Forum » Zvok in slika » [Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ...
[Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ...

perci ::
Clovek, ce so ti banance vsec, si jih kupi. Neke opazne izgube zaradi njih IMO ne bo. Ne bo pa boljse.

glinik ::
Mam znanca, ki se je s tem igral ...
Od tistega prvega testa je vse banance z zvočnikov odklopil in kable direktno na kretnico zlotal
Očitno se pozna ...
Lp
Od tistega prvega testa je vse banance z zvočnikov odklopil in kable direktno na kretnico zlotal

Očitno se pozna ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

AnubisOfDoom ::
so mi vsec, ampak bi jih mogel kupit in zlotat :)
tako pa lahko mirno spim, brez da bi se sekiral, da imam zarad enih bananc slabsi zvok (sprobavat pa tut ne morem, ker jih nimam, ce bi jih pa imel bi jih pa ze zalotal :P )
tako pa lahko mirno spim, brez da bi se sekiral, da imam zarad enih bananc slabsi zvok (sprobavat pa tut ne morem, ker jih nimam, ce bi jih pa imel bi jih pa ze zalotal :P )

SSH ::
Glinik: Se bom potrudil pa malo pomeril kakšne so karakteristike banane iz interšpara, kaka je razlika med svežimi in starimi. Morda bom tudi sam pricinil kable kar na kretnico.
lp, FReAK.
lp, FReAK.
MSI NEO4 SLI PLATINUM, A64 3000+@2500mhz, 2048mb geil 2.5-3-3-5 245mhz,
MSI NX7800GT 256DDR3, 300GB maxtor 16MB cache, LC6420 (420W)
MSI NX7800GT 256DDR3, 300GB maxtor 16MB cache, LC6420 (420W)

Probaj in poročaj
Me res zanima kaj boš ugotovil.
Lp

Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

pozdrav, danes sem dobil kabel Van Den Hul D102 Mk3, zadeva je opazno drugacna kot s stock interkonektom, igra pa bolj soft, oz. tko ... bas je manj ekzakten in vse je bolj zamazano, ce vklopim CAjev "direct", ki kao spelje zvok mimo EQja (bass in treble nastavitev), potem je zvok zelo dober, drugace pa je vse prevec toplo. Meni je vsec (ce so seveda prave nastavitve (direct))

Ne govori tega preveč naglas, bodo rekli da si bil pijan, ko si tole pisal
Lp

Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

Mirage000 ::
Kakšne kable predlagate za povezavo compa in Hi-Fi, glede na to da bi se večinoma predvajal mp3-ji (seveda samo zato, da mi ni treba met še enih zvočnikov za comp), Hi-Fi je pa iz SystemAudio+Densen???
Kšne Bandridge al kaj? Ker lih pomoje se mi ne splača miljonov za teh slabih 15 metrov kabla dajat...
hvala, lp
Kšne Bandridge al kaj? Ker lih pomoje se mi ne splača miljonov za teh slabih 15 metrov kabla dajat...
hvala, lp

Trancedeejay ::
Za racunalnik priklopit bos pa ze sam sestavil kaj. Rabis malo kvalitetnejso stereo 3,5mm bananco, pa dva cinca malo boljsa(vzames v terni une za dobra 2 eur komad), pol pa se en soliden koaksialen kabel in to je to, pa se kaksen kos buzirke, da bo lepse zgledalo.
Jaz si kaksen kabel tudi sam konektiram je bolsi kot kaksen X tovarniski. Ce pa zelis mal boljsi zvok si pa omislis kaksno boljso zvocno kartico.
Have a nice Day
Matt
Jaz si kaksen kabel tudi sam konektiram je bolsi kot kaksen X tovarniski. Ce pa zelis mal boljsi zvok si pa omislis kaksno boljso zvocno kartico.
Have a nice Day
Matt
Music is the key

=_adler_= ::
Oprostite mojemu amaterskemu naglasu pa me zanima kakšen kabel je najbolši za povezavo činčev in bananc?lp

