» »

EMA 2006

EMA 2006

1
2
3 4

SodVina ::

Komad od zmagovalca mi ni nic posebnega. Vendar se mi bistveno bolj dopade od tistega od saske. Ne mores poslat eno pesem z bosanskim prizvokom na evrovizijo :\ . Pri saski je malo manjkalo pa bi vse skupaj zapela kar v bosanskem jeziku. Pa tudi tista, ki je bila bolj v turskem stilu ravno ni najbolj primerna. To nekako naj nebi bil stil, ki bi definiral slovenijo (ali pac).

Sicer je pa tako: ce nebi bilo komisije, bi bil zmagovalec dolocen ze zdavnaj pred zacetkom prireditve. Najvec tele-glasov dobi tisti, ki je trenutno najbolj popularen. S samo kvaliteto komada to nima nobene zveze. Zato je tukaj se komisija, ki zadevo "lepo"(oz. sebi v prid) premesa. Seveda o sami odlicotvi komisije nebi, vendar je jasno, da se jim ni sasa zdela dovolj dobra (tudi atomiki in rebeka se jim niso zdeli zadovoljivi), zato so naredili maksimum, da se kdo izmed najpopularnejsih nebi uvrstil na eurosong. Ista fora je bila dve leti nazaj z bepop.

moram reci, da sem blazno navdusen nad razpletom eme. Ce pride anzej kam dlje, kot med zadnjih 5, bo pa to ze velik dosezek

Sc0ut ::

Vsako leto nas enako naserjejo s tem televotingom, pa folk še kr pošilja glasove. Smešno, smešno.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

AndrejS ::

TV SLO nima sistema televoting ampak sistem - kraja denarja.

Valentin ::

@BlackHole
> Meni se je zdelo, da ima publika 2/3 glasov, kar pa niti ni toliko. In če bi zmagovalec dobil par točk manj od publike, tudi komisija ne bi mogla nič spremenit.

Kaj teb ni jasn ? Ljudje so prisodili Saški v obeh omrežjih, stacionarnem in mobilnem, po 3000 glasov več, kot drugemu. "Strokovna" žirija pa ji ni dodelila niti enega glasu! A se to zdi teb normaln? Mene tle ne bo noben prepričal, da to ni kuhna. Treba bi blo upoštevat samo glas ljudstva, bi blo vsaj pošten, ne pa da nam neki korumpirani kvazistrokovnjaki vsiljujejo svoj okus.

@SodVina
> Komad od zmagovalca mi ni nic posebnega. Vendar se mi bistveno bolj dopade od tistega od saske. Ne mores poslat eno pesem z bosanskim prizvokom na evrovizijo.

Ja zakaj pa ne? Če je dober in gre v uho, pa še VEČINI je všeč povrh? A po tvojem bi moral poslat Atomic Harmonic, ker igrajo na "slovenski" inštrument zravn?
In res ne vem, kje si ti slišal bosanski prizvok...

Vikking ::

Komisija nima kaj iskat pri izboru teh 14 komadov. Komisija naj dobro izbere med 150 prijavljenimi pesmimi, na sami EMI pa naj odločijo gledalci. Ampak očitno je da komisija ne zna/nima posluha in ne more izbrati niti med 150 komadi, takšni ki bi bili kvalitetni, enakovredni. Ne pa da so potem na EMI takšna strašna odstopanja po kvaliteti med samimi glasbenimi komadi.

Kar se tiče voditeljev, sm mogoče se prej narobe izrazil, vsi trije igralci so delo opravili profesionalno, ampak tisti ki mislil da na tak spektakel paše takšna igra;( , v glavnem namesto spektakla smo gledali polomijo na celi črti.

R33D3M33R ::

Komad od zmagovalca mi ni nic posebnega. Vendar se mi bistveno bolj dopade od tistega od saske. Ne mores poslat eno pesem z bosanskim prizvokom na evrovizijo :\ . Pri saski je malo manjkalo pa bi vse skupaj zapela kar v bosanskem jeziku. Pa tudi tista, ki je bila bolj v turskem stilu ravno ni najbolj primerna. To nekako naj nebi bil stil, ki bi definiral slovenijo (ali pac).


