» »

Pomoc pri povezavi na internet!

Pomoc pri povezavi na internet!

Zm3-D3n ::

Hi!

Jst mam eno komplicirano al pa tut ne vprasanje. Mam DSL in staticni IP, to pomen da ce hocm vec racunalnikov spravt na net rabm mrezo (upam da to drzi). Pol je pa situacija taka:
Mam v 1 stuku modem ki je vezan na hub, in iz tega huba mi gre v 2 stuk 1 kabl (vec jih ni mozno potegnt) in ko pride v 2 stuk mam tm router. Zdej mam pa problem kko do tega routerja sploh pridt oz. kko bi lahko naredu mrezo v 2 stuku?? Upam da sm dost razumljivo napisu. Mam pa ISDN LINK Router od asuscom-a. To je vse akr vem o njem. Prosu bi za nasvete oz. varijanete kko spravt 2 racunalnika na net?

Hvala zue vnaprej,
LP, Zm3-D3n
STONED is the way of the walk!

EMET ::

mar maš visoko bajto :D

v glavnem rabiš router (pa ne tvoj isdn), na katerega priklopiš adsl modem in pol gre en kabl iz routerja v PC v I. štuku, drugi kabel v II. štuk.
Če imaš v II.štuku 3 PC-je, pol uni kabl, ki pride iz routerja (I.štuk) všteka jv switch (aja sej maš hub) in pol v ta hub (ali switch) priklopiš PC-je ...

in pol če je treba lahko vlečeš še v III. štuk ...
EMET is the truth ...

Zm3-D3n ::

Samo pri meni je edina moznost ta k sm jo zgori povedu. KKo bi jst lahko routerju povedu da se more on skoz bi povezan an net, na drug stran ma pa pac 2 racunalnika??
STONED is the way of the walk!

ferdo ::

obstaja internet-modem-ruter-8portni swich- in sedaj lahko priključiš 8 rač. v ta swich in deluje lokalna mreža in internet do vsakega računalnika!

PS: za ta vrstni red POSKRBI in ne boš mel problema, lahko imaš PC tudi v keudru ali garaži, samo da bo povezan v switch! je razumljivo?:\ :D

PPS: nisem te dobro razumel kaj hočeš, predvidevam da je to to... če je kaj nejsnosti kar vprašaj

PPS: lahko, da v tvojem primeru ni potreben MODEM, ali pač, malo bolje opiši, kako si do sedaj dostopal na net in kakšno opremo si uporabljal, skratka posreduj nam čimveč informacij.
Jaz dostopa na net BREZ modema!

PREBERI si ta Č L A N E K in boš spoznal svoj primer!


še neki:
"Samo pri meni je edina moznost ta k sm jo zgori povedu. KKo bi jst lahko ruterju povedu da se more on skoz bi povezan an net, na drug stran ma pa pac 2 racunalnika??"
Lej, router je nonstop prikloplen/konektan na net, dokler je seveda priklučen na 220V preko adapterja, ali če imaš na 9V baterije:D dokler se le te ne izpraznijo!
Ti moraš dostopat do routerja preko mreže to se pravi zaženeš explorer in vtipkaš 192.168.x.x odvisno od routerja, poglej v navodila, in potem vtipkaz username&password in nastaviš ruter... ruterju nimaš kej govorit da ima 2 rač. prikloplena, on to sam vidi oz. njemu to sploh ni pomembno! Postavlaš vprašanja, ki so hecna, pa vseeno! treba ti obrazložit, ne se sekerat....
Router za cca 8-9k ima že vgrajen 4portni switch, kupi ga! če ga še nimaš.
ti boš lepo prklopu ruter na WAN vhod, 2 PCja pa v switch port 1 in 2 ali 3 in 4 ali pač, kombinacijo po želji...
To je zelo enostavno, malo se z navodili poigraj pa bo. lahko ti pa pomagamo.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

Zm3-D3n ::

Situacija je taka. Mam modem in iz njega v hub kabl. Pol pa iz huba naprej se 1 kabl ki pelje na router, in pol iz routerja naprej na 2 racunalnika. In bi pac rd da je od routerja naprej mreza oz tako narejeno da gresta lahko oba racunalnika na ointernet. Vrstni red ne morem zamenjat. DA bi biu najprej router pol pa hub. Hub je Level one EHU-0502T 5port Ethernet hub. Kko bi lahko to resu? CE se kej nism jasno napisu kr praste.

