» »

Problem z ojačevalcem!

Problem z ojačevalcem!

Frenky ::

Imam ojačevalec SONY STR DE 475.Leto in pol, do tedena nazaj je vse delalo BP.

Na ojačevalec sem imel priključeno digitalno satelitsko (optični kabel za zvok, video za sliko), DVD komponento (koaksalec za zvok, video kabel za sliko), videorekorder (video kabel za sliko + zvok), ter sliko z računalniške grafične kartice ter zvok iz 5.1 zvočne kartice. TV antena je priključena na SAT TV, iz SAT TV na videorekroder ter iz videorekorderja na TV. Iz ojačevalca pa vse ostale komponente (SAT, DVD, VCR in računalnik) preko video izhoda na TV scart za sliko.

Pojavil pa se je en problem, in sicer; ko je vklopljena TV antena se v zvočnikih pojavi brnenje. Moti tudi sliko; tako recimo ko hočem gledati DVD, moram izklopiti TV anteno (vseeno kje; ali iz SAT, ali iz VCR ali iz TV) drugače zvočniki 'brnijo', ter slika skače. Nadalje se je zgodilo še to, da na ojačevalcu več ne deluje TV-out (slike z ojačevalca ni več možno spremljati po TV-ju). Tako sem sedaj povezal DVD preko video-out izhoda direktno na scart vhod na TV, a moram še vedno izklopiti TV-anteno. Poleg tv-out na ojačevalcu mi je crknil tudi tv-out na grafični kartici.
Se komu sanja kaj bi bilo krivo. Je šel ojačevalc (potreben servisa) ter grafična kartica? (malo mi je sumljivo, da bi crknilo oboje hkrati). Kaj je z brnenjem v zvočnikih ob vklopljeni TV-anteni? Na novo sem pregledal vse kable in so OK. (razen pri TV anteni ne vem kaj bi bilo lahko narobe).
  • spremenil: Frenky ()

Highlag ::

Ozemljitev ti verjetno mace šepa. Za začetek poizkusi z napanjem vseh naprav iz ene vtičnice (preko razdelilnega kabla)

V nasprotnem primeru boš moral kablu naprave, ki povzroča brnenje odstaniti maso na eni strani kabla (ponavadi je to oklop)

Če imaš inštrument lahko prej tudi preveriš potenciale med posameznimi masami. (antenski kabel, kabli za zvok,- kabli za zvočnike in priključne kable, ki imajo ozemljitev. Če hočeš odstraniti brum morajo biti razlike v potencialih enake 0V.

Seveda ti odsvetujem izvajanje kakršne koli dejavnosti, ki je ne obvladuješ.
Never trust a computer you can't throw out a window

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962585984 (25313) Dominator
»

Digitalizacija VHS kaset

388640 (7370) dottor
»

Zvok TV-ja na zvočnike?

321760 (1505) Jan987
»

ojačevalec...problemi z vhodi