Se podpišem. Ampak vseeno bi mogoče za sašo dobili več glasov, ker bi vsi južni sosedi glasovali zanjo :)
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Max X ::

Pravniki prosim za mnenje, če bi lahk tisti, ki so glasoval na tej emi zahteval vračilo denarja in še kako odškodnino na sodišču, ker to je pa že višek --- > smrdi na goljufijo, podkupovanje, krajo denarja, itd..

Če bi imel un idiot, ko je zmagu koker tolk morale, bi zmagu prepustu Saši (ker je pač bla taka volja ljudstva - itak na evrosongu glasuje ljudstvo ne pa komisije), čeprav pomoje nobena od pesmi ne bi imela šans za zmago (''zmagovalna'' pa še najmanj).

Komi čakam na odgovere pravnikov (tisti pa, ki ste glasovali, se pa združte, pa tožte te p****). Zahtevite povračilo stroškov, pa še par let brez RTV naročnine.

SodVina ::

Povracilo stroskov? zakaj? Saj je bilo tako, kot so rekli na zacetku. 2/3 televoting in 1/3 komisija. Kaj ti tukaj ni jasno?

Valentin ::

Saj ti je lepo napisal zakaj. Ker vse skupaj smrdi na goljufijo. In to do neba.

Kar pa izgleda edino tebi ni jasno.

SodVina ::

Seveda mi je jasno, da bi morala sasa dobiti vsaj nekaj tock komisije(ker nekaj si jih definitivno zasluzi). Vendar bi njej recimo 4 tocke komisije pomenile isto kot 12. In komisija se je tega zavedala. Ce pa je njihova odlocitev nelegalna oz. neupravicena, pa je izredno tezko dokazati. Ce zadeva samo "smrdi", se lahko s povrnitvijo stroskov gladko malo obrises pod nosom. Oni so se odlocili, da si sasa ne zasluzi tock in tezko jim je oporekati.

Max X ::

Ja dober, to že, sam da pa rečmo Saša ni dobila nobene točke s strani ''komisije'' je pa mal sumljivo. Pa še to, da je zadeva vodena s strani RTV Slovenija pa, da je Anže delal na RTV-ju vse to je mal sumljivo in so pomoje glede na rezultate televoatinga priredil rezultate komisije in zaradi tega je itak komisija odločla o zmagovalcu in ne ljudstvo in zaradi tega bi blo vseen, če bi odločala tud sama komisija. Moje mnenje je, da je tuki prisotna goljufija/podkupovanje in da bi zarad tega, če bi blo možno dokazat to na sodišču (kar je verjetn misija nemogoče, ampak dober rečmo teoretično) lahko folk zahtevu dnar nazaj, saj je bil televoating itak brez pomena.

SodVina ::

Anzej je preko televotinga dobil 14 tock ker je (zacuda 8-O ) ravno dovolj za zmago s pomocjo komisije. Torej televoting pomaga, vendar ne 100% (66%, ce smo natancni :D ) Recimo marjan novina nebi mogel zmagati, pa ce se komisija postavi na trepalnice. Vse, kar lahko naredijo je, da manipulirajo recimo s prvo tretjino uvrščenih. Zadeva je zelo "pametno" izvedena(z vidika komisije). Tako lahko komisija doda zadnjo noto oz. med finalisti izbere zmagovalca. Samo vseeno se je tezko pritoziti nad izborom komisije(je pac v veliki meri subjektiven), mogoce prej cez sistem. Samo tak ali podoben sistem pri teh prireditvah pa se ze fura vec ali manj cel cas, pa proti njem nihce ni se nic (pametnega) dosegel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SodVina ()

Tear_DR0P ::

torej komisija med izbranci ljudstva izbere najbolj kvalitetnega?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Valentin ::

> Vendar bi njej recimo 4 tocke komisije pomenile isto kot 12. In komisija se je tega zavedala.