LP,
Zm3-D3n
STONED is the way of the walk!

Zm3-D3n ::

A se mreze ne da uspostavt z routerjem je za to potrebn nujno switch? Ker jst bi to rd postimu ke rmi fotr ze ceu let po glavi skace zakva ne mrova met z tamalo istocasno na netu zakva sam jst al pa sam ona! In me zre ker neznam narest tega!


Tnx,

Zm3-D3n
STONED is the way of the walk!

K0K0 ::

Zakaj ne vežeš tkole: modem > router > kabel do 2. štuka > hub > računalnika ? Oziroma če ima router 4 porte potem lohka vzameš hub ven in router vežeš direkt na modem brez huba.
klik

mcrastur ::

kot prvo prekin statičn IP pa pejt nazaj na dinamičnega.... ker kokr jst vem mas lahko zdej samo en comp na ADSL prkloplen:\

ferdo ::

Iz kerega razloga moreš met HUB pred ruterjem? - sem to spregledal?... zanima me zakaj ne moreš imeti ruterja pred hubom????????????????????????????????????????????????????????????????


Neki kompliceraš! zakaj po svoje delaš? ti imej HUB za ruterjem! to je pogoj da boste lahko VSI istočasno na internetu!
PREDVIDEVAM: imaš probleme, ker ne znaš nastavit ruterja, in si samo fizično prikloplen na ruter in to pač deluje, in v drugem štuku "spodaj ali zgoraj-nimam pojma kje" uglavnem tam so pa priklučeni na hub, in seveda istočasno ne morete biti na netu, to je dejstvo!

internet-modem-ruter-hub-(PC)(PC)

Tako zaporedje moraš imet! to razumeš?
Fotr ti upravičeno teži, ne vem, zakaj do sedaj še nisi to usposobil?
Imaš vse, samo narobe postavleno.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

Zm3-D3n ::

Ok. Cela zgodba. Imam router na katerem sva bla vezana samo 2 compa. Vendar je biu ta router pr fotru u spalnici ker pa neki brni in on ne more spat pac ne more bit router skoz przgan. Ok pa da resmo to drgac. zdj sm un kabl iz 1 stuka direkt u 2 stuk iz modema prpelu. Zdj me pa anima kko na routerju lahko nastimam da bo delovalo na obeh. Ce ustekam kabl od modema v uplink pa dam na drug stran 2 kabla not za mene pa se za 1 komp, pol je spet samo 1 lahko na nteu ker mors ti iz vinsov povezavo ustvart in se spet samo 1 lahko poveze.KKo lagko to resim? LP,
Zm3-D3n
STONED is the way of the walk!

ferdo ::

kompliceraš:) malo poenostavi zadevo. Znaš pripelat LINK iz switch/hub-a do računalnikov?
Sploh nisi dinamiče, omejen si na te štuke po hiši...
RABIŠ: kable in hardware.
1. postavi router in vso periferijo na svoja primerna mesta, potem jih pa samo še s kabli poveži in to je to
2. pazi na zaporedje "kako boš te komponente med sabo povezu"
3. nastavi mrežo in v dvoje na 1x uporablajte internet

če ti to ni jasno? ne vem kako potem naprej..

PS: še prej pa preveri, če so vsi kabli izpravni in če kakšen izmed njih ni crossover kabel.
PPS: ko berem tvoje poste te probam razumet, pa tolko preveč neuporabnega napišeš.. na konc nekako razvozlam;)
PPPS: kako se boš lotil zadeve?
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Zm3-D3n ::

OK da se razumemo. Jst mam zdj tko zvezano internet-modem-router-hub-2xPC in sezdej ne morm met obeh dveh kompov na netu, ceprou ste vi tko rekl da naj tko zvezem!!!! V cem je zdej fora????Je treba kej nastavlat v softwaru???
STONED is the way of the walk!

Jakka ::

Vidim, da sploh ne razumeš, zakaj se uporablja router. Na adsl se NE povezuješ z računalnika, ampak se POVEŽE ROUTER.

