» »

Pogajanja o meji s Hrvaško

Pogajanja o meji s Hrvaško

jeti ::

Torej, komentarji?
Le ZAKAJ so naši tako popustiljivi? Recimo Piranski zaliv je bil vedno naš, sedaj pa je popolnoma realna možnost, da ga Hrvaška dobi 1/3 ali celo 1/2 - s tem da dobi tudi sporne vasi.
Gre še komu na falus popustljivost naše diplomacije?;((
Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
Včasih je bil http://come.to/jeti
  • zaklenil: Mavrik ()

TESKAn ::

Gre še mnogim. Popuščajo pa naši predvsem zato, k čejo na vsak način in za vsako ceno v EU pa nato in to in za vstop mormo pa met meje porihtane...in tko bomo mel manj, kot bi meli, če se nam ne bi tok mudilo in bi lepo počas živciral hrvate...>:D.
Tko da po mojem mnenju ta rezultat ni tolk zarad pomankanja hrbtenice v naših politikih kot zato, ker tok siljo v EU. Eh.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

MTB ::

Sramota. Vse kar nam je uspelo dobiti v pogajanjih s Hrvaško so radioaktivni odpadki. Žalostno. Potem se pa Kopač še hvali, kako uspešno so rešili nekaj problemov in kako veseli smo lahko, da Hrvaški ni potrebno plačevati še kakšne odškodnine za nedobavljeno el. energijo. Šus v glavo.

RS

Avenger ::

Hm. V zadnjem času so referendumu precej moderni... a ne bi mogoče še enga...? Sej je čist enostavno: nardimo referendum, ljudje se bojo itak množično odločil proti kakršnikoli prodaji našega morja. Politiki bojo pa logično moral zavzet mnenje večine folka, ker so to pač volilci, ki jih morda naslednjič zaradi drugačne politike ne bodo izvolili...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Thomas ::

Ma nestrpneži na obeh straneh meje boste jokali. Slovenski zarad Škodelinov, hrvaški zarad tega, ker gre morska meja preblizu njihovi obali.

Leta 1900 - bi celo zakuhali vojno.

Sram vas bodi. Obojnih. Huskači smotani.

:|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

McAjvar ::

Nej kdo pove, ki boljs pozna zgodovino od mene, ampak kokr se jest spomnim nase prfoxe za zemljepis se iz OS, je neki govorila, da je trenutna meja rezultat ustnih dogovorov iz leta kajpavemkolk. Prej pa je meja potekala daaaalec dol, presej Istre je blo se slovenske. Comments on this? In ce je res al lahko kar tko velajo ustni dogovori, prejsnja stanja pa ko jih sljivi?
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

fiki ::

Prejšnje meje so bile meje dežel znotraj habzburškega cesarstva ki pa niso bile določene po narodnostnih mejah. Edina prava rešitev za Slovenijo bi bila izvedba referenduma na spornih območjih s tem bi berjetno pridobila sporne vasi saj naj bi bili večinski prebivalci za slovenijo. To bi pomenilo da hrvati ne bi mogl rečt ja če hočte morje nam dejte pa vasi, al pa ja razdelimo si tisrt kar je spornega na pol, saj bi bila meja na kopnem določena z referendumom, mejo na morju pa bi donili ko bi hrvati popustili, saj bi jih futral z dejstvi kot so- Slovenci z izgobo polovice piranskega zaliva in nedirektnim dostopom do mednarodnih voda izgubimo veliko več kot hrvati in slovenci se borimo za širše interese medtem ko se hrvati le za teritorijalne
siki

fiki ::

dvakat sm poslou
siki

McAjvar ::

No, v takih primerih je pa Jelincic dober, ker hoce met vse in ne popusti. Me zanima, kolk hrvatov bi blo pobuskanih, ce bi bil on vodja pogajalne mize :) Herr Plemeniti bi ziher tud z valarjem sel kakega povozit, ce bi blo treba :D
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Thomas ::

Jelinčič in ostali vojni hujskači - so low life
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

andro ::

