» »

Kje kupiti: računalniške trgovine v Sloveniji

Kje kupiti: računalniške trgovine v Sloveniji

Susthy ::

Ker vsi tako kritizirate Mlacom, sm se vas odločil vprasati katero trgovino v Sloveniji pa potem takem priporocate??[:\]

kuglvinkl ::

Izvrstno!

Najprej se je potrebno vprašati, kaj naj bi trgovina sploh nudila. No, da ne utrujam s teorijo, mora imeti podjetje urejene naslednje stvari:

- odličen odnos do strank (tu ne mislim, na "poslovna" kosila na Brdu, ampak predvsem odnos končnega (home, SOHO) kupca v neposrednem stiku s podjetjem. Ilustracija: pri bednikih TM so mlajši kupci tretirani kot predmet, ki ima namen pri njih kupiti karto za 100k SIT in ko bo ta čez famoznih šest mesecev zastarela, priti po novo. Zahteva se prijaznost, uslužnost, tehnična podkovanost.

- odlično podporo v primeru težav. Malodane vsi čakajo na 45 dnevni zakonski rok. Heh, only in RS. Povsem normalno je, da zahtevate in neumorno klicarite ter opominjate, da ste že teden dni brez karte, diska, ...

Za začetek...

Sam imam dobre izkušnje z Rolan.si, 3/4 dobre z JAE, 3/5 dobre z Lancomom, bedne z Mlacomom, za ostale se pa bo še izkazalo. Tako denimo zaenkrat prav dobro kaže Izidu.


Predlagam adminom, da spremenijo naslov topica v nekaj, kar bi nakazovalo vsebino. Namreč, zdaj se zdi, kot, da hoče Mr. M.izvedeti, kje bi kupil npr. GFX.. Npr. Kje kupiti: računalniške trgovine v Sloveniji.
Your focus determines your reallity

darian ::

No ja z Rolanom je tako da imajo včasih zelo ugodne cene, vendar so usluge slabe, o comtronu raje nebi:\ , za Lancom ne vem, predvsem dober pa zna biti Power Plus in PCX.:)

AngelOfDeath ::

www.rolan.si
www.kadarkoli.com
www.megahit.si

S power plusom sem imel same probleme ;((

o comtronu ni potrebno razpravljat >:D je pa vseeno boljši od powerplusa:D

Tomi ::

Po mojih izkušnjah je pa Anni kul (ok, res je, da nisem bil "navadna" stranka, ko sem kupoval), doma sem pa imel dobre izkušnje s Chipom, kjer so mi vedno dali kaj nadomestnega, če sem imel kaj v servisu. Pa še ponavadi mi niso preveč računali (beri: nič).
metrodusa.blogspot.com

nodes ::

Na žalost je Mlakom cenovno, izboru kvalitetnih znamk in izboru širokega sortimenta skoraj nujna izbira.
Tak crap, kot mi ga je podtaknu bivsi Jerovsek, v Mlacomu še nisem videl.

romci1 ::

Absolutno odsvetujem CHIP Žalec, saj prodajajo rabljene stvari kot nove, zanič stvari, pa se ne da zmeniti za garancijo, EagleTec plošče, ki jih sam Bog ne pozna in so trgovci (beri bleferji), ki bi radi čimveč prodali neglede na to ali dela ali ne, ...

Slabe izkušnje imam tudi s ComTronom, saj preveč tiščijo naprej LG in ASUS.

Hvalim pa PCX PE Celje in EGT Computers Žalec, tako po prijaznosti, kot tudi po strokovnosti, kakovosti servisa in ogromni izbiri kakovostnih komponent. Pa še plačilni pogoji

Airskull ::

ti romci1 v eni drugi temi si omenu da si serviser za compe. Da ne delaš ti kle reklame za svojo fermo pa žališ ostale štacune:|
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

tha_man ::

Jaz prisegam na Belbled :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Tiger ::

Jaz pa prisegam na Megahit, vendar tistega v Kranju, kjer sta zaposlena komercialistka Milanka in serviser Robert :D

Sumo ::

Boško ::

Jaz imam tud z belbledom same dobre izkušnje!!! Čeprav sem nazadnje kupoval v Ve-milu, ker je končna cena dost bol ugodna!!

CR ::

OK, tole si morte nujno pogledat!
taipan
Sicer stran ne bo delala do 10.9.2002, sam ko bo, si jo poglejte!

Js sm tam kupu cel komp!
Ma res (mislim da lahko recem) najnizje cene v slo! Tak slucajno se spomnim, da je mel en monitor za 90.000, pa je bil za 5.000 cenejsi od enakga pr Mlacomu.
Pa to je sam en primer... Ma pa v bistvu vse cenej.