To se mi zdi pa še bolj odvratno, kot podkupljivost. Se pravi, ni bila strokovna žirija ampak CENZURNA komisija!

Kot da bi živeli v kakšnem totalitarističnem režimu...

Amare ::

@Uros!no

Meni je ta naslov še kako napačen,pa ne moreš se prikazati na takem tekmovanju z nekim naslovom,pri katerem moraš celo razmišljati zraven kaj sploh pomeni.

Sicer mi je pa vseeno kdo gre na evrovizijo,itak vedno popušimo.Sploh pa,če tam nisi prvi,potem ni važno kateri si,drugi ali zadnji,samo zmagovalce si zapomnimo.

Valentin ::

> torej komisija med izbranci ljudstva izbere najbolj kvalitetnega?

Malce si zamešal. Izbranec ljudtsva je bil samo eden. Tu žirija ne bi smela nič izbirati. Njena teža bi morala biti popolnoma enakovredna glasu ljudstva. Torej bi morala ocenjevat glasbenike, ne pa se it neke kalkulacije oziroma špekulacije o primernosti le-teh. Potem ko je že videla rezultate.
Zato tudi ne bi smela imeti vpogleda v rezultate glasovanja ljudi, preden sama glasuje...

Kot verjetno večina tistih, ki smo glasovali za Saško, se počutim ogoljufanega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Valentin ()

BluPhenix ::

No, tudi glas ljudstva ne odloča o najbolj kvalitetnem komadu. Niti o najbolj kvalitetno izvedenem komado, pač pa o trenutno popularnem izvajalcu.

Še koga spominja začetek Lenderinega komada na Wild dancers (še isti akordi so) s prehodom v Đurđev dan?
Me drugim na določene trenutke ženska fuša kar konkretno, pač ni komad za njen glas.

Me je pa presenetilo, da je bila bolj "odprta" kot Verboten...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

SodVina ::

Tudi ce komisija nebi videla glasov, nebi saska dobila tock. Pac se je ze vnaprej vedelo, kdo bo krepko na vrhu s televotingom. Kot recimo lani za omarja. Vecina glasovalcev se je za svojega favorita odlocilo ze pred zacetkom EME. In ja, ce ima komisija vpogled na televoting pred svojo odlocitvijo, je v njeni moci med fauvoriti ljudstva izbrati zmagovalca. Zmagovalec ljudstva je eden, fauvoritov pa je vec.

Sam nisem glasoval. Tudi slovenske oddaje tipa ema, sanjski moski, nasa mala klinika... raje ne gledam oz. bolj od dalec ce se le da. Splet okoliscin je nanesel, da sem to moral gledati skoraj v celoti :'( (ultimat tipa: nic eme - nic s*ksa :D)

Valentin ::

> No, tudi glas ljudstva ne odloča o najbolj kvalitetnem komadu. Niti o najbolj kvalitetno izvedenem komado, pač pa o trenutno popularnem izvajalcu.

Ja, pa kaj me briga kvaliteta. In kaj sploh je to? Če meni pesem gre v uho, če povečam glasnost, ko jo zaslišim na radiu, je to men zadostno merilo o kvaliteti.

Misliš, da bodo ljudje po Evropi glasovali na osnovi nekih pojmov o kvaliteti ali po tem, kako jim je določena melodija sedla v uho?

In dokler bodo odločali o zmagovalki EME neki kao strokovnjaki na osnovi nekih svojih zabluzenih pojmov o kvaliteti, ki povrh vsega nimajo nobene zveze z okusom širših množic, pozabimo na kakšne vidnejše uvrstitve na Evrosongu...

BluPhenix ::

No sej se ne čudim več na kakšnem mivoju je mainstream glasba v sloveniji.

