» »

nakup Tv kartice

nakup Tv kartice

enxtip ::

Pozdravljeni!
Razmišljam o nakupu tv kartice, pa me zanima katero priporočate tam do 20k.

ps. Doma imam nekaj starih vhs kaset pa me zanima če je možno z tv kartico kako presnet to na računalnik pa potem na cd/dvd, ter kako bi to izvedel, kakšen poseben priključek moram imeti?

Lp hvala za vaso pomoc

Azrael ::

Glede kartic ti bodo drugi povedali, kaj je danes zanimivega in kvalitetnega na tržišču.

Kopiranje VHS kaset na disk računalnika je možno s prikolpom videorekorderja ali preko antenskega vhoda ali preko video (in avdio vhoda na zvočni kartici). Video vhod nekater najcenejše TV kartice nimajo, imajo pa ga grafične kartice z VIVO fonkcijo.

Antenski vhod je lažji način, vendar utegne biti slika malenkost slabša, kot pri video signalu (razlog več pretvorb signala).

Potem rabiš še SW za snemanje na PC. Običajno je priložen sami TV kartici, obstajajo pa tudi drugi, pogosto boljši. Obstaja tako brezplačen SW npr.enostavni Virtual VCR in Virtualdub, ki omogoča več) do plačljivih, kot sta npr. Fly 2000 TV in ChrisTV.
Nekoč je bil Slo-tech.

moglasi ::

Jaz ima leadtekovo winFastPVR.. hardversko kodiranje..
Izvrstna slika.. vendar na enem računalniku imam probleme (verjetno z interupti ali pa spominskimi alokacijami.. kdo ve) NA drugem pa dela zelo lepo, kodiranje ne obremeni procesorja ,kar je ok.

TOP ::

Jaz mam TV kartico Aver TV GO pa me zanima s katerim programom,bi lahko nastavil kdaj naj začne snemat na katerm kanalu in kdaj naj konča.HVALA.Uporabljam original pa mi tega nima.HVALA

Azrael ::

@TOP:

Virtual VCR ima možnost, da nastaviš začetek in konec snemanja na izbranem kanalu Ni najbolj elegantno, vendar preverjeno deluje (z ukazi v command line v navezi z razporejevalnikom opravi). Podrobnosti.

Vendar še opozorilo: V navezi z nekaterimi driverji za kartice, ki temeljijo na Philips SAA7134 chipu, v tem primeru ne dela snemanje zvoka oz. je zvok popačen. Zato priporočam predhodno testiranje, kako driver in programček sodelujeta in po potrebi menjavo driverja (novejše ni nujno boljše, kot sem ugotovil za svojo TV kartico).
Nekoč je bil Slo-tech.

S!lentHunter ::

Ker so mojo temo zaklenili vas sedaj v tej temi sprašujem o tem: Odločam se za nakup TV Kartice LEADTEK WINFAST TV PVR2000 RETAIL ( http://fe-sta.com/shop/page/detail/gitm... ), pa me zanima kakšne so vaše izkušnje z to kartico (v pozitivnem in negativnem smislu) ter ali priporočate kakšno drugo kartico.
Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore.
AMD Ryzen 5 2600x,MSI 450 Tomahawk,Gigabyte RX580 8GB,16GB DDR4, SSD Samsung
Huawei

Arthur ::

hoj, ima kdo kaj izkušenj s tole kartico? stvar ima "silikonski" tuner, slika naj bi bila zato boljša, me zanima če je res.

gruntfürmich ::

ja jst imam pvr 2000. kaj te zanima?
ker bodo prišli časi digitalne televizije, je verjetno dobro če si omisliš tako da boš lahko sprejemal digitalni signal in analognega. poglej na leadtekovi strani.
jst sem se za njo odločil na podlagi testov v monitorju 2 leti nazaj. sedaj pa spet se mi zdi da prihaja test tv kartic. tak da malo prečekiraj.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

dzinks63 ::

Doma imam nekaj starih vhs kaset pa me zanima če je možno z tv kartico kako presnet to na računalnik pa potem na cd/dvd, ter kako bi to izvedel, kakšen poseben priključek moram imeti?


