» »

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

««
15 / 39
»»

koovac ::

Hvala, sem našel. Dejansko se podnapisi in fonti nastavljajo na My Video/Settings in ne na samem playerju, kot sem po neki logiki sklepal. Sedaj dela OK.

Johansen ::

Ravno vidim, da sem v prejsnjem postu naredil napako, pravilno arial-ce-1250 al neki tazga, skratka notri mora bit 1250 (kar je MS CP koda za naso kodno tabelo) in ne 250, kot sem napisal prej.

mtosev ::

HELP!!!

Evo čip je lepo noter vse lepo dela samo nevem kak se toti Xodium OS uporabljat.

Dam not DVD in napiše da rabim DVD kit kupit. 8-O prosim za kaka navodila linj kje bi dobil kak se dela z tem OSom.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

e-marko ::

Ja ti še imaš potem original ms dashboard ali kaj? Ker samo tam gnjavi za daljinca. Naloži xbmc ali kaj podobnega.
Pa poglej malo še po vodičih. Sam imam za nekaj deset MB raznih vodičev in nasvetov, ki sem jih prebral preden sem zalotal čip in naložil xbmc.
Sem se ful bal, da kaj zafrknem.
Hehe, danes pa menjam še disk in Ninja Gaiden Black vržem gor. Baje seka špil...

LP
...somebody, somewhere...

Hmmm nisem vedo da rabim kaj naložim sn mislo da samo dam modčip not in da je to to.

To zgleda zajebano. A je kaki Iso navoljo ,da zapečem na CD-RW in tak namestim?

kiFni ::

mtosev
A nisi rekel da boš xenium nabavu.

Ampak si pa lemer, nabaviš en hud čip za nevem kok denarja pa sploh neveš zakaj in kako uporabljat. "Bušmani in flaša od kole" Čip za precej manj sit bi ti ravno tako dobro delal.

Potegbni si dol Evox zapeč na cd, pa prej še v .ini IP nastav. S tem boš lahko pol ftpjal na disk kar boš hotel in nastavil dashboard, ki ga hočeš.

e-marko ::

Ja, glej. Jaz imam Xecuter 3CE čip in sem po vgradnji čipa naložil bios X3_3294 za moj čip. To sem naredil z cd-jem, čeprav so še druge možnosti.
Ti moraš naložiti bios za tvoj čip. Potem pa sem povezal box z računalnikom z crossover kablom in ftp-jal na xbox XBMC na E disk pod APPS\XBMC. Na C disku porihtaš bližnjico glede na to kaj bios prvo boota. Ostalo pa je vse v nekaj postih nazaj oz. bodo stručkoti kaj dodali, ker sam sem še fejst zelen... Aja, pa preberi to CELO temo, ker ti bo precej koristila. Saj vem, da vzame precej časa ampak ti ne bo žal, ker najdeš veliko odgovorov.

LP
...somebody, somewhere...

Nemorem Auto Installera Deluxe bootat. A je komu uspelo, ker meni nikakor noče. :'(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

antonija ::

Iz kerga medija pa bootas?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Probal iz DVD+R in CD-RWja in noče nikakor.

Huh, funny thing... jst sem z njim pripravljal nov disk pa je delalo iz CD-RWja iz prve... A pa mas ustrezno moddan xbox (in vklopljen cip/softmod)?

Itak da je vse z modčipom vredu. Meni je tak da je vse OK. Se pa je nekaj zjebalo pa mam err 16. Pa bi res rabo da AID dela. :'( :'(

A se ostalo (igre, dash) vredu zboota a ne?

Nekaj se je zjebalo MS Dashbord nedela oz. fili manjkajo.

OK, gremo po vrsti:

1. Prizges xbox z izklopljenim cipom in brez diska v trayu: kaj se zgodi?
2. Prizges xbox z izklopljenim cipom in z originalnim diskom v trayu: kaj se zgodi?
3. Prizges xbox z vklopljenim cipom brez diska v trayu: kaj se zgodi?
4. Prizges xbox z vklopljenim cipom in originalnim diskom v trayu: kaj se zgodi?
5. Prizges xbox z vklopljenim cipom in backup diskom v trayu: kaj se zgodi?

