Forum » Problemi človeštva » Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]
Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]
Temo vidijo: vsi

perci ::
Grex: Imaš ti kake znanstvene dokaze, da je homoseksualnost dedna? Sicer je Ojdipov kompleks kr ena taka splošno sprejeta teorija. Je pa še vedno teorija ja, ker se tega dokazat s 100% verjetnostjo pač NE DA. Dednost homoseksualnosti je po drugi strani možno dokazati (pač najdeš gen, ki skrbi za spolno usmerjenost), pa vam tega še ni uspelo.
Poslušte se mal. To, da se homoseksualci ne morejo poročit z istospolnim partnerjem je fašizem. Svašta.
To, da pa moja baka ne mara ciganov, so pa že zametki genocida, verjetno?
Gayi imajo zaradi mene lahko gayroko. In če jst ne bom mogel skleniti heteroseksualne gayroke (ker zakonsko ne bo mogoče), tega sigurno ne bom štel za diskriminacijo. In tudi splošna javnost tega ne bi štela za diskriminacijo.
Ampak problem je v tem, da se gayi počutijo drugačne. In ker se počutijo drugačne, bi se s tem, da se poročijo, čimbolj radi približali heteroseksualnim parom. Ker jim je očitno heteroseksualnost še vedno vrednota in bi radi, da mi rečemo:
homoseksualnost je enako super za družbo kot heteroseksualnost.
E, fantje, tako se pa ne bomo šli.
Poslušte se mal. To, da se homoseksualci ne morejo poročit z istospolnim partnerjem je fašizem. Svašta.
To, da pa moja baka ne mara ciganov, so pa že zametki genocida, verjetno?
Gayi imajo zaradi mene lahko gayroko. In če jst ne bom mogel skleniti heteroseksualne gayroke (ker zakonsko ne bo mogoče), tega sigurno ne bom štel za diskriminacijo. In tudi splošna javnost tega ne bi štela za diskriminacijo.
Ampak problem je v tem, da se gayi počutijo drugačne. In ker se počutijo drugačne, bi se s tem, da se poročijo, čimbolj radi približali heteroseksualnim parom. Ker jim je očitno heteroseksualnost še vedno vrednota in bi radi, da mi rečemo:
homoseksualnost je enako super za družbo kot heteroseksualnost.
E, fantje, tako se pa ne bomo šli.

jype ::
perci> Poslušte se mal. To, da se homoseksualci ne morejo poročit z istospolnim partnerjem je fašizem. Svašta.
Ne. To da se raznospolni lahko, homoseksualci pa ne, to pa je.
perci> To, da pa moja baka ne mara ciganov, so pa že zametki genocida, verjetno?
Ne, to je samo rasizem.
perci> In če jst ne bom mogel skleniti heteroseksualne gayroke (ker zakonsko ne bo mogoče), tega sigurno ne bom štel za diskriminacijo.
Veš kaj? Dajva vprašat homoseksualce, kako močno bi si oni prizadevali, da bi ti to preprečili. Me prav zanima, če bi se jim zdelo narobe, da skleneš heteroseksualno zvezo po šegah in s pravicami homoseksualne zveze, o kateri govoriš.
perci> Ampak problem je v tem, da se gayi počutijo drugačne.
Pa kaj nakladaš? Problem je v tem, da gayi _nimajo enakih pravic_. Saj tudi za vse enako velja hipotetični zakon, da se lahko poročijo izključno belci. Črnci in azijci se v tem primeru pač ne morejo, ampak to že ni diskriminacija - saj za vse veljajo enaka pravila, ane?
perci> E, fantje, tako se pa ne bomo šli.
Saj se VAM ni treba jit, ne razumem pa, zakaj bi drugim preprečili, da se grejo tako? Pa ja ne zavidaš homoseksualcem?
Ne. To da se raznospolni lahko, homoseksualci pa ne, to pa je.
perci> To, da pa moja baka ne mara ciganov, so pa že zametki genocida, verjetno?
Ne, to je samo rasizem.
perci> In če jst ne bom mogel skleniti heteroseksualne gayroke (ker zakonsko ne bo mogoče), tega sigurno ne bom štel za diskriminacijo.
Veš kaj? Dajva vprašat homoseksualce, kako močno bi si oni prizadevali, da bi ti to preprečili. Me prav zanima, če bi se jim zdelo narobe, da skleneš heteroseksualno zvezo po šegah in s pravicami homoseksualne zveze, o kateri govoriš.
perci> Ampak problem je v tem, da se gayi počutijo drugačne.
Pa kaj nakladaš? Problem je v tem, da gayi _nimajo enakih pravic_. Saj tudi za vse enako velja hipotetični zakon, da se lahko poročijo izključno belci. Črnci in azijci se v tem primeru pač ne morejo, ampak to že ni diskriminacija - saj za vse veljajo enaka pravila, ane?
perci> E, fantje, tako se pa ne bomo šli.
Saj se VAM ni treba jit, ne razumem pa, zakaj bi drugim preprečili, da se grejo tako? Pa ja ne zavidaš homoseksualcem?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

podbevna ::
Meni pri tej debati ni jasno, zakaj bi nekdo, ki je ponosen na svojo drugačnost tako obupano hotel kopirati normalne.
To je malo: "Jaz sem ponosen katolik, a zahtevam, da je zame obvezna feređa logika." Krneki...
Drugače pa je tradicionalna homoseksualnost fakultativen šport. Tako kot je nekdo rekel: družina z ženo in ljubimci. Ker je to tradicionalno in normalno (je izbira, nagon oboje in vse ostalo kar smo slišali...) bi oni tudi morali imeti pravico se poročiti.
Se pravi žena, in poljubno število mož za "rekreativne" geje. In seveda poljubno število žen za muslimane. In seveda vse ostale možne kombinacije za vse ostale.
Yupe a se ti to zdi dobra rešitev? In če ne, zakaj ne?
To je malo: "Jaz sem ponosen katolik, a zahtevam, da je zame obvezna feređa logika." Krneki...
Drugače pa je tradicionalna homoseksualnost fakultativen šport. Tako kot je nekdo rekel: družina z ženo in ljubimci. Ker je to tradicionalno in normalno (je izbira, nagon oboje in vse ostalo kar smo slišali...) bi oni tudi morali imeti pravico se poročiti.
Se pravi žena, in poljubno število mož za "rekreativne" geje. In seveda poljubno število žen za muslimane. In seveda vse ostale možne kombinacije za vse ostale.
Yupe a se ti to zdi dobra rešitev? In če ne, zakaj ne?