Celotni Piranski zaliv mi morali dobit. Če se pa bi hrvati p***** za kako njihovo bajto pa bi se verjetno dalo odkupit ali odškodnino dat.:D
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

OZZY ::

Jaz se z njimi sploh ne strinjam. da bo tam en folk moral postat hrvat. Da bi država trgovala z mojo zemljo? Če bi se to men zgodil mislim, da bi šel osebno v LJ in vse te politike po možnosti pobou. Mogoče radikalno a takih stvari pa res ne trpim.
Pol pa slišiš na hrvaškem kok hočemo slovenci njih izkoristit in izigrat. ;((;((;((;((;((;((;((;((;((;((
Go with the flow.

NoUse4AName ::

se res, odlocitev bi mogla past na ljudi ki tam zivijo v kateri drzavi zelijo bit. Mislim da ti gre neki hot-shot politik odlocat v kateri drzavi zivis bi res nardil kaj takega ki ozzy pravi.

kleDo ::

McAjvar: edina legitimna meja bi po mojem morala biti tista, ko so ukinli Svobodno tržaško ozemlje in to ozemlje (kar ga je dobila Juuga) razdelili med Slo. in Hrvaško.
Nekateri sicer trdijo, da bi moralo biti slovensko vse kar je bilo pod STO (torej do Mirne) s čimer se ne strinjam. Zgodovine oz. zemljepisa iz tistega časa sicer ne poznam (niti ne vem natanko kdaj se je to dogajalo) sigurno pa obstajajo kakšni zemljevidi in bi se to dalo pogledati... tako nebi mogu noben pizdit...
Torej... edini legitimni zemljevidi, ki določajo mejo med Slo. in Hr. so nastali okoli leta 1950 po razpadu (oz. ukinitvi) STO

Thomas ::

Pol se pa zgražate nad "Balkanci", ki se klofajo za Mrčiće.

Sami bi se pa za Škodeline.

Kje je kakšna razlika?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cahahopie ::

Jaz pravim takole:
Vse kar je južno od Kolpe in vzhodno od Sotle, to mi ne jebemo!

Tako pravim jaz, tako pravi moj foter, tako pravi moja sestra. Tako pravi cela naša familija.

btw. Lahko bi začeli podobno temo o Antičefurju, kakršno smo začeli na PCG forumu in je bila dolga 9 strani!

Jaz samo to vem, da sem velik antičefurist. Kdo pa je čefur pa pejte na zalxxovo stran (ustvarjalec Antičefur 3D)

Seveda je zopet relativno rečt čefur. Za nekoga je čefur tisti, ki ga recimo pojasnjuje Zalxx (torej... biljanitna + yugo + jugo muzka + daj pare!! + metuljček) za nekoga pa vse kar je južno (torej celotne nacije Hrvatov, Bosancev, Srbov, Albancev, Makeoncev)

Valentin ::

Hehe, že stara tema, pa še vedno aktualna...

Namreč, ni mi jasno, zakaj se kregamo za mejo v Piranskem zalivu.

Prehoda na odprto morje ne bomo imeli, tudi če na koncu obvelja podobna meja kot iz sporazuma Drnovšek - Račan, torej, da dobimo večino Piranskega zaliva.

Za prehod še vedno rabimo koridor.

Zakaj torej ne pristanemo na mejo po sredinski črti in se s Hrvati pogajamo samo za tisti koridor izven zaliva ? Tako bi utišali njihove ribiče in javnost ter bi ostal volk sit in koza cela...

Mavrik ::

Tema o tem že obstaja.
The truth is rarely pure and never simple.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izzid arbitraže ter izbira arbitra

Oddelek: Problemi človeštva
277214 (6428) mojsterleo
»

Geometrija zaliva (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
10310583 (8043) BigWhale
»

Hrvaska in vstop v EU (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29223975 (15730) dzinks63
»

Janeza aretirala hrvaška policija (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26542418 (36882) Bellzmet
»

Hrvaška (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
717074 (5611) ||_^_||

Več podobnih tem