To mi je meni:

CWIZO ::

Dones grem gledat en xbox. Pa me zanima na kaj nej bom pozoren...
Un model k ga prodaja nima pojma o njemu, ker ga je dobu v racun kao pa se ga zdej sam hoce znebit.
Ima aladin cip notri. Tko da me zanima kako naj pogledam da recmo spili delajo pa da filmi delajo pa take zadeve (predvidevam da ima xbmc gor).

Skratka vsaka informaciaj bo dobrodosla.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

@antonija

Mislim da ti bo to dovolj reklo sn pogledal particije in je vse prazno niti enga fila ni.

Zgodovina sprememb…

delfinus ::

CWIZO s sabo vzemi DVD+R, DVD-R in DVD+RW in na njem posnete filme. Poleg tega pa se CD-R pa CD-RW pa bos videl kaj bere in kaj ne. Ostalo pa si tako lahko sam prenalozis, nov XBMC z novimi kodeki in podporo. Fajn je da bere vsaj prvo troje. No meni Samsung ne bere DVD+R, bere pa vse ostalo tudi CD-R, sam sem to potem resil tako, da sem svojega DVD pekaca fleshiral, da iz DVD+R medije pece kot DVD-ROM.

Kaj bere in kaj ne mi je naceloma vseeno, ker bom tako ali tako mogu nov pekac nabavit v kratke, pa bom pac nabavu takega da bo znal peci zadeve ki jhi xbox prebavi...

Je se kej drugega kar morm gledat, ker se res nebi rad zafrknil :)
hancic.info

delfinus ::

Isto kot pri PCju oz. se lazje. Sprehodi se cez menije, poglej ce ti zazene filme, poglej temperaturo v System, poslusaj ce kaj disk klika, bolje da ne. Ce je izpraven si pa tako lahko nalozis novejsi XBMC.

@mtosev:
Nacelno si vsak takoj ko enkrat zmoda xbox naredi backup vsah particij (ali pa vsaj Cja) na PCju. Upam da is ravnal enako, ce pa slucajno nisi, pa poisci na netu kateri fajli so 100% nuji za xbox in jih sFTPjaj na C. Lahko tud pocakas da pridem domov in ti posljem seznam mojih fajlov na Cju.

Za AID pa probaj ce je image vredu, da ni kaj narobe z njim. Ponoven download je tud lahko resitev. Pa zapecen mora bit kot xboxDVD (xboxCD), ne kot navaden DVD (vsaj pomojem, nisem pa 100% preprican).

Lahko tud pocakas da pridem domov in ti posljem seznam mojih fajlov na Cju

Zelo bi bil hvaležen.

Žal nisem naredil backupa. Ko sn Evox a nameščal se je XBOX ponovno zagnal in zdaj: :'( :(

Še to lahko prek prenosnika prek LAN kabla to uploadam gor?

Zgodovina sprememb…

Kako si pa to namescal evox? Z AID?

Ce hoces Clean install potem si iz xbins FTP serverja zdownloadas ustrezen software in ga skopiras na disk. V dashu uredis morebitne povezave (ponavadi ni potrebno, vsaj XBMC sam prebere vse folderje in gleda za .xbe-ji) in to je to. Za razliko od winsov, xbox software ni tako "integriran", kar v praksi pomeni da en dash nima kaj sarit po fajlih od drugega dasha ali igrah ali... tako kot se to dogaja v winsih. Zato so winsi slabi (v tem pogledu = v varnostnem pogledu).

Domov pa pridem med 16o in 17o uro, tako da bo treba do takrat pocakat. Ti bom na ZS poslal takoj ko bom mel cas (ce se kdo drug rabi naj pove, ce vas bo dosti gre v to temo).

EDIT: Glede na to da nimas na disku nic se daj pozanimat ce ima xenium OS vgrajen kaksen FTP streznik. Ce ga ima, lahko gor uploadas iz vsakega PCja z mrezno kartico in FTP klientom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: antonija ()

KSZ: Se jst bi neki prav ponizno vprasal, upam, da ni prevec lame. Imam X-BOX ver. 1.6 (softmodded by Videofrik - 10x again!!! :) Po dobrem tednu uporabe lahko recem samo tole: boljse zadeve si ne bi mogel omislit :) Vse dela kot mora, XBMC, spili, edini problem imam z MAME emulatorjem, ampak to bom ze resu :) *Pravi* problem je pa ta: notri imam se vedno original vent in disk, danes pa dobim nov vent (8cm, ker org. je res mal preglasen) in nov disk, ne vem pa al cem se lotit menjave al ne, ker:

