» »

[Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ...

[Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ...

««
14 / 19
»»

Fizikalko ::

Mater, glinik and company... ne mi o tem, da je 20% tkole na palec ocenjeno VELIKo. je ali pa ni, odvisno od napak pri merjenju in te so bile pri tistem merjenju gorva ogromne.

Glde kablov - EDINI test, ki kaj šteje, in to perci (in jaz) trobezljava že cel čas, je DOUBLE BLIND test. In NIČ drugega.

Madonca, dejte si elementarne pogoje za kakršenkoli znanstveni poskus pogledat.

Sicer pa - če se že nekateri obešate na fizikalne lastnosti kablov, bi lahko vsaj povedali kakršnokoli fizikalno količino, ki naj bi vplivala na zvok oz. kvaliteto le-tega. Jaz, kot fizik, pravim, da vse vsi skupaj polni bluza.

glinik ::

Eni ste neverjetni :D

Jaz sem omagal, heheh ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

MrStein ::

Fizikalko:
Glde kablov - EDINI test, ki kaj šteje, in to perci (in jaz) trobezljava že cel čas, je DOUBLE BLIND test. In NIČ drugega.

- in vidva sta naredila DOUBLE BLIND test, ki je pokazal, da kabel ne vpliva na signal ? Kje je objavljen ?
- merilni instrumenti ne padajo na psihološke finte, sigurno ima eden od teh fanatikov, pardon audiofilov, mikrofon in lahko izmerite brez subjektivne nenatančnosti

PS: audiofilov mikrofon je lahko "okužen", rajši kupite novega
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Trancedeejay ::

Fizikalko, te lahko stejem med prisleke glede torkovega testa?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Žal ne, predavam. A se čmo rajš zmenit za novoletne (božične) praznike? Prej namreč 100% nimam cajta (delo).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fizikalko ()

kmetek ::

Kje v KRANJU se dobi komponentni na scart kabel? Big Bang nima...

delfinus ::

Se enkrat bi svetoval, da se prebere ta CLANEK.

Za informacijo:

Goertz MI2 ... cena cca 450 EUR 2x3m (po reviewjih se ocenjuje boljse kot Kimber 8TC)
Kimber 8TC ... cena cca 350 EUR 2x3m
Supra Ply 3.4/S ... cena cca 150 EUR 2x3m
Monster Cable ... cena cca 40 EUR 2x3m
Zip ... cena cca 8 EUR 2x3m (navadni kabel)

Potem pa glejte karakteristike kablov in rezultate meritev v clanku in se lahko dobi dober obcutek kaj vse definira kakovost dolocenega kabla. Ni pa nujno, da je Goertz vedno boljsi od Kimber 8TC. Kimber se lahko v doloceni kombinaciji HI-FI sistema odzove boljse kot drazji Goertz. Pac odvisno od komponent (zvocniki, amp, cd, interkonekti).

V zadnjem delu clanka pa je se test poslusanja kablov in primerjava med njimi.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

Poglej v Janusu, kjer imajo Profigold, drugace pa Technotop, naceloma ti pa tut jaz lahko zrihtam. Ko bo nova audio/video stran online bos videl kje se v Sloveniji kaj dobi.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

TRIROG ::

Oj!

Mi lahko kdo pomaga pri 2 stvareh ...

1. potrebujem zvočniške kable za domači kino ... to pomeni, 2x kabel za Concept 6 ( sprednji), 1x Kabel za Concept Center, 2x kabel Concept 1 ( zadnji) ... katere kable svetujete v nižjem cenovnem razredu?
Ali lahko dam različne kable za Concept 6 in Concept 1 glede na to da so eni sprednji eni pa zadnji... moj ojačevalec je Yamaha RX-v430 ( zaenkrat)

2.ker je veliko govora o takšnik in drugačnih kablih me zanima ali se po vašem menju tudi interconnect kabli kjer gre za digitalno povezavo (SPDIF) razlikujejo... po moji logiki je vseeno ali imam povezavo narejeno s koaksialnim kablom X za 0.3€ na m ali pa nekim dragim s pozlačenimi konektorji, saj se podatki pretakajo v digitalni obliki in zato ni izgube ... ali pač?

Hvala!

p.s. z veseljem bi se prijavil na test v torek ... da slišim zadeve ...