Ne vem kam naj dam omenjeno zadevo. Pa sem se odločil za to temo.
Tukaj je link kako zelo je naše uho občutljivo.
Pri 1KHz je uho kar nekajkrat (baje da 1000 x) občutljivejše, kot bilokateri merilni instrument, to je ena od zanimivosti.
Lp
Tukaj je link kako zelo je naše uho občutljivo.
Pri 1KHz je uho kar nekajkrat (baje da 1000 x) občutljivejše, kot bilokateri merilni instrument, to je ena od zanimivosti.
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()

se pac ne znam izrazat, rad bi samo povedal, da po nekaj casa poslusanja mi je zvok z van den hul kabli slabsi kot pa s stock, tako da bom probal se s kaksnimi drugimi kabli (iscem nekaj, kar bi naredilo zadevo hladnejso (sorry, tako si jaz pac predstavljam tak zvok))...
ali bi tisti srebrni HGA kabli pomagali pri doseganju tega cilja? Ne rabim nic posebnega, samo sem videl da razlika je in to ocitna.
ali bi tisti srebrni HGA kabli pomagali pri doseganju tega cilja? Ne rabim nic posebnega, samo sem videl da razlika je in to ocitna.

Tukaj pač ni druge poti kot ta, da greš po vse kable in jih doma sprobaš ... Bližnjic tukaj ni ...
Prodajalca lahko usmeriš, da ti naj da hladnejše kable, to je na grobo vse. Še tole, komponente daj na trdno podlago oz. na konice, tako kot zvočnike ...
Lp
Prodajalca lahko usmeriš, da ti naj da hladnejše kable, to je na grobo vse. Še tole, komponente daj na trdno podlago oz. na konice, tako kot zvočnike ...
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()

imam jih na tisti omarci(mizici) ki ma 4 policke od malboreta, pa tut zvocnike mam, na tistih ki jih ma trancedeejay na enih slikah (od njega sem kupu).
al mi lahko vi kaj svetujete, ker pri tem van den hul kablu mi je sel bas po svoje pa visoki toni tut nekam v visave (kot bi poslusal racunalniske prdalice)
al mi lahko vi kaj svetujete, ker pri tem van den hul kablu mi je sel bas po svoje pa visoki toni tut nekam v visave (kot bi poslusal racunalniske prdalice)

Nekje si sposodi kaksen Nordost Flatline oz. Super Flatline. Probaj zamenjat interkonekte in zvocniske. Recimo das VDH za interkonekt pa Nordoste za zvocniske. Vazna je tut postavitev zvocnikov. Kaj imas ze zaen sistem?
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key

cambridge audio azur 640a in c, zvocnike mam pa prblizn 2,5-3 metra narazn pa obrnjena sta prot men, jst sm okol 3,5 metrov stran. Sej zvok je v redu, sam rad bi ga izbolsu z mal "hladnejsimi" (sej se tko rece?) kabli

delfinus ::
Katere firme zvocniskih kablov prodajajo v Corradu v Kranju? Zadevo zal zapirajo in se zna dobit lep popust, saj imajo totalno razprodajo. Nameravam it gor pogledat v petek.

Tam dobis lahko Jamo in pa Profigold/Bandridge kable - znizani pa so 25%
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key