podbevna> Meni pri tej debati ni jasno, zakaj bi nekdo, ki je ponosen na svojo drugačnost tako obupano hotel kopirati normalne.
Meni tudi ne. Verjetno zato, ker to ni res - morda zgolj ne znaš brati:
jype> Problem je v tem, da gayi _nimajo enakih pravic_.
Razumeš?
podbevna> Yupe a se ti to zdi dobra rešitev? In če ne, zakaj ne?
Vseeno je, kaj se meni zdi. Temeljno vprašanje ni poligamija in ostale podobne reči, ampak pravice dveh oseb, ki si delita naklonjenost ena do druge - v enem primeru so te pravice X, v drugem pa Y, izključno na podlagi _spolne usmerjenosti_ teh oseb (kar je nedvomno osebna lastnost, na podlagi katere ustava prepoveduje razlikovanje).
Bo šlo?
Meni tudi ne. Verjetno zato, ker to ni res - morda zgolj ne znaš brati:
jype> Problem je v tem, da gayi _nimajo enakih pravic_.
Razumeš?
podbevna> Yupe a se ti to zdi dobra rešitev? In če ne, zakaj ne?
Vseeno je, kaj se meni zdi. Temeljno vprašanje ni poligamija in ostale podobne reči, ampak pravice dveh oseb, ki si delita naklonjenost ena do druge - v enem primeru so te pravice X, v drugem pa Y, izključno na podlagi _spolne usmerjenosti_ teh oseb (kar je nedvomno osebna lastnost, na podlagi katere ustava prepoveduje razlikovanje).
Bo šlo?

podbevna: Sej to je to. Norca se delajo iz heteroseksualcev. Očitno hočejo, da bi se mi počutili manjvredne. Thanks, but no thanks.

Pravica je načeloma individualna stvar. In te imajo geyi popolnoma enake kot ostali posamezniki.
NIHČE pa nima pravice skleniti homoseksualne zakonske zveze. Tudi midva s podbevno ne. Morda bi jo pa iz kakšnih čisto špekulativnih razlogov rada sklenila, what do you care. Pa je ne moreva.
Kaj je narobe s tem, da se za gaye uvede GAYROKA?
NIHČE pa nima pravice skleniti homoseksualne zakonske zveze. Tudi midva s podbevno ne. Morda bi jo pa iz kakšnih čisto špekulativnih razlogov rada sklenila, what do you care. Pa je ne moreva.
Kaj je narobe s tem, da se za gaye uvede GAYROKA?

perci> Kaj je narobe s tem, da se za gaye uvede GAYROKA?
Če iz nje izhajajo enake (!) pravice, kot iz whatever-the-hetero-thing-is-called, potem, kar se mene tiče, ni nič narobe.
Seveda pa bo zagotovo kak homoseksualec, ki je tako občutljiv na poimenovanja kot perci, imel s tem težave.
perci> Sej to je to. Norca se delajo iz heteroseksualcev. Očitno hočejo, da bi se mi počutili manjvredne. Thanks, but no thanks.
They used to say the same thing about coloured people.
Če iz nje izhajajo enake (!) pravice, kot iz whatever-the-hetero-thing-is-called, potem, kar se mene tiče, ni nič narobe.
Seveda pa bo zagotovo kak homoseksualec, ki je tako občutljiv na poimenovanja kot perci, imel s tem težave.
perci> Sej to je to. Norca se delajo iz heteroseksualcev. Očitno hočejo, da bi se mi počutili manjvredne. Thanks, but no thanks.
They used to say the same thing about coloured people.

They used to say the same thing about coloured people.Za črnce tut pravjo, da imajo velke tiče. Kaj sploh hočeš povedat? Da sem homofob?

perci> Za črnce tut pravjo, da imajo velke tiče. Kaj sploh hočeš povedat? Da sem homofob?
Seveda. If it talks like a duck...
Seveda. If it talks like a duck...

podbevna ::
Za razliko od Percija mene imena ne zanimajo. Moj zakon je enak, tudi če se sto drugih stvari imenuje poroka. Jaz imam problem z pravicami in to priznam.
Enostavno se ne strinjam z Yupetom, ko reče: "Vseeno je, kaj se meni zdi. Temeljno vprašanje ni poligamija in ostale podobne reči, ampak pravice dveh oseb, ki si delita naklonjenost ena do druge - v enem primeru so te pravice X, v drugem pa Y, izključno na podlagi _spolne usmerjenosti_ teh oseb (kar je nedvomno osebna lastnost, na podlagi katere ustava prepoveduje razlikovanje)."
Vidiš s tem se pa ne strinjam. Ali vztrajaš pri tradicionalni definiciji družine kot mi konzervativci (strpniki morate seveda zadnjo besedo prebrati kot "nestrpneži" s histeričnim glasom), ali pa dopustiš drugačne skupnosti. Poligamne ali polipartnerske ljubezni so enako lepe in enako normalne kot homoseksualne. Ni nobene razlike. Če tu vlečeš arbitrarno črto si enako nestrpen kot jaz, ki jo pri moški, ženska 1 on 1 kombinaciji. Le prag imaš drugje...
Seveda pa ne moreš priznati tega in odpreti pandorine skrinjice, ker veš, da se institut poroke s tem dokončno podre. To vemo tudi drugi, ki tudi dvomimo, da je možno ustaviti plaz pri tvoji arbitrarni meji. Ga bomo raje že pri naši
.
Enostavno se ne strinjam z Yupetom, ko reče: "Vseeno je, kaj se meni zdi. Temeljno vprašanje ni poligamija in ostale podobne reči, ampak pravice dveh oseb, ki si delita naklonjenost ena do druge - v enem primeru so te pravice X, v drugem pa Y, izključno na podlagi _spolne usmerjenosti_ teh oseb (kar je nedvomno osebna lastnost, na podlagi katere ustava prepoveduje razlikovanje)."
Vidiš s tem se pa ne strinjam. Ali vztrajaš pri tradicionalni definiciji družine kot mi konzervativci (strpniki morate seveda zadnjo besedo prebrati kot "nestrpneži" s histeričnim glasom), ali pa dopustiš drugačne skupnosti. Poligamne ali polipartnerske ljubezni so enako lepe in enako normalne kot homoseksualne. Ni nobene razlike. Če tu vlečeš arbitrarno črto si enako nestrpen kot jaz, ki jo pri moški, ženska 1 on 1 kombinaciji. Le prag imaš drugje...
Seveda pa ne moreš priznati tega in odpreti pandorine skrinjice, ker veš, da se institut poroke s tem dokončno podre. To vemo tudi drugi, ki tudi dvomimo, da je možno ustaviti plaz pri tvoji arbitrarni meji. Ga bomo raje že pri naši

