:\

Matev ::

Ni ti potrebno biti izobražen ali pa strokonjak v glasbi, da več katera ti je všeč.

A se ti vedno bojih izrazit svoje mnenje?

Myth ::

Saj se kar strinjam s teboj, Nadezhda. Po večini komentarjev bi tema spadala kar v Ložo.
Le zakaj ste/so jo dali semle? :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Alexius Heristalski ::

Za vse, ki vas zanima stanje slovenske popevke, je obvezen ogled tega. Po moje se zadeva zelo tiče EME.
Edina stvar, ki me pri letošnji EMI veseli, je to, da je zmagal najboljši od tistih, ki so se uvrstili v finale. Ostali dve si po moje nista zaslužili finala.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Myth ::

Alexius, s cim to odpres? :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

flipflop ::

Real Player

Alexius Heristalski ::

To so ene stare Videospotnice (23.6.2002) iz arhiva RTVSLO. Odpreš jih z Real Playerjem, lahko pa tudi z Windows Media Player Classic, če imaš nameščene kodeke Real Alternative.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Myth ::

Hvala. Pogledal sem malo več kot polovico prispevka in to bi morali dodati v trenjih ko so se pogovarjali. Za moje pojme, zdajle tako študiram. A misliš/te da se je "folk" naveličal besedil? :\

Sicer pa so zares dobre pesmi, jih grem zdajle iskat, sem se spomnil na otroštvo... :D
ajd, nite
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EMA 2007 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11410536 (6648) Matev
»

EMA 2006 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
16411956 (8478) Utk
»

Ema 2004-ne dovolimo sramote

Oddelek: Sedem umetnosti
223071 (1850) Matev
»

Ema 2004 . . . polomija, krneki, škoda besed

Oddelek: Loža
493606 (2503) Boki_
»

Eurosong??? -->> SESTRE?!?!? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17110466 (7146) MChuk

Več podobnih tem