Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik zmrzuje in se resetira
Računalnik zmrzuje in se resetira
peterg ::
imam: procesor AMD 1.8, grafična Geforce4 MX440, plata MSI KT4 ultra, ram 2x 256MB 266MHz, zvočna je na plati, napajalnik je 300W, disk WD 40GB in še intelovo mrežno kartico, uporabljam WIN XP.
Problem je sledeč:
Ko sem igral igrice, se je računalnik stalno resetiral, izpisal se je plav zaslon, kjer se je izpisalo: DRIVER_NOT_LESS_OR_EQUAL, včasih pa se računalnik ni resetiral, ampak je le zmrznil in ob tem še zvok(ki je začel nadležno "utripati").
RAMA sem mel v garanciji in sem jih dobu nova, vendar so težave še vedno tukaj. Potem sem mislil, da se grafična pregreva in sem jo med igranjem potipal, vendar ni bila nič vroča.
Za grafiko sem namestil originalne gonilnike pa je isti K....
Eni pravijo plata, eni disk(ki ne oddaja čudnega zvoka), pol drugi spet disk,...
Kako bi loh ugotovil kaj me zajebava??????
lp
tnx
Problem je sledeč:
Ko sem igral igrice, se je računalnik stalno resetiral, izpisal se je plav zaslon, kjer se je izpisalo: DRIVER_NOT_LESS_OR_EQUAL, včasih pa se računalnik ni resetiral, ampak je le zmrznil in ob tem še zvok(ki je začel nadležno "utripati").
RAMA sem mel v garanciji in sem jih dobu nova, vendar so težave še vedno tukaj. Potem sem mislil, da se grafična pregreva in sem jo med igranjem potipal, vendar ni bila nič vroča.
Za grafiko sem namestil originalne gonilnike pa je isti K....
Eni pravijo plata, eni disk(ki ne oddaja čudnega zvoka), pol drugi spet disk,...
Kako bi loh ugotovil kaj me zajebava??????
lp
tnx
mohha53 ::
Ja, tako je dragi moj Petercek! Ni ne plata in tudi disk ne, RAMcek te zajebava. Stoposto!
Lahko preveris tako, da izmenicno probas enega in nato se drugega(ja, ven jih bo treba vzet!!), en program za testiranje rama, pa je Prime95. Ce mas garancijo, menjaj! Lahko pa z doplacilom seveda nabavis kaj bolj konkretnega. Lej TO!! Ti povem, dober nakup!
Myk
Lahko preveris tako, da izmenicno probas enega in nato se drugega(ja, ven jih bo treba vzet!!), en program za testiranje rama, pa je Prime95. Ce mas garancijo, menjaj! Lahko pa z doplacilom seveda nabavis kaj bolj konkretnega. Lej TO!! Ti povem, dober nakup!
Myk
"Never touch a running system!"
MortalL ::
Meni se je dogajalo na moji Matsonic plati, ko sem mel original za mojo plato instalirano zvocno (5.1). Ko sem igral kak spil s prostorskim zvokom mi je comp hitro zmrznil, napisal pa mi je obvestilo kot tebi. Dolgo nisem ugotovil, potem pa sem instaliral driver od ene starejse plate, od tedaj dela brez problemov.
Probaj torej menjat driverje.
Probaj torej menjat driverje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gaming PC povzroča preglavice (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7079 (5818) | gddr85 |
» | kaj je narobe- občasni black screen-->SPET!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6070 (4494) | Rainbow Dash |
» | Večji problemi z računalnikom (strojni,programski?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1514 (1173) | vbohinc |
» | Asrock 939 dual (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Kaj kupiti | 40162 (20721) | igor0203 |
» | Računalnik mi vse pogosteje zmrzuje kje so vzroki?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1487 (1284) | nokia6310 |