Sam tipo ma "trgovino" kr pr seb doma v LJ. Vem, da je kupovanje pr takem nevarna stvar, ampak men se je dobr izsla in ga priporocam...

Aja, js NE delam tam in tud tipa osebno NE poznam, tak da me ni treba sprasvat, ce mi je tipo placu za ta reply :>...

Zanima me, ce ma se kdo kake izkusnje z njim?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CR ()

para-site ::

Jst pa kupu že eno tono robe v essediju:D
Popolnoma zadovoljen, tudi kar se tiče garancije. 2 rama sta šla po gobe(eden je bil že ob nakupu fuč) pa so mi oba zamenjali, brez problema in to takoj.

suse80 ::

Sicer bolj malo kupujem, ampak moram pohvaliti Power Plus v MB.
Pred dvema letoma sem kupil Procesor in ga namontiral na plato. Stvar ni delala, na servisu Power Plus so mi najprej rekli, da garancije ne priznajo zaradi obkrušenega jedra. Stvar me ne bi jezila, če bi res obkrušil jedro. Bilo bi nepošteno, če bi potem zahteval garancijo. Sem a bil prepričan, da ga nisem poškodoval, da je bil tovarniški defekt. Po nekaj "protestih" me je osebno obiskal njihov vodja g. Tomič ( mislim da se tako piše) in skupaj sva prišla do rešitve. V zameno za procesor sem dobil Fujitsu disk. Vsaka čast torej Power plusu, vsaj v mojem primeru so se izkazali za +5 oceno. Prijazni in profesionalni.
Moramo se pa zavedati, da ima lahko vsak slab dan in da trgovec pač ni vsemogočen. Prodjalec pač ni naredil diska ali grafične, on samo prodaja. Večinoma je rok popravila odvisen od njegovih šefov, ki so pač taki ali drugačni, ker se jim ni treba ukvarjati z nami, tečnimi strankami. Pač prevalijo vse na svojega podrejenega. Naj on posluša upravičene pritožbe. In zakon jim to dopušča. Malo si poglejte po forumih, kaj vse dela npr. Renault s svojimi kupci, pa gre za bistveno večje vsote. Pri avtu pač vsak Slovenec potrpi in ne prizna, da se je zmotil in kupil slabo kišto, npr. Clio. Raje plačuje draga poravila, samo da ohrani svoj ponos. In verjetno je isto Pri vseh drugih firmah.
Zakon tržišča je pač tak, da sistem videno-kupljeno še vedno prevladuje v praksi, kljub 1000 letnim garancijam.
Meni se je že nekajkrat zgodulo, da mi je kaka komponenta odpovedala nekaj dno po izteku garancije ( npr. Adptec SCSI kontroler kar 2X!!!).
Pa naj bi bil adaptec kot alfa in omega SCSI...

Izdeluje pa ga neka no-name indijska firma, adaptec samo doda svoj logo.
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

AngelOfDeath ::

Suse72 lahko se počutiš srečnega (ali imaš morda kake veze s tem tomičem)
Ker v mojem primeru so se obnašali hujše kot otroci v vrtcu ;((

Totalno so zasrali pri sestavi računalnika (zlomljeni ram nepravilno priključena zvočna nepravilno priključeni kabli (vsi po vrsti)
In sem comp vozil na popravilo skoraj vsak teden v mesecu (6mesecev skup) šele po 6 mesecihmi je uspelo dokazat da so narobe zvočno priklopli in so jo takoj priklopli prav in mi rekli da se jim še kaj takega ni zgodlo. Seveda comp nikoli ni deloval tko kot bi moral (fizično poškodovan ram posledica nepravilnega vstavljanja) in še bi lahko našteval...
garancije v vsakem primeru niso priznali kao kaj pa to njih briga ;((

no to je blo leta 98 ko še jaz nisem vedel kaj je to računalnik in so še ble gor tiste nalepke da ga nisi mogel sam odpret ne da bi garancijo zgubil.

Če danes pogledam kaj so mi prodali za 300k si mislim da bi comp v vrtcu bolje sestavli>:D

In od tega trenutka zaničujem power plus


P.S ni bilo načina da bi tisti ram lahko dali v ploščo ne da bi ga pri tem fizično poškodovali ;((

Fish <>< ::

Folk kupujte pri FIDO d.o.o.

Res brez heca to ni joke.

Pkličte 01/2833222 Ljubljana-Trnovo.

