» »

EMA 2006

EMA 2006

1 2 3
4
»

Wox ::

@TheJack: Po moje se pri nas vrti v večinskem delu tuja muzika in bi torej morala iti večina denarja v tujino.

Da. Večino denarja nakažejo na Hrvaško in Srbijo.
Commodore 64

cryptozaver ::

Me zanima kolk $ dobi Slovenija iz naslova avtorskih pravic od tam >:D

Tear_DR0P ::

sm zdle slišu saško po radiu, pa mi ni jasno zakaj slovenci mislijo, da bi saška lahko zmagala
ko je na euroviziji zmagu/zmagala Diva, smo mi naslednje leto poslal sestre - pa to je že blo folk, to nima šans - lani je zmagala oksana z nekimi ruskimi zvoki in naši bi radi letos poslal saško, pa še je blo takih primerov, sam men ta muska z eme pobegne iz glave
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Utk ::

Zdej bomo pa poslali isti tip muzike, ki je bil lani tam okoli 24. mesta, naš Omar seveda...ne bi vseeno raje probali s tipom muzike, ki je lani zmagal, kaj praviš?:)

Tear_DR0P ::

ne bi vseeno raje probali s tipom muzike, ki je lani zmagal, kaj praviš?:)

a ti misliš da je to formula, kjer kupiš lanski zmagovalni dirkalnik, zato da si letos lahko 6ti?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Utk ::

Boljše kot da narediš enak dirkalnik kot je tist s katerim si dirkal lani in s katerim si bil lani 24.:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Valentin ::

Povzetek po članku iz Novic.

***
Kdo je sedel v 'strokovni' komisiji:

- Nataša Assejev, prva urednica Eme, gospa je zdaj že upokojena,
- Martin Žvelc, producent in stalni festivalski sodelavec RTV,
- Cole Moretti, Evrovizija 1993, 22.mesto, redno zaposlen v tonskem studiu RTV,
- Dragan Trivič, šef za izterjavo neplačanih naročnin pri RTV-ju,
- Črt Sojer-Voglar, predavatelj na akademiji za glasbo.

Kot je znano, je komisija povsem prezrla glas ljudstva in suvereno ignorirala voljo Slovencev, ki so se odločili, da bo naša predstavnica v Atenah Saša Lendero.
Postavlja se vprašanje: Zakaj sploh potrebujemo glasovanje ljudstva, če premoremo pet članov žirije, ki so takorekoč nepremagljivi? Je pa to praktično edini atribut, s katerimi bi jih lahko opisali, o njihovi strokovnosti tako ali tako ni vredno izgubljati besed.

Prireditev si je ogledalo 525.500 gledalcev. Preko telefonov je glasovalo 108.498 ljudi. A na koncu je zmagovalca odločila vsemogočna komisija. Tako izpade, da so ljudje pravzaprav vrgli denar skozi okno. Ker ima naš nacionalni ponos gledalce za nesposobne, da sami izberejo primerne pesmi.

***

Pa še moj komentar:
Veliko pametneje in koristneje bi bilo, če bi komisija pred nastopom preverila pristnost prijavljenih pesmi. Za to je imela več kot mesec dni časa, toliko prej so bili namreč že znani izvajalci... Glasovanje pa naj drugič raje prepusti ljudem.

BluPhenix ::

Kolikor je meni znano dela Moretti na radiu.

Med drugim komisija ni bila avsemogočna. Nekoga ki je dobil najmanj točk od občinstva nebi mogli poslati na evrovizijo. No lahko pa nekoga, ki je dobil največ niso. Tako da lahko je dosti naredila, ni pa vsemogočna.

IMO, ni saška nič manjša sramota od anžeja, IMO še večja, pač ne podpiram take muzike. Anžej je vsaj korektno odpel. Po pravici povedano jaz nebi poslal nobenega komada, saj so bili vsi kr neki, daleč od tega pa da bi bili evrovizijski (čeprav nekateri pravijo da ja)

Itak pa slovenci skoraj vedno! pošljemo na evrovizijo komad ki je zmagal prejšnje leto (ali pa kako leto prej): na evroviziji zmaga dance komad, mi pošljemo nušo z energy; na evroviziji zmaga transeksualec, mi pošljemo sestre, .... no razen zadnja 3 leta, ko se pošilja drugačne predstavnike, čeprav niso nekaj hudega, še posebno platin ne.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Keyser Soze ::