Trance... tnx torej tole je bol tko, tko kar se tice kakovosti, a ne? Jamo in ProfiGold je bol visoki spodnji razred a ne? Bandridge pa se mi zdi, da je Made in China, zapakiran v lepih skatlicah za nas evropejce, ce se ne motim?!
Sem pa danes pretestiral od frenda kable - Audioquest. Spadajo v spodnji srednji razred cenovno. V Primerjava z navadnimi audio kabli (prozorna plastika, drobne bakrene zicke) je to kot dan pa noc. Pridobil sem na kvaliteti v celotnen frekvencnem pasu. Forsterkeraj: Marantz 5500 + Marantz CD63 + Canton Vento 807 DC. V petek pride se en kolega z nekimi ultimativnimi znorami, ki si jih js nikoli ne bom privoscil. Potem pa bom poiskal en kompromis.
Sedaj imajo v Big Bangu ugoden en kabel Van den Hul D352 Hybrid KLIK fi je tukaj okrog 5,5mm. So ga znizali iz 16EUR na 10EUR po metru. Imajo pa se Van den Hul Clearwater KLIK fi=cca 2mm. Ima kdo kaksno izkusnjo, mnenje s tema dvema?
Potem pa sem nasel na netu se tole: Jenving Supra Ply 3.4 za cca 12EUR KLIK. Prodaja pa Eltron iz Lj. Pozna kdo kabel in pa firmo?
lep pozdrav, D.
Sem pa danes pretestiral od frenda kable - Audioquest. Spadajo v spodnji srednji razred cenovno. V Primerjava z navadnimi audio kabli (prozorna plastika, drobne bakrene zicke) je to kot dan pa noc. Pridobil sem na kvaliteti v celotnen frekvencnem pasu. Forsterkeraj: Marantz 5500 + Marantz CD63 + Canton Vento 807 DC. V petek pride se en kolega z nekimi ultimativnimi znorami, ki si jih js nikoli ne bom privoscil. Potem pa bom poiskal en kompromis.
Sedaj imajo v Big Bangu ugoden en kabel Van den Hul D352 Hybrid KLIK fi je tukaj okrog 5,5mm. So ga znizali iz 16EUR na 10EUR po metru. Imajo pa se Van den Hul Clearwater KLIK fi=cca 2mm. Ima kdo kaksno izkusnjo, mnenje s tema dvema?
Potem pa sem nasel na netu se tole: Jenving Supra Ply 3.4 za cca 12EUR KLIK. Prodaja pa Eltron iz Lj. Pozna kdo kabel in pa firmo?
lep pozdrav, D.

Supra je svedska firma(oz. je to ime kablov, firma je Jenving) zelo znana predvsem po napajalnih kablih lorad in nekaterih ostalih(sword...)
http://www.jenving.se/
Have a nice Day
Matt
http://www.jenving.se/
Have a nice Day
Matt
Music is the key

Hej,
evo mal poslusam sedaj te kable in razlika je obcutna od kabla do kabla.
Nad Van den Hul D352 Hybrid sem obupal, saj mi je dal prevec basa in ni bil natancen pri visokih tonih. Zvok ni bil tako direkten in zarezen. So sli nazaj v Big Bang (hvala za posojo!).
Poskusil sem frendove Audioquest IndigoBlue, stari kabli, kupljeni nekje na zacetku 90h. Takrat so bile cene se normalne in jih sploh ni drago placal, me prav zanima kaksna bi bila cena danes za kable teh karakteristik?! Zelo lepo so se mi podali v sistem in bili natancni v visokih. Imeli so pa malo manj izrazit nizji del kot npr. Van den Hul, ampak me to ni pretirano motilo, saj je blo pri van den hul res mal prevec basa za moj okus.
Potem pa sem poskusil se kable od drugega frenda Nordost BlueHeaven. Tu pa je bilo vse na mestu. Natancni, zarezni, hitri. Dobro so napadali in dobro ustavljali. Ampak zal mi je 500EUR za kable (2x3m) ze mal perverzno in jih ne bom kupil.
V petek dobim na preiskusnjo se Cardas Crosslink 1 kable. Me prav zanima kako se obesejo?!
to Trancedeejay: Kaksna je kaj razlika med kabli Nordost Flatline MK2 in Nordost BlueHeaven. Na E-bayu bi lahko dobil flatline se po eni sprejemljivi ceni.
lp, D.
evo mal poslusam sedaj te kable in razlika je obcutna od kabla do kabla.
Nad Van den Hul D352 Hybrid sem obupal, saj mi je dal prevec basa in ni bil natancen pri visokih tonih. Zvok ni bil tako direkten in zarezen. So sli nazaj v Big Bang (hvala za posojo!).
Poskusil sem frendove Audioquest IndigoBlue, stari kabli, kupljeni nekje na zacetku 90h. Takrat so bile cene se normalne in jih sploh ni drago placal, me prav zanima kaksna bi bila cena danes za kable teh karakteristik?! Zelo lepo so se mi podali v sistem in bili natancni v visokih. Imeli so pa malo manj izrazit nizji del kot npr. Van den Hul, ampak me to ni pretirano motilo, saj je blo pri van den hul res mal prevec basa za moj okus.
Potem pa sem poskusil se kable od drugega frenda Nordost BlueHeaven. Tu pa je bilo vse na mestu. Natancni, zarezni, hitri. Dobro so napadali in dobro ustavljali. Ampak zal mi je 500EUR za kable (2x3m) ze mal perverzno in jih ne bom kupil.
V petek dobim na preiskusnjo se Cardas Crosslink 1 kable. Me prav zanima kako se obesejo?!
to Trancedeejay: Kaksna je kaj razlika med kabli Nordost Flatline MK2 in Nordost BlueHeaven. Na E-bayu bi lahko dobil flatline se po eni sprejemljivi ceni.
lp, D.

