» »

Dolžina kablovja med TV in grafično

Dolžina kablovja med TV in grafično

Kriko ::

Računalnik imam v sobi TV pa čisto na drugem koncu, kakih 15 metrov starn in me zanima če naredim cinh kable za zvok in sliko tako dolge če se bo dalo imet normalno sliko na TV!
Naredil pa bi na SCART adapter zvok in sliko!

ToniT ::

Dolžina sicer ni mala, ampak če boš dal kvalitetne kable, ne bi smelo biti problema.

Maximus ::

Jst mam isti problem in sm sou v bing bang mal povprašat kaj menjo o tem. Pa me model prvo kot prvo napizdi če sm zmešan, pol pa reče da za sliko ni šans za zvok pa bi se dal neki urihtat. Aja 1m kabla za sliko stane približn 5.000-8.000 sit (če maš tv-out).

LP!

ar4743 ::

Dolžina ni problem, kabli pa skoraj vseeno kateri so. Jaz mam po hiši potegnjen kabl dolg 30m in mi dela brez problemov. Video imam speljan preko kompozitnega izhoda (činč) s koaksialnim kablom. Za zvok pa uporabljam telefonske kable in se čumenje sploh nič ne sliši. Vse skupaj pa je zelo poceni okrog 3000 SIT.

lp

LunKi ::

Hmmm čudno!

Jst sm u bigbangu, prek maila kupu 2 kabla oz en 10m kabl in 1 pretvornik svideo v scart. Vse skupaj me je prišlo malo manj kot 10k z poštnino. Kabl ima pozlačene izhode in je od vivanco firme, veliko bolj kvalitetnejši kot prejšnji. Tisti kabl ki ti ga je ponujal model iz big banga ima 24 karatne izhode, za sestavino kabla pa ne vem, možno da je srebro malo manj pa zlato. Lahko je pa tud baker,kaj pa vem:)
Sam to je že uber kvaliteta za dvd komponente pa sound za orenk komponente (5k mark recmo)

Kriko ::

Ja danes sem priklopu Grafično z TV in to na razdalji 20m, z tem da je kabel 2x10 ampak povezan z cinchema, v TV pa preko scart adapterja. Zvok pa prav tako z enakim kablom le da sta po dva cincha na vsaki strani ter še dva vmes za povezavo kablov. zvok je brezhiben, slika pa je dokaj nekvalitetna, saj se pojavljajo bele pike. tako da sem nezadovoljen!

gumby ::

kirko: dolžina kablov ni tako pomembna, paziti moraš bolj na:
-impedanco kabla - 75 ohm za video in 50 ohm za audio
-mase - ne povezuj med seboj audio/video/podatkovne mase
-"hladne kontakte" - pri spajkanju pazi, da bodo spoji dobri

AngelOfDeath ::

Kot je že nekdo prej omenil za video se uporalja koaksialen kabel (75omski).

para-site ::

jst mam pa 5m s-vhs -> s-vhs kabl in mi dela take svetle lise, ki se premikajo od vrha dol. Kabl je znamka redline, kupil sem ga v Merkurju za 1500sit in sm enga že nesu zamenjat, ker prvi sploh ni delal, ta pa kaže te motnje kurčeve, da bom popizdil. Zdej bom probal prklopit kamero od očeta, da vidmo kaj je krivo.

Zgodovina sprememb…

danielka84 ::

t.g : zakaj nebi mase avdio in video skup dal??
malo poglej pri računalniku connectorje - Vse mase so na ohišje, dak da majo vse stik!
Js mam 10m pa mi dela perfektno, zvok in slika!
ni-da-ni

Kriko ::

Kaj lahko izmerim, kolko ohm-ski kabel imam?

gumby ::

-Ripper-: mase je dobro ločiti, tako da ima vsak signal svojo. Na ta način se zmanjšajo presluhi med signali in motnje.
To, da je v računalniku ohišje (torej ozemljitev) povezano z signalno maso je po mojem velika napaka. Neposredna posledica tega so razna brnenja (najbolj opazen je na kabelski televiziji).

kriko: impedanco kabla ne moreš izmeriti (no, ne z ohmmetrom, ker ta uporablja enosmerni signal za meritev, impedanca se pa meri pri visokih frekvencah). Poglej oznake na kablu, ponavadi je označeno.

BigHugo ::

t.g. in ostali: Med impedanco in valovna impedanco je velika razlika. Impedanco kabla se da zmeriti z navadnim miliOhmmetrom medtem, ko valovne impedance ne moreš kar preprosto izmeriti z OhmMetrom. Se jo pa da seveda izmeriti s pomočjo "valovanja".

Sam imam dolžino SVHS kabla cca. 15 m pa ne opažam nobenih bistvenih problemov.
Za vse ostale, ki imate probleme z raznimi brumi v sliki: odklopite anteno, mislim da bi moralo pomagati. Žal je to večni problem raznih mas, ki žal niso na enakih potencialih. Še boljša rešitev je galvanska ločitev, ki pa je seveda dražja.

LP BigHugo
LP BigHugo

Kriko ::

BigHugo

Kaj mi prosim poveš kako naj izmerim Impedanco, oziroma kaj je najvažneje pri tem kablu.
Sam imam 20metrov in sliko dobim, vendar je slika slaba, oziroma dokaj slaba.
Ja sem pa res imel vklopljeno nateno, tako da bom poizkusil še to.
Sliko sem imel na AV kanalu, kaj je mogoče kak drugi način boljši!
lp

Maximus ::

OK!

Trenutno mam GF2 mx400 s TV-OUT (podobn ko PS/2). Pa mi prosim povejte ker kabl naj kupim za avdio in video, dolžina kabla pa je cca. 20 m.

Aja, pa še kje naj bi nabavu?

LP!

gumby ::

BigHugo: impedanca kabla je snovno-geometrična lastnost in je odvisna od frekvence. Pri nižjih frekvencah je zanemarljiva, pri visokih pa prevlada tisti del, ki je frekvenčno odvisen. Tako oddajnik signala (ojačevalec, karkoli) "čuti" kabel kot navadno upornost z neko impedanco.
Do motenj pride, če impedanca kabla ni prilagojena na impedanco oddajnika (tudi ta ima svojo izhodno impedanco!) - pri vsaki razliki impedanc se del signala odbije nazaj po kablu. Zaradi tega je treba izbrati kabel z enako impedanco, kot jo ima oddajnik, na drugem koncu pa ga je treba zaključiti z zaključnim uporom (tega upora sicer pri navadnih audio/video kablih ne potrebujemo, ker je že vgrajen v sprejemnik).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zemeljska antena po utp kablu?

Oddelek: Zvok in slika
213359 (2818) Scorpia
»

Podaljšanje USB kabla - ideja ...

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
224361 (3026) Spajky
»

brezžična povezava obstaja ali ne?

Oddelek: Zvok in slika
71762 (1635) SavoS
»

dolzina kabla za TV-out

Oddelek: Zvok in slika
101452 (1243) gumby
»

Motnje pri povezavi graficna (TV-OUT) --> TV

Oddelek: Zvok in slika
291969 (1624) kuglvinkl

Več podobnih tem