» »

Radioanestezija

Radioanestezija

A. Smith ::

Nekaj dni nazaj je bil pri nas doma radioanestezist. Mene žal ni bilo doma. Šel je po sobah in s svojo "elektronsko bajalico" v več sobah našel t.i. Hartmanove vozle. Sestra, ki je bila zraven, je tudi sama poskusila z merjenjem in glej - kovinski palici na instrumentu sta se prekrižali na natanko istem mestu, kot prejšnjemu merilcu.

Zanima me, koliko je temu verjeti, oziroma koliko znanstvene podlage ima radioanestezija. Kakšen je vaš odnos do nje?

poweroff ::

Predvsem se reče radiostezija in ne ---anastezija.
Anastezija bi bila, če bi te uspaval :D .

Mislim pa, da bi Thomas znal kaj povedati o tem.. >:D
sudo poweroff

LoneWolf ::

Mislim pa, da bi Thomas znal kaj povedati o tem..

Stiri crke, prva "B", zadnja "l". >:D

whatever ::

Je bil tudi pri nas, čeprav jst nisem bil naročnik tega ker v to ne verjamem. Je pa našel to Hartmanovo linijo na sredini stanovanja. Ne vem no, men je prav užitek na njej spat.:D Pa naj povem še prigodo, ki nam jo je povedal naš učitelj fizike z gimnazije: so za foro naročil enga radiostezista, da bi mal to zmeru in je našel neka sevanja tam nekje zadaj pri oknu učilnice. Nič nenavadnega porečete? Že, če ne bi imeli v neki omari ene elektromagnetne tuljave ali nekaj podobnega, ki so jo prej sukali do onemoglosti, pa tam ni nič našel. Pa pod mizami so dal ene radioaktivne izotope da se je miza že svetla pa spet tam ni nič našel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: whatever ()

borchi ::

whatever: očitno tist tip ni padal na provokacije :D
l'jga

Sunna ::

k nam je tudi že prišel in maček z veseljem spi na unih mestih, ko je on rekel da so kritična. Toliko še ne vemo ,(razen eni tu, ki mislijo da vse vejo :\ ) da ne zavzemam stališč do takih stvari

Thomas ::

Ne, to ne deluje, jasno.

Če pa že deluje, potem pa ni samo to, da so se znanstveniki pač zmotili, ko niso zazanali "njihovih sevanj", zdej bi pa pač morali revidirati svoja stališča. Ne, situacija je dosti hujša.

Vsa moderna znanost je za v smeti! Ni kompatibilno sploh.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

pingec ::

Ja res je tud moja mačka spi točno tam kjer gredo te točke oz. smeri to je v eni omari in pod enim foteljom WTF?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Thomas ::

Tretje praštevilo po vrsti? In ni hudič, maček stegne vseh pet krempeljcev.

Impresivno? Ne, to je v tvoji glavi. Ti zgradiš povezave in vzorce, ki jih v resnici ni. Človeška pamet je slab statistik, po defaultu. Vidi več kot je. Maček polega sem in tja, radiostezst pa tudi. Oba sta ene žvali in preference se jima lahko celo kdaj pokrijejo.

Pust anekdotične slučaje, ne dokazujejo ničesar!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

BTW: Ravno ti ljudje trdijo, da so točke, kjer mačkom prija, najbolj kritične za človeka- če se maček tja uleže zaradi EM vplivov, seveda. Povožene in druge mačke, ki so se ulegle za radi drugih vplivov, tu ni treba šteti.

Sam ne verjamem pretirano v to. Pravzaprav skorajda sploh ne, sploh pa ne v naravne vire motenj. Kolikor pa vem, posledice radijskih signalov niso doccela raziskane in tu ne gre za čisto linearno odvisnost (kao- nevarni so samo veliki signali itd).
Ne mislim se pa zaradi tega sekirat. Če že je kakšen vpliv, je ziher zanj nekje kak dober evolucijski vzrok.

Sploh pa ne verjamem da bom kdaj naletel na radiestezista, ki bo vedel o čem govori.
ŠE manj pa v to, da mi bodo njegovi nasveti koristili, ne pa mogoče škodili.

Ravno na obrtnem sejmu, kjer sem za štandom čepel 8 dolgih dni, sem srečal gomilo zanimivih ljudi.