Mercier ::
Torej: pedri se brez vsakega problema lahko imajo radi, lahko imajo zvezo, lahko jim zvezo priznamo v družbi, skratka vse je enako kot pri ostalih, ampak ima da se zadevi reče drugače. Ker drugače druge žali. Pa ne da jih žali vsebina, to je vse kul, ampak poimenovanje je pa katastrofa. Kako daleč v zanikanje pa se še da it?
OK, štekam, da je poroka zaradi družine, pa pedrska potem ne more bi poroka. Ostalo je isto fori, da imam jaz denar, potem mi je pa krivo, da ga ima še kdo drug. Po možnosti zahtevam, da se denarju mojega soseda reče drugače.
OK, štekam, da je poroka zaradi družine, pa pedrska potem ne more bi poroka. Ostalo je isto fori, da imam jaz denar, potem mi je pa krivo, da ga ima še kdo drug. Po možnosti zahtevam, da se denarju mojega soseda reče drugače.

podbevna> Ali vztrajaš pri tradicionalni definiciji družine kot mi konzervativci (strpniki morate seveda zadnjo besedo prebrati kot "nestrpneži" s histeričnim glasom), ali pa dopustiš drugačne skupnosti.
Očitno ne vztrajam pri nobeni tradicionalni definiciji družine - po izkušnjah pač vem, da takih družin ni ravno na pretek in da zakon tega ne more spremeniti - ena najhujših reči, ki se otroku lahko pripetijo, je disfunkcionalna družina, ki jo skupaj držita zakon in inercija. Odraščanje z dvema staršema istega spola je neprimerno prijetnejše - a žal zakonsko neizvedljivo, ker zakon pač diskriminira na podlagi spolne usmerjenosti. Pa ne pravim, da so homoseksualne družine imune na probleme v odnosu, še zdaleč ne. Pravim samo, da je kvalitetnih družinskih celic več, kadar se sprijaznimo s tem, da nekatere od njih niso ortodoksne.
podbevna> Poligamne ali polipartnerske ljubezni so enako lepe in enako normalne kot homoseksualne. Ni nobene razlike.
Hja, se strinjam - razlika je samo v številu prstov, ki jih potrebuješ, da prešteješ člane primarne družine. Tudi s sociološkega stališča ni to nič novega - pojavlja se od tropov primatov do plemen sodobnih "aboriginalnih" plemen. Kulturno je sicer res še malo težje zbasati to na zahod, ampak hipijevska gibanja so se tega prijela kvečjemu z negodovanjem konzervativnega sloja (jasno - vseeno jim je bilo za zakone in pravice, ki iz zakonov izhajajo, ker itak niso priznavali države), pa jim razen nalezljivih spolnih bolezni ni nič hodilo narobe.
Očitno ne vztrajam pri nobeni tradicionalni definiciji družine - po izkušnjah pač vem, da takih družin ni ravno na pretek in da zakon tega ne more spremeniti - ena najhujših reči, ki se otroku lahko pripetijo, je disfunkcionalna družina, ki jo skupaj držita zakon in inercija. Odraščanje z dvema staršema istega spola je neprimerno prijetnejše - a žal zakonsko neizvedljivo, ker zakon pač diskriminira na podlagi spolne usmerjenosti. Pa ne pravim, da so homoseksualne družine imune na probleme v odnosu, še zdaleč ne. Pravim samo, da je kvalitetnih družinskih celic več, kadar se sprijaznimo s tem, da nekatere od njih niso ortodoksne.
podbevna> Poligamne ali polipartnerske ljubezni so enako lepe in enako normalne kot homoseksualne. Ni nobene razlike.
Hja, se strinjam - razlika je samo v številu prstov, ki jih potrebuješ, da prešteješ člane primarne družine. Tudi s sociološkega stališča ni to nič novega - pojavlja se od tropov primatov do plemen sodobnih "aboriginalnih" plemen. Kulturno je sicer res še malo težje zbasati to na zahod, ampak hipijevska gibanja so se tega prijela kvečjemu z negodovanjem konzervativnega sloja (jasno - vseeno jim je bilo za zakone in pravice, ki iz zakonov izhajajo, ker itak niso priznavali države), pa jim razen nalezljivih spolnih bolezni ni nič hodilo narobe.

Jst nisem reku, da me moti samo poimenovanje. Pravice do posvajanja otrok ne bi priznal, ostalo pa vse isto. Predvsem je pa pomembno dejstvo, da gaya, ki sta sklenila gayroko, postaneta najblizja sorodnika.