FisH <><

SmoKey ::

Jah pr MlacoM-u zihr ne. >:D
JAE na Brnčičevi je super, pa TAI PAN je zakon, da o Red Ratu ne govorim kolk je the best !! :D
Živalsk vrt iz silicijeve doline

Turtle ::

Jest tud mislm, da JE AGT da best. baje.....no bo vrjetn vas zase najbolj vedu =)

nodes ::

www.agt-racunalniki.com bi res znal biti alternativa Mlacom-u...po ceniku. Še da jih obiščem!
Naj kakšen, nepristransko, pove kakšni tipi so tam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

Tr0n ::

Megahit, PCX.

para! ::

Src.si, Lancom.
Death before dishonor!

Alexius Heristalski ::

Jah, se strinjam, Mlacom je res za en qrac!!! Ko sm feb. 2000 kupu PC (moj prvi), mi niso inštaliral Win 98, poleg tega pa so mi dali DIN tipkovnico, na PC-ju pa je (jasno) PS/2.;(( Nism vedu kva nardit, takrat nisem mel pojma o računalnikih!:'( Ta stari pa itak še zdej nimajo pojma, tko da mi niso mogl pomagat. Pol mi ja pa en prjatu vse skup zrihtal. P****, kje jim je logika, na PC ne inštalirajo Winsov, pri tem pa ti dajo tipkovnco, ki ni uporabna! Zarad mene jih lahk hudič pobere.>:D AGT pa rula!

kuglvinkl ::

na PC ne inštalirajo Winsov

Če si jih kupil in tega niso naredili, me stvar ne vznemirja. Poden od podna. Vendar, če jih nisi kupil, nisi od februarja 2000 do danes prav nič napredoval.

Sicer pa se spomnim še ene štorije, ki jo je nekdo omenjal s Teacom kupljenem pri MLacomu. Tip na servisu mu je rekel, da delajo zagotovo z W98. Forumaš je imel menda Xpje. Mislim, zdej, ker je serviser ugotovil, da na XPjih ne dela, na Win98 pa, bom šel menjat OS??!! Jasna stvar, Teaci nimajo nobenih problemov z XPji (vsaj na relevantnih testih to ni bilo ugotovljeno) Again, only in RS.

Your focus determines your reallity

Brane2 ::

Kotar, PCX

Brane2 ::


gajbica:

Folk kupujte pri FIDO d.o.o.


Popravi me če se motim, ampak a ni to un tip 30 m od Pizzerie Julči, ki ima prostore v kleti ?


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

suse80 ::

Nimam nobene veze s Tomičem, ga nisem videl vse od takrat.
Morda sem pač jaz imel srečo v nesreči. Sicer pa-kaj vse pa
ljudem delajo v Intersparu, Mercatorju in podobnih trgovinah. Tam smo pripravljeni kupiti ves ceneni shit, ki nam ga nastavijo na police.
Na splošno kvaliteta izdelkov v trgovinah pada, sploh v računalniških, ker vsi gledamo na nekaj sit, in smo strašno pametni, češ, saj znam vse sam porihtat.
Ko so odpirali BOF, se je narod tepel za mikrovalovke in TV aparate, čeprav vsi vemo da je BOF samo oddelek Big Banga, le da isto robo prodajajo dražje.
Ko se zalomi, pa je stroškov 3x toliko, kot če bi takoj kupil dražjo in preverjeno komponento.

Tudi sam sem včasih kupoval PCChips matične, Xy tajvanske grafične ter MIcrosoft OS. Rezuktati so bili taki, da me je vedno nekaj jezilo in dodatno stalo.
No, Jerovšek me je tudi razočaral, ko sem kupoval SCSI kontroler, mi vsi prodajalci in serviserji skupaj niso
znali razložiti, kakšen kabel potrebujem za UW160 SCSI kontroler. Sploh niso vedeli, da obstaja več SCSI standardov in da 50 pinskega kabla pač ne moreš
kar vtakniti v 70 pinski vtič...in da bi še delalo povrhu.
Seveda tudi niso slišali za aktivne terminatorje in pasivne...

Skratka, robo prodajajo ljudje, ki so pač tam zato, ker so naredili srednjo šolo ali izpit za trgovca. Ali pa študentje gozdarstva... .
Upam, da se bodo lastniki trgovin naučili, da je bolje plačat dobrega trgovca 200.000 in več sit, kot pa imet za pultom enega kar tako za 70.000 sit, strank pa bo odgnal za več kot je razlika do 200.000 sit.
Vse kar večinoma znajo trgovci (Npr. V Comtronu..) da igrajo igrice med delovnim časom ter surfajo po netu na račun kompanije.
Seveda se jim malo sanja vsaj o windows 95. za vse ostalo pa tema.

