» »

Industrija si bo v letu 2003 opomogla

Industrija si bo v letu 2003 opomogla

Slo-Tech - Analitiki so oznanili, da v tekočem-komaj-začetem letu pričakujejo rast na področju polprevodnikov. Recesija naj bi se tako končala, v zadnjih dveh letih zdelano gospodarstvo pa naj bi si od 12 - 16 odstotne rasti kar lepo opomoglo.

Misleči bralec si verjetno misliš, da živim zgolj od pisanja novic o recesiji. Napak, le poročam o njih. Ob tem pa ne morem mimo opažanja, da tovrstne novice v vseh medijih lahko zasledimo že več kot dve leti ter da se je -- sodeč po najstarejših -- recesija že zdavnaj končala, gospodarstvo pa je ponovno v črnih številkah... O tem dejstvu (da se recesija končuje, ne o črnih številkah [0:)]) so slušeče opozorili tudi ob odprtju sejma interinfos, svoj lonček pa redno pristavljajo priznane tržnoraziskovalne skupine (Gartner), nemalo jih o tem vodi celo/cela predavanja. No, ob tem ne gre zanemariti dejanske moči medijev -- če teh ne bi bilo, bi kakšno podjetje utegnilo recesijo celo spregledati ;-).

Je mehurček, ki se je razpočil ob nasičenosti trga leta 2002, dejansko obstajal, ali pa so ga nekateri umetno ustvarili?

I, Nova Ekonomija!

3 komentarji

Sid Izprijeni ::

Ne vem, če čisto prav zastopim, ampak a hočeš reči Ziggga, da je omenjena recesija nemara zgolj medijska basen. No, jaz tako zastopim in bi se strinjal, da gre v precejšnji meri tudi za medijsko napihovanje. Sicer imam o ekonomiji in gospodarstvu pojma za pol naprstnika, vendar kot mali človek nisem opazil prav nobene recesije, sploh pa ne na računalniškem področju. Evo, tko! :D Al ga pa mrbit biksam? 8-O

Ziga Dolhar ::

Ne...

Recimo, da mi gre le ZELO na jetra vsako leto na novo poslušat kako "bo sedaj" bolje ... nekaj let zapovrstjo, in še vedno potem eni in isti mediji svoje trditve popravijo:

"Tokrat bo pa res bolje."

In potem čez čas spet:

"Stvari se obračajo na bolje."

In potem izveš čez pol leta:

"V naslednjem letu pričakujemo konec recesije."

[:\] Človek bi mislil, da mediji o tem poročajo le zato, ker o drugem nimajo.

Stvari stojijo slabo. Zelo slabo. Gospodarstvo propada. Kriza! Hudo je.

Besede imajo tuti svoj učinek ... Bodo moral pri Gartnerju izvest raziskavo, kjer bodo ugotavljal koliko škode so mediji dejansko naredili.

Nič? :P

AtaStrumf ::

Če vas zanima stanje računalniške "industrije" (torej prodaje) pri nas mal poglejte v štacune kako hitro poidejo zaloge in povprašajte prodajalce (ne une gumpce v štacunah ampak komercialiste). Ugotovili boste, da se nimajo za kaj pritoževati, ravno obratno. Kaj se dogaja drugje je pa njihov problem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Finančna kriza na Kitajskem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12135813 (30238) GregiB

Naše gospodarstvo umira na obroke, tuje pa se krepi

Oddelek: Loža
232633 (2389) Gandalfar
»

Recesija - kako se spopasti z njo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20812948 (6875) jype
»

Bush in njegove križarske vojne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15312484 (9645) Luka Percic

Več podobnih tem