Forum » Pomoč in nasveti » PC zmrzne, kako ugotoviti, kaj ne deluje
PC zmrzne, kako ugotoviti, kaj ne deluje
lump ::
Imam čuden problem. Do kakšen teden nazaj je vse delalo normalno. Sedaj pa mi računalnik zmrzne. V bistvu zamrzne ekran (kar je v tistem trenutki gor pač tako ostane), nič ne deluje na nič se ne odziva. Pomaga le reset tipka. Kdaj se pa ta zmrzal zgodi, pa je kot neka naključna funkcija. Včasih lahko po 15min, včasih po nekaj urah.
Vse skupaj se je pričelo, ko sem delal v Win2003 Server in sem rabil nekaj kar je blo inštalirano v WinXP. Možnost za reboot pa ni bilo , več ur dela in še nekaj ga je bilo potrebno. Definiral novo virtualni PC v VMVare in pokazal na disk, kjer so počivali XP-ji. Stvar se je pobrala in še celo zelo dobro delovala. No ko pa sem naredil reboot PCja, se XP-ji niso pobrali. Na novo sem ištaliral XPje in stvar naj bi bila O.K. Od takrat PC zmrzuje. Ne grelede ali je to WinXP ali Win2003. No ja v Linux-u še nisem testiral ampak tudi to bom.
Testiral sem z CPUBurn, Memtestom, Prime95 vse deluje brez problem več 10 ur. Potem pa zmrzne čez 2uri, čez 15 min. Tukaj mi najbolj smrdijo diski.
Kar me pri vsem najbolj jezi, da ni nikjer niti enega zapisa, kaj gre narobe. Slavnega »blue screen-a« ni, nič ni v event log-u, drwtsn32 nič ne najde. Kako prepričati Windowse da kaj napišejo. Vem ostane mi Linux – kar se bo verjetno zgodilo še danes. In še ena ideja mi je padla na pamet. Na prvem disku pobrisati čisto vse. Sem tudi odklopil drugi disk
Ko testiram namensko, deluje vse brez problema.
PC je sledeči (nič ni navito):
AMD64 3500+
MSI K8N Neo2 Platinum
4GB RAM – 4 x 1GB Viking
2 x Maxtor 160GB SATA
Gigabype GF6800GT
DVD pekač – NEC
Temperature:
Proc – 40 – 50°C
PC - 30 – 40°C
Grafična – 60 – 70°C
Diski kakšno stopinjo več kot PC, testiral tudi z preko 50°C.
Hvala za ideje.
Lp, Lump
Vse skupaj se je pričelo, ko sem delal v Win2003 Server in sem rabil nekaj kar je blo inštalirano v WinXP. Možnost za reboot pa ni bilo , več ur dela in še nekaj ga je bilo potrebno. Definiral novo virtualni PC v VMVare in pokazal na disk, kjer so počivali XP-ji. Stvar se je pobrala in še celo zelo dobro delovala. No ko pa sem naredil reboot PCja, se XP-ji niso pobrali. Na novo sem ištaliral XPje in stvar naj bi bila O.K. Od takrat PC zmrzuje. Ne grelede ali je to WinXP ali Win2003. No ja v Linux-u še nisem testiral ampak tudi to bom.
Testiral sem z CPUBurn, Memtestom, Prime95 vse deluje brez problem več 10 ur. Potem pa zmrzne čez 2uri, čez 15 min. Tukaj mi najbolj smrdijo diski.
Kar me pri vsem najbolj jezi, da ni nikjer niti enega zapisa, kaj gre narobe. Slavnega »blue screen-a« ni, nič ni v event log-u, drwtsn32 nič ne najde. Kako prepričati Windowse da kaj napišejo. Vem ostane mi Linux – kar se bo verjetno zgodilo še danes. In še ena ideja mi je padla na pamet. Na prvem disku pobrisati čisto vse. Sem tudi odklopil drugi disk
Ko testiram namensko, deluje vse brez problema.
PC je sledeči (nič ni navito):
AMD64 3500+
MSI K8N Neo2 Platinum
4GB RAM – 4 x 1GB Viking
2 x Maxtor 160GB SATA
Gigabype GF6800GT
DVD pekač – NEC
Temperature:
Proc – 40 – 50°C
PC - 30 – 40°C
Grafična – 60 – 70°C
Diski kakšno stopinjo več kot PC, testiral tudi z preko 50°C.
Hvala za ideje.
Lp, Lump
Skodilak ::
Po mojih izkušnjah bi to znala biti grafična kartica ali pa OP.
Ponavadi je tako, da pri ramu javi kaki error ali pa BLUE SCREEN, pri diskih ali kontrolerjih se ponavadi, če se polkna dvignejo, vidi kaj v Event view-erju. Če ni problema in ne boš pogrešal za nekaj dni grafične kartice in imaš kje pri roki kako staro zamenjaj(če tu seveda ni garancijske nalepke).
LP
Ponavadi je tako, da pri ramu javi kaki error ali pa BLUE SCREEN, pri diskih ali kontrolerjih se ponavadi, če se polkna dvignejo, vidi kaj v Event view-erju. Če ni problema in ne boš pogrešal za nekaj dni grafične kartice in imaš kje pri roki kako staro zamenjaj(če tu seveda ni garancijske nalepke).
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Operacijski sistemi | 30047 (13481) | darkolord |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10824 (7294) | ___ |
» | Ali bi z win server 2003 kaj pridobil?? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7435 (5991) | krneki0001 |
» | 64-bitni Windows preloženi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 7003 (7003) | Dr_M |
» | WinXP resetiranje&stuffOddelek: Operacijski sistemi | 1314 (1075) | AvAkI |