HI
Torej zaenkrat imamo samo enega prijavljenega, ce bo slo tako naprej bo bolj svoh kar se tega tice. Vsaj se dva se morta prijavit, zazeljeno kaksen od skeptikov. TRIROG ti kar nabavi PROFIGOLD kable 2,5mm, kjer imas fino licno in na sredi trdo bakreno zico, stane pa okol 2eur/m.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

perci ::

2.ker je veliko govora o takšnik in drugačnih kablih me zanima ali se po vašem menju tudi interconnect kabli kjer gre za digitalno povezavo (SPDIF) razlikujejo... po moji logiki je vseeno ali imam povezavo narejeno s koaksialnim kablom X za 0.3€ na m ali pa nekim dragim s pozlačenimi konektorji, saj se podatki pretakajo v digitalni obliki in zato ni izgube ... ali pač?
Ma to je tko, kot da bi rekel, da je razlika med razlicnimi HDMI kabli. Je razlika, ce pride do nekih abnormalnih motenj iz okolice. Ampak potem zadeva sploh ne bo delovala. Ne more pa biti z enim hdmi kablom lepsa slika kot z drugim. Tako je tudi vseeno kaksen koaksialni kabel uporabljas.

Kje se pa da kake take kable nabavit trance?

A se mi slpača za zadnje zvočnike dat ene slabše kable?

Zdej je tezko govort kateri kabli so slabsi. Lahko brez problema kupis 1,5mm kabel za zadej, dobis pa ta kabel v Technotopu v Fuzinah na metre .
Have a nice Day

Matt
Music is the key

glinik ::

@perci

Polno je še nejasnoti glede te in podobnih tem. Če lahko eno omenim. Zakaj je boljši zvok po koaksialnem kablu kot pa z optičnim - govorim za povezavo CD player - ojačevalec? Se pojavijo tako velke med motnje ob pretvorbi signala da jih človek zazna, ne vem?

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Se nekaj. Meni npr. igra glasba najboljse preko analognih interkonektov (Van den Hul - The First). Zakaj? Predpostavljam zato, ker je v mojem primeru, DA konverter v CD preciznejsi od DA konverterja v receiverju. lp, D.

TRIROG. Jaz bi v tvojem primeru za prednji par Dali Concept 6 dal kaksne boljse kable, saj se bo to dosti poznalo pri glasbi. Iz zvocnikov bos lahko tako iztisnil kar se iztisniti da. Ampak bi pogledal za second handom, lahko dobis 2x do 3x ceneje, glede na ceno novih. Glej Nordost (Wirewizard, 4flat, Flatline Gold MK2, Super Flatline Gold MK2), Cardas (Crosslink 1S), Kimber (4VS, 8VS, 4TC, 8TC), Audioquest (Indigo+, Indigo Blue, Midnight, Forest...). Za Concept 1 pa bi dal Profigold. Sam imam zadnji par satelitov (Canton CD 310 F) tudi na navadnem kablu, ker imam pac tega vgrajenega pod parket. Preko njih pa tudi ne poslusam glasbe in so namenjeni zgolj za efekte v 5.1.

lp, D.

edit: dodani modeli kablov

Zgodovina sprememb…

kje pa se pogleda za second hand kabli?

Second hand kable jaz kupim preko Ebaya. DE ali pa UK. Placam preko Paypala in pride hitro 2 do 3 dni. lp, D.

HI
Torej zaenkrat je samo en prijavljen na test in ce se do 17h ne prijavi se par ljudi, test odpade
Have a nice Day

Matt
Music is the key

aha okey ... samo še nekaj ... a niso te zadeve tko da se jih kupuje na meter? mislim ... kako kupiš second habd kabel ki ga je nekdo drugi imel v manjši sobi ? ali so tzo kabli nekjih standard dolžin 3, 5 m itn ?

Trirog to govorim za boljse kable, te kupim na Ebayu. Pri nas bi isti kabel prisel nov recimo cca 350EUR ali vec, prek ebaya pa ga zlicitiram na eno primerno vrednost. Pac vidis glede na to kaj ponujajo trenutno prodajalci, ali prodajajo originalno konektirane ali so konektirali sami ali je kaj tretjega. Se pa vecinoma prodajajo po standarnih dolzinah. 2x2, 2x2,5, 2x3, 2x4, 2x5.

