» »

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

««
34 / 39
»»

Qcube ::

Sej to shemo sem uporabil za konektor. Pri odprtem konektorju so žice povezane po enakem zaporedju kot na matični. Samo prešteješ po vrsti, kaj kam spada. Jaz sem imel drugi kabel za rezervo, če bi kaj slučajno zaje....

errhec ::

Torej če se usposobi HD je video izhod samo na Y, Pb, Pr ali je tudi na RGB oz Kompozitnem izhodu?
Hvala
dd

toplakd ::

Saj maš vse na sliki.

Torej nalotaš Y/Pb/Pr, Composite, White, Red in pa stikala 1,2 in 3
Pa maš lahko potem COMPONENT ali COMPOSITE

1,2 in 3 naredi na preklopna stikala, da bo xbox vedel kateri mode uporabljaš.

Composite: 1=ON 2,3=OFF
Component: 1=OFF 2,3=ON

Za RGB povezat pa nimam pojma :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: toplakd ()

kiFni ::

Jaz sem gledal VGA načrt TUKAJ. Čudno mi je, ker na tvojem linku rabiš samo 3 stikala za VGA, na tem mojem pa samo 2.

Še nekaj bi vprašal. Kaj je boljše VGA ali component za priklop na LCD ali plazmo? Kater priključek ima lepšo slika?

Qcube ::

Ne vem koliko so sploh napredovali z VGA. Nazadnje se spomnim, da je podpiral samo 480p, pa še tisti čip obvezno rabiš. Na komponent je odlična kristalno čista slika.

Nisem nikjer zasledil da bi šlo več kot 480p.
Brezveze se matrat z vga, napravi component pa boš zadovoljen.

GARANTIRANO :)

LP, Dejan

Ja moram najprej nabavt LCD TV:D. Zaenkrat bi priklopil na 22" monitor.

Kaj pa glede biosa ali pa softmoda, a je še treba patch-at, al samo priklopiš in nastaviš na NTSC z Enigmo?

errhec ::

Vidim da sem malo nerodno postavil vprašanje.
Zgleda da HD mode deluje samo na Y/Pb/Prizhodu,
kakor sem gledal so vsi kabli za HD samo z Y/Pb/Pr.
Se pravi HD deluje smo na Izhodih Y/Pb/Pr,
na ostalih je v normalnem načinu in ni možna večja resolucija?

Se pravi če dam stikalo na Component je video signal samo na Y/Pb/Pr?

OK
dd

@videofrik : če hočeš konzolo prestavit v ntsc mora biti modana. Je pa vseeno če maš čip ali softmod ali tsop.

@erhec: ko imaš nastavljeno na component maš signal samo na component izhodih in nikjer drugje.

Na component je možna resolucija 480p/720p/1080i, na VGA je možna 480p.

Tak da ko maš priklopljeno preko component moraš v xbmc ali pa msdash enablat 480p in 720p.

480p zaradi tega da ti igre delujejo v progresive načinu, 720p pa da ti xbmc deluje na 720p in da ti dvd/divx upscala na 720p.

Rezultati so zelo zadovoljivi.

Btw: za igrico Wreckless treba izklopit 480p/720p. Mogoče tudi za katero drugo, ampak ta je prva na katero sem jaz naletel da ni bilo slike.

Od znanih naslovov vse igre podpirajo 480p. Fifa 2007 tudi 720p le videoposnetki štekajo zaradi tega.

LP, Dejan

Ja vem da mora bit modana, kaj pa naj delam z nemodano konzolo:\. Jaz imam tsop, na drugi pa softmod, pa tud to bom tsop flashal, ker je bolš kot softmod.

Zanimam me če je treba pachat bios (npr. evoxm8+), ker za VGA je trebat.

Za component ne rabiš nič drugega narest kot konzolo prestavit v NTSC.

Ne vem zakaj bi bil TSOP boljši kot softmod. Sem mel pred tem čipan xbox-a pa ni bilo nobene razlike.

