» »

Konec zemlje - povedati ali ne?

Konec zemlje - povedati ali ne?

V-i-p ::

Zanima me vaše mnenje, oz. mišljenje okoli tega vprašanja. Je padla enkrat med kolegi zanimiva debata. Namišljeno: srenja, ki pač za to ima možnost, ugotovi 100% zanesljivo, da bo čez nekaj let na zemljo udaril komet ki bo človeštvo pokopal do zadnjega. Možnosti napake, netrka ali uničenja grozeče gmote NI. Vprašanje:

1. Povedati ljudstvu po svetu o koncu obstoja ali biti tiho in "naj preseneti" vse?
2. Kaj menite, če bi se ta scenarij recimo zdaj uresničil, bi nam povedali ali ne?
3. Če bi vi imeli to odločitev v rokah, povedati ali ne, kaj bi storili?

Moje mnenje:
1. nikakor povedati, ampak biti tiho!
2. Menim, da bi vsi izvedeli za to... menim.
3. Jaz ne bi povedal...

P.s.: ali je sploh možno takšno veliko informacijo obdržati skrito pred svetom?

:\:D

[edit - imho tole spada drugam - vsc]
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
  • spremenil: Vesoljc ()

Yohan del Sud ::

Odvisno tudi od časovnega razpona do impakta. Manjši je večja bo panika. Zihr.

Pa recimo da nadgradim tvoj post. Recimo 20 let.

1. ja
2. ja
3. ja

Kaj pa 2 dni?

1. ne
2. ne
3. ne
www.strancar.com

overlord_tm ::

1. ne, ker jih bo zgrabila panika in če jih ne bo uničil komet, astreoid bodo pa uničili sami sebe

2. bush bi sigurena kakega kavboja špilu

3. ne

@PS: če bi vedel zanjo samo en človek, potem možno. za vsakega več ki ve se možnost zmanjša :D

Keyser Soze ::

Pretežko je zadržat takšno informacijo. Tehnologija napreduje. Tudi med "običajnimi".

Tako da zadeva pade že pri prvem vprašanju in vnaprej postaneta oba vprašanja oz. odgovora jasna.

Daedalus ::

Itak da povedat. Vsi smo umrljivi, tak da ne bi s tem folku sporočil kaj preveč novega. Ob tem bi še imeli možnost priprav na katastrofo in mogoče bi kdo celo preživel. Če pa folk ne bi bil pripravljen, si bi pa z zadrževanjem take informacije avtomatsko znižali možnost preživetja na minimum.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

nodes ::

veliko resnic za vedno ostanene skritih pred svetom

20 let.. ne povedati

2 dni.. povedati

Daedalus ::

Dajte mi razložit, zakaj ne bi povedali? Sej verjamem, da bi bila na začetku panika, samo pol bi se pa folk začel spraševat, kaj lahko naredi za preživetje. Zakaj bi raje pustili folku, da pocrka, brez da bi imeli vsaj minimalno možnost rešit se?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Alexius Heristalski ::

Ja res, zakaj ne bi povedali? Če je konec sveta napovedan za čez nekaj let, bi lahko našli rešitev (tehnološko ali kaj podobnega). Verjamem, da bi uspelo, če bi v iskanje rešitve usmerili vse sile.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

BigWhale ::

Vse sile, dobesedno.. vsi gremo na komet in ga stran porinemo... ;)

Povedati ali ne povedati.. Prej ali slej bi nek astronom opazil projektil in bi zagnal preplah.

Ce bi povedal 20 let prej, ti nihce ne bi verjel. Vsaj takoj ne.

Alexius Heristalski ::

No, ne čist dobesedno :)).
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Taras_Bulba ::

V roku dveh dni... ne povedat.
V roku dvajsetih ke3t... povedat po tem, ko so pri poravljeni protiukrepi. Zakaj?

1.) V primeru dveh dni bi itak zavladal vsesplošnna panika in anarhija... boljš prihrant trpljenje tistim, ke se ne bi zavedli in pridružili vsesplošnemi ropanju in uživanju zadnjih trenutkov...

2.) V primeru dvajsetih lert: čev doglednem času ne bi iznašli zaneskjivega protiukrepa, bi se itak informacija razširila in bi spet bilo kot je povedani v točki 1. Samo malo dlje bi trajalo.

POvzetek tele blodnje: če je čez dva dni konec sveta v taki ali drugačni obliki BMK!, če je čez xx let, se bomo trudili po svojih močeh zadevo preprečiti, če ne bo člol, BMK!