Mercier ::
Ampak zakon nas tretira ko loje, ki se poročamo, ker ima punca velik trebuh. Pomen zakonske zveze je zasnovanje družine. Drugega pomena nima. :)

grex ::
Grex: Imaš ti kake znanstvene dokaze, da je homoseksualnost dedna? Sicer je Ojdipov kompleks kr ena taka splošno sprejeta teorija. Je pa še vedno teorija ja, ker se tega dokazat s 100% verjetnostjo pač NE DA. Dednost homoseksualnosti je po drugi strani možno dokazati (pač najdeš gen, ki skrbi za spolno usmerjenost), pa vam tega še ni uspelo.
Lahko homoseksualnosti naprtiš ojdipov kompleks, DNA, dominantno mater, vagino dentato ali pa nanobote, ki za foro nekaj preklaplajo v možganih -- ni pomembno.
Posvojitve so ŽE, tvoji strahovi se niso uresničili, nimaš prav, get over it!

Posvojitve so ŽE, tvoji strahovi se niso uresničili, nimaš prav
So? In posvojenci niso v večji meri gayi kot posvojenci heteroseksualnih parov? Kako stari pa so ti posvojenci? Predvidevam, da imaš neke hude raziskave na to temo zadaj ali naj ti kar na besedo verjamem?
get over it!Kaj naj prebolim? Tvoj kompleks manjvrednosti?

perci> So? In posvojenci niso v večji meri gayi kot posvojenci heteroseksualnih parov? Kako stari pa so ti posvojenci? Predvidevam, da imaš neke hude raziskave na to temo zadaj ali naj ti kar na besedo verjamem?
Če bi tvoja teorija držala, potem homoseksualcev sploh bilo ne bi, dokler ne bi dovolili homoseksualnih družin.
Pa ne drži.
Če bi tvoja teorija držala, potem homoseksualcev sploh bilo ne bi, dokler ne bi dovolili homoseksualnih družin.
Pa ne drži.

1.) Teorija ni moja. Tok ošaben pa nisem, da bi si jo lastil.
2.) Ta teorija ne govori o tem, da homoseksualci proizvajajo homoseksualce. Govori o tem, da odsotnost enega od staršev (torej enega od spolov), lahko pripomore k homoseksualnosti otroka. Torej, problem so tudi enostarševske družine in družine, kjer starši nimajo razdeljenih vlog ali pa ne sodelujejo v otrokovi vzgoji. Torej, nikakor ne proizvajajo homoseksualcev samo homoseksualci.
Sploh pa ne vem zakaj se buniš, ker ti itak praviš, da nič hudega, če naredimo še milijone novih homoseksualcev. Isto dobro!

perci> Govori o tem, da odsotnost enega od staršev (torej enega od spolov), lahko pripomore k homoseksualnosti otroka. Torej, problem so tudi enostarševske družine in družine, kjer starši nimajo razdeljenih vlog ali pa ne sodelujejo v otrokovi vzgoji.
Now you got me confused - praviš, da odsotnost enega od staršev lahko pripomore k homoseksualnosti otroka - ta teorija nikjer ne omenja, da spol dveh staršev kakorkoli pripomore k temu. Torej bi morali samohranilkam in samohranilcem odvzeti otroke in jih, da ne bi slučajno postali homoseksualci, nameščati v popolne družine (pa naj bosta partnerja različnih, ali pa istih spolov).
perci> Torej, nikakor ne proizvajajo homoseksualcev samo homoseksualci.
Seveda ne. Homoseksualce proizvajajo _izključno_ heteroseksualci. Prokreacija pri homoseksualcih ni dovolj trivialna, da bi se to lahko dogajalo en masse.
Se ti opravičujem, ker sem ti pripisal teorijo - seveda ni tvoja, saj je videti, da je sploh ne razumeš.
Now you got me confused - praviš, da odsotnost enega od staršev lahko pripomore k homoseksualnosti otroka - ta teorija nikjer ne omenja, da spol dveh staršev kakorkoli pripomore k temu. Torej bi morali samohranilkam in samohranilcem odvzeti otroke in jih, da ne bi slučajno postali homoseksualci, nameščati v popolne družine (pa naj bosta partnerja različnih, ali pa istih spolov).
perci> Torej, nikakor ne proizvajajo homoseksualcev samo homoseksualci.
Seveda ne. Homoseksualce proizvajajo _izključno_ heteroseksualci. Prokreacija pri homoseksualcih ni dovolj trivialna, da bi se to lahko dogajalo en masse.
Se ti opravičujem, ker sem ti pripisal teorijo - seveda ni tvoja, saj je videti, da je sploh ne razumeš.
Zgodovina sprememb…

Now you got me confused - praviš, da odsotnost enega od staršev lahko pripomore k homoseksualnosti otroka - ta teorija nikjer ne omenja, da spol dveh staršev kakorkoli pripomore k temu.Ja, če sta dva starša homoseksualca, potem najbrž ni še tretjega starša drugega spola zraven, ane?
Torej bi morali samohranilkam in samohranilcem odvzeti otroke in jih, da ne bi slučajno postali homoseksualci, nameščati v popolne družineNe. Ker ne moreš kar človeku vzeti NJEGOVEGA otroka. Recimo, če ima ženska otroka v heteroseksualni družini, potem pa se odloči da bo postala homoseksualka in začne živeti s partnerko, to NE MORE biti razlog, da se ji otroka odvzame. So menda jasno napisana merila, kdaj se lahko starševska pravica odvzame.
(pa naj bosta partnerja različnih, ali pa istih spolov).Ni res. Partnerji istih spolov so v podobni situaciji kot samohranilci.
Seveda ne. Homoseksualce proizvajajo _izključno_ heteroseksualci.Seveda se lahko obregneš v besedo "proizvajati" čeprav ni bilo zraven nobene konotacije.
Prokreacija pri homoseksualcih ni dovolj trivialna, da bi se to lahko dogajalo en masse.Pravi komedijant si, ni kaj

Se ti opravičujem, ker sem ti pripisal teorijo - seveda ni tvoja, saj je videti, da je sploh ne razumeš.Če ne vidiš, priporočam LASIK. Samo AFAIK ti nimaš dioptrije. Torej je vzrok verjetno nekje drugje. Alkohola tudi ne piješ, drogiraš se ne,....hmmmm. Da te nisem čustveno tako vznemiril, da ti je to zameglilo pogled?

perci> Ni res. Partnerji istih spolov so v podobni situaciji kot samohranilci.
Naj te kar citiram: "Predvidevam, da imaš neke hude raziskave na to temo zadaj ali naj ti kar na besedo verjamem?"
Naj te kar citiram: "Predvidevam, da imaš neke hude raziskave na to temo zadaj ali naj ti kar na besedo verjamem?"