- v XBox bo sel stari PC-jev disk, velikosti 80Gb (WD 7200) in kot sem dosedaj cital, s tem ne bi smelo bit nekih velikih problemov kar se particij tice. Zanima ali je dovolj, da zbekapiram celotna C in E na PC in potem, ko bo nov disk v XBOXU ter pripravljen, da ga ta spozna, samo skopiram nazaj vse fajle in je to TO? Zanima me predvsem zato, ker uporabljam softmod (mi je popolnoma dovolj)? Sem si prebral tutorial na xbox-scene (http://www.xbox-scene.com/articles/hdd-..., ampak nisem nasel odgovora glede softmoda. Nekak sklepam, da bi tole moralo delat, ker ni potrebno nic flashat za vecji disk in dodatne particije ampak zihr je zihr - raj vprasam preden kaj zamocim... Problem je tudi v tem, da nimam memory sticka in org. Splinter cell spila, ce bi bilo potrebno na novo modat. Zato bi prosil za odgovor nekoga, ki je ze bil v podobnem polozaju.

Najlepsejsa hvala :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Johansen ()

Kako si pa to namescal evox? Z AID?

Ne boota. Tak da sn sam sel nalagat (manualno).

@Johansen:
Jaz sem si disk pripravil z AID (nevem zakaj imam tud evoxHDD na PCju, verjetno sem kaj probaval tudi s tem).
Ko bos menjal disk itak starega ne bos stran vrgel, in tud ce kaj zajebes imas se vedno stari disk na razpolago. Backup pa nikoli ni slaba ideja. C in E bi morala zadostovat, XBMC si se na UDATA in TDATA neke fajle naredi (ne vem na keri partici sta te dva direktorija), samo niso nujni za obratovanje (tam so sharanjeni "profili" oz. nekatere nastavitve - kako so sortirani meniji, take scene...).
Nacelno pa ce prepises novi C s zdajsnjim Cjem ti mora delat vse razen programov ki so na Eju :)

@mtosev:
A hoces rect da si najprej zbrisal celoten C in to sel snemat evoxa gor?

Za preizkusanje dashov je (meni osebno) najboljsa naslednja opcija: Dash si posnames na E pod APPS kot vsak drug program. Dash pozenes iz trenutnega dasha in ga preizkusas (in kmalu zbrises ker XBMC rulz>:D). Ce/ko ga ne rabis vec ga zbrises da ne zavzema dragocenega prostora:))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: antonija ()

To itak, org. disk ne gre nikamor drugam kot direktno v omaro :) Nic, takoj ko dobim disk, se bom lotil mzamenjave in sporocim kako in kaj...

10x, lp

Zgodovina sprememb…

A hoces rect da si najprej zbrisal celoten C in to sel snemat evoxa gor?

Ne čisto tako ampak zelo podobno. Sam zasral stvar.

mtosec
ti edih tistih ki, ni prečital navodil. se ti tok mudi, da hočeš vse na hitro. če bi se pozanimal kako gre, ne bi imel zdaj sranja. AID imam tudi MS dashboard gor, in ga lahko namestiš, ko ti bo uspel zapečt medij, ki ti bo bootal.

Johansen
Ti rabiš xboxhdm, mislim da je zadnja verezija 1.9. S tem boš cel original disk skopiral na novega. Pri softmodu je to edina varianta. Poišči ga na torentih ali na xbins, lahko ti ga pa jaz po mailu pošljem (11mb). Zraven so tud navodila.

Jeij nabavu xbox.
Nisem ga se preizkusu doma, ker mamo en family rd se prej, sam komi cakam da dam pridem.

Kokr sem pa tm vidu je polh enih zadev gor k jih bo treba spucat...

aja en question. A za xbox se da dobit brezzicni kontroler?
hancic.info

5er--> ::

Ja.

Aha, no fino, da nisem bil prepameten, ker bi ocitno zamocil. Sem ze nasel xboxhdm in pdf na muli in ce mi ga do jutri ne povlece, ti zamorim :)

Ce mislis na daljinc, potem je odgovor da, pa se dela super v redu. Cepa mislis kontroler za igrat pa ne vem, bo mogu kdo drug povedat.

gumby ::

btw je komu uspelo usposobit DTS-audio cd-je v xbmc?
my brain hurts

Qcube ::

Johansen:

Pozanimaj se kakšen softmod imaš, ker novejši softmodi imajo prikrit C in kadar narediš backup Cja moraš najprej onemogočiti VirtualC. Če tega ne narediš boš nardil ven original disk brez softmoda.