HI
Imam oba kabla doma, flatline gold in pa blueheaven, samo je drugi interkonekt tko da...
Vmes sem imel ze tolk razlicnih komponent in kablov doma, da ne morem tocno povedat(sem imel tudi blue Heaven zvocniske doma, pa sem imel takrat drug ojacevalec in zvocnike, nisem pa takrat se imel flatline da bi primerjal).
So pa dve verzije blue heaven kabla. Drgac pa, Nordost makes a difference, samo ne ga bohnedej na kksne jmlabe prklopt. Ce rabs kksn Nordost flatline interkonekt me kontaktiraj, imam se nekej kabla doma(ce ga ne bom prej sam ponucal)
Have a nice Day
Matt
Imam oba kabla doma, flatline gold in pa blueheaven, samo je drugi interkonekt tko da...
Vmes sem imel ze tolk razlicnih komponent in kablov doma, da ne morem tocno povedat(sem imel tudi blue Heaven zvocniske doma, pa sem imel takrat drug ojacevalec in zvocnike, nisem pa takrat se imel flatline da bi primerjal).
So pa dve verzije blue heaven kabla. Drgac pa, Nordost makes a difference, samo ne ga bohnedej na kksne jmlabe prklopt. Ce rabs kksn Nordost flatline interkonekt me kontaktiraj, imam se nekej kabla doma(ce ga ne bom prej sam ponucal)
Have a nice Day
Matt
Music is the key