Dosti je raziskav, ki so ugotovile, da odsotnost enega izmed staršev, povečuje možnosti, da postane otrok homoseksualec.
V homoseksualnih parih, enega od staršev NI - oba partnerja sta EN starš zapakiran v dve embalaži.
Logičen sklep ni daleč.
V homoseksualnih parih, enega od staršev NI - oba partnerja sta EN starš zapakiran v dve embalaži.
Logičen sklep ni daleč.

In jype, tudi sam poznam nekaj gayov, z dvema se celo zelo dobro štekam. Enkrat sem bil celo tolk nor, da sem prespal pri njima na kavču. Tolk se jst bojim homoseksualcev.
Ampak posvojiti otroka, jima pa ne bi dovolil.
Ampak posvojiti otroka, jima pa ne bi dovolil.

Karaya 52 ::
Če otroka posvoji homo par, se mi zdi to skrajno egoistično. Dejstvo je, da je otrok prikrajšan v takih primerih. Samo zato ker je biološko dejstvo, da tak par ne more imeti otrok, to krivdo dobesedno zvračajo na ostale v stilu: če lahko imate vi otroka ga bova pa tudi midva pa če se strinjate ali pa ne. Naj ti pari sprejmejo odgovornost za svoje početje in nehajo dopovedovat družbi da so ISTI kot drugi pari.

perci> V homoseksualnih parih, enega od staršev NI - oba partnerja sta EN starš zapakiran v dve embalaži.
Naj te citiram še enkrat: "Predvidevam, da imaš neke hude raziskave na to temo zadaj ali naj ti kar na besedo verjamem?"
perci> Ampak posvojiti otroka, jima pa ne bi dovolil.
Verjamem. Saj ti ni treba (če te sploh kdo vpraša). Da bi zato, ker sta dva od njih neprimeren par za posvojitev kar _vsem_ onemogočil, da se jih sploh obravnava za posvojitev, se mi zdi pa bedasto.
Master D.> Če otroka posvoji homo par, se mi zdi to skrajno egoistično.
Bolj egoistično, kot če otroka posvoji hetero par? Zakaj?
Master D.> Naj ti pari sprejmejo odgovornost za svoje početje in nehajo dopovedovat družbi da so ISTI kot drugi pari.
Torej, če prav razumem, hetero pari, pri katerih je najmanj eden od partnerjev neploden, naj kar sprejmejo odgovornost za "svoje početje" in nehajo dopovedovat družbi, da so ISTI kot drugi pari?
Zanimiva merila.
Naj te citiram še enkrat: "Predvidevam, da imaš neke hude raziskave na to temo zadaj ali naj ti kar na besedo verjamem?"
perci> Ampak posvojiti otroka, jima pa ne bi dovolil.
Verjamem. Saj ti ni treba (če te sploh kdo vpraša). Da bi zato, ker sta dva od njih neprimeren par za posvojitev kar _vsem_ onemogočil, da se jih sploh obravnava za posvojitev, se mi zdi pa bedasto.
Master D.> Če otroka posvoji homo par, se mi zdi to skrajno egoistično.
Bolj egoistično, kot če otroka posvoji hetero par? Zakaj?
Master D.> Naj ti pari sprejmejo odgovornost za svoje početje in nehajo dopovedovat družbi da so ISTI kot drugi pari.
Torej, če prav razumem, hetero pari, pri katerih je najmanj eden od partnerjev neploden, naj kar sprejmejo odgovornost za "svoje početje" in nehajo dopovedovat družbi, da so ISTI kot drugi pari?
Zanimiva merila.
Zgodovina sprememb…

Torej če mečeš bolezni kot so neplodnost (iz xyz razlogov) in homoseksualnost v isti koš, s tem priznavaš da je homoseksualnost bolezen? Ker tako si argumentiral.
Zakaj egoistično? S tem se ne boš strinjal ker se tukaj razhajava že v samem začetku. Sodim v tisto skupino ljudi, ki trdijo da je za otroka dobro da ima mamo in očeta (hetero par). Večina teh razlogov pa je že zgoraj obrazloženih. Ti pa meniš da otrok s tem ni v ničemer prikrajšan.
Zakaj egoistično? S tem se ne boš strinjal ker se tukaj razhajava že v samem začetku. Sodim v tisto skupino ljudi, ki trdijo da je za otroka dobro da ima mamo in očeta (hetero par). Večina teh razlogov pa je že zgoraj obrazloženih. Ti pa meniš da otrok s tem ni v ničemer prikrajšan.

BigWhale ::
> Ker tako si argumentiral.
Tako si ti prebral. In razumel.
Kaj pa mati samohranilka, ki je zanosila na eni zabavi katere se tudi slucajno ne spomne. Ali pa ena, ki je bila posiljena. Pa se obe odlocita obdrzati otroka. Potem tudi onidve prikrajsata otroka za nekaj, mar ne?
Potem dajmo tudi to urediti.
Tako si ti prebral. In razumel.
Kaj pa mati samohranilka, ki je zanosila na eni zabavi katere se tudi slucajno ne spomne. Ali pa ena, ki je bila posiljena. Pa se obe odlocita obdrzati otroka. Potem tudi onidve prikrajsata otroka za nekaj, mar ne?
Potem dajmo tudi to urediti.