No od danes mam doma še en dodaten xbox. Ravnokar nalagam xbmc gor :)

LP, Dejan

Zgodovina sprememb…

Boljš zato če gre disk u ku***, ni treba z XboxHdm na pcju systema nalagat, pa še eeprom fajl rabiš, pa disk mora bit lockable. Pri tsop ne rabiš nič od tega, samo priklopiš nov disk --> formatiraš disk --> naložiš XBMC, pa je.

Jaz tud od danes še enga:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

Verjameš ali ne, sem dal že dost diskov v softmodane xbox-e, pa nikoli nisem gledal če je lockable ali ne. Zgleda sem mel pač srečo.

Pa hec je v tem da na zadnje verzije xbox-ov ne gre flashat TSOP-a ker ga nimajo.

LP, Dejan

Zgodovina sprememb…

HeiJack ::

Mene pa zanima, če se da v Xbox-a dat dva diska; DVD ROM mi je shodu, pa bi kar namesto njega dal še en disk noter in preko FTP kabla pol špile gor. Se to da, pa kako se formatira tadrugi pol.
XBOX ma čip noter, pa EvoX, samo uporabljam UnleashX.

Hvala za pomoč, pa če ma kdo DVD ROM za prodat od XBOX-a se priporočam :D

@HeiJack
Ne, ne da se.

Jaz imam nerabljen DVD pogon LG-8164B. To je v bistvu pogon za PC, ampak dela na Xboxu in bere vse tud originale, ni treba met priklopljena oba DVD pogona. Edino nekaj je, igro ali program zalaufa samo ko prižgeš oziroma resetiraš konzolo. Drugaš pa dobr dela pa še ful hitr bere.

Miha76 ::

Te dni bom od Kitajcev naročeval Wirelss kontrolerje, pa HD kable ...
Če koga slučajno kdo rabi kaj od tega naj se javi na mail pa se bomo kej zmenili

miha1976vgmail.com

Johansen ::

Popoldne se nekaj preverim in ce ne bo slo, se javim. Do kdaj pa rabis 'narocila'?

V ponedeljek bom že naročal verjetno.

Ok, do takrat ti zagotovo sporocim. Naceloma bi rabil kabel za opticni izhod, da lahko XBox priklopim na receiver. In pa ce obstaja kaksno cudo od kabla, ki bi mi omogocil da XBox priklopim na projektor preko VGA konektorja brez modanja XBoxa (imam 1.6 verzijo, za katero mislim, da ne obstajajo hekani biosi, ki bi omogocal VGA).

Ja HD (modra,redeča,zelena...) je kombiniran z optičnim izhodom. VGA kabla pa mislim, da ne bo.
Javi se na mail. Zvečer bom tudi vedel kakšne bodo cene pa pošljem komplet spisek vsakemu, ki ga zanima.

LP

@Johansen
Za 1.6 bios obstaja, samo moaš imet mod čip vgrajen in flashan s tem biosom. Zdaj so čipi ful pocen. Kabel se pa zalota.
Če imaš 1.6 z Xcalibur grafičnim čipom, pol ne dela 720p and 1080i resolucija. Lahko samo plato zamenjaš za kako drugo verzijo. Kolega ma xbox 1.1, pa pomoje da bi zamenjal. Saj dela itak vse enako.

Zgodovina sprememb…

@Miha76 - Preveril in mislim da tak kabel, kot ga opisujes, ze imam (Y Py Pb cinch audio + optic audio out) samo mi ne pride prav, ker ne morem priklopit slike na projektor s tem kablom. Na receiverju pa tud ne gre s temi nastetimi video izhodi oz. vsaj jaz ne znam nardit. Ma sej sem se sprajznil s tem, da mi XBox fenomenalno dela v spalnici na TVju, v dnevni sobi pa imam na projektor priklopljen PC s trenutno nekim PVGBR, komaj pa cakam Linux verzijo XBMC-ja, takoj ko bo nared leti na ta PC :)