Najboljše je če si kupiš dvd snemalnik kombiniran z VHS kaseto.
Film presnameš z eno tipko na dvd

lp jani

gruntfürmich ::

za jurja probam vhs na leadteka zvezat? daš?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Hoden ::

Živijo. Ker imam tudi sam precej starih kaset, poleg tega pa še veliko kaset na vidokameri ki nima digitalnega izhoda, bi si tudi jaz rad to arhiviral v neko digitalno obliko. Zanima me ali je ta kartica http://www.avermedia.com/cgi-bin/produc... dovolj dobra za ta način dela. Gledal sem sicer še http://www.sapphiretech.com/en/products..., vendar je razlika 10 000 sit. Kaj se mi bolj splača?


lp

SasoS ::

Za arhiviranje kaset vsekakor poglejte po karticah z hardwareskim enkoderjem (winfast pvr2000, ati theatrix)...jaz imam winfasta in se obnese odlično.

moglasi ::

Je kar dober, pwr 2000, vendar... na nekaterih računalnikih zna nagajat.. jo je treba v različne slote uštekat.
Vprašanje če se ne splača kupiti kak cenejši dvd rekorder.. ali pa kar trdi disk ki ima analogne vhode.. (videl nekje.. pa se ne spomnim kje.. bil okrog 30 jurjev.)

VanGog ::

Kako pa se kaj obnesejo Hauppaugove kartice, ki naj bi tudi imele hardware encoder?
Predvsem bi rabil za presnemavanje starih videokaset, mogoče malo za TV gledat, ne rabim pa radia (FM) pa raznih daljincev ipd... Če sem prav razumel, naj bi bile za te stvari najboljše kartice s strojnim kodiranjem.
Ima kdo še kakšen predlog?

lp

fulgur ::

nameravam kupiti leadtekovo pvr2000 (retail varianta), pa me zanima če dobiš tisti kabel (video in) zraven v paketu - to ja kabel, ki ima na koncu s-video in composite video vhod. To nucam zaradi presnemavanja vhs kaset na komp....
pa še kako bi zvok na komp prenesu - imam scart na 6x cinch (audio left, right) in ne vem kako bi ta dva činča v zgornjo tv kartico vtaknu

hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fulgur ()

fulgur ::

še nekaj sem pozabil vprašati- imamo kabelsko televizijo (in kabelski internet) in če bi hotel v tv kartico pripeljati kabelski signal po koaksialcu bi verjetno potreboval nekakšen razdelilec. Imamo kabelski priključek, na njem nek razdelilnik za DATA, TV in radio (ali nekaj takega) - torej kako naj jz to uredim, da se bo tv signal podvojil in da bo šel v tv kartico....

drugače bi pa prosil če lahko čimprej odgovorite na to vpraš. in tudi zgornji post, ker se precej mudi

hvala

fulgur ::

Pri prvem postu sem spraševal, če v paketu dobim tole zadevo:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fulgur ()

fulgur ::

Imam velik problem. V prazen PCI slot sem dal novo Leadtek Winfast pvr2000 kartico, inštaliral driverje s porgramom, zdaj pa mi te kartice ne zazna. Pod capture device vse prazno, tudi napiše mi, da je morda prišlo do napake pri nameščanju nove strojne opreme -torej kaj naj naredim, da bom to zadevo usposobil?
Hvala za pomoč

ko resetiram računalnik, mi javlja da je spet najdena nova strojna oprema, čeprav sem driverje inštaliral

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fulgur ()

Azrael ::

Daj kartico v drug PCI slot.
Nekoč je bil Slo-tech.

fulgur ::

Nič ne pomaga, zamenjal sem slot, strojna oprema je najdena, odpre se čarovnik vsakič ko znova zaženem računalnik - sam sem glede na navodila dal pri tem čarovniku prekliči, in dal notri CD naložil driverje restartal računalnike, naložil program ampak mi vedno javlja no BDA device found ali nekaj takega.... (pa ko računalnik ponovno zaženem - mi javi (poleg čarovnika za najdeno novo strojno opremo), da je pri nameščanju strojne opreme prišlo do napake in da morda naprava ne bo delovala pravilno; pod status naprave mi javi da device not found)

fulgur ::

