» »

EMA 2007

EMA 2007

1 2
3
»

Shegevara ::

wtf? tega ****** transvestita zavalenga boš ti poslušov? ma lepo te prosm.

slatko ::

Ves eurosong je samo en velik medijski dogodek s pomočjo katerega tisti ki že tako imajo denar le tega še dodatno mečejo z lopato v svojo shrambo. Sicer se pa glasbenik ki se kolikortoliko ceni nikoli ne prijavi na EMO ker je vseskupaj zelo smešno. Z dobro glasbo se namreč na EMI ne da zmagat. Vse kar je treba je to da imaš lepo ritko, čimvečje joške in pa čimmanjšo količino blaga na sebi. Glasbo bi blo treba pa poslušat, ne gledat. Pa da ne bo pomote, letošnja zmagovalka je daleč najboljša med vso ostalo navlako ki smo jo vili letos (in pa tudi vsa ostala leta) na EMI, vendar pa še vedno ni nek višek umetnosti. Zmagala je pa tudi zarad tega ker ne zgleda lih slabo, če bi poslali na EMO z istim komadom neko operno pevko ki je je mal več skupi nebi nikamor prišla:) Pa ni mi treba zdej z različnimi okusi. Obsatajo ljudje ki svoje celo življenje posvetijo glasbi (pa ne govorim o tistih ki '' zlagajo'' glasbo na računalniku v e-jay dancu, podobno kot se zlaga lego kocke) ampak o pravih glasbenikih ki včasih določen inštrument vadijo tudi desetletja da dosežejo kar želijo. In tako kot ekonomski tehnik ne more solit pamet o glasbi akademskemu glasbeniku, tko tut ne more glasbenik pameti solit mehaniku! Kapiš?! Nejvečja žalost pri tem je pa to da si folk pusti porint v tiste blesave možgane tisto kar mu cele dneve mediji tlačijo pod nos.

To da je pa ukrajina pristala na drugem mestu je pa ena velika sramota ker to ni glasba ampak delanje debila samega iz sebe. Je blo pa od vseh komadov ki so bli letos na evroviziji dobro odpetih samo ene 5, mogoče še to ne (Slovenija, Madžarska, Srbija, Litva). Vsak zna odpet v studiju kjer se pol zadeve popravjo in je vse lepo slišat. Kok jih pa dejansko zna v živo dobr odpet smo pa dons slišal.

In še enkrat, glasbo se posluša, gleda se pa porniče!

Drgač pa zame daleč najboljši komad letos Madžarski.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: slatko ()

BluPhenix ::

No letos se je pa vsekakor poslušalo komade in ne gledalo, no vsaj zmagovalno skladbo. Ko pa človek vi di kaj je na 2 mestu se pa kr zmrazi (ja no ok šov in extravaganza ampak vsaka tvar ima svoje meje).
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

cojss ::

@slatki: Po tvojem bi potemtakem na evrosongu najboljšo pesem izbirala strokovna žirija prek radia?

Zakaj eni tako morite z neko kvaliteto in znanjem glasbe... Važno je kako gre ljudem v uho končni rezultat, pa če je pesem narejena z e-jayem ali s kitaro. Ma pač tisti s kitaro slabši izkoristek.

In tako kot ekonomski tehnik ne more solit pamet o glasbi akademskemu glasbeniku, tko tut ne more glasbenik pameti solit mehaniku!


A en akademski glasbenik pa lahko meni soli pamet o tem kaj mi je všeč in kaj ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cojss ()

slatko ::

Sploh ne, vendar je lahko komad ki gre v ušesa tudi kvaliteten. Mene pa sploh ne briga kaj poslušaš, se s tem niti ne obremenjujem, vendar bi pa tistega ki glasuje za ukrajino poslal k psihiatru, ker to je pa že pod vsakim nivojem.

Pa ko že omenjaš strokovni žirijo. Še nedolgo nazaj je na slovenski EMI imela glavno besedo ''strokovna'' žirija. Strokovno sem dal v narekovaje zato ker so bili v tej žiriji ljudje ki vejo o kvaliteti glasbe ravnotoliko kot moja 86 let stara babica. Če pa strokovnqa žirija da največ glasov saši lendero, potem pa točno vemo kako strokovna je za žirija.

Še ena velika napaka je pa to da komad po tem ko zmaga na EMI spreminjajo. Če ljudstvo nek komad izbere da gre naprej na evrovizijo, potem naj gre naprej TOČNO tak kot je bil na EMI, niti eno noto drugačen. Je pa to še ena velika sramota za nacionalno televizijo, ki naj bi bila po kvaliteti nad vsemi komercialnimi. Naj bolj žalostno je pa to da je to tudi res, pol pa vemo kašne so šele komercialne televizijo:\

Drugače pa, glasbo naj ustvarjajo glasbeniki, novinarji naj bojo novinarji, Sanja Grohar, Nina Osenar, Rebeka dremelj in njim podobne naj pa raje po modnih odrih hodijo, ustvarjanje glasbe pa naj pustijo tistim ko to resnično obvladajo (no pa sej, da ne bo kdo mislil da so kej nardile same, razen tega da so se sposobne besedila naučit in tistih neumnih koreografij, ostalo pa takoalitako naredi ekipa ki stoji za njimi, ki je pa ravnotako katastrofalna). Da ne bi začel o tem koga vse zadnje čase lahko vidiš na televiziji kot razne voditelje in podobno. Smešno res:)