Slabse kable pa ne kupujem preko neta, ker se ne splaca, je cena bolj kot ne enaka tukaj kot pa v tujini, ti pa so na meter in potem skonektiras sam ali pa kar direkt na zvocnik priklopis.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

Delfincek. Glede na to, da se pri kinu zaradi dolzine kablov zna nabrat kar lepa vsotica in glede na to kaksen sistem je, sem predlagal PROFIGOLD all the way. Ponavadi imajo sprednji in center najkrajse kable in se jih kasneje lahko komot zamenja. itak pa je zelo vprasanje ce bi Nordosti sedli, seveda bi se lahko marsikaj izboljsalo, je pa veliko moznosti da bi malo "tanko" spilalo, opraviti imajo namrec z Dali/Yamaha kombinacijo(na Audio Epilog tut priblizno ne grejo).
Mislim, da je vseeno ce zdej nabavi Profigold(ki BTW sploh niso slabi kabli, ceprav imajo tisto nevsecno prozorno izolacijo kot kabli iz elektro stacune) in sele kasneje po sprobanju kupi kabel, ki bi bolje sedel-ce bi. Namrec zelo tezko je kupit ustrezen kabel napamet.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trance ja se strinjam. Bolje na zacetku magar poskusiti z najcenejsimi. Potem po poti naprej. Sam sem tudi sel tako in sem si na zacetku sposodil tri (glejte poste nazaj). Od totalnega srota do gor. Sam lahko tudi kaksne posodim. Cardas Crosslink 1S imam sedaj spravljene za eventuelno sekundarni stereo sistem. Zamenjal sem jih z Nordost Super Flatline Gold MK2 (Kombinacija Canton Vento 807DC in Marantz Receiver se odlicno ujame).

lp, D.

Aha super hvala za nasvete ...

še vprašanje glede razlike ali je narejen konektor ali je kabel pirtrjen direktno na zvočnik ... v čem je razlika?

S casom lahko kabel oksidira, lepsi zakljucek, boljsi kontakt (lahko je tudi slabsi ;)). Najboljse je, ce so kabli industrijsko konektirani pa jih pustis pri miru in pozabis na njih in je to to. Za satelite zadaj in ob rabi navadnih kablov pa se ne prevec sekirat, tudi, ce jih kar direkt okrog navijes pa zategnes z navojem pa cao.

lp, D.

HI
Jaz imam vecino kablov, ki jih imam, konektiranih. Tudi za surrounde. Nabavis Profigold banance(bohnedej une iz Terne), zalotas z malo boljsim cinom, zategnes se sravf, ki prtrdi izolacijo in gotovo. Eni kabli so tovarnisko krimpani, druga pa tudi lotani. Eni smo se ze navadli konektirat kable, razen pri kaksnem Nordostu je treba res pazit.
BTW, jutrisnji test kablov odpade, ker ni interesentov.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

No dej, povej kje dobim te profigold kable, da grem stestirat za vse nas "nevernike" :D.

Ce bi vsaj malo spremljal bi videl da so to eni cenejsih kablov in so cisto ok za sistem, ki je bil omenjen. Za primerjavo pa pejt raje v Vklop iskat Nordost kabel - pac zalozis denar sprobas in prineses nazaj. Ne vem zakaj se nisi javil za test, ki bi ga izvedli ce bi bilo se nekaj prijavljenih. Ni nujno da ce bi vzel Profigolde da bi slisal ne vem kaksno razliko, ce bi sploh slisal, mogoce bi se moral res poglobit, pa se to je vecinoma odvisno od kablov, ki jih imas sedaj kaksni so da bi lahko primerjal. Jaz svoje kable dobro poznam, zato vem kaksna je razlika in jo lahko ze vnaprej povem in za primer bi vzel dva cisto drugacna kabla, da je razlika slisna ko noc pa dan, da jo se moj fotr k je napol gluh slisi, zato sem povedal da bi test trajal 5 minut.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

BTW, jaz nisem "vernik" da je slisna razlika med kabli, jaz sem to sprobal in to so pac dejstva - clovek se celo zivljenje uci, pohvalno da si se po toliksnem casu "neverstva" koncno odlocil, da vsaj sprobas enkrat kar zagovarjas ze toliko casa. Tisti, ki to zagovarjajo namrec tega nikoli niso naredili ali pa so s kabli, ki podobno reagirajo v sistemu.Ne mores verjet, da zna usiv kabel bit taka kretnica.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

v glavnem, ne bom nic zalagal. Povej mi kje se dobi profigold v lj, da sprobam. Moj sistem ni nic posebnega, tako da bodo profigold morali zadostovati...