Recimo tipa, ki doma peče votle piramide iz gline in, nanje lima "posebne" kamenčke (na vsaki stranici enega- zalima očitno kar z navadnim lepilom) in jih prodaja za 6.5 kSIt kot univerzalno zaščito.

Bilo je gor veliko energetikov, takih in drugačnih (od prodajalcev mazil do posebnih energetskih jogijev itd), ki so imeli na štandu merilnik "notranje energije".

Gre za napravico, ki vsebuje analogni mikroampermeter, povezana je pa na dve cevasi elektrodi (bakreno in cinkovo), ki ju primete in kazalec se odkloni v skladu z vašo notranjo energijo.

:D

V bistvu stvar meri tok skozi telo merjenca. Ker ta v rokah drži elektrodi iz različnih kovin in ker se vedno vsaj malo poti, deluje vse skupaj kot baterija, katere tok je odvisen od količine potu in njegove sestave.

Tako se mi je dogajalo, da mi je stvar kazala majhno energijo, ko sem se počutil najbolje in obratno. A sem kmalu pogruntal trik in vedno presegel vse ostale. Meritve so imeli na sosednjem štandu, meni je pa bilo dolgčas, zato sem skočil tja na vsako urico, dve.

Prodajalec je pozelenel, stranka pa umrla od smeha, ko sem ji razkril skrivnost svoje živbljenjske energije: treba seje vsaj pol ure pred meritvijo skoraj dobesedno držati za jajca.

:D

Ko imaš roke namreč v žepih na toplem, se potenje poveča. Ker pa je napetost člena odvisna od kkoličine in agresivnosti eleltkrolita, bo ta večja in se tem tudi vaša življenska energija.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

gumby ::

lol brane:D

ne bit zloben no...

@ljash ::

Prodajalec je pozelenel, stranka pa umrla od smeha, ko sem ji razkril skrivnost svoje živbljenjske energije: treba seje vsaj pol ure pred meritvijo skoraj dobesedno držati za jajca.

LOOOL :D :D :))
Asus P4C800-E Deluxe, P4 3Ghz, 2*512 Geil Value,
Ati Radeon 9800PRO, Hitachi 160 GB SATA

A. Smith ::

Brane, napiši knjigo o notranji energiji - navrzi tudi poglavje o držanju za jajca, za dokaz pa navedi meritve na opisanem instrumentu :D
To bo bestseller, že vidim>:D
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

poweroff ::

No, resnici na ljubo je treba priznati, da bioenergija in radiostezija delujeta. Namreč točno toliko, kot deluje košček krede, ki ga požreš in za katerega si prepričan, da je novo čudežno zdravilo proti raku. Placebo torej.

Pri psihosomatskih motnjah zna imeti zadeva dejansko kakšen vpliv. Včasih pa človek ozdravi tudi zaradi drugih vzrokov (npr. sam od sebe). Nekateri to potem pripisujejo bioenergiji.

Načeloma ni s tem nič narobe, dokler ima človek pač denar za razne šarlatane in dokler ne opušča drugih načinov zdravljenja.

Kolega, ki je bil kirurg za rakasta obolenja pa je žal videl preveč primerov, ko so šli ljudje najprej k bioenergetiku, ko pa so bili že čisto na koncu - in se jim ni dalo več pomagati, so pa prišli k njemu. Žal jim je v takih primerih lahko dal le sredstva proti bolečinam...

Sicer je pa tako. Če je neka metoda ponovljiva in statistično uspešna (to pomeni, da obstajajo značilne razlike med zdravljenimi s to metodo in z drugimi), potem OK. Za bioenergijo do sedaj tega ni nihče dokazal - če je, me prosim popravite in posredujte konkretne podatke.
sudo poweroff

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bioenergija verjamete ali ne? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
53870325 (29246) Unknown_001
»

Alternativne znanosti ...

Oddelek: Znanost in tehnologija
382918 (1985) Double_J
»

Bioenergija in radiostezija (strani: 1 2 )

9211458 (9123) PROTOTIP
»

premikanje stvari na daljavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
808566 (7494) Thomas
»

Reiki (strani: 1 2 )

816651 (5682) Elemen_T

Več podobnih tem