Boste pa vidli kok se bo zdej v medijih pojavilo enih vprašanj in raznih kritik glede naše predstavnice, ki pa seveda ni nič kriva. Ampak linčal bojo pa ravno njo. (govorim o tabloidih, ne o resnih cajtengih)

Se pa vse začne in neha pri denarju!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: slatko ()

RookY ::

Ja če ocenjuje strokovna žirija, ocenjuje kao neko kvaliteto, če pa gledalci(poslušalci), pa tisto, ki jim gre v uho. Vendar na evroviziji vidimo, da gledalci ne ocenjujejo samo tisto, kar jim gre v uho, amapk tudi glede na geografsko poreklo pesmi. Je že nekdo omenil, da je zato, ker nekateri prihajajo z istega območja in jim je všeč podobna muzika. Tega vpliva je zelo malo. Še kle na forumu se vidi kako različen je okus. Ena država ime enkart v domačem jeziku, drugič čisto kopijo neke zahodne v angleščini in vedno dobi od enih in istih visoke točke...
Edino fer glasovanje bi bilo, da so vsi komadi anonimni in lahko jih bi samo slišali in ne videli, tako da ne bi vedeli iz kje prihajajo. Amapak potem odpade show(ker bi prepoznavali izvajalce)....torej bo evrovizija ostla ena velik kuhinja, ki jo bodo v takem nadaljevanu zahodne države bojkotirale, kot je to že naredila Italija.

BTW, meni pa sploh ni jasno, zakaj je finski kmad popušil(praktično edine točke so bile sosedske), jest bi jih dal takoj za Srbijo.
Juhu juhu spet bom bruhu

Shegevara ::

Rooky da mi to rečeš? Pa zakaj je dala nemčija 12 točk turčiji, in da je nizozemska dala 12 točk turčiji in Velika britanija, švica.. jah res je tako.

UNIVERZUM ::

Nemčija daje zadnja leta točke Turčiji, ker je zaenkrat turška diaspora v nemčiji večja od diaspore republik bivše juge. En turek, srb.... bo poslal po nekaj sporočil, medtem ko bo nemec poslal enega ali pa še tega ne ker se mu zdi škoda evrov.

Jaz bi uvedel brezplačno glasovanje in samo en glas iz iste številke.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

slatko ::

Brezplačnega glasovanje ne bo nikol, ker se dobro ve kakšen je sploh namen glasovanja (da operaterji mastno zaslužijo). Turki pa od vseh točke dobivajo zato ker so razseljeni praktično po celem svetu. V belgiji jih je velik, v avstriji, v nemčiji...

kekz ::

Morda upoštevati samo točke od 1 - 7. Ker se 8, 10 in 12 talajo po prijateljskih vezeh, (narodnostni) pripadnosti itd. :D

BluPhenix ::

MedoPu če pišeš take o nemčiji zakaj daje točke turčiji ne veš kakšne so razmere priseljencev po evropi. Ja Nemčija ima ogromno turkov, zato tudi take ocene.

In ja sosede ne dajejo sosedam toliko iz političnega prepričanja, ampak ker si bližje tisti glasbi in ti gre lažje/lepše v uho.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Matev ::

slovenci smo dali točke recimo vsem bratskim državam
in to pošteno
ker so bile najboljše

recimo makedonija je bila svetovna in srbija tudi...

ne vem zakaj se ljudje razburjajo

a če je meni jugo glasba všeč pa kar ne bi smel glasovati - zgolj zato ker smo sosedje
?

bolano

STASI ::

slovenci smo dali točke recimo vsem bratskim državam
in to pošteno
ker so bile najboljše


To je zelo subjektivna ocena. Mislim da nisi nek glasbeni kritik, pa še ti so subjektivni, vendar manj kot si ti.

Mislim da na naslednjih Evrovizijskih tekmovanjih, ob trenutnem načinu določanja zmagovalcev, v top 10 bodo prisotne države z velikimi deležem "gastarbeiter-jev" oziroma države bivše SZ. Zahodne države bodo morale imeti zelo zelo dobro ali drugačno pesem (tako kot so to imeli lani Lordi).
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

BluPhenix ::

Ja in par let nazaj irci ipd.

Pač če vam ni všeč komu se podelijo točke glasujte za tistega, ki vam je všeč. Ne pa da ne glasujete, potem pa se zgražate nad tem, kaj so drugi glasovali. To je isto ko kritiziraš izid volitev, katerih se nisi udeležil.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Matev ::

To je zelo subjektivna ocena.


ja
JA
JA

saj to je poanta

da se daje subjektivne ocene

saj to je poanata vseh volitev in vseh glasovanj... brez te poante bi bilo glasovanje nesmiselno
bi lahko imeli eno malo žirijo in bi se oni objektivno odločili...
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EMA 2011

Oddelek: Loža
385756 (4664) mojsterleo
»

EMA 2010 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6712468 (10609) Spc
»

EMA 2005 (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
666548 (5194) Myth
»

Ema 2004-ne dovolimo sramote

Oddelek: Sedem umetnosti
223071 (1850) Matev
»

Ema 2004 . . . polomija, krneki, škoda besed

Oddelek: Loža
493605 (2502) Boki_

Več podobnih tem