Torej cez vikend sem pretestiral spet kable. Tokrat so bli v igri ameriski kabli Cardas Crosslink 1S.
Glede na rezultate prej so dosegli tisto kar sem iskal. V primerjavi z Audioquest Indigo Blue so bili preciznejsi in ostali natancni tako v visokem delu in bili boljsi v nizjem delu. Vokali so bili tudi dosti bolj prepricljivi in tudi akusticni instrumenti npr. violine so zvenele bolj naravno. Oznacil bi jih lahko kot dokaj nevtralne kable z nekaj mehkobe v nizjem in srednjem delu. Poslusanje ni bilo utrujajoce ali nadlezno, nasprotno, zenski vokali so zveneli zelo prepricljivo in natancno. Sploh pri poslusanju Katie Melua - Piece by piece in pa Rebecce Pigeon - Raven od Chesky Records. Fizicno sem se oziral tudi za instrumenti na albumu Milesa Davidsa - Kind of Blue. V primerjavi z Van Den Huli D-352 Hybrid so to zelo melodicni kabli. Van Den Hul D-352 Hybrid bi predlagal samo poslusalcem, ki poslusajo zgolj samo elektroniko in za poslusanje klasicnih instrumentov sploh niso primerni. Cardas Crosslink 1S niso tako analiticni in kirursko natancni kot so to Nordost BlueHeaven, ki pa so cenovno seveda dosti drazji in spadajo v visji cenovni razred. Ce ima Nordost prednost v ostrini jo majo Cardasi v mehkobi in melodiki. Vsekakor priporocam, ce jih dobite kje po ugodni ceni.
Cena konektiranih za 2x3m v Nemciji je 280EUR. Vsekakor se splaca staknit kje second hand, saj se lahko dobijo za vec kot pol ceneje.
lp, D.
Glede na rezultate prej so dosegli tisto kar sem iskal. V primerjavi z Audioquest Indigo Blue so bili preciznejsi in ostali natancni tako v visokem delu in bili boljsi v nizjem delu. Vokali so bili tudi dosti bolj prepricljivi in tudi akusticni instrumenti npr. violine so zvenele bolj naravno. Oznacil bi jih lahko kot dokaj nevtralne kable z nekaj mehkobe v nizjem in srednjem delu. Poslusanje ni bilo utrujajoce ali nadlezno, nasprotno, zenski vokali so zveneli zelo prepricljivo in natancno. Sploh pri poslusanju Katie Melua - Piece by piece in pa Rebecce Pigeon - Raven od Chesky Records. Fizicno sem se oziral tudi za instrumenti na albumu Milesa Davidsa - Kind of Blue. V primerjavi z Van Den Huli D-352 Hybrid so to zelo melodicni kabli. Van Den Hul D-352 Hybrid bi predlagal samo poslusalcem, ki poslusajo zgolj samo elektroniko in za poslusanje klasicnih instrumentov sploh niso primerni. Cardas Crosslink 1S niso tako analiticni in kirursko natancni kot so to Nordost BlueHeaven, ki pa so cenovno seveda dosti drazji in spadajo v visji cenovni razred. Ce ima Nordost prednost v ostrini jo majo Cardasi v mehkobi in melodiki. Vsekakor priporocam, ce jih dobite kje po ugodni ceni.
Cena konektiranih za 2x3m v Nemciji je 280EUR. Vsekakor se splaca staknit kje second hand, saj se lahko dobijo za vec kot pol ceneje.
lp, D.

Naceloma imajo vivanco kabli slabe konektorje, kabel pa tudi ni nic posebnega. Sam bi potem, ce ze gledas take kable vzel Profigold. Za kam to rabis, kot digitalni interkonekt al normalec RCA analogni kabel. Lahko tudi kupis konektorje v Terni in sam zlotas soliden kabel.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key

boris22 ::
Dobro razmerje cena/perfomanse imajo profigold kabli. Sem jih gledal v mediamarketu v Kopru pa cene so ugodne. Sigurno so boljši od vivanco iz big banga.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boris22 ()

Slisat bi jih blo treba, pol se lahko oceni. Za kaksen povprecen Hi-Fi in obicajen 5.1 sistem so sigurno zelo dobri. Pri boljsih zadevah pa ti lahko sigurno marsikaj porezejo. Tudi sam sem bil dokaj skepticen kar se tice kablov, a je med njimi zelo velika slisna razlika. Kot je ze nekdo omenjal. Kabli so na boljsi frsterkeriji neke vrste tonske kontrole, lahko ti sistem cist zamorijo ali pa z njega uspejo potegnit zelo direkten in naraven zvok.

Me veseli, da ste resno začeli upoštevati vrednost kablovja.
"Višje" kot greš, večji pomen imajo.
Lp
"Višje" kot greš, večji pomen imajo.
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