Evo me, ker mi zadeva opisana zgoraj ni špilala, sem šel v upravitelja naprav pod zavihkom strojna oprema in tam sem videl zraven naprav, ki so bile nove, en rumen vprašaj kar pomeni, da gonilniki niso bili pravilno nameščeni. Zato sem kliknil z desno tipko na vse 4 naprave (winfast pvr2000 MPEG encoder, winfast pvr2000 wdm crossbar, winfast pvr2000 wdm tuner, winfast pvr2000 wdm video capture) in dal namesti gonilnike za vsako od teh naprav. Pri tem sem imel seveda CD z gonilniki v pogonu. Po tem postopku so zadeve izgubile rumen vprašaj in vse skupaj špila... TV špila, CVBS pa mi nagaja. Imam namreč kabel scart na 6x cinch, precej dolg, video ki ga pa potegnem dol z VCR-ja je pa porazen
link za ta video iz cvbs (3 link!!!): http://home.amis.net/habmir/

Azrael ::

Poskusi ročno nastaviti na najboljši sprejem signala iz VCR. Videti je, da poleg motenj, ki jih prispeva kabel, tudi napravi nista točno uglašeni na kanal. Navadno je problem video, saj dokler je TV zelo blizu težav ni opaziti, pri takem prenosu pa zelo hitro.
Nekoč je bil Slo-tech.

fulgur ::

Hm, potem sem pa odprl uleadov VideoStudio 8 in dal capture pod DVD nastavitvami (720x576, 8000 kbits/s, ...) in mi je zajemalo izčiščeno sliko....

4. slika: http://home.amis.net/habmir

fulgur ::

Pogruntal sem, pod video source sem imel NTSC, spremenil sem v PAL in zdaj je slika kot se šika :D

fulgur ::

hm, zdej mi pa zvok ne dela, ko snemam zvok dela brez problema, ko pa gledam pa zvoka sploh ni.... mi zna kdo pomagat?

gruntfürmich ::

dej tam za zvok cd-player da je kontroler, v obeh primerih. al pa kaj drugega
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

fulgur ::

sem vse te možnosti sprobal pa nič ne deluje.... ko sem PC pržgal se mi je drugače prikazalo realtekovo okno, ampak nisem vedel kaj naj tam naredim...

gruntfürmich ::

hmm, bo treba na novo dat driverje gor. ampak leadtek je totalno sranje, se mi vedno bolj dozdeva.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

fulgur ::

Kar se tiče winfasta pvr2000, sem zdaj več ali manj vse popedenal.... Imam pa en problem. Če snemam iz videorekorderja (preko composite video priključka) na način hardware mpeg2 encoding, zvoka ni (pri samem predvajanju iz videorekorderja zvok je, torej je zadeva pravilno zvezana s kabli), če pa pri zajemanju izberem KATERIKOLI način, ki ni HARDWARE, zvok je (torej zvok skupaj z videom zajamem če snemam na načine: uncompressed, wmv + wma, mpeg1, mpeg2, DVD, VCD, SVCD,...., ki niso HARDWARE).....
Torej zvoka ni če zajemam na hardware način (vseeno če mpeg1 hardware ali mpeg2 hardware ali DVD hardware ali VCD hardware, rezultat: NI zvoka). Torej vzrok lahko tiči v sami kartici, njenem encoderju, ki stiska zvok v mp2.... Na začetku snemanja v hardware mode je za hip zvok (četrtina sekunde), potem pa ponikne....
Torej kako usposobiti kartico da bo sposobna stiskati zvok v mpeg1 audio layer II -v hardware načinu....

gruntfürmich ::

jo, zanima me, katir program za gledanje in snemanje tv slike priporočate. imam winfast pwr 2000.
kako pa je z gonilniki? rabim originalne? potem je samo program za gledanje drugačen?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero TV kartico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
509834 (7643) edublin
»

Winfast TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
918290 (5262) Pyr0Beast
»

Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17918941 (11981) Izi
»

Je kriva tv kartica?

Oddelek: Zvok in slika
51037 (935) Spock83
»

TV Tuner - TV Kartica! Katera je najbolša!

Oddelek: Kaj kupiti
172364 (1886) nadzorni

Več podobnih tem