@Videofrik: Pojma nimam kaksen video cip imam na plati, pa tud kot receno mi VGA izhod ni vec taka prioriteta. No, ce bi obstajal kaksen kabel, katerega bi samo priklpil in to je to, potem bi ga seveda kupil. Menjava plosce in podobno mi pa nekak ne sede. S trenutnim kar imam sem ultra zadovoljen oz. je strahovito. Edino kar se moram nardit je probat XBOX na ocetovem LCD tv-ju kako zgledajo HD nacini, samo k se nikoli ne spomnem (ce pa se, se mi pa ravno takrat ne da ali ni casa), da bi izklopil XBOX in ga vzel do 'ta starih' in tam probal to. Ti si ze kaj probaval? Se mi zdi, da si tud enkrat spraseval o tem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Johansen ()

zmelkoow ::

Pozdravljeni!

Kupil sem komponentni video kabel in slika je res super. Imam pa en problem: Kako naj aktiviram opticni audio izhod na xbox-u
Prej sem imel tak kabel, ki je imel koaksialni audio digitalni konektor in je zadeva lepo delovala, po opticnem kablu pa ne dobim nic?

Hvala,

Z

Kaj lahko prosim opises tale tvoj komponentni kabel, ker mi ni vec nic jasno kaj hudica imam jaz za ene kable doma :)

TO je kabel s tremi cinc konektorji za video, zraven pa ima tudi opticni konektro za audio.

Z

Hello!

Meni optika deluje normalno.

V MS dashu nastavti dolby digital in DTS na ON
Pa v XBMC pod audio nastavitvami Obkljukaj digitalni izhod pa DTS pa cse te fore
Nekje je tudi nastavitev Stereo zvok na vse zvočnike tudi to daj na ON

Komponentni kabel:

http://cgi.ebay.de/XBOX-YUV-Component-K...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miha76 ()

Tak kabel imam tudi jaz, vendar mi optika ne deluje, tudi rdece svetlobe se ne vidi... Pa imam vse nastavljeno kot naj bi bilo...

Nisem glih znalec ampak sta samo dve varianti:

ALi nekaj nimaš ql naštiman na XBOX ali pa ti optični izhod ne deluje (probaj se spsodit kje kabel pa boš videl ali je težava v konzoli ali pa kablu). če ni rdeče lučke pol ni ok.

Pojutrišnjem pridejo dodatki za XBOX. Nekaj stvari je še brez lastnika tako, če kdo rabi kaj naj se javi na mail. mail.me@email.si

Seznam je: TUKAJ!

Zgodovina sprememb…

SM dobil komponentni kabel in lahko rečem samo - vau
Slika je v primerjavi z navadnim kablom kot dan in noč. Črne barve so res črne, slika je perfektno ostra.
RSS, ki se vrtijo v XBMC so z navadnim kablom spacani in slabo berljivi-s YPBR kablom so črke popolnoma ostre. Vsekakor best Buy.

Pa se to da priklopit na SCART? Ker na tisti revscini od TV-ja, ki ga imam v spalnici, imam samo SCART prikljucek...

Hello!

Na scart ne bo šlo, ker ima samo činče (zelena,modra,rdeča)
To pride v poštev samo za LCD/PLAZMA in pa nekatere monitorje LCD/CRT, ki imajo komponentni vhod.

Zgodovina sprememb…

lenivec ::

ok najprej da se "opravičim" če je tole že povedano, ampak je preveč strani in premalo časa da bi vse prebral.

Xbox je že kakšni dve leti softmodan in v FTP z računalnikom. zadnje dni mi je moj dvd plejer dopizdil, vedno pečt cd in dvd bla bla pa sn se spomnil zakaj pa ne preko xbox. ok vse lepo in prav ampak moti me ena malenkost, da ni xbmc pimarni dash. je kakšna šansa da se na softmodanem xboxu zažene direkt v xbmc. sem probal s tistim *.cfg fajlom in bljižnjico na c disku in se ni več zagnal (ponovno softmod). Potem sem probal slayer instal CD in kao xbmc as primary dash (čeprav piše nedelaj na softmodanem) lepo se na novo zažene ampak v MS dash. je še kakšna opcija, vgradnja čipa naj nebo rešitev.