Thomas ::
Neporočene matere si ne prizadevajo za poroko z NULL device.
One so neporočene.
Agenda je pač ta, da se zjebejo vse konstante civilizacije in da se vidi potem, če bo civilizacija potem res padla.
Bo.
V ta namen "je treba" najprej vse zrelativizirat. Agenda levice že vsaj od 1800 dalje.
One so neporočene.
Agenda je pač ta, da se zjebejo vse konstante civilizacije in da se vidi potem, če bo civilizacija potem res padla.
Bo.
V ta namen "je treba" najprej vse zrelativizirat. Agenda levice že vsaj od 1800 dalje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BW, mešaš japke pa hruške.
Zanositev na zabavi kjer ona koma leži na postli je BEDARIJA. Takšna ženska očitno NI zrela za otroka.
Posilstvo je kriminalno dejanje, ki se preganja. Pravica je tukaj vsaj na papriju.
Že dejstvo, da posvojitve homo parom primerjate s takšnimi primeri pove veliko o primernosti le teh.
Zanositev na zabavi kjer ona koma leži na postli je BEDARIJA. Takšna ženska očitno NI zrela za otroka.
Posilstvo je kriminalno dejanje, ki se preganja. Pravica je tukaj vsaj na papriju.
Že dejstvo, da posvojitve homo parom primerjate s takšnimi primeri pove veliko o primernosti le teh.

Thomas> V ta namen "je treba" najprej vse zrelativizirat. Agenda levice že vsaj od 1800 dalje.
Odkar je človek kriv za globalno segrevanje, ja.
Master D.> Že dejstvo, da posvojitve homo parom primerjate s takšnimi primeri pove veliko o primernosti le teh.
Neumnost. Pravimo samo, da se v normalnih okoliščinah zelo pogosto zgodi, da jo otrok odnese bistveno slabše, kot če bi bil posvojen od zrelega homoseksualnega para.
Homoseksualnost lahko označiš za bolezen, če hočeš - zdraviti je pa ne moreš v nobenem primeru. Če je Janez zaljubljen v Janeza ali pa Micka v Micko, tega sodobna medicinska znanost sploh ne smatra kot bolezensko stanje. Je daleč preveč pogosto in daleč premalo škodljivo za kogarkoli, da bi bilo lahko patološko.
Odkar je človek kriv za globalno segrevanje, ja.
Master D.> Že dejstvo, da posvojitve homo parom primerjate s takšnimi primeri pove veliko o primernosti le teh.
Neumnost. Pravimo samo, da se v normalnih okoliščinah zelo pogosto zgodi, da jo otrok odnese bistveno slabše, kot če bi bil posvojen od zrelega homoseksualnega para.
Homoseksualnost lahko označiš za bolezen, če hočeš - zdraviti je pa ne moreš v nobenem primeru. Če je Janez zaljubljen v Janeza ali pa Micka v Micko, tega sodobna medicinska znanost sploh ne smatra kot bolezensko stanje. Je daleč preveč pogosto in daleč premalo škodljivo za kogarkoli, da bi bilo lahko patološko.

MadMicka ::
Perci pravi, da raziskave kažejo, da če dva homoseksualca vzgajata otroka, postane večkrat potem tudi ta homoseksualec.
Sicer ne verjamem, da obstajajo takšne raziskave (saj niti ni kaj prida primerov, ko bi homoseksualci vzgajali otroke in bi ti otroci sedaj že odrasli) in menim, da se je Perci preprosto zlagal, pa pustimo sedaj to ob strani.
Če homoseksualnost ni prepovedana in jo družba tolerira, pa kaj potem če bi otrok postal homoseksualec?
Konec koncev homoseksualce vzgajajo heteroseksualci.
In potem bi nekdo reku, ja kaj pa, če bi vsi to postali, potem bi človeštvo izumrlo. No, odgovor je preprost. Nikoli vsi ne počnejo istih stvari. Če bi, nas že davno več ne bi bilo.
Kar pa se tiče izjave MasterD-ja, češ, biološko dejstvo je, da imata otroka moški in ženska, je pa tako, da je tudi biološko dejstvo, da bi ljudje brez zdravil živeli bistveno manj, kot živijo. Če bi se držali bioloških dejstev, bi še danes živeli v votlini.
Kar pa se sicer tiče vzgajanje otrok s strani homoseksualcev, jaz danes kaj takega ne bi uzakonil. Ker pač družba še ni dovolj "zrela". Ampak to se bo dogajalo in tega bo vedno več hočeš nočeš tudi pri nas in čez 20 let se bomo verjetno pogovarjali ali uzakoniti posvojitev otrok s strani homoseksualcev ali ne.
Tako pač to gre. Bolj, ko je družba razvita, bolj je pisana, v vseh pogledih.
Sicer ne verjamem, da obstajajo takšne raziskave (saj niti ni kaj prida primerov, ko bi homoseksualci vzgajali otroke in bi ti otroci sedaj že odrasli) in menim, da se je Perci preprosto zlagal, pa pustimo sedaj to ob strani.
Če homoseksualnost ni prepovedana in jo družba tolerira, pa kaj potem če bi otrok postal homoseksualec?

Konec koncev homoseksualce vzgajajo heteroseksualci.
In potem bi nekdo reku, ja kaj pa, če bi vsi to postali, potem bi človeštvo izumrlo. No, odgovor je preprost. Nikoli vsi ne počnejo istih stvari. Če bi, nas že davno več ne bi bilo.
Kar pa se tiče izjave MasterD-ja, češ, biološko dejstvo je, da imata otroka moški in ženska, je pa tako, da je tudi biološko dejstvo, da bi ljudje brez zdravil živeli bistveno manj, kot živijo. Če bi se držali bioloških dejstev, bi še danes živeli v votlini.
Kar pa se sicer tiče vzgajanje otrok s strani homoseksualcev, jaz danes kaj takega ne bi uzakonil. Ker pač družba še ni dovolj "zrela". Ampak to se bo dogajalo in tega bo vedno več hočeš nočeš tudi pri nas in čez 20 let se bomo verjetno pogovarjali ali uzakoniti posvojitev otrok s strani homoseksualcev ali ne.
Tako pač to gre. Bolj, ko je družba razvita, bolj je pisana, v vseh pogledih.

Mici: Obstajajo raziskave, da je večja verjetnost, da postaneš homoseksualec, če imaš v rani mladosti samo enega starša ali pa če en starš nima izoblikovane spolne identitete ali pa če en starš ne sodeluje v vzgoji. OK?

