» »

Geforce 6600 GT problem ! oz vprašanje

Geforce 6600 GT problem ! oz vprašanje

koma-puma ::

zdravo,
kupil sem kartico BFG GEFORCE 6600 GT OC AGP v ameriki predvsem zato, ker sem bral da je to najhitrejši geforce 6600 GT trenutno in ker ima doživljensko garancijo (ter ker je bla cenej kot najcenejši geforce pr nas:>), pa tud pri nas je ni mogoče kupiti ((vsaj jaz je nisem zasledil). v glavnem njeni takti by default so core 525 MHz in Memory 1050 Mhz. Problem pa je ker mi pri teh taktih kartica prikazuje ogromno napak (artefakti ?) . Stvar sem sprobal na DOOM 3 (kjer dela vredu), Far Cry (tud ok), vendar pa mi je Half Life 2 zmrznil, Need For speed underground 2 je sploh čist neigralen pa tudi 3D MARK 05 mi je kazal artefakte (score je bil 3200 se mi zdi, je to mal al velik). ker mam kartico šele par ur nisem utegnil sneti dol najnovejših gonilnkov (pa še interntno povezavo doma mam obupno počasno), zato sem znižal takt kartici na CORE iz 525 na 500, memory pa sem pustil 1050. Po tej proceduri mi stvar deluje OK. Glede nato da nisem nek hardcore igralec mi teh 25 MHz ne pomeni ravno veliko, vendar pa se mi neumno zdi, da kartica ne laufa niti na default če sem bral da naj bi šla krepko preko te meje (in to z standardnim hlajanjem). Ma kdo kakšno idejo kako bi rešil moj problem ?
hvala za odgovore,
LP

jest10 ::

Mogoče je slab stik hladilnika z GPUjem. Odstrani hladilnik pa namaži z eno bolj konkretno termo pasto.

stvar sem testiral zdej ene par ur, pa se mi tud na nižjih frekvencah artefekti (in sistem sipa) pojavljajo kwa to pomeni ? a je hlajanje v pizdi ? al je možno da nima štroma dost (mam 400W napajalnik, dau sem pa tko da ma kabel direkt na napajlanik pa drugi na disk)?

jest10: nisem ravno mojster hardware nimam pojma kak to nardit, niti kako pasto zbrat:)
pa še ena bedasta (pa ne se preveč smejat) : a treba tisto ploščico (heatsink?) slučajn dol odšraufat? :D slika spodaj, 2 model mam :)

slika

boštjan ::

koma-puma,katero grafo pa si prej mel v sistemu?če si mel radeona se zna zgodit,da se ti niso dobro driverji odstranli in se ti zdaj "tepejo" s temi
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

ČIP 008 ::

Si ji priklopil dodatno napajanje? Hladilnik nimaš prišraufan ampak pritrjen z plastičnimi vzmetnimi zatiki 2x. Ponavadi se hladilnik sname, obriše pasta, preveri ravnina in po potrebi spolira, namaže nova in bljša pasta ter se vzporedno z procesorjem pritrdi nazaj. Z tem postopkom izboljšaš hlajenje. Tebi pa priporočam , ker je zadeva nova in pod garancijo da jo zamenjaš.

Bol težko bo menjal če ima iz Amerike.

Ja pomeni lahko troje: Ali pregrevanje, ali preslab napajalc in zato prenizka napetost ali pa GPU preprosto ni zmožen delovati pri teh frekvencah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

DominusSLO ::

koma-puma
Res bi blo za probat tudi na novo naložit sistem...

Tribal ::

Artefakti se mi zdi da se veliko bolj pogosto pojavljajo pri pregrevanju ramov. zdaj glede na to da niso nič hlajeni in da na njih piha še vroč zrak probaj zmanjšati frekvenco rama na 1000.

probaj mogoče bo šlo, drgač pa hladilnik dol pa boljšega gor, ker problem pri 6600GTjih je da se kar močno grejejo a hlajenje je zaenk na njih, plus to da naj bi bile grafične testirane do 80 stopinj če maš pa neprezračen sistem se to kaj hitro nabere okoli grafične. Jest mam pri leadtekovi vpogled v temperaturo GPUja, za tvojo ne vem če ima to možnost ampak če jo ima poglej temperature jedra.

Tribal:
Če nisi opazil se je problem opazno zmanjšal ko je znižal frekvenco GPUja. Torej ni ram.

ma na novo sem inštaliral sistem in isto sranje... Prej sem meu na računalniku radeona 9600 (CLUB 3D) pa mi je tud zmrzoval z originalnimi gonilniki (sam ni blo artefaktov !), pol sem naložil tiste driverje OMEGA, se mi zdi, pa izklopil fast writtes pa je blo dobro... čeprav dvomim, da je to tokrat krivo... ma še kdo kako idejo ? (drgač pa bom unim BFG -ju poslal email, bomo videl če so -ker se tko hvalijo vsaj- najbolši servis v Ameriki :>)
LP

moj sistem drgač:
- motherboard: MS-865PE NEO2-PFS
- procesor: P4 - 2800 (800Mhz) Box
- ram: 2x 512 400 Mhz Geil Value
- I have "No-name" brand 400 W system power supply
- Hard disk: 120 Gb 7200 (8MB) WD-Ti200JB)
- CDRW+DVD Teac 48/16/48/16

ČIP 008 ::

Ej ludi pa ni to sistem, ginilniki pa ne napajalnik problem je v sami grafični. Takih primerov je bilo že nekaj edina rešitev ti je uveljavljanje garancije saj na privzetih frekvencah mora grafa delat 100%.

Tugo ::

Še 2 možnosti:
1.) sposodi si nek boljši PSU in probaj
2.) posodi svojo grafo nekomu, ki ima GeForce-a in naj on proba.

Poročaj!

lp, T.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

7900GT v aciji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Navijanje
44330083 (15161) Primoz78
»

WINFAST A6600 GT ali XFX 6600 GT? (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Kaj kupiti
74348687 (22189) AtaStrumf
»

9800se@9800pro (strani: 1 2 )

814459 (3381) Ice-Man
»

[3D Mark 2001] cuden rezultat

221704 (1079) gabl136
»

6600agp za 34k sit (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
32617546 (10998) Nande

Več podobnih tem