» »

Audio video reciever

Audio video reciever

Laki ::

Lepo pozdravljeni...
Bralce in urejevalce foruma bi prosil za strokovno pomoč pri nakupu audio video recieverja, katerega bi uporabljal tako za hišni kino kakor tudi za poslušanje glasbe...
Odločam se za - yamaha rx-v 1500 titan (7. 1 digitaler av-receiver) kateri je v naši soseščini dosegljiv nekje za 150 000 sit. Interesira pa me tudi harman kardon 630, ki pa je seveda v rangu 270 000 sit. Prosil bi za vaša mnenja in predloge in pa seveda kateri izmed gornjih dveh modelov naj ima prednost.
Za odgovore in nasvete že v naprej najlepša hvala.
L. P. Stane

[Tema obstaja [Hi-Fi] - Oprema / naprave. Zaklepam, LP Moderator]

janip ::

Zdravo,

Tudi jaz sem imel pred časom(dober mesec nazaj) iste probleme kot ti, ko sem nabavljal receiver. ZaYamaho pravijo, da tisti njeni watt-i malo lažejo. Sicer pa kilogrami povejo svoje. Pa tudi koliko watt-ov sama stvar pokuri. Kakor je meni znano piše od zadaj na yamahi da pokuri 500w, H/K pa cel 1 KW, kar je velika razlikakar pride pri Yamahi 35 w RMS/kanal, pri H/K pa 59W/kanal, če bi obremenil enakomerno vse kanale. Seveda Yamaho za 300K zelo pohvalijo (predrago za mene). Drugače pa je vse odvisno od tebe. Stvar je najbolje in brez pomisleka poslušat. Bog ne daj, da ne bi slučajno poslušal robe za 200 ali več K. Drugače pa po karakteristikah ni slaba.
Pri H/K meni ni všeč dizajn. Seveda pa pri njem ne lažejo watt-i, nima pa THX kakor vidim. Seveda pa kakor sem ga jaz sposlušal, zelo lepo dela. Vsekakor pa se mi zdi da je predrag. Če bi jaz zbiral bi zaradi denarja izbiral Yamaho, pa raje razliko porabil za zvočnike.
Jaz osebno sem se odločil za ONKYO 702e, svetovali so mi tudi NAD 753 (ima celih 22 kg). Odločitev je vedno težka, ker ni popolnega modela in pri vsakem je nekaj kar pri drugem ni, ki ti je mogoče bolj všeč. Odločiti se boš moral na koncu sam. Jaz sem dal za svojega 200K pa mi ni žal, ker vidim, če ga prišvasam do konca, da še vedno zelo čisto špila in mu sploh ne zmanjka moči, samo po 5 minutah mene začne bolet glava in ušesa. Verjetno pa bi kaj podobnega lahko dosegel tudi s cenejšim.
Pravijo da je za glasbo bolje stereo, samo jaz osebno nisem tako picajzlast in zahteven in mi je glasba všeč tudi na receiverju, pa stereo tudi špila zelo u redu. Po moje je zelo veliko odvisno potem od zvočnikov..... Tako , če imaš gnar za tako dragega ga kar nabavi. sam računaj za vseh 6 zvočnikov ali kasneje za osem skupaj, da bi dal saj približno od 350 k naprej. Verjemi, pri zvočnikih jer dejansko tako, da mal gnara mal muske. No jaz imam ene doma narejene pa čist u redu špilajo, pa niso bli tko dragi....

OK dovolj, da ne bi preveč nakladal. Na koncu bo tako odločitev tvoja in edina, ki bo pravilna.

LP Jani P
Jani P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava zvočnikov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10013488 (1625) gorilla
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073307 (5270) MaStr
»

Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
23546344 (27809) Anney
»

Pomoč pri izbiri sorrund sitema oz. mnenje o izbiri lokalnega hi-fi razturača

Oddelek: Zvok in slika
103396 (2998) PeterII

Več podobnih tem