Barakuda1 ::
Obstajajo raziskave, da je večja verjetnost, da postaneš homoseksualec, če imaš v rani mladosti samo enega starša ali pa če en starš nima izoblikovane spolne identitete ali pa če en starš ne sodeluje v vzgoji. OK
Waauuu, zdaj sem končno razsvetljen zakaj je tolk homuseksualcev.
Sam pomislite kolk samohranilk smo imeli v preteklosti (no ja, sej se tud dons najdejo, a ne)

p.s.
Ne obstajajo raziskave, da je večja verjetnost, da postaneš župnik, če je bil tud tvoj oče župnik, je pa bistveno večja verjetnost, kot če ni bil

Barakuda1 ::
Dosti je raziskav, ki so ugotovile, da odsotnost enega izmed staršev, povečuje možnosti, da postane otrok homoseksualec.
No, če med takšne "raziskve" spadajo tudi raziskave gospoda Trstenjaka in njemu podobnih strokovnjakov (ki ga sicer osebno zelo cenim, vendar kot izjemnega strokovnjaka na področju psihologije barv), potem si te raziskave nakem vtaknite (pardon izrazu)
Zakaj takšno mnenje?
Gospot A. Trstenjak je v eni svoji knjigi med drugim ugotavljal, priporočal, svaril in še kaj, da morajo biti stariši izjemno pozorno na to, kako se njihovi sinovi obnašajo v družbi prijateljev (zanimivo, deklet ne omenja - tko mimgrede

Tako naj bodo posebej pozorni na objemanja (tudi ko se srečata po daljšem času - ta okoliščina naj bi bila menda le izgovor, da se objemata), predolgo rokovanje itd.
Sploh, oh in spoh, pozorni pa morajo biti, in to že v kali preprečiti, da bi se mladci skupaj kopali in tuširali (bog ne daj - celo v skupnskih kopalnicah, kakršne se dekadentno gradijo v v šprtnih in drugih centrih).
Savno naj nikar ne obiskujejo, če pa že, naj bodo v njej sami in čas prebit v savni, namenijo predvsem razmišljanju.
Takšne oblike druženja in aktivnosti, so namreč tiste, ki posledično lahko privedejo do najhujšega - do homoseksualnosti.
Skratka. Skušnjav ki pretijo na oboge dečke, ki bi jih lahko odvedle na kriva pota homoseksulanosti, po mnenju gospoda A. Trstenjaka - več kot preveč.
A vam je zdaj jasno kakšne so lahko te "raziskave" (tud ko gre za ugledna imena).

A. Smith ::
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Sem prebral. Bullshit.
Postulirajo, da so istospolne rejniške družine slabše kot normalne družine. Neverjetno!
Kdaj, natanko, pa normalne družine talajo naokol pamže za v rejo, da bi se lahko zgodilo, da bi odlična funkcionalna heteroseksualna družina otroke predajala v rejo homoseksualnim družinam?
Edini realen primer posvojitve in rejništva pri homoseksualnih parih je ta, da partnerica posvoji otroka svoje partnerice, ali pač partner otroka svojega partnerja.
Postulirajo, da so istospolne rejniške družine slabše kot normalne družine. Neverjetno!
Kdaj, natanko, pa normalne družine talajo naokol pamže za v rejo, da bi se lahko zgodilo, da bi odlična funkcionalna heteroseksualna družina otroke predajala v rejo homoseksualnim družinam?
Edini realen primer posvojitve in rejništva pri homoseksualnih parih je ta, da partnerica posvoji otroka svoje partnerice, ali pač partner otroka svojega partnerja.

USS Liberty ::
Ja, ja, ker članka ni napisal gejevski inštitut iz metelkove, ki bi "dokazal", da so vsi heteroseksualci pijanci, pretepači, neprimerni za vzgojo otrok, potem je vse skupaj en navaden bulšit...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

ahac ::
Sej so (statistično) tudi Romi slabši starši. Otrok ne pošiljajo v šolo, učijo jih krast, pretepat, ... Pa ne samo Romi.. tudi Bosanci, Srbi, itd.. muslimani pa sploh! Tisti jih celo napačne vere učijo!
Torej najboljš, da se vsem tem vzame otroke in podari pravim slovenskim družinam (oči, mami, kuža + redno morajo v cerkev hodit).
Torej najboljš, da se vsem tem vzame otroke in podari pravim slovenskim družinam (oči, mami, kuža + redno morajo v cerkev hodit).
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Saladin ::
.. pa heteroseksualne družine kadilcev, alkoholikov, fetišistov, deloholikov, egoistov, skopuhov, nestrpnežev, ektremistov, nesramnežev,...
Torej, če bo otrok imel večjo verjetnost da bo postal iste mentalitete kot starši, najbolje da tudi njim prepovemo otroke. Pri njih bo eventualna škoda precej večjja, realnejša in nevarnejša.
Če smo že tako ozkogledi, potem bodimo vsaj konzistnentni prosim!
Torej, če bo otrok imel večjo verjetnost da bo postal iste mentalitete kot starši, najbolje da tudi njim prepovemo otroke. Pri njih bo eventualna škoda precej večjja, realnejša in nevarnejša.
Če smo že tako ozkogledi, potem bodimo vsaj konzistnentni prosim!
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Saladin ()

temameseca ::
Prepričan sem, da bo zakonik zagotovo sprejet, pa če se vi popolnoma strinjate z njegovimi normami ali pa jim strogo nasprotujete. Konc koncev smo v EU zakuhal zgodbo o enakopravnosti že en lep cajt nazaj, zdaj pa naj jo imamo z vsemi njenimi posledicami. Generalno je pomembna itak edino narodna zavest, tj. to, da ljudje nadaljujejo svoje poslanstvo (proizvajanje otrok :P). Nova zakonodaja o družinski skupnosti sama po sebi ni kaj prida pomembna, saj bo spremenila stvari (ki se že pojavljajo) le v formalnem smislu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: temameseca ()