Kot je ze trance povedal, Profigold ni nic poseben kabel in v sistem ne bo prinesel bistvene izboljsave v primerjavi s cisto navadnim. To so low cost kabli (cca 3,50EUR/meter) in temu primerna je tudi razlika.

lp, D.

Ampak bo pa bols kot navadna pletena zica za 0,5 EUR na meter iz HTE-ja?

Al ne?

A pol ze ni vse cist tko ocitno, kot si prej razlagal?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

Sej ne morem verjet, da moramo eno te iste stvari 10x razlagat.

No, no ne delaj se nevednega in lepo poglej kaksne kable sem jaz v tej temi pretestiral in potem bos videl o katerih kablih in skaterimi kabli se bodo razlike slisale. Ce hoces slisat razliko moras imet 1. soliden oz. dober HI-FI sistem 2. moras poseci po malo drazjih kablih (Nordost, Kimber, Audioquest, Cardas, Supra, Van den Hul itn.). Profigold je poceni kabel cena navadnega 4mm je recimo 2 EUR, Profigold pa je cena 3,5 EUR po metru. Torej razlike ni bistvene v ceni, posledicno pa tudi v kvaliteti ne. Tukaj razlike ne bo slisne

Tisti kabli zgoraj so pa popolnoma drug razred kablov in sele tu se potem zacne drugacna pesem in to je razlika med navadnim in boljsim kablom kot dan pa noc. Cena teh boljsih kablov pa varira od 20EUR/meter do 100EUR/meter. In ce hoces, da ti soliden hi-fi sistem dobro spila pac moras imet boljse kable, ker drugace clovek ne naredi nic in je cel sistem zamorjen. Cena kakrsna pa je pa je nategnjena to se strinjam, ampak zal skoraj ni druge alternative. Zato jaz kupujem second hand kablke, da jih dobim vsaj 2x do 3x ceneje kot nove, pa se uspilani so. Ce hoces, da sistem spila pac to rabis.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

Torej trdiš, da bi na double blind testu bi slišal razliko med ulaufanim in novim kablom?

Perci, profigold dobis v technotopu v fuzinah. Lahko ti ga pa tut jest zrihtam ce ces. Za moje pojme je Profigold boljsi kot tisti iz elektro stacun, ki je ze mehansko slabsi in se profigold ima cistejsi baker, pa tudi izolacijo ima kvalitetnejso.Z zvokovnega vidika nisem primerjal, ceprav imam kabel doma. Perci kaksen sistem imas?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Fizikalko ne ne trdim tega v svoji povedi, pac navajam, da so rabljeni ze ulaufani. To bi lahko zagotovo trdil ali zanikal, ce bi lahko slisal nove Nordoste in jih primerjal s temi katere imam. lp, D.

To z ulaufanjem oz. uspilanjem, tudi ne recem da ni nic na tem. Ampak zaenkrat se nisem tega testiral in slisal, ker hkrati nisem nikoli imel dveh parov kablov (nov in ulaufan), da bi lahko primerjal med njimi. Bi pa ta poskus bil zelo zanimiv zame. Ampak, ce ze razlike, so te na solidni HIFI forsterkeriji (2000EUR) zelo majhne. To je ze tako kot da ena "glasbena zacimba" je prisotna oz. je ni. Za to bi verjetno potreboval High-End (5.000 - 10.000 EUR+), da bi lahko sploh primerjal.
Najvecje razlike pa so slisne med posameznimi vrstami HI-FI kablov, razlicnih proizvajalcov in modeli. Sploh pa, da ne govorim kaksna je razlika med navadnim kablom in pa npr. Nordosti. To je tako kot da bi primerjali pony kolo pa F1. Usesa ni treba nic naprezat da slisis razliko, kaj navaden kabel izpljune na zvocnike in kaj izpljune pravi HI-FI kabel. Nobene umetnosti ni, samo slisni test in se agonija v tej debati konca.

lp, D.

edit: typoz

Zgodovina sprememb…

trance: Imam budget sistem - Dali concept 2 + ena srednja yamaha (ne vem zdele na pamet kera). Sam ne mi zdej govort, da je sistem prešvoh, da bi slišal razliko, ker par strani nazaj se je govorilo, da se ze skor na vsakem walkmanu sliš razlike med različnimi kabli za slušalke >:D.