Potem pa ne govori o kvaliteti, ampak všečnosti. Čeprav tudi približno všečen mi ni ta komad. Pač ženska je dala skupaj Wild dancers, đurđev dan, turške obleke, ukrainske krike med komadom, pa nekje sem slišal tudi Divo. In zraven je zapela precej obupno... Tudi televoting ni čisti glas ljudstva, vsaj ne dokler le ta predstavlja 0.5% celotne populacije Slovenije. Pač ne gre za glas ljudstva ampak skupino ljudi.

Skratka, komad je čisto točen odraz tistega, kar so prikazovali voditelji. Narejen točno po tistih vodilih, ne odstopa niti malo.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Bibo ::

Men je bla še najbolša zadnja pesem, k jpo je Dule zapeu. Njega bi mogl poslat u Grčijo.:| Aja, pa ukint je treba naročnino za RTV, pol bo pa kj bolš, ker bojo mogl kvaliteto prodajat, da bojo prežvel>:D
Jst

Valentin ::

> Potem pa ne govori o kvaliteti, ampak všečnosti.

Saj ne govorim. Trdim le to, da na tekmovanjih kot je Eurosong, odvaga na koncu samo to, kako gre pesem ljudem v uho, recimo temu po tvoje - všečnost. Zato razne komisije za kvaliteto glasbe tu nimajo kaj iskat.

Kar pa se tiče števila ljudi, ki so glasovali, bi rekel, da je tvoja številka približno 10x premajhna.
Je pa po mojem njihovo število zadosti veliko, da lahko sklepaš o glasbenem okusu povprečnega Slovenca/ke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Valentin ()

SodVina ::

Tista skupina glasovalcev imho ne predstavlja okus povprecnega slovenca, temvec bolj okus povprecnega najstnika. Tem pa gre seveda v uho melodija, ki je podobna tistim, ki jih imajo na playlisti. Torej melodija popularnih izvajalcev.

klemen22 ::

Torej Pedrovizija namesto Evrovizija.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Tristar ::

Iz Dnevnika: Tako imenovani tretjinski sistem, razdeljen na glasovalce s stacionarnih telefonov, pošiljatelje SMS in člane skrivnostne komisije (med njimi naj bi bili štirje glasbeniki, neuradno Omar Naber, Jaka Pucihar, Gregor Forjančič in Darja Švajger ter nekdanja urednica Eme Miša Molk, uradno pa imen niso razkrili). Zapleten sistem je na koncu prinesel presenetljiv razultat, saj je zmagal mladi "Bradač".

cojss ::

Meni ni jasno niti, kako lahko na finalni izbor pridejo neke balade in podobne zamorjene pesmi. Imho mora biti pesem za evrovizijo polna energije, drugačna, da si jo takoj zapomniš, ne pa da komaj čakaš da se izvajalec pobere z odra, da vidiš kaj bo naslednje. Letos za moje pojme ni bilo nobene take.

BlackHole ::

Kaj teb ni jasn ? Ljudje so prisodili Saški v obeh omrežjih, stacionarnem in mobilnem, po 3000 glasov več, kot drugemu. "Strokovna" žirija pa ji ni dodelila niti enega glasu! A se to zdi teb normaln? Mene tle ne bo noben prepričal, da to ni kuhna.


Pa tud ti ne boš nobenemu dokazal, da je to kuhna. Sicer pa tudi meni se je zdela pesem od Saše bedna, tako da sem bil presenečen nad števili glasov, ki jih je dobila. Tudi Atomiki so dobili 2x 10-tico od publike od, komisije pa nulo. Po moje so naprej vedeli, katere skupine bodo na vrhu po glasovih ljudstva in jim morda res namerno niso dali točk. Sicer pa tudi dežan ne bi zmagal, če ne bi dobil kar precej točk od ljudstva. Pa če po pravici povem, mi je prav vseeno kaj se grejo in koliko kuhajo. Glede na to, da že od nekdaj pošiljamo pevce, ki jih izbira komisija, vrnejo pa se brez uspeha, mi je čudno, da bi imeli odgovorni še vedno tako željo po tem, da bi s pomočjo "kuhinje" izbirali zmagovalca.
LP Marko