Računalnik 1 priklopi na port 1 na router, računalnik 2 pa na port 2 na router. Na uplink port poveži adsl modem.

Poveži se na router, odpreš spletni brskalnik in napišeš IP od routerja, ki ga dobiš v manualu (navadno je 192.168.1.1), nastavi username in password za siol adsl, in potem se bo ROUTER povezal na siol. Ne potebuješ nobenega huba. V routerju še omogoči dhcp server.

Lahko tudi nastaviš statične IP-je računalnikom, potem ne potebuješ dhcp serverja.

Zm3-D3n ::

Evo hundey, do tuki sm vse razumel. Zdj mi je jasn kko stvar deluje, samo zdj mam 1 problem. Naslov 192.168.1.1,192.168.0.1,192.168.0.225,... vse sm probal in ne morem priti nikakor do routerja. Tuki je problem. Kot sm ze reku, router je asuscom ISDNLink router. Ma 4 porte (LAN), 2 uplink porta, 1 port za ADSL, in 2 porta za tel. A ma kdo ta router in kko do njega pridem da DHCP nastimam?
STONED is the way of the walk!

Jakka ::

Odpri navodila in ti notr piše kako se povežeš nanj. Pa če je ISDN router ti ne bo pomagal, ker ti rabiš ADSL router.

Zm3-D3n ::

Jst za ta router nimam navodil ne 0, sej cene bi ze to pogledu zdavni kko se na njega povezat. Router je podoben temu ce ni celo isti http://www.geizhals.at/eu/a27675.html . In A se komu kej sanja, a je ksn tuki na tem forumu k je meu kdaj ze isti problem al karkol podobnga????

Lp,
Zm3-D3n
STONED is the way of the walk!

K0K0 ::

start > run > cmd ter vpiši "ipconfig" mislim da bi se ti sedaj moral med drugim izpisati tudi ip tvojega routerja pa router in tvoj comp morata biti povezana neposredno brez huba ker drugač je router v drugem svetu.

Zm3-D3n ::

Men napise zdej ene par IP jev. Pac moj IP od ADSL pa subnet mask. No ubistvu tkole :

Ethernet adapter Local Area connection :

Conncetion specific DNS Suffix : ne pise 0
Autoconfiguration IP Address : 169.254.251.23
Subnet mask : 255.255.0.0
Default Getaway : ne psie 0

PP adapter ADSL :

Conncetion specific DNS Suffix : ne pise 0
IP addres (moj IP) : 193.95.241.251
Subnet mask : 255.255.255.255
Default Getaway : 193.95.241.251


To je to kar mi napise!

Kaj je zdej router?
STONED is the way of the walk!

K0K0 ::

ni ga videt probi vezat brez huba pa probi šenkrat. V primeru da ima tvoj router ip 192.168.1.1 si moraš ti nastavit ip na 192.168.1.x (x=2-255) ker drugač tud ne moreš do njega (probi še to)

Zm3-D3n ::

JA sej zdej smo baje ugotovil da ta router sploh en dela al neki tazga, pa bi me zanimal ce je mozno isto to zadevo narest samo en z routerjem ampak z switchom?
STONED is the way of the walk!

K0K0 ::

kako si to ugotovil?

Z svitchem tega ne moreš narest.

Zdej edin če bi tko povezu: adsl modem > tvoj pc > sestrin pc sam v tem primeru mora bit tvoj pc vžgan če hočeš da sestri dela internet (sta pa lohka oba naenkrat gor).

Zm3-D3n ::

Mah bad je to. Treba bo nou router kupt. Mah vem zto ker mi sploh ne zazna routerja, pol mi neki sumi, ena err lucka gor utripa, pa se senkan je biu tko da pomoje res ne dela! Hvala vm za pomoc. Zdej bi me pa se zanimal kje se da ksn pocen router kupt oz. ce ga kdo prodaja?
STONED is the way of the walk!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1774548447 (638) Lonsarg
»

[Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Omrežja in internet
61981616 (13377) brez-imenko
»

WiFi - prepoznavanje omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
184505 (3171) barocco
»

Postavitev mreže z dvema routerjema

Oddelek: Omrežja in internet
313617 (3091) NeMeTko
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
32963454 (27149) JoskoMacher

Več podobnih tem