Forum » Pomoč in nasveti » GeForce Ti 4200 problem!
GeForce Ti 4200 problem!
kita ::
Odločil sem se za zamenjavo grafične kartice, saj sem do sedaj imel še prastaro GeForce 2 mmx 400. Tako sem nabavil GeForca 4200. Sedaj imam pa en problem. Grafično zahtevnejše operacije (igre) mi delajo zelo slabo. To pomeni, da je igra skoraj nemogoča saj je na trenutek tako kot bi gledal kakšno prezentacijo v powerpointu. POMAGAJTE!
Konfiguracija:
AMD Athlon XP 1600 navit na 1800 (realni megaherci 1500)
GeForce Ti4200 64 RAM-a
Matična plošča: Abit KG7 Lite
512 RAM-a
DX 9,0
WinXP
Če rabite še kakšno informacijo pa povejte.
PS:
Pred časom sem inštaliral par igric še iz obdobja dosa. Je možno da bi bile te problem?
Konfiguracija:
AMD Athlon XP 1600 navit na 1800 (realni megaherci 1500)
GeForce Ti4200 64 RAM-a
Matična plošča: Abit KG7 Lite
512 RAM-a
DX 9,0
WinXP
Če rabite še kakšno informacijo pa povejte.
PS:
Pred časom sem inštaliral par igric še iz obdobja dosa. Je možno da bi bile te problem?
mtosev ::
Pojdi na www.nvidia.com in nabavi nove gonilnike pa če nimaš DX 9.0c potem idi na Microsoft in to povleči.
In Service Pack 2 naloži če ga nimaš.
In Service Pack 2 naloži če ga nimaš.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
kita ::
Sem poizkusil z različnimi gonilniki in tudi SP2 mam inštaliran. Tudi DX9c imam inštaliran. Še kakšna druga ideja?
gkovac ::
predlagam formatiranje sistema in na novo nalaganje windowsov... s tem se boš znebil vsega govna ki se ti je naložil na računalnik... pa glej da daš gor drajverje k jih dobiš na plati od grafe.
lp,
ferdo ::
jaz pa pravim, da nanovo namesti sistem "format itd..." in namesti zadnje certificirane gonilnike XP, če imaš WinXP.
To vedno naredim, kadar se PC sformatira, in je to najboljša rešitev, tisti, gonilniki, ki jih dobiš poleg nove grafične, so pa že stari, vendar niso boljši od zadnjih oz. to ne moreš trditi. pač, lahko si prebereš zakaj izdajajo nove verzije gonilnikov, ker to mnenje si moreš sam pridobit, nebom vsiljiv.
LP
To vedno naredim, kadar se PC sformatira, in je to najboljša rešitev, tisti, gonilniki, ki jih dobiš poleg nove grafične, so pa že stari, vendar niso boljši od zadnjih oz. to ne moreš trditi. pač, lahko si prebereš zakaj izdajajo nove verzije gonilnikov, ker to mnenje si moreš sam pridobit, nebom vsiljiv.
LP
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.
.: I can`t believe the news today :.
Lith ::
... pa gonilnike za Abitko instaliraj (da odpre AGP in ostale piz...) pa še v BIOSu poglej za kako nastavitev AGP FAST CONTROL ipd.
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
frenk ::
kita: kolk ti pa 3d mark vn vrže?...za takle računalnik je čist normalno da ti pri zahtevnejših igrah ne dela dobro...za zahtevnejše igre rabš minimalno 2500+, 512MB(to sicer imaš) in r9800pro...pa še ta konfiguracija včasih pri zahtevnejših špilih šteka...izključi AA in AF, daj na 16 bit, skratka v driverjih daj vse na performance in ne na quality, pravtako tudi v igri...če še ne bo dobr pa zmanjšaj resolucijo
ttquatro ::
Takole!
najprej shran vse kar resnično potrebuješ ...dokumente...
posprav mašino, na novo postel, tokrat nared dve sobe in v vsako namontiri eno okno :)
en okn maš samo za filme net šaro...
drug okn pa sam za igrce
kaj boš s tem dosegu?
RED
v tistih windowsih, kjer boš imel igrce si dej antivirusni program Bitdefender, ker je najbolj učinkovit, pa tudi najmanj zasede in obremenjuje sistem, naloži vse NUJNO potrebne popravke in gonilnike in začni z inštalacijami! Ne nalagaj nepotrebnih stvari kot so norton, razni antispami, offici, kodeki itd
Kar se pa tiče unih windowsow oz linuxov pa po želji
Jest mam doma 2.6 bartona, Geil 1024 400mhz rame, sata120gb*2, gygabite plata in GF2 MX400,
pa mi deluje vse perfektno, res pa je da ne morem igrat na taki resoluciji, kot bi lahko z titanium 4200 oz bolšo. Toda za igrce dnar metat??? Premisli
Na tej grafični mi tekoče delajo igrice v 1024*768 quake 3, UT 2004, Call Of Duty, MOHA, Battlefield 1942 itd kaj še rabiš več?
LP
najprej shran vse kar resnično potrebuješ ...dokumente...
posprav mašino, na novo postel, tokrat nared dve sobe in v vsako namontiri eno okno :)
en okn maš samo za filme net šaro...
drug okn pa sam za igrce
kaj boš s tem dosegu?
RED
v tistih windowsih, kjer boš imel igrce si dej antivirusni program Bitdefender, ker je najbolj učinkovit, pa tudi najmanj zasede in obremenjuje sistem, naloži vse NUJNO potrebne popravke in gonilnike in začni z inštalacijami! Ne nalagaj nepotrebnih stvari kot so norton, razni antispami, offici, kodeki itd
Kar se pa tiče unih windowsow oz linuxov pa po želji
Jest mam doma 2.6 bartona, Geil 1024 400mhz rame, sata120gb*2, gygabite plata in GF2 MX400,
pa mi deluje vse perfektno, res pa je da ne morem igrat na taki resoluciji, kot bi lahko z titanium 4200 oz bolšo. Toda za igrce dnar metat??? Premisli
Na tej grafični mi tekoče delajo igrice v 1024*768 quake 3, UT 2004, Call Of Duty, MOHA, Battlefield 1942 itd kaj še rabiš več?
LP
roka roko umije :)
Slide ::
Kita, meni osebno bi bolj pomagu podatek, kateri špili ti jebejo... Driverji 43.45 so super za mojga Ti4200 dela super.. Pa kiro zvočno maš... lahko da je kak konflikt z zvočno in grafično, pa po možnosti če maš VIA čip set ti že tuki kej jebe...
forever 200 MPH ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3d mark 2003 (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Navijanje | 33085 (17232) | R33D3M33R |
» | 3DMARK 2001SE build330 (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Navijanje | 58574 (27306) | LittleDevil |
» | Katero graf. kartico za 25.000 sit (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4841 (4006) | Jaffa |
» | Battlefield VietnamOddelek: Igre | 2603 (1480) | Deathlike M Tito |
» | Katero grafično kupiti do 30k?! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8391 (6633) | js |