To z ulaufanjem oz. uspilanjem, tudi ne recem da ni nic na tem. Ampak zaenkrat se nisem tega testiral in slisal, ker hkrati nisem nikoli imel dveh parov kablov (nov in ulaufan), da bi lahko primerjal med njimi. Bi pa ta poskus bil zelo zanimiv zame. Ampak, ce ze razlike, so te na solidni HIFI forsterkeriji (2000EUR) zelo majhne. To je ze tako kot da ena "glasbena zacimba" je prisotna oz. je ni. Za to bi verjetno potreboval High-End (5.000 - 10.000 EUR+), da bi lahko sploh primerjal.

delfincek: A če ti jst prodam svojo yamaho in dali-je za 10k euro, boš slišal razliko? Jst jo bom, žvenk, žvenk, žvenk :D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

AnubisOfDoom ::

fantje mene pa zanima, kje bi lahko nabavil profigold al pa ixos interkonekte, prek neta al pa po telefonu (iz slo).

Aja, pa prodajam interkonekt Van Den Hull D102 MkIII...

Aljo povej kere Profigolde rabis pa ti jih zrihtam.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

perci se mal delas norca, a ne? Dali Concept 2. Verjetno nekaj bi, ampak ne tako obcutno kot na kaksem boljsem sistemu. Poskusi. S profioldi verjetno ne bi blo bistveno boljse. Bi pa verjetno kaj vec detajlov slisal s HI-FI kabli. Tudi to lahko poskusis, ce gres v Vklop po Nordost. Ali pa ce te bo kdo tu tako vzljubil in ti bo kaksne hi-fi kable posodil. Ampak kaksne blazne revolucije na teh malih Dalijih in yamahci ni za pricakovat. Cena forsterkerije je tukaj zgolj za ponazoritev razreda forsterkarije, da z neko novo komponento, ki jo vneses v sistem slisis obcutno drugace. Kvalitetnejsa je forsterkerija bolj bos te razlike zaznaval in obratno. lp, D.

ne vem, rad bi sprobal interkonekt, zvocniske kable mam kimber

perci se mal delas norca, a ne? Dali Concept 2.
Niti ne...Če boš šel mal za nazaj gledat se jst nikoli nisem delal, da moje uho sliši mravljo, ki hodi po travi. Tako tudi nimam težav s svojimi concepti. Bi pa kak drug feršterker sprobal, to je pa res.

Pa neki si moraš razjasnit. Men dol visi, če sprobam še nordost blue heaven al pa red hell kable. To bi kvečjemu vam uslugo naredil, ko ste pametni, da naj vsak proba.

Aljo kaj te je pritegnilo v Ixose? Za katero forsterkerijo? Katere Kimber kable imas? Pri nas je bol bogo vse skupaj kar se egzotike tice. Bolha skoraj nic, vse kar pa novo prodajajo je pa predrago. Ebay tam dobis tako novo kot staro.

ubistvu sem uporabil Van Den Hul D102 Mk3 in se mi zdi da dela slabse kot z normalnimi cheap interkonekti, kimber kable mam pa najcenejsi in ga ne bom menjal, bi pa sprobal kaksen interkonekt, ixos me je pa pritegnil predvsem zarad cene ce smo posteni

jep za Van den Hul D102 sem slisal, da ni nic kaj prida. To tut na audioreview pisejo in kar dosti se jih tudi prodaja. Je pa vsekakor boljs prej kaj sprobat, ali si vsaj sposodit. Mogoce tudi kaj v smeri Kimber PBJ, tudi niso tako dragi.

lp, D.

Niti ne...Če boš šel mal za nazaj gledat se jst nikoli nisem delal, da moje uho sliši mravljo, ki hodi po travi. Tako tudi nimam težav s svojimi concepti. Bi pa kak drug feršterker sprobal, to je pa res.

Vem da te je delfincek malo pogrel ampak vseeno malo ustavi konje. Ni potrebno da slisis mravlo hodit, da slisis razliko med kabli, ker je taka razlika kot ce bi menjal ojacevalec, vglavnem v tem smislu.

Pa neki si moraš razjasnit. Men dol visi, če sprobam še nordost blue heaven al pa red hell kable. To bi kvečjemu vam uslugo naredil, ko ste pametni, da naj vsak proba.

Lej, sploh ne vem zakaj bi nekdo komentiral, da med kabli ni razlik, ce zadeve se sprobal ni - tak v taki temi nima kaj iskat. Naredil pa bi kvecjemu uslugo sam sebi(ce bi malo sprobal), saj bi si razsiril obzorje in nebi si mislil fantje ne ga srat.

