» »

Siol TV, VHS => snemanje na DVD na PC

Siol TV, VHS => snemanje na DVD na PC

Ufo_ ::

Upam, da bo tole komu predstavljalo izziv.

Torej, doma imam Siol TV, VHS rekorder z 2 scart vhodoma, DVD/Divx player in TV s 3 AV vhodi (2 x scart in 1 x činči).

Imam nov PC s TV tunerjem Genius.

Za povrhu imam na zalogi vse možne kable/adapterje (scart-3x činč, scart-scart, scart-super VHS, scart razdelilec 5 v 1, ...).

Rad bi povezal vse to, da bi na PC zajemal sliko s Siol TV in/ali VHS ter da bi to lahko posnel na DVD. Kako to zvezati, da bo vse OK? PC in televizor (z vsemi komponentami) sta narazen 15 metrov, za povrhu pa še v različnih štukih (Siol TV sem potegnil gor s 30 metrskim kablom preko podstrehe :)) ).
  • spremenilo: Ufo_ ()

Scorpia ::

Sam ena slabost je, ko vse skup povežeš do računalnika, pol slika ni več tolk lepa, oz. takoj ko adsl tv priklopiš na tuner je že precej slabša kot na tv, tko da kakšno kvaliteto slike kot npr. dvd ti nebo vspelo. mogoče je pr drugih tunerjih kaj bolš?
Jaz sem tko zvezal, siol tv na video, in video+tv. od pc-ja pa sem od videa potegnil prek navadnega kabla. če pa siol tv direkt povežem z tunerjem, se mi pojavljajo vodoravne črte. zdej pa nisem probal odkar so dali nov softvare gor, ker prej se mi je na videu ko je bil uklopjen, slika temnila pa spet nazaj normalno. zdej pa kr naenkrat ne počne to več.
Če pa želiš priklopit na vhs še dvd/divx, si kupi v bofu vsen kje, razdelilec za scart.
////

SasoS ::

SiolTV zajemaj direktno z računalom (je bila že tema o tem). File ki ga dobiš je že v mpeg2 formatu, tako da samo malo preurediš in zapečeš na dvd. Najlažje...in pa predvsem brez izgube kvalitete!

CaqKa ::

izziv? pet minut dela.. in ti temu rečeš izziv?
preberi si manual od one tvoje kartice za zajemanje, pa temo pc na tv splošni nasveti. če ti kaj nebo jasno pa se oglasi.
aja okrog zajemanja sioltvja pa imaš temo nekje v zvok in slika.. mogoče eno ali dve strani nazaj. za zajemnanje sioltvja sploh ne rabiš zajemalne kartice ampak samo mrežno :o

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
36863498 (15988) Buffy
»

VHS v Divx in podobno

426100 (3690) francek1
»

ADSL TV @ SiOL (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Omrežja in internet
65957745 (18069) dinozaver7
»

nakup Tv kartice

293314 (2551) gruntfürmich
»

Pomoč pri presnemavanju z video kasete na računalnik!

186078 (5766) zavajon

Več podobnih tem