V-i-p ::

Taras_Bulba, preberi tole blodnjo še enkrat. V bistvu skoraj večina :P Jebemptiš s-tjevci niste prebral bistvenega ;) Možnosti napake, netrka ali uničenja grozeče gmote NI. Torej, VEMO da možnost napake odpade, sigurno BO usekal, in ZAGOTOVO je stvar tako svinjsko VELIKA, da tudi z tehnologijo čez 300 let uničenje NI mogoče. Teorija, vem, ampak gre se za vprašanje. Kako zadevo obdržat v tajnosti. Po mojem bi se amerika res šla kakega kavboja, ampak skrit stvar v javnosti bi se sigurno dalo. Ko bi stvar bila dosti blizu in bi krik zagnal kakšen ruski Pavlov bi recimo jaz, kot predsednik ZDA to zanikal, pa da vidimo ali bo narod verjel njemu ali meni in NASI ;). Je pa po mojem bolje, da udari naenkrat, kot pa da vsi vedo za to. Ker potem bi se ljudje sami spravli iz zemlje med seboj. Če jaz vem, da bo čez 10 let udaril, da gremo sigurno papa... Pustil bi službo, nakradel denarja še pa še in z ženko lepo užival. Bi hodili cele dneve v službo? Se mučili za hišo, avto, vikend? Jaz se ne bi več... in raznih Trobcev in podobnih kalibrov bi ratalo veliko.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Gundolf ::

Torej, VEMO da možnost napake odpade, sigurno BO usekal, in ZAGOTOVO je stvar tako svinjsko VELIKA, da tudi z tehnologijo čez 300 let uničenje NI mogoče.

Problem V-i-p je, da smo prebrali a se večina ne strinja s tole trditvijo. Za 300 let vnaprej ne moreš nič rečt. Tod za 30 let ne moreš velik sklepat.

Drugač pa, je treba povedat, če gre za dolgo dobo in bit tiho če gre za izjemno kratko. Ker moramo računat da ne bomo edini, ki bomo to opazil in če se že izve je vseeno bolje da se prej.

Brane2 ::

Ķakšne veze ma ali poveš ali ne ?

Končni rezultat bo enak... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

MadMicka ::

V vsakem primeru je treba povedati ljudem, da bo konec sveta. Pa če je to čez 2 dni ali pa čez 20 let. To pravico imajo. Človek ima pravico, da se dostojno poslovi od svojih bližnjih. In pomislite, če se človek zaveda, da bo vse kar je, trajalo le še 2 dni, bo ta dva dni preživel čustveno precej bolj intenzivno. In ko pride konec, lahko tak občutek, nabit s pozitivnimi čustvi, traja celo večnost.

Tisto, kar govorite o izgredih, to je pač slaba stran te plati, ampak, vsaka stran ima svoje dobre in svoje slabe plati, v tem primeru pa gotovo pretehtajo dobre stvar.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

Thomas ::

A ti to neki veš, kar drugi ne vemo Vip? :D

Brane2 ::

Saj že nick pove vse- got root of the matrix...
On the journey of life, I chose the psycho path.

NoUse4AName ::

Pa jas nebi rad vedel. Rad imam presenečenja.

Taras_Bulba ::

Js sej Vip, neki takega sem hotel tud jaz nablodit. O delanju cele dneve za avto in hišo... Sam sem še dopustil možnost preprečitve trka.

Hell, lahko bi pa vsem kitajcem naročili, naj naenkrat skočijo v zrak, zemlja bi se premaknila in svet bi bil rešen :D

overlord_tm ::

Hell, lahko bi pa vsem kitajcem naročili, naj naenkrat skočijo v zrak, zemlja bi se premaknila in svet bi bil rešen :D

Za 0,00...1 cm ? Mogoče bi bla bolja ideja taka da se amerika enkrat dokončno losa jederskega orožja :D .

Keyser Soze ::

Hm ja. Pomoje bi nasa eno dekco sešila, pa jo vrgla čez zemljico, da ostale države in pa amaterski zvezdogledi ne bi mogli videti bližajočega telesa.

V-i-p, take stvari se ne da skriti. Kvečjemu če je kje kakšen zlobni doktor, ki na nekem otoku sredi oceana dela super duper bombo, ki bo uničila svet. In samo on ter njegovi zlobni privrženci vedo za to. To bo še šlo.

Ima tudi ta elita družine in tudi v elitah se najdejo šibki členi, ki slej ko prej dajo informacijo iz zaprtega kroga. In potem iz tega kroga rata spirala, ki slej ko prej obide naš planet.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

atlantida (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19142165 (36382) Mipe

Konec Sveta 2012 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30238015 (26583) Zheegec

Nebo pada (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
18718100 (12589) gzibret
»

Yellowstone II. (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
797508 (6438) Thomas

Več podobnih tem