Jest sem naredil takole po kmečko.

Preko ftp-ja sem na c disku preimoval evoxdash.xbe (oz nekaj podobnega) v evehdash-old.xbe
Presnel sem cel XBMC na c (placa je dost-dela tudi OK) nato samo še spremeniš default.xbe od XBMC v evexdash.xbe in konzola se boota direktno v XBMC. Našel se bo zagovornik kakšne bolj sofisticrane metode samo meni se zdi tale kmečka najbolj na izi pa del čist super.

točno tole sem jaz nardil in se ni več zbudila...

maš ti softmodanega? al mogoče kaki čip?

vtranc ::

Pozdravljeni !

Danes sem postal ponosni lastnik XBOX konzole iz leta 2002. Gre očitno za eno izmed prvih konzol ki ima naložen še prvi dashboard mislim da 4034. Imam namen narediti ndure softmode po hotswap metodi.
Ker nimam nobene originalne novejše igre ne vem kako naj nadgradim dashboard, sedaj nimam niti opcije za xbox live. V navodilih za instalacijo ndure piše da bi naj imel obvezno zadnji dashboard pa me zanima če se lahko lotim hotswap softmoda z obstoječim strarim dashboardom. Če ne me zanima kako ga lahko sedaj nadgradim brez originalne igre. Imam samo halo 1 in NFS underground.
Zanima me tudi če lahko izberem v ndure setup 3.1 vse opcije pod softmod&NKpatcher Options.
Čital sem tudi da je zelo pametno nadgraditi bios na ( neko x2 verzijo). Zanima me če mi lahko kdo na kratko razloži kako to naredim in s katerim programon

Lep pozdrav! vtranc

Biosa nimaš kaj menjat, se ga "sploh ne da" in tudi ni potrebno. MSdash pa lahko s hotswap zamenjaš. Najdeš da na na netu. Auto Installer Deluxe ima MSdah zadnjo verzijo, to kot jo rabiš. Lahko ti jo pa tud kdo pošlje. Samo pazi pri hotswapu.

Glej, ti moraš spravt gor MSdashboard 5960 in softmod. Samo to, pa si zmagal.

Zgodovina sprememb…

Meni je Videofrik naredil TSOP, ko sem zjebal svojo konzolo.
Na kmečki način sem že ene 3 softmode konzole narihtal pa je delalo BP tako, da ne vem kje je ratal problem.

Videofrik hvala ti za hiter odgovor. Sem tik pred tem da grem v akcijo. Problem je v tem da sedaj ne morem naložiti gor novejšega dashboarda ker nimam windows live cd-ja ali pa kakšne nove igre original kot je halo2 in bi rad šel direktno na ndure hotswop z obstoječim dashbordom iz leta 2002. Konzolo je imel nek glupi nemec ki je ni nikoli nadgrajeval in mu je 4 leta ležala v omari. Torej če te prav razumem je novi dashboard tako v ndure 3.1 kompletu z katerim si bom pripravil bootable cd rom in mi bo na xbox disk avtomatsko prepisalo dashboard. Še eno vprašanje takoj ko pri hot swopu odklopim disk moram verjetno konzolo ugasniti in ponovno priklopim disk pri ugasnjeni konzoli ali jo pustim prižgano ter ponovno priklopim disk? Kaj je naslednji korak? Če sem prav razumel si pripravim AIO boot DVD ga vstavim v xbox prižgem konzolo ki se bo dvignila iz AIO diska in nato naložim gor vse programe ki jih rabim. Imam sicer še en 80gb maxtor ide disk ki bi si ga rad pripravil ampak z tem se bom igral ko mi bo zadeva najprej sploh začela delovati z originalnim diskov. Prosim te za čim hitrejši odgovor ker me srbijo prsti in ne vem kaj naj naredim.

Lep pozdrav!

Zdravo Videofrik.