Vajenc ::
.. pa heteroseksualne družine kadilcev, alkoholikov, fetišistov, deloholikov, egoistov, skopuhov, nestrpnežev, ektremistov, nesramnežev,...Večina teh, ki si jih naštel ne smejo posvojiti otrok, če se na razgovoru hvalijo kako kadijo in pijejo doma, kako je sexi od Francla ovčka, kako popoldne nima časa zaradi dela, kako je najpomebneje, da gre z zlatim vozičkom v soboto na trg in kako ne mara črnih otrok, ker on bi raje hodil na Daulagiri s tibetanskih otrokom.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen

A svojega otroka lahko imajo - posvojiti pa ga ne smejo?!
Zakaj potem ni zakonsko določena kastracija neke sorte? In koliko ljudi bi na koncu sploh ostalo še "normalnih" in "primernih" za vzgojo otrok?
Konzistentnost, prosim.
Zakaj potem ni zakonsko določena kastracija neke sorte? In koliko ljudi bi na koncu sploh ostalo še "normalnih" in "primernih" za vzgojo otrok?
Konzistentnost, prosim.

Vajenc ::
A svojega otroka lahko imajo - posvojiti pa ga ne smejo?!Da rodijo po naravni poti je težko preprečiti. Kot je tudi težko preprečiti ugrabitve otrok za tiste, ki ne morejo posvojiti. Če tepe ali kako drugače zlorablja svoje otroke kakorkoli usmerjen starš ima država pravico, da mu otroka odvzame. Konsistenca ima pri tako čustvenih področjih bolj malo veze.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen

Kar hočem pokazati je, da ker zakonsko toleriramo precej bolj nezdrave in nasilne družine od (povprečnih) homoseksualnih, nimaš pravice le te obsojat in preprečavat, dokler istega ne zahtevaš od precej običajnejši, a še slabših družin.

TESKAn ::
Večina teh, ki si jih naštel ne smejo posvojiti otrok, če se na razgovoru hvalijo kako kadijo in pijejo doma, kako je sexi od Francla ovčka, kako popoldne nima časa zaradi dela, kako je najpomebneje, da gre z zlatim vozičkom v soboto na trg in kako ne mara črnih otrok, ker on bi raje hodil na Daulagiri s tibetanskih otrokom.
Veš, tudi homoseksualen par, ki se bo vsak dan nacejal z vodko in pretepal drug drugega, tudi ne bo smel posvojit otroka. _par_ tujega otroka, ne eden posvoji otroka od svojega partnerja.
Zakaj se nekateri bojijo, da bodo homoseksualni pari kakorkoli privilegirani pri posvajanju otrok?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Govorim o verbalnem, mentalnem in socialnem nasilju in slabih razmerah.
Odvzem otroka je vedno zadnja možnost in se pušča tako dolgo, dokler se zdi, da so razmere "vzdržne".
Pri običajnem homoseksualnem paru so razmere (samo zaradi homoseksualnega odnosa) vsekakor vzdržne.
Razen če imajo spolen odnos al igre pred otrokom, kar je seveda "nevdzržno" tudi pri hetero parih.
Ampak v vsej moji modrosti ugotavljam, da je tema pravzaprav porokah in ne otrocih, zato se umikam.
Bom rekel samo da jih podpiram, če prav se tudi meni sama ideja ne dopade.
Odvzem otroka je vedno zadnja možnost in se pušča tako dolgo, dokler se zdi, da so razmere "vzdržne".
Pri običajnem homoseksualnem paru so razmere (samo zaradi homoseksualnega odnosa) vsekakor vzdržne.
Razen če imajo spolen odnos al igre pred otrokom, kar je seveda "nevdzržno" tudi pri hetero parih.
Ampak v vsej moji modrosti ugotavljam, da je tema pravzaprav porokah in ne otrocih, zato se umikam.
Bom rekel samo da jih podpiram, če prav se tudi meni sama ideja ne dopade.

Aston_11 ::
Evo, Mr. Baričevič je bila poročena z žensko, kar je precej škodilo peskom. Bila je tudi poročena, kar pomeni, da poroke so že. Se preimenuješ, poročiš, nihče ne opazi, da se spol z imenom ne ujema.
Dokler bodo problemi s sedanjimi ljudmi, ki večinoma niso živeli z starši istega spola, se nihče nima kaj sekirati, da bi bili kaj drugačni problemi z ljudmi, ki bodo živeli z osebami istega spola.
Trditi kaj takega je vseobsegajoče sprenevedanje, ki temelji na predpostavki, da je vse OK v današnjem svetu, v katerem je vse produkt raznospolnih staršev.
Glede tega se očitno nihče ne sekira in dokler se ne bo, je to iber stigmatizacija in diskriminacija. Diskriminirate tisti, ki ste prav tako produkt raznospolnih staršev, kar pomeni, da jim vzgojna naloga ni najbolj uspela in bi bil čas, da se zamislite nad sabo in nad tem, kje bi bili, če bi za vas, ki diskriminirate, trdili isto kot predpostavljete, da bo šlo narobe z otroci istospolnih staršev.
Dokler bodo problemi s sedanjimi ljudmi, ki večinoma niso živeli z starši istega spola, se nihče nima kaj sekirati, da bi bili kaj drugačni problemi z ljudmi, ki bodo živeli z osebami istega spola.
Trditi kaj takega je vseobsegajoče sprenevedanje, ki temelji na predpostavki, da je vse OK v današnjem svetu, v katerem je vse produkt raznospolnih staršev.
Glede tega se očitno nihče ne sekira in dokler se ne bo, je to iber stigmatizacija in diskriminacija. Diskriminirate tisti, ki ste prav tako produkt raznospolnih staršev, kar pomeni, da jim vzgojna naloga ni najbolj uspela in bi bil čas, da se zamislite nad sabo in nad tem, kje bi bili, če bi za vas, ki diskriminirate, trdili isto kot predpostavljete, da bo šlo narobe z otroci istospolnih staršev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Sovražni govor" oziroma cenzura (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 17239 (8062) | riba43 |