Je Anžej kar OK odpel ja. Še dobro, da je vzel že ulaufano pesmico.:\

slawc ::

Mogoce sem kaj zgresil... od kod vam ideja, da je zmagovalca dolocila komisija? Mar ni komisija prispevala 1/3 glasov in to neodvisno (mar ni potem logicno, da prezre kaj je nekdo drug storil? Zmaga tisti, ki zbere najvec glasov SKUPAJ. To je bilo vendar jasno ze pred zacetkom tekmovanja. Pravila so poznali vsi in so se pac s tem strinjali, torej?
Mar zmagovalni komad ni dobil nobene tocke ljudstva?

Pa se nekaj, komisija je dala strokovno oceno in strokovna ocena za saskin komad je nula kaj je edino prav, komad je bil zanic, izvedba pa za minus tocke.
LP, Slawc

Utk ::

Ne boš me prepričal da je bila Saškina pesem med najslabšimi štirimi na EMI. Enostavno ni. Tist "strokovnjak" ki to trdi, nima pojma. Pa da je bila od Verderberjeve 5. od zadaj...jih je blo dost slabših. Ne da se mi gledat rezultatov, ampak je blo še dost bolj poraznih pevcev in pevk, pesmi pa sploh.

BluPhenix ::

Ej, pač vsak ima lahko svoje mnenje. Jaz nisem noben "priznan ekspert" ampak tudi saškine pesmi nebi uvrstil nekam visoko. Preveč me je spominjala na nekatere komade iz prejšnjih eurosongov in saška ni neka dobra pevka. Pač poje ker se ji zdi da lahko poje in da več na izgled in ostale odrske stvari kot pa na glasovno izvedbo pesmi. In res nebi rad videl, da nas tak komad predstavlja v svetu.

V bistvu so dobili največ od publike bendi, ki bi jih najmanj rad videl kod predstavnike naše države: saška, atomic harmonic in rebeka&domen, to pa zato, ker mi niso všeč tejle samooklicani dobri pevci/glasbeniki.

Sej sem že rekel, letos noben komad ni bil za naprej. Še Godec me je razočarala s komadom (odlična pevka, ampak zadnje čase ima tudi ona kr neki komade). Slab izbor je bil že to kar so poslali na finale, potem pač nisi imel kaj zbirati. Bolj mi je bil všeč lanski pristop al kdaj je že bilo, ko je bilo več oddaj za zbiranje.

Keyser: ja pesem je plagiat in to mi gre tudi na k.... ker tako kažemo kot da slovenci ne znamo spraviti enega komada skupaj in me prav zanima kako se bo tole izteklo, ampak če je komad plagiat ga ni nič lažje odpeti, oziroma ga ne boljše odpoješ ker je plagiat. >:D

EDIT: naš problem je ta, da pošiljamo na evrovizijo komade, ki so glasbeno narejeni kot zmagovalni v prejšnjih letih s to razliko da ponavadi pošiljamo zraven pevce ki to niso. Tu je glavni problem.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Valentin ::

Za EMO je bilo prijavljrnih 107 izvajalcev.
Zanima me, kdo je izbral teh 14 in po kakšnih kriterijih.

Bi pa z veseljem rad slišal tudi ostale...

BigWhale ::

Najbrz so se prijavili tudi Skuter in Yo-Zo... ;>

Utk ::

Narobe je to, da je komisija rekla, da saška pač ne sme zmagat in ji dala 0 točk, pred njo so dali tudi zanič komade, za katere so itak vedeli, da ne morejo zmagat. To je narobe. Morali bi jih razvrstit po "kvaliteti", če lahko govorimo o njej pri EMI, ne pa dat 5 komadov pred en komad samo zato, da tist ne bo dobu kake točke. To je bolano. In po moje je bilo tako.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EMA 2010 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6712593 (10734) Spc
»

EMA 2007 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11410619 (6731) Matev
»

Eurovision 2006 glasujte za Lordi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
566737 (4857) gzibret
»

EMA 2005 (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
666582 (5228) Myth
»

Eurosong??? -->> SESTRE?!?!? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17110549 (7229) MChuk

Več podobnih tem