Jaz sem na tem forumu ze nekajkrat ponudil sebe in tudi da lahko demonstriram razliko med kabli, pa ni folka z jajci, da bi se zadeve udelezil, kjer bi jim dokazal, da je to cisto standardna stvar.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

hokuto ::

Lej, sploh ne vem zakaj bi nekdo komentiral, da med kabli ni razlik, ce zadeve se sprobal ni - tak v taki temi nima kaj iskat.

tocno toliko ima iskati v tej temi kot tak, ki je sicer (kao) testiral, ne pa double blind. non double blind test je namrec vreden tocno nic, je cloveska psiha le premocen faktor. predvsem pa je bolj razumen od kakega, ki se mu ne najezi koza ob omembi "ulaufanja" kablov. ce ima ulaufanje morebiti se nek potencialno zaznaven ucinek pri izrazito mehanskih zadevah (zvocniki), ceprav bi to seveda predstavljalo neverjetno nocno moro za quality control proizvajalca, pa je pri kablih samo ena velika smesnica.
doke!

Bi ti ze prej odgovoril, pa sem napisal pol strani in ponesreci zadel tipko od miske in pritisnil tipko tko da je slo vse po gobe.
Hokuto, mi das 50 eur ce ti dokazem da je razlika med kabli? Sicer pa sem na tem podrocju ze marsikaj naredil in tudi brez problema merilne naprave zaznajo razliko. Sicer pa sploh ne vem zakaj se ukvarjamo s to tematiko, ki je ze zdavnaj dognana, ki pa jo nazalost eni se vedno ne dojamete. Zakaj bi nekdo trdil da ni razlike ce zadeve ni probal oz. je imel za to neprimerne kable. Recimo meni se je zgodilo, da sem zadnje pol ure preden je stranka prisla poslusat sistem(pac ce prodas kvalitetne zvocnike naj bi tako tudi igralo) menjaval kable kot nor(in bil zivcen kot pes), ker ni in ni hotlo zaspilat kot je treba, na koncu pa sem odstranil Nordostov interkonekt in ga zamenjal z Audiomagic Air(in je pol koncno zaspilal), prej sem pa saltal zvocniske kable. Ves da je razlika tudi med CD playerji? Seveda predvsem na racun DAC-a in napajanja.
Sem ze dosegel, da je skeptik v petih minutah dojel razliko med kabli. Sicer je nekako pesnisko nakladal v postu, ampak je takoj porajtal razliko, tako da....(poglej si deseto stran te teme)
Ko jaz skeptika dobim v roke mu takoj dokazem da razlika je, ker pac vzamem dva zelo razlicna kabla, point je zvokovna razlika, ne kolk dnarja stane kabel.
In jaz lahko se kako sodelujem v tej temi saj sem sam sestavljal kable, konektiral, primerjal in to ne enkrat, tudi po cel teden prostega casa mi je sel na ta racun
Have a nice Day

Matt
Music is the key

hokuto ::

td... zdaj si pa malo mimo butnil. saj nisem jaz podil ljudi iz te teme, ti si bil tisti. glede ostalega pa: link na verodostojen double blind test (dbt), ki potrjuje razlike, pa sem takoj na tvoji strani. res da zdaj nekaj casa nisem spremljal, ce so kaksna nova "dognanja", ampak kar sem prej spremljal, sem naletel samo na dbt, ki razlik niso potrjevali in pa na izmikanje "audiofilov" takim testom, celo do te mere, da so na nekaterih straneh z audio tematiko razprave o dbt prepovedali. dodatne smesnice istih ljudi o razlikah med kabli pri digitalnih povezavah in ulafanju kablov, pa samo se zbijajo kredibilnost trditvi o razlikah med zvocniskimi kabli, ki so recimo da, se najbolj verjetne med nastetimi.
doke!
««
14 / 19
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Fizikalna razlaga pri napajalnem kablu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
10010873 (6049) Trancedeejay
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27430132 (15456) CoolBits
»

Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7610076 (9056) Trancedeejay
»

[HI-FI primerjalni test] potek, organizacija... (strani: 1 2 3 )

1218826 (6847) gumby
»

[Hi-Fi] - Debata: CD vs. DVD predvajalnik (strani: 1 2 3 4 )

19514989 (11426) Trancedeejay

Več podobnih tem