prenos iz teme Priklop zvocnikov - kakovost zvoka
To da so vsi kabli enaki in enako igrajo zal ni res, je ze tako v temi zgoraj blo prevec na to povedano. Da se slisi razlika se rabi tudi dobro forsterkerijo od ojecevalca do CD do zvocnikov. Sem sel cez to solo in testiral kar nekaj kablov preden sem se odlocil kaj in kako. Enako bi bilo ce bi uporabljali povprecne ali slabe zvocnike na povprecnem ali slabem ojacevalcu. Tu je vsekakor nesmiselno vlagati v kable, ker razlike pac ne bo slisne. Druga pesem je pri vstopu v malce kakovojstnejsi razred.
Ko je forstererija na mestu tu ne gre za majhne slisne razlike, ampak za velike in zelo opazne. Kot smo ze debatirali kabli igrajo vlogo tonskih kontrol in vplivajo na natancnost zvocne slike. Meni so navadni kabli, kupljeni v elektro trgovini cist zamorili zvocnike. Ni blo visokih frekvec od nikjer, bas je bil popolnoma neizrazit in to z navadnim licna kablom 2x2,5mm. Potem sem priklopil boljse in sel po lestvici navzgor in vsak kabel je imel drugacen karakter. recimo s kablom Van den Hul, ki v nemciji stane 20 do 30 EUR 1m je bla zadeva tudi bolj kot ne slaba. Boljse rezultate sem dosegal z drugimi prozivajalci. Posebno natancno in verno zvocno sliko pa so dali Nordosti. Tudi sam sem mislil, da je v kablih malo razlike, a ni. Seveda zato je potrebna ustrezna forsterkerija. Boljsi forsterkeriji pripadajo tudi boljsi kabli, drugace je vse skupaj nismo naredili nic. Kar se tice UTP kabla sem poskusil in ni blo bistveno boljse kakovosti kot z navadno licno. Ne priporocam, skoda casa z lupljenjem UTPja. lp D.
To da so vsi kabli enaki in enako igrajo zal ni res, je ze tako v temi zgoraj blo prevec na to povedano. Da se slisi razlika se rabi tudi dobro forsterkerijo od ojecevalca do CD do zvocnikov. Sem sel cez to solo in testiral kar nekaj kablov preden sem se odlocil kaj in kako. Enako bi bilo ce bi uporabljali povprecne ali slabe zvocnike na povprecnem ali slabem ojacevalcu. Tu je vsekakor nesmiselno vlagati v kable, ker razlike pac ne bo slisne. Druga pesem je pri vstopu v malce kakovojstnejsi razred.
Ko je forstererija na mestu tu ne gre za majhne slisne razlike, ampak za velike in zelo opazne. Kot smo ze debatirali kabli igrajo vlogo tonskih kontrol in vplivajo na natancnost zvocne slike. Meni so navadni kabli, kupljeni v elektro trgovini cist zamorili zvocnike. Ni blo visokih frekvec od nikjer, bas je bil popolnoma neizrazit in to z navadnim licna kablom 2x2,5mm. Potem sem priklopil boljse in sel po lestvici navzgor in vsak kabel je imel drugacen karakter. recimo s kablom Van den Hul, ki v nemciji stane 20 do 30 EUR 1m je bla zadeva tudi bolj kot ne slaba. Boljse rezultate sem dosegal z drugimi prozivajalci. Posebno natancno in verno zvocno sliko pa so dali Nordosti. Tudi sam sem mislil, da je v kablih malo razlike, a ni. Seveda zato je potrebna ustrezna forsterkerija. Boljsi forsterkeriji pripadajo tudi boljsi kabli, drugace je vse skupaj nismo naredili nic. Kar se tice UTP kabla sem poskusil in ni blo bistveno boljse kakovosti kot z navadno licno. Ne priporocam, skoda casa z lupljenjem UTPja. lp D.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()

Kar bom sedaj napisal, sem ze zdavnaj rekel.
Probajte s polnim bakrenim kablom malenkost vecjega presega, kot z mehko pletenico. Me zanima kaj boste rekli ...
Lp
Probajte s polnim bakrenim kablom malenkost vecjega presega, kot z mehko pletenico. Me zanima kaj boste rekli ...

Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

rs1975 ::
bom vprašal drugače. kupujem kabel HDMI --> DVi, dolžine 3metre. kaj naj vzamem:
- manhattan 24 eur
- supra 25 eur
- belkin 44 eur
- manhattan 24 eur
- supra 25 eur
- belkin 44 eur

pirlo ::
Imam eno vprašanje. Doma imam LCD TV (HD Ready) in z dvi--->hdmi povezan z računalnikom, ojačevalec yamaha rx-v361 in zvočnike yamaha ns-p110. Ojačevalec ima digital audio vhod (1 chinch, 2 optična), moja matična pa ima SPDIF izhod (1 koaksialni in 1 optični). Doma sem našo en chinch na chinch kabel in oboje povezal. Zvok je, ampak sprednji levi in sprednji desni zvočnik edina ne delata.
Je lahko kriv slabi kabel zato ali slaba zvočna?
Je lahko kriv slabi kabel zato ali slaba zvočna?

pirlo ::
Problem rešen. Napačno sem priklopil sprednje zvočnike. Ima Front A in Front B. Jaz sem priklopil na B namesto na A in zato ni delalo.

Sej ne mores verjet, ce ne slisis ali drugace - Brike, brike, brike... bi lahko tudi rekel. Vceraj sem iz Nemcije dobil 4 original biwire brike, ki so mi manjkale pri zvocnikih Canton Vento 807DC. Prej sem dobil od prodajalca zgolj zacasno neke noname brike, ki so bile kao posrebrene. Zvocniki prej sploh niso zveneli slabo in sem bil zelo zadovoljen. Po odprtju paketa sem jih obesil v sistem in na moje zacudenje je sistem odprlo v celotnem frekvencnem spektru. Bas izjemno krepek, natancen in prijeten, sel je se globlje, vokali so postali se bolj izraziti, zmahtni in prijetni, manj suhi kot prej, visoki toni, sploh npr zvoncki pri Overturi od Prince of Thieves so sli v nove visave in postali zelo natacni. Material pa zal nepoznan, je pa na prvi pogled kvaliteten poln baker, pozlacen, preseka nekje 4mm od oka. Ponovno poslusanje CDjev bo pred mano. lp, D.
Zgodovina sprememb…

Samo dalje tako ... Ne samo briki, kup stvari je še, ki očitno vplivajo na zvok

Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

Res je ja. Sicer ni treba bit kako posebno hraber :), razliko sem opazil na mah, zvok je postal bolj prijeten in zmohtn po domace povedano. Moc zaznave predvsem izhaja iz kakovosti zvocnikov samih, ki se ze ob najmanjsi spremembi v sistemu odzivajo s popolnoma drugacno zvocno sliko. Sprememba torej ti da vec ali pa vcasih tudi odvzame kaj. Eno veselje vec za fine tuning.
Zvocnike moram postavit se na konice, ki so poleg, ampak moram prej podlago pripravit, kak kos marmorja ali pa kaj, ker na parket jih ne bom dajal. Tu pa dajem prognozo, da bo razlika zelo majhna ali pa je ne bo, ker imajo ze zvocniki sami sam podstavek tako reseno, da se marsikaj absorbira tam. Sporocim ob naslednjem intervalu.
lp, D.
Zvocnike moram postavit se na konice, ki so poleg, ampak moram prej podlago pripravit, kak kos marmorja ali pa kaj, ker na parket jih ne bom dajal. Tu pa dajem prognozo, da bo razlika zelo majhna ali pa je ne bo, ker imajo ze zvocniki sami sam podstavek tako reseno, da se marsikaj absorbira tam. Sporocim ob naslednjem intervalu.
lp, D.

Cranchi ::
Se nisem zasledil tega topica, pa sem se odlocil malo poskiliti in moram priznat da sem prav prijetno presenecen, kajti pricakoval sem da bo 12 strani o tem kako naj nehajo audiofili trositi bedarije da je cisto vseeno ce zapnes na konektorje 220V dvoziln drat, pa vidim da zadevi tu na tem forumu ni tako. Tako da pohvale in tako kot je ze nekdo pred menoj rekel tudi mene veseli da nas je vec takih ki damo nekaj na kable. Pohvalno
Get a Macintosh!