Thomas ::

men je ful bed
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BananaMan ::

ljudje nehajte se sekirat :\ evrosong je že zdavnaj povozu čas in vsak izvajalec ki ima nekaj samospoštovanja, ne gre na to prireditev... nism gledal evrovizije, sm si pa potegnu z neta oba komada ( zared vseh teh debat na netu). od Dežana pesm je krneki, ampak od Lendero je pa obupngrozna. to je kvečjemu neka bosansko hrvaška muska, sam na odru manjkajo oni hrvati s tamburicami...
junkie

Wox ::

špijuni su medju nama...
Commodore 64

#000000 ::

Evo pol je mišika spet zraven, pa kaj nas bo ta kur.. molzla do konca al kaj. Mislm enkat jo spodijo iz rtv-ja ampak za emo je pa zracen vedno in vedno ko je ona zraven je ena velka piz..... in goljufija. Am Sodvina ka si ti na rtv zaposlen, al si samo velika fan ?

BluPhenix ::

Ti to resno o št. ljudi?

Skupno je glasovalo: 108479 ljudi.


Za saško: 23690 glasov
Kar znese: 21,8% glasov zanjo. Ni ravno dovolj za razglasitev, da lahko sklepaš o glasbenem okusu povprečnega slovenca. Še takega ne, ki je to stvar gledal, kaj pa šele splošno. To je glas ljudi, ki so sploh gledali EMO in nadaljno še GLASOVALI. Ne se bat valiko ljudem se je zdelo brezveze metanje keša stran za to glasovanje. Torej ko sešteješ vse spremenljivke, sploh ne moreš trditi, da gre za povprečnega slovenca.

Slovencev je ob zadnjem štetju bilo:
2.000.655, na emi je glasovalo 5% prebivalstva slovenije. Za saško 1,1%.

Prej sem napisal:
Tudi televoting ni čisti glas ljudstva, vsaj ne dokler le ta predstavlja 0.5% celotne populacije Slovenije.

Ok priznam moja številka je res 10x premajhna, se posipam s pepelom, vendar še vedno ne drži da govori o povprečnem slovencu.

Misliš, da bi se okus povprečnega slovenca kaj spremenil v kolikor bi na EMI sodelovali Siddharta, Tabu, ... po moje ja, tudi procent glasvovanja bi bil višji, tako da prosim ne bluzit o povprečnem slovencu.

EDIT popravil zmoto.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Stajerc ::

Saj s prepiranjem nebomo prišli nikamor, moramo pa si priznati da je vse skupaj kuhna?

Letos se mi je kvaliteta komadov zdela slaba, ampak kuhna pa za moj okus toliko bolj očitna. Vsaj nekaj je na nivoju. KUHNA.
Have a nice day.

SodVina ::

Verjetno bi potem gledal kaksno slovensko oddajo tudi brez "prisile", se ti ne zdi? :D.

AndrejS ::

Itak ni bilo primerne pesmi za eurosong... Je pa svinjarija komisijska prasičja skuhala to kar je.
Najprej so počakali na glasovanje ljudstva potem pa hinavsko zračunali kako morjo glasovat da so svoje "lizune" not spravli!
In to je svinjarija.
Pri TVS se še vidi da je to ostanek komunistečnega režima, kjer dela vsak kar hoče in ščiti svoje. Nazadnje pa so se še križali s tranvenstiti in pedri.

gzibret ::

Dajte prosim svoja vedra gneva na komisijo izlivati brez pretirane uporabe živalskih ali kakšnih drugih podobnih pridevnikov.

Hvala!
Vse je za neki dobr!

BluPhenix ::

AndrejS nikakor se ne morem zgubiti občutka da ti to tako malo na pamet.