Xboxhdm je free za dolpoteg tukaj: http://dwl.xbox-scene.com/~xbox/xbox-sc...

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Qcube ()

Hvala za link. Mi je ravno zacelo vleci dol :) Softmod pa mislim, da je NDure ali nekaj v tem stilu. TO mi je naredil Videofrik, sam pa se sploh se nisem kaj prevec poglabljal v to. Danes nisem dobil diska, jutri pa menda zagotovo, tako da jutri bo dan :)

@Videofrik: kaj mi lahko prosim se enkrat napises, kateri softmod imam in kako zalafuam un ta drug dashboard, ne tist originalen (ta zelen)...

Johansen
Pozabil se ti napisat, še ConfigMagic boš rabil. Poišči tudi tega.
Ja Krayzie Ndure softmod imaš.
Kater ta drug? Saj originalen je zelen.
Ti bom jaz napisal kako, boš naredu, da ne boš kaj mem usekal. Originalen disk pusti nedotaknjen, če boš kaj probaval.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

Mislu sm na Evox al UnleashX al neki v tem stilu, k si taprvo posnel. Ceprav sm ze vse pozabu :) Originalen disk pa itak ne gre nikomor drugam, kakor v omaro na varno. Sej si itak nimam kej pomagat z njim, je orto premejhen :)

@Videofrik: Evo mene opet :) Da ti ne morim prevec s tem, dej mi samo povej, ce je ta postopek ok in ce je bom to naredu za keks. Vidm, da moram se najt in nalozit ConfigMagic, da dobim kodo, potem pa naredim image in xboxhdm naredi ostalo pa je? Navodila so pa tale:

http://forums.afterdawn.com/thread_view...

Johansen
Ja ne spomnim se zdajle. ti napišem. Zakaj pa rabiš. Disk pusti not ker moraš skopirat kompleteno C\ in E\ particijo v PC, razen filmov in ostalo kar si naložil, to boš kasneje, ker ti mora it vse na en CD ali DVD.

Zalaufi tist Extras ki sem ti dal gor in pojdi Launch save\Splinter Cell : passcode=AYBX. Potem pa od tukaj prek ftp skopiraj na PC. Če bi direkt iz softmoda bi kopiral virtual C\, kot je rekel Qcube in ne bi nič naredil. Skopiraj v direktorije v XBOXHDM (C\ v c in E\ v e in tako naprej).

S configmagic naredi backup eeprom. Tuki pazi da ne boš nič drugega delal. Sploh pa ne odklepaj diska. Naredil bo EEPROMBackup.bin na E\, (pejd ven iz programa in ugasni ter nazaj prižgi xbox), skopiraj v xboxhdm\eeprom in potem preimenuj v eeprom.bin.

Od tukaj naprej je v angleščini:
OBVEZNO ODKLOPI VSE DISKE, IN IMEJ PRIKLOPLJENEGA SAMO TISTEGA KI GA MODAŠ, DA TI NE BO NAROBNEGA POVOZIL!!!

Run make-iso-win in xboxhdm and burn the iso with alcohol 120% or any other alternative image burning software.

Place the xboxhdm CD in your cd drive and then shutdown your PC. Disconnect your PC hard-drive. Connect your new hard-drive to the primary master of your PC and then boot up your computer.

When xboxhdm loads up choose option 1, then when it's loaded type 'xboxhd'. Choose option 1 again to prepare xbox hard-drive from scratch. Answer Yes to all the questions and when it is finished hit reboot.

Now xboxhdm will load up again. This time choose option 3, and then once this is loaded type 'lockhd -a'. This will find your eeprom.bin and lock the hard-drive*

Your new hard-drive is now ready to put into your xbox and will be an exact mirror of your existing xbox drive but obviously with a lot more free space.

ČE GRE KAJ NAROBE NIMAŠ KAJ SKRBETI, VAJO LAHKO PONOVIŠ, SAJ IMAŠ ORIGINALNEGA SPRAVLJENEGA. Kateri disk boš pa dal not?