Resnica počasi a venarle pronica na plan
@delfincek
Zvočnikov se nimaš na konicah? Boš presenečen, koliko bodo bolje igrali ;) Če imaš možnost postavi VSE komponente na granitne plošče, še posebej velja to za CD player ;)
-Ko boš to vse lepo nastavil in postavil, vzami v drobnogled napajalne kable, ki pravtako zelo poznajo.
-Ko boš pa to "upasal", se začni igrati z menjavo faz na napajalnih kablih.
-Potem te čaka soba. To moraš tudi akustično preurediti. Pravilna postavitev sobne opreme, slik itd itd ...
-Ko boš to vse pošlihtal, si boš najverjetneje moral nabavit tisti CD za "čiščenje sistema", ki spušča neke zvoke itd ... Lahko uporabiš tudi Gryphonovega Exorcista :)
-Če še nimaš dovol, boš potegnil drug el. kabel od glavne omarce posebej za hi-fi in zamenjal vse vtikače z boljšimi
Tak, to je par idej z moje strani. Pa še bi se kakšna našla :)
Lp

@delfincek
Zvočnikov se nimaš na konicah? Boš presenečen, koliko bodo bolje igrali ;) Če imaš možnost postavi VSE komponente na granitne plošče, še posebej velja to za CD player ;)
-Ko boš to vse lepo nastavil in postavil, vzami v drobnogled napajalne kable, ki pravtako zelo poznajo.
-Ko boš pa to "upasal", se začni igrati z menjavo faz na napajalnih kablih.
-Potem te čaka soba. To moraš tudi akustično preurediti. Pravilna postavitev sobne opreme, slik itd itd ...
-Ko boš to vse pošlihtal, si boš najverjetneje moral nabavit tisti CD za "čiščenje sistema", ki spušča neke zvoke itd ... Lahko uporabiš tudi Gryphonovega Exorcista :)
-Če še nimaš dovol, boš potegnil drug el. kabel od glavne omarce posebej za hi-fi in zamenjal vse vtikače z boljšimi
Tak, to je par idej z moje strani. Pa še bi se kakšna našla :)
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

perci ::
Seveda ti ne uide tudi barvanje sten na črno - veš kok se šele to pozna
. Da ne govorim o tem, da itak lahko muzko poslušaš samo ponoči. Takrat je štrom ful boljši, hehe. Največ boš pa storil za kvaliteto, če vse kable z gumijastimi trakovi obesiš na strop, tako da ne ležijo na tleh. Bognedaj, da bi mel en kabel malo daljši od drugega.

Za tiste detajle pa je potrebno malo ze zdrav razum uporabljat. Ne recem, da bi se to poznalo pri forsterkeriji za 10.000EUR+ do neskoncnosti, ampak sam govorim v vstopu v high end in s pretiravanji kot so kabli v luft preuredit sobe, blazilne zavesce, zavijanje kablov ipd pa se ne bom ukvarjal, ker pac nimam tolk volje, da bi tako globoko sel v to. Ko enkrat prestopi clovek to mejo se svet zacne obracati, ko zivljenje podredis hifiju in ne obratno. Tu pa je lahko problem ;). Pa tudi financno se zacne krepko poznati. Zahtevas vedno nekaj boljsega drazjega. Moja meja je skromnejsa in to je poslusanje in da me pri tem nic ne moti.
lp, D.
lp, D.
Zgodovina sprememb…

Očitno se eni ne morejo brzdat in morejo vedno neko kislo dodat ... Otrokom se pač marsikaj popusti
Napisal sem samo potencial, da je dobil človoek idejo ...
@delfincek
Pravilno gledaš na te stvari, predvsem s trezno glavo. Zato ti nimaš potenciala za hard core hi-endarja
( na srečo
)
Lp

Napisal sem samo potencial, da je dobil človoek idejo ...
@delfincek
Pravilno gledaš na te stvari, predvsem s trezno glavo. Zato ti nimaš potenciala za hard core hi-endarja

Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - Fizikalna razlaga pri napajalnem kablu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10875 (6051) | Trancedeejay |
» | Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 30138 (15462) | CoolBits |
» | Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10077 (9057) | Trancedeejay |
» | [HI-FI primerjalni test] potek, organizacija... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 8827 (6848) | gumby |
» | [Hi-Fi] - Debata: CD vs. DVD predvajalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 14989 (11426) | Trancedeejay |