Sej je bilo logično, da bo Dežan dobil največ točk. Lahko se kregaš samo za saško. Vseeno pa menim, da bi morala komisija biti javna in glasovanje tajno, izvedeno preden je bil zaključen televoting. Lahko da je bilo tako lahko da ne, dokler nekdo ne bo imel pravih podatkov je to jokanje vse zastonj.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Thomas ::

Naberjevo rekordno zadnje mesto na preteklem Eurosongu je zdaj ogroženo. Tale ga bo v tem močno posekal.

men je res ful bed.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

d20 ::

cist razumem zirijo. ob tko bedni spletni strani jst tud nebi dal niti ene pike saski.

je pa res, da majo tud ostali favoriti greznco za spletno stran.

... ah ja, ql bi blo, ce zirija nobenmu ne bi dala tock.
http://www.worldjumpday.org

Stajerc ::

Vsak ki misli s svojo glavo ve d aje to kuhna. Očitna kuhna. Kuha pa se slabo, ne za moj okus. Da bi vsaj kaj dobrega skuhali če že morajo.:P
Have a nice day.

Valentin ::

> Naberjevo rekordno zadnje mesto na preteklem Eurosongu je zdaj ogroženo. Tale ga bo v tem močno posekal.

Se popolnoma strinjam.

Leta 2004 je zmagala Ukrajinka Ruslana z eno njihovo plemensko.
Za slišat ni blo ne vem kaj, je blo pa tolk več za videt. In kakorkoli obrneš, dons je pomemben tud vizualni vtis.

Pa se mi Saškin nastop ne zdi nič slabši.
In poleg tega, da mi gre njena pesem velik bl v uho, kot pa od zmagovalca, priznam da jo tud gledam raje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Valentin ()

gunserman ::

Brez komentarja...

xCore ::

Pesem od Saše ne predstavlja slovenije ampak ciganijo po sloveniji...hvala bogu da ni bla izbrana...pravzaprav pa bilokoga bomo poslali na evrovizijo bomo sami sebi dali focn z roko v drek namočeno :D

seamaster ::

Kar se vokalne izvedbe tiče se popolnoma strinjam s strokovno komisijo. Vsi ki so dobili 0 točk so dejansko slabi pevci.
Ker pa je Eurosong izbor všečne ne pa kvalitetne glasbe, se mi zdi, da je vpliv strokovne komisije prevelik.

LP,G

Keyser Soze ::

Nisem gledal Eme. In sem ponosen na to dejstvo. Igral sem igrice in surfal po netu. Pomeni, da sem intelektualno porabil svoj večerni čas - v primerjavi s tem, kakšno škodo bi si lahko povzročil.:D

Ampak nekaj mi ni jasno. Naber je bil zadnji??? Se ne spomnim. Ampak a ni eno pravilo veljalo včasih, da zadnjih 5 naslednje leto ne nastopa?!

P.S.: Čaki, a se glasba dela za glasbenike in njihove kritike? Mal zmešane koncepte mate...

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

> Ampak a ni eno pravilo veljalo včasih, da zadnjih 5 naslednje leto ne nastopa?!

Stari dobri časi ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

A da ne velja to več???

Porkamadona... Sigurno so zaradi nas naredili izjemo.

volkec ::

click :)

Pa baje nej bi Dežan prosljavlal zmago 2min pred rezultati :D

Stajerc ::

To glasovanje je bla ena velika farsa in "zloraba" položaja.
Have a nice day.

MEDENA ::

Nehajte glasovat pa mir. Povejte vsakemu naprej. Drugo leto ne glasujte

Ema = požiranje denarja. Goljufije... Itd itd.

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EMA 2010 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6712594 (10735) Spc
»

EMA 2007 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11410622 (6734) Matev
»

Eurovision 2006 glasujte za Lordi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
566740 (4860) gzibret
»

EMA 2005 (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
666582 (5228) Myth
»

Eurosong??? -->> SESTRE?!?!? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17110553 (7233) MChuk

Več podobnih tem