Od brezzicnega obstajajo za xbox daljinec in kontrolerji; jaz imam dva od logitecha in sta superca. O kaksnem lag-u ni ne duha ne sluha, je pa res da nisem kaksen orto Halo2 fanboy... Edina stvar ki je xbox nima je to, da bi ga lahko prizgal iz daljave (brez namenskega moda). Ko ga hoces prizgat je vedno treba vstat in ga vklopit, vse drugo gre potem iz kavca.

@VIDEOFRIK: Ti je ze kdo reku, da si zlat? Dobesedno! Muchos grazias :) S temi navodili bo narjeno za cas posla. V xboxhdm ne bom skopiral samo tistih par igrc, katere imam v e:\games\, te bom naknadno gor vrgu, ko se bo ze zbutalo z novim diskom. Nic, ko dobim disk, grem v akcijo, ce bom pred kaksnis problemom (mislim, da se ne bi smelo zgodit), bom seveda postal tukaj.

EDIT: V XBox bom dal disk, katerga imam trenutno v PC-ju - WD80Gb, v PC pa bo sel nov WD250Gb-SATA2 (vec ko prevec za mojo kanto). Mislim, da ne bi smelo bit problemov okoli zaklepanja in podobno, sem ze zasledil poste, v katerih je folk v XBox vgrajeval te diske. Trenutno tudi ne rabim vec prostora na XBox-u, za igre bo vec kot prevec, za filme pa imam na FreeBSD masini (iz katere prek mreze gledamo filme in vse ostalo) dovolj prostora, tako da filmov in glasbe na XBox-u ne bo. No, edino ce bom kdaj kam sel, si bom verjetno kaj skopiral nanj, da bomo lahko gledal - recimo za po smucanju ali podobno, ko nimas kaj pocet bo idealno :)

Zgodovina sprememb…

A tud to obstaja (priziganje na daljavo)? To je edini minus, katerga sem ugotovil dosedaj :) Noro...

Za priziganje na daljavo imas na xbox-scene nekaj tutorialov... eni so res preprosti (rednex style), eni so pa malo bolj zakomplicirani ampak lepo izpadejo.

Sem včeri se neki malga igral z njim in je špica tale xbox. Zdej ga morm sam še na mrežo priklopit pa ugotovit kero verzijo xmbc-ja mam gor, da vidim če bo treba updejtat.

En question sam. Notri mam Aladin 64 čip. Če gumb za on samo na hitro pritisnem se konzola zalaufa brez čipa, če pa gumb držim ~1s se pa še čip zalaufa. Right?

Aja a pa obstaja kaka varjanta da ko si v špilu da ti ni treba konzole reštartat pa DVDja vn jemat da prideš v XBMC?
hancic.info

IGR te ponavadi pelje skozi cel boot postopek, zato se tud spili v DVDju zazenejo... imajo pa eni biosi tud nekaksen soft IGR (moj X2 se mi zdi da ga ima), kjer xbox ne gre skozi cel boot, ampak samo xbmc starta in to je to.

Drugace pa rajs igre na disk pa ne prevec matrat DVDja, ker ce/ko bo crknu bos rabu novga s tapravim konektorjem za strom...

Kok pa to pride?
Kaj je IGR?

Aja, ko mam enkrat xbox v mrezi lahko spile tut preko mreze spravim na disk, ne?
hancic.info

IGR = In Game Reset

Ponavadi je ta funkcija lastnost BIOSov, ima jo pa tudi kaksen dash (ceprav tista iz BIOSov (zlasti X2) meni dela bolje). Ni pa to nic drugega kot skupek kode ki ves cas v ozadju caka na doloceno kombinacijo tipk, ponavadi oba trigerja+start+back, trigerja+back+black,...

Vecina dashov ima vgrajen FTP streznik. Najhitrejsi je (IMO) tisti v avalaunchu, deluje pa super v povezavi s qwix-om (PC program za upload in urejanje backupov iger). Oboje dobis na googlu/xbins.
««
15 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaščita pred zaganjanjem tujih aplikacij na Xbox 360 končno premagana

Oddelek: Novice / Varnost
2710498 (8676) Looooooka

Vse o Xbox 360 (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Konzole
1943119329 (60839) Mavrik

Nakup Playstationa

Oddelek: Kaj kupiti
121625 (1340) Zheegec
»

Nakup konzole

112116 (1977) SleepLess
»

PS2 ali Xbox"