» »

Težave z monitorjem

Težave z monitorjem

Doman ::

Lep pozdrav, problem je pa sledeč. Po nekaj minutnem delu na računalniku kar naenkrat rata taka bledo rumena slika. Zelo grozno komaj se kaj vidi. Včasih sama zgine po nekaj sekundah včasih pa traja tudi 20 min. Prvo sem mislil da je kaj z grafično kartico narobe, vendar ni saj se vidi razlika ko vklopiš monitor in piše safe mode.
Kaj naj naredim? Monitor pa je Hyundai imegeQuest V770.

MortalL ::

Da bi se res preprical je najbolje, da si pri kakem kolegu sposodis monitor, pa naj laufa en cas. Ce bo delal BP je napaka na monitorju, drugace nekje drugje.

Ko gledam film je normalna slika, čim pa začnem kaj delati na računalniku se zopet pojavi bledo rumena slika ;((

MortalL ::

To mi je pa zelo cudno. Mozno da imas nastavleno na resolucijo, ki je ta monitor ne podpira. Poskusi malo zmanjsati resolucijo in pa osvezevanje.

npr, sedaj sem vklopil računalnik in slika je normalna, šel na slo-tech in čez par sekund rumena slika ;(( . Mogoče se kaj v monitorju pregreva ???

CaqKa ::

tri stvari ki mi ta trenutek padejo na pamet:
1. preveri kabl od rac do monitorja (najverjetneje)
2. grafična je hin ali pa se pregreva
3. monitor je fuč.

Am probal sem z drugo grafo, kabel pa nevem kako pogledati če je fuč koliko to stane, kako se zamenja?

CaqKa ::

tak da ga iz monitora vun spipaš in novega daš gor.. no pač na servis morš pelat ker je treba monitor gor odpret...
samo s kablom sem mislil na to da preveri če je kabl dobro v grafično vtaknjen.

Aja, v grafično je čist ok vtaknjen ker sem ga daju ven pa notr že milionkrat. Kok pa stane kabel približno da nebom daju 5k za kabl ka nakoncu nebo nič pomagalo.

Clone ::

Podoben problem sem imel jaz z Hyundayem Delux Scan ne vem točnega modela. In sicer meni se je kazala modra barva, bela barva je bila modra. Problem je bil v kablu, izgleda da je bil preveč zvit skupaj ali nekaj podobnega. Zvit je bil kake 4 leta, zamenjal sem kabel in potem je bilo OK.

Upam da je to to da ni kaj hujšega.

L.p.

Clone pa ti je bila slika vedno take barva ali samo včasih?

Clone ::

Včasih samo takrat ko sem imel dolgo odprto kakšno belo podlago, ponavadi ko sem delal z Javo v notepadu ali a takrat ko sem premikal monitor, ko sem hotel gledat filme.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962584918 (24247) Dominator
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458523 (7918) opeter
»

zakaj ne kaze slike s PCja na TV?

Oddelek: Zvok in slika
245849 (4928) jamabama007
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

514175 (3682) KTr1sk
»

Monitor - crknila rdeča barva!

201449 (1175) Groovy

Več podobnih tem