Sem že našel odgovor na http://forums.xbox-scene.com/lofiversio... zadeva zame žal ne bo šla z 4034. Tale stavek mi pove vse:
While this may not be necessary for everybody, this tutorial will not work for people who have the 4034 dash.
Sedaj je kot kaže edina rešitev da mi nekdo posodi original igro ki podpira xbox live. Lepo prosim če se najde kakšna dobra duša da mi po pošti pošlje v Šentilj kakšno takšno igro na posojo lahko mi jo tudi proda za neko razumno ceno. Prosim za ponudbe na PM. Očitno imam najstarejši XBOX v Sloveniji saj vas je večina že imela novejše dashborde moj je pa letnik 2002. Imam še eno vprašanje. Kolega ima chip modan XBOX žal pa mu ne dela ethernet tako da ftp odpade. Zanima me kaj se zgodi če v čip modan xbox pri ugasnjenem xboku zamenjam disk in nato naredim boot z AIO diskom ter z njegovo pomočjo probam pripraviti ta moj disk bi to šlo?
Na yotube sem sicer videl posnetek da to delajo pri prižganem xboku verjetno zato da je disk odklenjen.

lp dejan

Ja pri prižganem, boš mogel tudi ti narediti, ker drugač ne gre. Ti obvezno rabiš msdash 5960.

HOTSWAP navodila

Na CD boš dal msdah in softmod, botaš cd na PCju, ....

Tole mi smrdi po, veliki jebi. Da nauš pizdarije naredu tko k miha76. Rajš daj to komu narest za 15-20€, ker te bo cenej prišlo zdaj kot pol, k bo treba vse na novo nalagat in če se ne bo dal drugač, bo treba mod čip nalotat, vsaj začasno da se "zbudi". To je pol kar dost dela,

Pozdravljen Videofrik. Nimaš slučajno na zalogi kakšne xbox life video igre? Kupim za 10€. Lep pozdrav!

na tak način kot je v tem zadnjem linku sem jaz softmodal. ali je mogoče tole krivo, da negre v xbmc loudat.

dash mam zdaj unleash x če ma to kaj veze.

in na c: je samo direktorij FONTS in pa fajl xboxdash.xbe

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lenivec ()

Ne nimam nobene take igre. Vsaj mislim da ne.

A lahko poveš kaj boš pol naredu ko boš updejtal dash? Kako misliš softmod gor spravt?

Pozdravljen.

Sem že kupil xbox live igro za 8€ na ebayu. Ko pride bom naredil update na zadnji dash potem pa akcija po hotswap metodi z ndure. Nato počim gor zadnji AIO in upam da je to to. Če ne pač čipmode za 44€.

lp

Stran si vrgu dnar z nakupom igre.
Še enkrat ti bom napisal, s hotswapom lahko namestiš novejši dash in softmod. Pa še čakat ti ne bi bilo treba. :\

Če ne pač čipmode za 44€.

To je pa drago za čip, pa če pol prišteješ še igro, je to preko 50€.

Če bi ga poslal Videofriku po pošti bi te PPT v obe smeri koštal 12€ pa softmod ene 20€ (pomoje) pa bi imel ziher zrihtan. Z tole igro ne boš rešil drugega, kot uodejtal M$ dash (kar bi lahko naredil tudi z XBHD makerjem. Še vedno boš mogu hotswapat pa lahko ti bo šlo kej narobe (k meni) pol bojo pa stroški uhuhu.

Kekec ::

Ja res je, videofrik je ze marsi komu to uredil, med drugimi tudi meni tako da kakršnokoli samodejno pacanje se ne splača, ponavadi pride drazje :)

lp

Hehe pa mi je ratalo prvo konzolo softmodat brez, da bi jo odpiral - zakon

Katero igro si uporabil in kateri gamesave?

LP, Dejan
««
34 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaščita pred zaganjanjem tujih aplikacij na Xbox 360 končno premagana

Oddelek: Novice / Varnost
2710494 (8672) Looooooka

Vse o Xbox 360 (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Konzole
1943119310 (60820) Mavrik

Nakup Playstationa

Oddelek: Kaj kupiti
121624 (1339) Zheegec
»

Nakup konzole

112115 (1976) SleepLess
»

PS2 ali Xbox"