So pa izjeme, seveda. Vsaka jim čast.
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

Alexius Heristalski ::

kuglvinkl: Seveda sm zravn kupu Winse (celih 25.000 sit), so mi rekl, da jih bodo naložil, potem pa jih niso.
Aja, pa zaračunal so mi tud podlogo za miško, o podlogo pa ne duha in sluha, ampak to je bolj obrobna zadeva...

[Eraser] ::

vizual.si>:D

Ziga Dolhar ::

Sam sem pr Jerovšku pustil 'maljone', vedno zelo zadovoljen.

Zelo neobjektivno, a resnično.

Fish <>< ::

Tkole bom reku Bojan2.

Kot prvo prostori tud sluičajno niso v kleti.
OBRAZLOŽILO: KLET-prostor ki se nahaja pod nivojem zemlje:)

Kotb drugo prostori res niso mogoče tako veliki, kot pri Kotarju, Pcx ali drugje ampak poanta je odnos do stranke (še posebej takrat ko se kaj pokvari ali gre narobe)

Kot tretje: Kupi pa boš videl.:))


FisH <><

Fish <>< ::

Sory ne BOjan2 ampak Brane2.:\
FisH <><

Brane2 ::


Andrejka

Tkole bom reku Bojan2.


Andrejka ? Si to ti al je mogoče Andrej ali celo "Fido d.o.o." ? :D :D



Kot prvo prostori tud sluičajno niso v kleti.
OBRAZLOŽILO: KLET-prostor ki se nahaja pod nivojem zemlje:)


O.K. Obrazložilo sprejeto. Zdaj vsaj vem, da tudi moji prostori niso v kleti. :D


Kotb drugo prostori res niso mogoče tako veliki, kot pri Kotarju, Pcx ali drugje ampak poanta je odnos do stranke (še posebej takrat ko se kaj pokvari ali gre narobe)


Prostore sem navedu kot edino orientirno točko, po kateri se tipa spomnim. Nima nobene pametne table (vsaj jaz je nisem videl). Ko sem ga prvič iskal, sem moral vprašat stanovalce bajte, kje je to. Soseda me je napotila v klet. Zato sem postavil vprašanje tako.


Kot tretje: Kupi pa boš videl.


Sem že. Pri njemu sem kupioval strogo rabljeno robo. ker ima v bližini pravo zalogo relikvij, ki jih drugače najdeš na odpadu, je bil zame zanimiv. Vsake toliko sem rabu kak prastari hard disk ali procesor in tip je zmeraj kaj mel.

Da bi pa pri njemu kaj novega vzel- v to bi me mogli z batinami prisilit. Ker robe verjetno ne gre sam kupovat na Taiwan, ampak jo kupuje po štacunah, verjetno z nekim majhnim rabatom, mora nekako vnovčiti svoj čas.

Zato je verjetno primeren za folk, ki si ne zna sam sestavit in postavit mašine (tajnice, laiki itd)-in še to v primeru če je pošten.

Kar se prijaznosti tiče, tip je one-man-band,.To pomeni serviser, softveraš, voznik in prodajalec obenem.
Torej sam nikoli v dealih z njim nisem potegnil kupčije po ceniku ampak je vedno poskušal potegniti maximum zase v dani situaciji.
Ker je vedel, da pridem šele ko kaj res rabim, je to izkoriščal, jaz pa sem ga vedno imel nekako na zadnjem mestu izbir.
NIsem rekel da je prasec, a nos mi pravi, da se z njim ukvarjam šele ko vse ostalo odpove.

Ker s cenami nisem vedno na tekočem in se mi ne da razmišljat o tem, kje tip jemlje robo in kje bi znalo kaka stvar biti cenejša, grem raje h Kotarju, PCXu itd. Tam pač vedno naletim na zdolgočasenega komercialista, ki mi prebere stvari s cenika. Nikoli ne razmišljam o tem, če ne bi naslednjič le raje prišel s kondomom v riti.

Pri teh majhnih štacunah pa je po mojih izkušnjah stvar drugačna. Ne vem, ne bi rad nikomur delal krivde, samo svetujem previdnost.



Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Fish <>< ::

Brane2--------> Tvoje življenje tvoje ideje tvoje odločitve.
Le tako naprej !!!!!!!!

FisH <><


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

JAE je le prodan (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7411590 (7961) schurda
»

Dobra računalniška trgovina MB (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
557664 (6417) ginekolog
»

Najboljsi računalniški servis je: (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
657644 (4975) OldSkul
»

Naše poštene računalniške trgovine!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6544748 (43361) Tjulenj
»

nategovanje slovencev in slovenk

Oddelek: Loža
161988 (1547) whatson

Več podobnih tem